keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pölinä: Bloggerin "kuvabugi"

Jonkun aikaa googleteltuani löysin vihdoin sille syyn. Bloggerhan kuuluu Googleen niinku kaikki tietää. Näytän esimerkin.


Original:

 photo 041-1.jpg


Google:


Tää johtuu siitä, et Google päivitti Google+:aa ja siellä on DEFAULTTINA "Auto-Enhance" ja "Auto-Awesome", mikä tarkottaa siis et se automaattisesti kirkastaa tummat kuvat ja tekee niistä "parempia" eli kuten kuvasta näkyy, oikeesti ihan täyttä sontaa.

Ja mikä vielä kivempaa, sitä ei saa säädettyä pois ellei ole Google+-tiliä, eli sitä asetusta ei löydy Picasasta eikä Bloggerista, ei edes Googlen varsinaisesta tilistä, vaan GOOGLE+:STA.

Nyt tappelenkii sit sen kanssa, luonko Google+-tilin vaan saadakseni ton asetuksen pois päältä. Se vaan tarkottaa sitä et se vaihtaa kaikki muut miun googlejutut sille nimelle, ja sitäkään en halua. Eniten pelottaa YouTube, oon siellä ollu vuodesta 2006 samalla nimimerkillä ja todellakii haluun pysyy anonyymina vastakii. Tuolla tosin lukee et ennen toukokuuta 2009 luodut tilit pysyy sillä nimellä, ja ettei YouTubessa edes voi vaihtaa tilin nimeä because of reasons, ja se on ainut hyvä asia tässä.

Eli en uskalla luoda Google+-tiliä, ku pelkään et se vaikuttaa sit YouTubeen ja joka paikkaan. Tuolla näkyy jo valmiiks miun sukunimi, jota nimenomaan en halua näkyville. Haluun pysyy anonyymina, mut jos nyt vaihan siihen sen saakutin viivan, se vaihtuu kaikkialla muualla myös ja pelkään YT:n puolesta. Täysin idioottimaista tollanen, et väkisin koitetaan poistaa mahollisuus anonyymiuteen. Ensin Facebook, sitten Skype ja nyt jo Google. Kiitos ihan helkkaristi. En oo niin hullu et esiintysin koko nimelläni netissä, vaikka kuinka se nykypäivänä on enemmän sääntö ku poikkeus.


EDIT:  Sukunimekseen ei saa kuitenkaan viivaa, mut tein Google+-tilin, ruksasin pois ne kuva-asetukset ja poistin Google+-tilin. Nyt se ei enää käsittele kuvia ite. Eli kaikki jotka käyttää Picasaa ja jos tähän törmäätte, luokaa Google+-tili, käykää muuttamassa kuva-asetukset (Tilin asetukset -> Google+ -> scrollaa alaspäin ja sieltä pitäs tulla kaks valmiiks ruksattua asetusta) ja poista Google+-tili.

Käyn heittämässä Rogetien osiin 17-18 kuvat uudestaan ja pitää vissiin tsekata, ettei muissa osissa vaan ois tota ongelmaa -.-"

6 kommenttia:

 1. Mäkin oon tapellut tuon Google+ kanssa, se kun haluaa aina muuttaa mun Youtubetilin siihen Google+ versioon... >:/ Sen Youtubetilin saa onneksi "irrotettua" Google+:sta, vaikka se onkin vähän vaikeaa.
  On tosiaan ärsyttävää, että on niin vaikeaa nykyään pysytellä anonyyminä netissä. Ite pidän lifestyleblogia, joten en voi sanoa oikeeen olevani "anonyymi" bloggerissa, mutta esim. Youtubeen en kyllä halua nimeäni jakaa. :/
  Hyvä kuitenkin kun sait asian korjattua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma YouTube Channelini on tehty vuonna 2006, joten sitä se ei ONNEKS pakota liittymään Google+:aan. Jotain luin et ennen toukokuuta 2009 tehdyt YT-tilit on vanhoja tilejä, minkä nimeen Google ei vaikuta. On se silti kyllä monet kerrat kysyny haluunko olla ItisMadness vai koko nimelläni, ja aina oon pitäny nimimerkin. Nyt se sit kysyy välillä jotain maailman oudointa asiaa, johon en osaa vastata ku se kuulostaa NIIN oudolta. Vissiin et hakluunko olla KAIKKIALLA nimelläni vai nimimerkillä. Öööö, Aada Bloggerissa ja ehkä muualla, Tubessa kyllä ihan vaan ItisMadness.

   Itelläkii on "normiblogi", taideblogi ja uniblogi IRL-maailmasta, mut en sielläkään kerro ku etunimeni :D Kuva näkyy mut se on niin pikkanen ettei se haittaa, naamakuvia en muutenkaan tunge oikein mihinkään koska itsetunto, mut se on jo ihan oma asiansa sitte :D

   Poista
 2. Ajjdowjrwrq3iir93igkdm,fa!!!! Mua niin ketkuttaa et pitäs nimensä väkisin tunkea joka paikkaan, itekki nimittäin haluan pysyä anona, syystäki! Sitä sukupolvea jolle netistä varoiteltiin kauheasti ja opit on jääny mieleen. Toisin ku nykynuorilla, musta on oikeasti pelottavaa et oma nimi näkyy ___kaikille___. -.-'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin! Vieläkii joskus kuulee noita varotuksia! Nykyään internet tuntuu olevan IRLin jatko, mikä sinänsä ei huono homma ole, mut kuitenkii ku jääny just ne kaikki varotukset ja muut mieleen ni mieluummin on anonyymina. Eihän sitä kadullakaan mee kelleen huutelee et joo oon sen ja sen niminen ja oon syntyny sillon ja tällön! Äiti on pankissa töissä ni se sanoo ettei pitäs edes koko syntymäaikaansa paljastaa missään, ku joku voi sen perusteella tonkia esille ties mitä. Onhan se kuitenkii iso osa sotua ja sotua tarttee pankkiin ja joka paikkaan. Kadulla voi varastaa rahaa mut kukaan ei pääse pään sisälle, tietokoneitten aikana joku voi ja varmasti hakkeroikii ihmisten tietoja vaan siks et voi. Ja onhan niin käynykii monet kerrat.
   Periaatteessa sitä suojelee siis omaa elämäänsä sillon ku haluaa olla anonyymi, ja ihan syystäkii. Melkein pitäs IP-osotekii salata ku siitäkii voi selvittää melkein mitä vaan. Ja nyt alkaa kuulostaa jo vainoharhaselta, mut ku se on ihan totta :D

   Poista
 3. Kaikkee sitä! Tykkään kans olla anonyymisti nettimaailmassa, en ymmärrä miks pitäs kaikkialla omalla nimellä olla. Google+:sta en tiiä juuri mitään, ei oo huvittanu liittyä kun Naamis kuitenki on ykkönen. Vaikka joskus ei jaksais sielläkään pyöriä... Mulla on viä pahempi puh.nron kanssa, ärsyttää sitä laittaa ties mihin kyselyihin, enkä yleensä laitakaan. Mut onneks selvis sun ongelma! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi Google+ ku ei ees kysy haluutko, se ainakii alussa tuli ittelle väkisin. Ja vaikkei ois Google+, se silti laittaa väkisin miun oikeen nimen sinne ja sitä ei saa muutettua koska name policy eli ei voi olla nimeltään "Aada -" -.-"
   Puhelinnumero on kyl toinen mitä en ikinä anna mihinkään :D

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)