keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Behind the Scenes: Erilaiset pariskunnat

Vihdoin avasin tota tallennusta silleen et maltoin oottaa aamuun ja kuvailin vähän kuvauspaikkoja päivänvalossa. Itte tarina löytyy täältä.


***

KULISSIT

Eli tollasessa kuvaus tapahtu :D Takana oleva torni oli ensin tontin tässä reunassa, mut sieltä ei nähny kuuta tarpeeks hyvin joten piti rakentaa se taaemmas.


Tornista ei nähty muuta ku taivas ikkunasta, mut syystä tai toisesta siellä on sänky. Ja jos tarkkaan kattoo, voi sängyllä nähä Vladimir III:n lukevan. Etualalla Angelika, jonka nimi oli alunperin hatusta heitetty Thalia.

Ikkunasta avautuva maisema on ihan nätti, mut ei niin karu ku mitä olisin toivonu :D

Tässä näkyy sitten "huoneet", missä toi muu juttu tapahtu. Vasemmalla on huone mistä kaikki alko ja takana "peilimaailma." Latasin erilaisia ikkunoita, tavotteena löytää sellanen, joka ois toiselta puolelta peili ja toiselta ikkuna. Sellasen löysinkin.
Oikeella on sit kopio tuosta huoneesta, yritin kyllä saaha sinne pientä eroa edelliseen jotta näyttäs siltä, et aikaa on kulunu jonkun verran. Siitä lisää parin kuvan päästä.

"Peilimaailma", iso musta huone, jonka pohja on jotain avaruuskiven näköstä. Latasin siis erilaisia maastopintoja ja koitin luoda tolla vaaleella ja tummenevalla oranssilla mielikuvaa siitä, kuin valo paistaa tuon ikkunan kautta Angelikan maailmaan. Latasin myös tollasia liukuvärjättyjä tapetteja (älkää kysykö mistä latasin, en muista, mut ei pitäs olla hankalaa googlettaa) et saisin ton häilyvän valon efektin myös ikkunan ympärille seiniin. Mielestäni onnistuin ihan hyvin.

Tässä on se oikeenpuolimmainen kopiohuone. Koska ideana oli saada Angelika näkymään häälyvästi peilistä Vladimirin peilikuvan päällä, keksin tehdä alkuperäsestä huoneesta kopion ja sen huoneen "peilikuvan" ja välille normaalin ikkunalasin. Pallottelin kyllä noita ikkunoita ees taas ihan sikana :D
Homma oli vähän hankala ymmärrettävistä syistä: koristetavarat on usein tietyn muotosia ja niistä on mahoton saada peilikuvaa. Tän näkeeetenkii jos kattoo noita romukasoja pöydällä, mut se on sen verran pieni paha etten uskonu kenenkään kiinnittävän siihen huomiota. Varsinkaan, ku ei oo mitään mihin sitä verrata. Pääpaino oli simeissä, joten ei sillä niin väliä jos kirja on vasemmalla ja "peilikuvassa" oikeella :)

***

KULISSIEN TAKANA - KUVA 1

1. kierroksen 1. kuva
Vladimirhan oli kirjailija. Muistatte varmaan tuon hökötyksen, mitä joku ainakii erehty luulemaan pianoks? Koitin kovasti ettiä kirjotuskonetta ja yhen koristeena löysinkii, mut en löytäny sit mitään sovellettavia poseja. Seuraavana löysinkiitietokoneena toimivan kirjotuskoneen, ja sehän sopi mainiosti. Tietokoneillessa simeillä on luonnostaan sopivia ilmeitä, ja tämäkii on yks niitä. Toteutettu siis ilman poseja. Yks mutta siinä vaan oli...

Kuten näkyy, toi paperi on käyttämättömänä punanen. Käytössä siihen tulee itseasiassa näkyviin tietokoneen ruutu! :D Koneen takaahan sitä ei nää, mut oli otettava huomioon peilikuva - sieltäkään ei sais näkyä mitään tietokoneen ruutua tai kuva saattais olla pilalla! :D

***

KULISSIEN TAKANA - KUVA 2

1. kierroksen 2. kuva
Tätä mietin tosi kauan. Olin sen verran tyytyväinen tohon peilimaailmaan, et olisin kauheesti halunnu sisällyttää senkii kuvaan. En vaan millään meinannu löytää sopivaa kulmaa.

Tää olis näyttäny maailmaa ihan mukavasti, mut jotenkii Angelika ois jääny siinä ton maailman varjoon. Ja tässähän oli kyse kahesta erilaisesta simistä, jotka kohtaa. Btw, ton Angelikan "varjon" tein tolla tummalla maastopinnalla vaaleemman päälle, sai sen näyttämään vähän syvemmältä ja niinku ainut valo tuonne tulis Vladimirin linnasta.

Laitoin sinne myös erilaisia efektejä - tulipatsaita, höyryä, lohikäärmeluolan savua... mut ei ne oikein ollu kivoja.

Kokeilin vähän kaikenlaisia kulmia, mut mikään ei tuntunu hyvältä.

Ja sit kaikki edelliset tuntu tosi tyhmiltä, ja päätin riisua Angelikan kengät :D

Lopulta päädyin erikoisempaan "lähikuvaan", joka oli mielestäni ihan hyvä valinta. Muistaakseni lopullisesta kuvasta kans tummensin vähän Angelkan selkää, et toi valon ja varjon ero tulis enemmän ilmi. Tässä vielä vertailukuva:


***

KULISSIEN TAKANA - KUVA 3
 
2. kierroksen 1. kuvaTää nyt ei hankala ollu. Piti vaan saada kuvaan ilme, mikä näyttää siltä, et Vladimir yhtäkkiä havahtuu tunteeseen, niinku häntä tuijotettas.

Pari erilaista varitaatiota oli ennen ku päädyin lopulliseen.

***

KULISSIEN TAKANA - KUVA 4
Kuva 4, jota ei siis alkuperäsessä kisassa ollu ollenkaan mukana. En muista teinkö sen valmiiks ja valkkasin parhaan, vai muokkasinko tän kuvan ihan vaan blogia varten.

Vaihtoehtoinen kuva 2:lle kierrokselle.
Tää oli loppujen lopuks aika helppo. Piti vaan yhistää kaks kuvaa, et sain Angelikan näyttämään häälyvältä.

Saatoin kyllä myös leikata Angelikan irti tosta pohjasta, tossa ku ei jotkut jutut natsaa jos kuvia vertailee keskenään. Pitkään ylipäätään mietin, mistä kuvasta edes irrotin Angelikan. Mutta tämä yhistettiin siis tähän:


***

KULISSIEN TAKANA - KUVA 5

2. kierroksen 2. kuva
Tän kanssa käytin samaa tekniikkaa ku edellisessä, mut tää oli astetta hankalampi. Piti saada näkymään SEKÄ Angelika ETTÄ Vladimirin peilikuva. Muistaakseni jouduin irrottelemaan ensin Angelikan ja sit vielä Vladimirin tuosta, kuvia vertaillessa Vladimirin pään asento oli vähän erilainen sillon ku Angelika oli mukana. Ja Angelika oli ehottomasti saatava kattomaan Vladimiria silmiin.

Tää on siis yhistelmä näitä kuvia:


Yritin myös laittaa Nagelikan vasten mustaa taustaa, jos se olis helpompi irrottaa siitä. Mut ympäristön rajaamisen takia sen ilme oli vääränlainen, lähes tuomitseva, joten en voinu käyttää sitä kuvaa.


Tossa oli myös se ongelma, et kuinka saada sim kattomaan toista ku seinä on välissä? Jouduin siis irrottamaan palan seinää, jotta sain ne kattomaan toisiaan :D
Ja nyt jos joku siellä on et "ai mitä, kattomaan toisiaan??? miten mikä missä? I WANT!" niin Pose Player Interaction Add-On. HUOM! POSEPLAYER VAADITAAN, muutoin peli ei käynnisty. Siitä avautuu monia kivoja ominaisuuksia eikä tarttee enää puljata moveobjectsin kanssa. Suosittelen, mikäli lavastuksesta tykkää.

***

KULISSIEN TAKANA - Yritys hyvä kymmenen...
Kovasti yritin saada kuvaa siitä, ku Vladimir yllättäen saa työnnettyä kätensä lasin läpi. Idea kuitenkii kaatu siihen, ku en saanu muokattua tuota lasia väreilemään sotkematta kuitenkaan Vladimirin kättä.


Lisäks simit näytti jotenkii kauheen tönköiltä ja ilmeettömiltä, vahanukeilta. Tunteet puuttu kokonaan. En oikein löytäny sopivia poseja ja aikani ton ekan kuvan kanssa tapeltuani päätin luovuttaa suosiolla.

***

KULISSIEN TAKANA - KUVA 6

3. kierroksen 1. kuva
Tää oli varmaan koko kisan helpoin kuva. Piti vaan käydä läpi erilaisia couple-poseja ja ettiä paras :D
Tässä oli toinenkii kuva vaihtoehtona. Sama pose, mut eri kulma.


***

KULISSIEN TAKANA - KUVA 7

3. kierroksen 2. kuva
Tää oli itseasiassa aika hankala :D Poset löyty kyllä ku vähän jakso nähä vaivaa. Vaikeinta tässä oli tuon kuun kanssa pelaaminen. Ihanku oikeekii luontokuvaus - ainutlaatuisia tilaisuuksia ei liian montaa tule ja siihen on tartuttava heti ku sellasen näkee. Piti ensinnäkii löytää sopiva pose noista vampyyriposeista ja keksiä, miten päin simit asettelis tuohon. Ja sit piti säätää kuvakulmaa ja koittaa vangita kuu kokonaan näkyviin ennen ku se nousis liian korkeelle. Sen lisäks piti yrittää välttää ikkunasta näkyvää muuta maisemaa!
Saatoin myös tän kuvan kanssa muuttaa vähän Angelikan selän varjoa.

Tällästä kuvasatoa tän kohtauksen kuvauksista:


Kuva ei myöskään saanu näyttää liian raa'alta, koska Angelikahan halus muutosta. Vladimir ei saanu näyttää siltä, et söis kohta koko tytön :D Tässä tapauksessa muuten mukavasti osu toi täydenkuun kajo simeihin ja sopi ihan hiton hyvin kuvaan, vaikka normipelaamisessa se UV-valon tasonen kirkkaus on ihan saakelin ärsyttävää.

***

Kuvat oli siinä, mut tarinasta haluun vielä sanoo jotain, koska ilman tarinaa ei näistä kuvista välttämättä ymmärtäis mitään.
En muista mistä idea tähän oikeestaan tulikaan. Halusin vaan tehä jotain erilaista. Erilaisia simejä, olihan kisan nimi ERILAISET pariskunnat. Se, että simit olis ku suoraan - tai olikii, eri maailmoista sen sijaan, et ne oliskii vaan luonteiltaan täysin toistensa vastakohdat. Ja fantasia nyt aina on ollu kivaa. Pääideana oli myös kirjottaa tarina samantyylisesti ku vanhat sadut, sen takia ideana oli rakkaus ensisilmäyksellä.

Fantasiahahmoista sitte vampyyri tuntu parhaimmalta, ku mietitään pelin mahollisuuksia. En halunnu mitään siipiveijareita kuvaan :D Taisin kyllä miettiä myös haamua Angelikan tilalle, mut päädyin mieluummin tähän peilimaailmaan ku se sen verran jännältä ajatukselta tuntu.

Tarina itessään synty aika helposti ku ideasta vaan kiinni sai. Sanamäärähän ei ollu päätä huimaava joten ongelmia oli eniten tekstin pitämisessä tarpeeks lyhyenä ja ytimekkäänä.

Kisan teeman takia halusin myös lopettaa tarinan onnellisesti. Pitkään mietin, lopettaako tarina sanoihin "The End" vai satumaisesti "Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti", syystä tai toisesta päädyin silti ensimmäiseen vaihtoehtoon.


THE END (of Behind the Scenes)

5 kommenttia:

 1. Jeij, tää oli kyl loistava idea ja hyvin sen toteutit. Mut en tiiä miks, mutta mulle tulee Vladista mieleen Corbin XD

  Tosin mä tykkäsin eniten ton 3. kierroksen 2. kuvasta kun laskee tosta sun tekstistä niin kolmannesta kuvasta ku laskee ylhäältä alas. Tajusitko? XDDD

  On pitäny ladata tuo modi mutta mietin et onko se soveltuva tälle päivitykselle mut ilmeisesti on jos sulla se on eikä oo aiheuttanu ongelmia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CORBIN XD Hassua :D Tein kuitenkii Vladimirin joskus....joskus, ja Corbin oli sillon varmaan vielä vähintäänkii teini + en oo ite luonu Corbinia ni ei oo ollu takaraivossa Corbinin-luonti-prosessia. Mut oon kyl vakaasti sitä mieltä etten osaa tehä simeistä kovinkaan erinäkösiä, jotenkii aina muokkaan ne silleen et miellyttää silmään, ilman et on mitään mielikuvaa et mihin pyrin, ni sit niistä varmaan tulee kopioita :D En tiedä ku en niin paljon simejä tee mut vois joskus ottaa kuvat kaikista laarissa olevista simeistä ihan vertailun vuoks :DDDDDDDDDD

   Ja öööö, saatoin tajuta XD Toi ois muuten varmaan ollukii hyvä mut tuollakii näkyy toi silta, joka on ehkä vähän liian nykyaikanen :D Toi yrittää olla suht ajaton mut et Vladimir ois syntyny joskus 1700-luvulla suunnilleen, varmaan :D

   Aaa nii siis Add-On? Se on ollu tuolla iät ja ajat ja kaikkien päivitysten aikana, en oo ees miettiny tartteekö päivittää XD Ja kyllä miulla ainakii on toiminu :D Ja poseja on ihan sikana.

   Poista
 2. Sä oot kyllä niin tarkka yksityiskohtien suhteen, vautsi! Kadehdittavan hienosti toteutettu ja paljon vaivaa näit. Toi Angelikan alla oleva "valo"-lattia on kyllä upea. Ja Vladimir näyttää ihan Bill-vampyyriltä True Bloodista kirjoituskuvassa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :)
   True Bloodia en ite oo kattonu joten en osaa sanoa mitään :D Hiukset tosin muistuttaa vähän Dark Shadows -leffan (oon Burton-fani näin btw!) Barnabas Collinsia, vaikka muutoin ei näytäkään Deppiltä :D

   Poista
 3. Dark Shadows on muuten ihan törkeen hyvä leffa! :D Totta tosiaan, hiukset näyttää samalta! Piti vaan vähän Googlen avulla virkistää muistia... ;)

  VastaaPoista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)