sunnuntai 21. syyskuuta 2014

KYSYMYS-VASTAUS-POSTAUS

Voiei, ootte ihania, hirvee läjä tuli kysymyksiä! Oon niin kahen vaiheilla et miten lajittelen ne :D Oon niin järjestelmällinen et vihaan sitä ku on kaks yhtä hyvää tapaa järjestää enkä osaa päättää kumpi on kivempi XD Päädyin sit siihen et vastaan kysyjäkohtasesti koska muutamissa on sen verran "henkilökohtasta" se teksti on helpointa vastata suoraan kysyjälle (ja samalla piilomainostan bloggareita vaikka ihanku kukaan ei jo tietäs et oon mainostanu niitä/teitä jo sata kertaa aiemminkii ja meillä on varmasti yhteisiä lukijoitakin XD), vaikka vastaus onkii kaikille lukijoille samaan aikaan :D
Toinen ois ollu niin et kasaan SIMS ja NON-SIMS -kysymykset mut... NO NYT HALUISIN TEHÄ NIIN. Vaikeeeeta, mut pysytellää tossa ekassa päätöksessä silti :D

Ja apua, miten teitä sueraajia on siellä jo 61?! O____O  *Kiittää vuolaasti ja kumartelee niin et selkään sattuu, au* Mitäs hittoa keksin teille seuraavana spesiaalina? :DD

Minna:
Jatkakko TS3 kans? :P
- Kyllä. Noissa nelosen postauksissaki lukee, et jatkan. Ja sen voi varmasti aistia kevyesti (köhköh) tekstin tyylistä kahen vikan postingin kohalla :D

Mitä teen, ku mun hevoset ei pääse laitumelta talliin, jos on ovi tai pelkkä oviaukko, niin jouduin oistaan seinästä pari palaa ja nytte katon takia jouduin pistää tallin täyteen niitä paaluja, että saisin tallin. Miten mä saisin hevoset sisälle, niin, että mun ei tarvii poistaa seinää ja pistää paaluja? MITÄ TEEN?
- Näihin kyllä sanoin olevani vastaamatta, koska en kuulu EA:n tekniseen tukeen. Tätä kuitenkii tapahtuu toisinaan ja omakohtasesti en oo tätä nähny ku oon niin vähän pelannu hevosia (vaikka opiskelen itte hevosalaa). Tein pienen googlekierroksenkii mut en löytäny muuta ku et niitten ladon ovien pitää olla kakskerroksiset.

***

Anonyymi1:
Mikä on sun suosikkisim TS1, TS2, TS3 ja miksei TS4 kans erikseen? 

- Ilmeisesti omista simeistäni? Vastailen siis niin.

TS1:
Vanhoista TS1-simeistä ei oo ketään jäljellä ja "uudet" on 8 vuotta vanhoja. "Uusista" oon kyllä eniten pelannu Anni Kamalalla, josta oon tännekii postaillu pari kertaa.TS2:
Tää on kans vähän hankala, koska tän hetkinen TS2-save on vaan pelin tutkimiseen enkä panosta simeihin muuten ku tutkimalla simeihin liittyviä asioita. Mut Cindy Plöö (em. syistä sukunimelläkään ei ole väliä XD Etunimet menee akkosten mukaan.) on niistä aika kiva.


Sillon ku pelasin kakkosta vielä "tosissani" vuosina 2006-2009, tein usein uusia simejä ja perheitä ja taloja mut kehenkään en kiintyny niin et ois ollu varsinaisesti suosikkia. Pisin sukukii oli kolmannen polven lapsi-ikänen tyttö, mut senkii alotin luomalla 1. ja 2. polvet CASissa ja 2. polvi oli lapsia ku alotin.
Mut ku noita arkistoja kaivelee ni ainakii Daniela Grandi ja Madison Digestive (yup :::D) oli sellaset, mistä tykkäsin tosi paljon, vaikken kovin ihmeellisen pitkälle pelannu. Lisäks Mariah Certified tais testailla paljon Yliopistoa ja nai laamamaskottiäijän, joka päätti sit pukeutua laamaks 24/7. (Ja nää nimet on kyl jotain luovuuden huippuja: Grandi on pillimehu, Digestive tulee keksistä ja Certified luki vanhassa näppäimistössä.)

Daniela:

 Madison:

Ja Mariah laamakumppaneineen:


TS3:
Pitkään lempisimini oli Firq-suvun kolmatta polvea edustava Sandra...


...mut tallennuksen korruptoitumisen ja bugailun takia en oo niillä pelannu aikoihin. Niitten sijaan oon keskittyny pelaamaan perheellä, jonka loin niitten jälkeen: Roget. Roget on siis lempisukuni ja on tosi vaikee sanoo kuka on suosikki ku jokainen on suosikki ja sit sen lapsi aina perii paikkansa suosikkina :D Siispä sanosin et suosikkini on/OLI Corbin Roget, mut joka on nyt siirtyny syrjään ja paikan lempilapsena (...) on vallannu Corbinin poika Damien :D Dampun kanssa on vielä monta seikkailua seikkailtavana!

Corbin, nykyään kuitenkii jo vanhus.

Damien.


TS4:
No tasan kaks simiä oon luonu ja sisaruksista Hazel on se jolla oli hauskempi pelata.Ja Medieval?
- Medieval on niin quest painotteinen ettei siinäkään periaatteessa kerkee luomaan suurempia tunteita simeihin. Mut tykkään kyllä noidista tosi paljon ja ne on kaikki ollu melkein kopioita toisistaan. En ees muista kuvia selatessa kuka on kukakii ja osan nimeekää en muista ku sekotan ne toisiinsa :D
Tutkailin vähän noita kuvia ilmotuksista ja tulin siihen tulokseen et näitä on ollu vaan kaksi, vaikka on mielikuva et oisin luonu useemmankin. Tai sitten kolmas on jossain toisessa tallennuksessa, niitä on kuitenkii nyt vissiin 4 eri tallennusta. Mieleen on kuitenkii jääny vaan kaks: Meredith ja Lilith.

 Meredith.

Lilith.

Näitä ku vertailee ni huomaa et mekot taitaa olla samanlaiset, vaan hiukset on erit. Lisäks kasvonpiirteet on hieman erilaiset ja Meridithillä on punaset huulet. Miulla on kyllä sellanen olo et olis ollu joku valkonen, vihreesilmänenkin noita, mut en oo varma :D Ja Lilith on tason 10 Sorceress, Meredith ei sinne asti tainnu yltää.

Sit tykkään myös vakoojastani nimeltä Emelda. Tykästyin siihen niin paljon, et kopioin sen ja liitin sen tähän tän hetkiseenkii kingdomiin.Mikä on sun suosikkivalmisperhe?
- Tääpäs on kinkkinen. Miulle tutuimpia on TS3:sen valmisperheet etenkii Sunset Valleyssa ja Twinbrookissa ja Sims Wikiaa lueskeltuani on moni perhe tuttu myös kakkosesta ja kolmosesta - jo sen takia, et ne suvut ja simit on sidottu toisiinsa pelisarjan kaikissa peleissä. (Paitsi TS4 en laske tähän koska se aikajana on ihan päin pyllyjä aka sitä ei ole >:|)
Ite tietty tunnen parhaiten Johanna Goottilan os. Vapaalan tarinan perheineen, mut en ite oo koskaan ollu niin kiinnostunu valmisperheistä et olisin niillä pelannu. Tähän on jo sen takia hankala vastata. Hmm. HEI NYT KEKSIN :DDDD Ei käytännössä perhe mut valmissim, saanko vastata Synkkä Viikatemies? :D:D:D:D Se on miun suosikki! ♥ No okei ._. Äh, en tiedä. Selaan Simswikiaa mut ku noita perheitä on kuitenkii miljoona. Joten vastaan Viikatemies :D Huutele jos et oo tyytyväinen vastaukseen!

***

Kiiy:
Lempiruoka?
- Ääääää en oo mikään ruuan ystävä, syön elääkseni ja ruoka ei aina innostas :D Mut äitin tekemä perunalaatikko nomnomnom!

Lempi lisäri?
-  Vuodenajat tai Supernatural. Rakastan vuodenaikoja koska talvi on ihanaa sillon ku ei itte tarttee mennä ulos palelemaan ja voi kuitenkii katella maisemia :D
Ja tykkään Supernaturalista paljon koska ensinnäkin siinä tuli niin paljon kaikkee tavaraa ja muuta, ehottomasti kattavin lisäosa; mut myös koska tykkään yliluonnollisista asioista ja oli mahtava idea laittaa lisäriin MONTA eri elämänmuotoa vaan yhen erityisen sijaan. Ja nekii on toteutettu hyvin, kaikissa elämänmuodoissa on paljon kaikenlaista eikä lisäri tuntunu lainkaan keskeneräseltä.

Lempi hac/mod?
- Ilman twallanin MasterControlleria, StoryProgressionia, Overwatcheria ja Decensoria (+ kymmenen muuta) en ehkä elä.

Turhin kamasetti?
- Kaikki ne on aika turhia mut turhin oli ehkä eka eli Luksuslukaali. Oh wait, siinä tuli se iso akvaario! No sitten toka eli Baana auki, se on ihan... pelattava kyllä, mut se on hyödytön sellaselle ketä ei paljon kiinnosta autot. Okei, omilla simeilläni on autot yleensä siinä vaiheessa ku en kestä sitä taksi-metro-venetaksi-taksi-luistelu-juoksu-taksi-rumbaa mut ku ei niissä oo sinänsä muuta hyötyä ku et pääsee paikasta A paikkaan B. Ni ei oo väliä ulkonäöllä, paitsi sen verran etten ota mitään sähköhellaa renkailla.
Eikumitä, se on niin turha et unohin sen ihan tyystin! Eli Katy Perry Sweet Treats on turhin. Siitä saa hauskan hattarahuoneen lapselle mut muuten sillä ei tee mitään. Ja okei, se yks juhlamekko on kiva. Mut ne jäätelötötterörintsikat etc. on vähän meh.

Kivoin kamasetti?
- DIESEL ehottomasti. Siinä tulee tosi paljon laadukkaita vaatteita ja tuntuu et vieläkii joka kerta löytyy vaatteita mitä ei muka oo aiemmin nähny.
Makkari&Kylppäri -kamasetti on kans kiva. Tykkään siitä.

Suosikkisi omatekemistä simeistäs? Miks? Kuva?
- Tuolla yllä mainihinkii jo suosikkini omista simeistäni, mut tää onkin omatekemistäni simeistä. Paljonhan oon tehny simssissä (kolmosessa) simejä tähän mennessä? Lasketaas... taitas olla about 16 + muutama (4-6) nimetön laarissa ja joita on luotu joskus jotain projekteja silmällä pitäen, kuitenkaan projektiin asti pääsemättä. Kakkosessa oli monia mut en niitä nyt laske tähän mukaan.

Luultavasti tarkotit vaan yhtä, mut koska toi vois olla myös monikko, heitän useemman kuvan pienen selostuksen kera ;D

Periaatteessahan voisin valita tähän simin, joka on toinen omatekemäni koskaan ja joka on lempisukuni kantaäiti: Alice Roget. Alice ei ehkä ollu se hehkein eikä pelattavanakaan mikään lemppari, sen elämä oli melko köyhää ja työntäyteistä - opettajan uralla ei tahtonu onnistaa. Kuvioihin astu myöhemmin tytär Beatrice, jonka isästä Alice eros (=se oli ruma ku petolinnun perä joten vammasin ja meikkasin sen ja heitin pihalle), joten Alice oli myös yksinhuoltaja. Bean teini-ikä ei ollu mikään helpoin ja ne kesti vihamiehinä Alicen kuolemaan saakka. Mut niin ku sanoin, kantaäitinä olemisesta huolimatta Alice ei ole se, jonka tähän valitsen.


Seuraavana mietin Tony Charmeria, vampyyria, jonka tetävänä on laittaa Bridgeportin naiset paksuks. Tonylla on tosi hauska pelata ja siitä saa myös revittyä tosi hauskoja juttuja blogiin. Silti Tonykaan ei ole sellanen et nimittäisin sitä suosikikseni, ei ulkonäöllisesti ku ei siminäkään. Vaikka se on kyllä suosikkini omatekemistä miessimeistä - se on nimittäin ainoa ;)


Jonkun aikaa pohdiskeltuani tulin siihen tulokseen, et kyllä se on oltava Renate Iris Bader. Simi, jonka loin Radolan Miss Undead -kisaan viime vuonna, mut jossa ei tytön kanssa päästy ekaa kierrosta pidemmälle.
Syy sille on se, et vaikka Renate on ulkonäöllisesti taas yks näitä meikäläisen "tusinasimejä" (no niitä on vaan 16 mut en osaa tehä erinäkösiä simejä ._.), oli luomisprosessi vaativampi ku yhenkään simin kanssa aiemmin. Yleensä oon sellanen et menetän kiinnostukseni CASissa ennen ku sim on ees valmis, nyt panostin simin piirteisiin et saisin siitä elävän kuolleen olosen. Kaikista tärkein juttu oli tietysti noi haavat, naarmut, mustelmat ja "suonet". Niitten kanssa säätö oli ihan mielettömän hauskaa! Ympäri kroppaa olevat on ladattuja tatuointeja joista en ees muista mitä ne oikeesti esittää. Tässä ei niistä näy ku murto-osa, mut alastomalla Renatella on niitä joka paikassa.

Renatesta kirjotin myös tarinan, jonka meinasin kuvata. Ilmeisesti en siihen viime vuonna kerenny/muistanu/jaksanu tarttua ja vasta tässä syksyllä muistin et tällänenkii juttu oli :D Tarkotus olis edelleen joskus kuvittaa Renaten tarina ja julkasta se täällä. Halloween toki olis hieno ajankohtana, mut miulla on muita kiireitä joten luultavasti sitä ei tulla näkemään vielä sillonkaan. Ja nyt miulla on ihan oikeesti kiireitä: alotin opiskelun ja miulla on lokakuun loppuun mennessä tehtävä ainakii 6 etätehtävää, lokakuussa 2vk koulua ja muun ajan oon töissä (työssäoppiminen), jonka jälkeen ei jaksa koskaan tapella simssin kanssa. Mut kyl se joskus tullaan näkemään. En oo luovuttajasorttia!


Siinä siis yksi Renaten kuvista.


Kamalin sims, jonka olet koskaan luonut? Kuva? (Älä nyt tee uutta!)
-  Mitä, miehän luon vaan kaaaauniita yksilöitä! No ei sentään :D Tosin kolmosen kanssa en kyl oikeesti oo koskaan luonu mitään hirveetä yksilöä. Ja nyt tajusin ettei sen tarvii olla ees ulkonäöllisesti kamala, varmaankaan, mut muutoin kamala. Mut ei miulla sellasiakaan ole. Tietty voidaan olla eri mieltä siinä, onko Tonyn motiivit ihan puhtaimmat maholliset ku se vaan pamauttelee naisia paksuks mut kukapa ei niin tekis (simeillään) ::D

Mut ulkonäöllisesti kamalimmat on ehottomasti miun vanha TS2-operaatio Pinokkio ja Lihapulla, joille piti tulla moooonta lasta ja ainakii kahelle oli nimetkii tiedossa: Lihokkio ja Pinopulla. Ideana oli siis testata geenien periytymistä ja risteyttämistä, ehkä jopa syntyvistä lapsista alottaa jollain HRG-haaste eli Hävitä Ruma Geeni. Varautukaaaa :DDD


Pinokkio, nimen alkuperä varmaan selvä :DDD

Lihapulla, ei varmaan tässäkään epäilystä siitä, miksi nimi :D


Postaus kaikista omista postauksistasi, jota muistat tehneesi innolla? Suosikkisi omista postauksistas?
- (Laitoin nää kysymykset tälleen kivasti samaan.) Innolla ne kaikki postaukset on syntyny ♥ Tää on tosi vaikee tälleen lennosta keksiä, pitää oikein keskittyä ja siirtyy selaamaan postauslistaa (joka pitäis muuten päivittää~). Mut en voi väittää etteikö Roget-postaukset olis niitä omia suosikkejani. On hauska pelata ja miettiä mitä kirjottaa ja se kirjottaminen on suunnilleen yhtä hauskaa ku pelaaminen, ku saa toteuttaa itteään ja tavallaan elää ne pelin hetket uudestaan :D

Jos nyt joku ehottomasti on sanottava, Rogetien Osa 17: Vuosisadan rakkaustarina. Not. on kyllä sellanen jota kuvatessa ja kirjotellessa oli äärimmäisen hauskaa ja jos tota itekii lukee ni muistaa kyl sen fiiliksen taas :D


Jos saisit pistää itsesi siminä mihin tahansa omaan simperheeseesi? Mihin? Mitä tekisit itsellesi? :)
- Kuka sanoo, ettenkö vois tehä niin nyt? >:D Okei, en tee, en tykkää selfsimeistä :D Mut ehkä heittäsin sen Rogeteille ja pistäsin pystyyn hirveen haloon ku simi tapaa Jumalansa ja kauhee säätö ku ne väittelee et "miks laitoit miut tekee niin ja näin ja näin" ja sit postaisin siitä blogiin ja puuttusin siihen ja "MUAHAHAHA OOT NYT VALLASSANI hetkinen... sehän on minä......." Ja, niin :::D


Lisäri, jota ilman voisit pelata?
- Showtime (Superstara). Se kaupunki lagas 24/7 ja crashas pelin harva se hetki joten en oo paljon sen lisärin ominaisuuksia ees kokeillu. Nykyäänkii toi pelaaminen on sellasta niinku koko lisäriä ei oliskaan. Testaan niitä kyllä joskus, varmaan Rogetien kanssa, mut en tiiä millon ja kenellä tulevaisuuden Rogetilla.


Entä se lisäri, jota ilman et voisi pelata?
- Vuodenajat. Ku se kerran on ni ei sitä ilman voi pelata. Vuodenajat vaan piristää peliä niin paljon + talvi on kaunis ja lämmittää mieltä ku seilaa ympäri maailmaa ja on ihan rakastunu niihin maisemiin :D


***

Jenni:
NON-SIMS
Mitä eksoottista ruokaa haluaisit maistaa, muttet ole viellä maistanut?
- Oon ihan hirveen huono maistamaan niinkään eksoottista ruokaa ku ruokaa, joka ei ole tuttua kotiruokaa. Nyt täällä koulussa on joutunu testaamaan ruokia ja ei noi sit ookaan niin pahoja ku välillä pelkään :D Miulla on siis jonkinsortin ruokafobia, siis pelkään uusia ruokia. Sellanen mistä yleensä lapset kasvaa pois mut joillein se jää päälle.
Haluisin hirveesti Saksaan joskus ja mietin jo sitäkii et kuinhan "eksoottista" se ruoka on siellä verrattuna tähän ruokaan, et sopeutusinko sinne ollenkaan suomalaista ruokajunttiuttani :D 
En muutenkaan oo mikään ruokafanaatikko joten on tosi vaikee vastata tähän, ku en ees tiiä mitä eksoottinen ruoka periaatteessa pitää sisällään? Tulee vaan mieleen eksoottisesta sanana keltanen, oranssi ja sininen, mikä ei kyl ehkä oo ruuan väri XD Voisinko sanoo tähän et haluisin maistaa jotain muuta kiinalaista ruokaa. Syön yleensä porsasta hapanimeläkastikkeessa koska se on niiiiiiiiiin hyvääääää ja kiinalaisessa tulee käytyä harvemmin ku kerran vuodessa, joten ku sinne kerran menee ni mieluummin syö jotain omnomnom ku kokeilee jotain uutta, mistä ei tiedä tykkääkö.
MUT NIIN se vastaus :DDD En oikeesti tiiä. Tai sit vastaan Saksa (Berliini) ja sen currywurst, joka ei kuulosta hyvältä mut ihmiset kehuu sitä aina. Se on siis makkaraa joka on maustettu currylla ja ketsupilla nyt ainakii.


Entä mitä eksoottisia ruokia olet maistanut?
- Se eksoottisin jää siihen kiinalaiseen ruokaan :D En oo koskaan ees kebabia syöny. Paitsi tänään koulussa oli kebablihakastike! Ei kyl ollu miun juttu, kylläkään. 
Ja sit ite teen monesti BlåBandin valmispussista Meksikon pataa ja lisään siihen yhteensä 3 purkkia papuja: valkosia tomaattikastikkeessa, kidneypapuja suolaliemessä ja ruskeita papuja niin ikään suolaliemessä. Se on hyvää, ku ei oo melkein yhtään tulista vaikka meksikolainen ruoka usein onkii tulista. En tykkää tulisesta oikein.


Onko sulla lemmikkejä?
- On :> Tai ne on porukoilla ;___; 10-vuotiaat kissaveljekset Figaro ja Amigo; ja 5-vuotias sekarotunen koiraneiti Musca.


Mitä harrastat simssin peluun ohella?
- Lähinnä lagailen koneella ja pelailen muita pelejä. Luen paljon, joskus kirjottelen. Satunnaisesti myös piirrän ja valokuvaan. Kuuntelen musiikkia. Heppailua en lue harrastukseks ku se on kuitenkii työ, mut eipä tätä jaksas töikseen tehä ellei se olis samalla myös harrastus :D


Tykkäätkö kokata?
- No en mitenkään intohimosesti. Teen kyl ruokaa ite, koska mieluummin syön ite tehtyä ruokaa ku se on terveellisempää ku kaupan valmiit, kalliit e-koodi-sapuskat.


SIMS
Mistä asti oot pelannut simssiä?
- Tää on joskus hankala ajottaa oikein mut vierestä seurannu vuodesta 2000 tai 2001 ku kavereilla oli simssejä (voi sitä aikaa ku PC ei pyörittäny edes TS Lemmikeitä kunnolla, julkisilla tonteilla kuva tökki ihan saakelisti :D) ja oman ostin kaverilta vuonna 2001 tai 2002. Eli oon pelannu simssiä 10-11-vuotiaasta asti, vähintään. Muistan sen ku istuin pöyvän ääressä 20€ setelin kanssa ja jännitin et millon se tulee ovelle pelin kanssa :D Fun Fact: hyllystä löytyy edelleen se The Sims + House Party -paketti!


Ootko koskaan saanut fiilistä, ettet enää jaksa pelata ja meinannut myydä pelit kirppiksellä (muiden kuin nelosen suhteen)?
- EN! :D Oon ihan hirveen omistushalunen ja materialisti ja ku jotain omistan ni en tahtos koskaan luopuu siitä XD Tätä fiilistä ei oo koskaan tullu minkään simssin kanssa :D Nelostakaan en myy pois, ehkä sitä joskus testailen uudestaan, who knows.
Oikeestaan koskaan ei oo tullu sitäkään ettei enää jaksa pelata tätä yhtään (paitsi TS4), koska Simssiä on mahoton pelata läpi ja on paljon tutkittavaa vielä kolmosessakin.


Miten paljon sulla on ladattuja kolmosessa?
- Kappaleina en osaa sanoa ku oon tiivistäny ne CCMagicilla, mutta kooltaan toi Mods-kansio näyttäs olevan 2,42Gt. Eli onhan tuolla tota tavaraa :D
Modit on sit omassa kansiossaan ja siellä on 26 tiedostoa + kansio eläimiin liittyville modeille ja niitä on siellä 44.


Jos nyt joutuisit poistamaan ladatut ja lataamaan uudestaan, niin mitä lataisit ensimmäiseksi?
- Onneks en joudu enkä oo joutunu! Lataisin ekana twallanin modit ja sit varmaan hiuksia ja meikkejä ja ehkä jotain vaatteita. Kenkiä! Ja ne saamarin verhot ja ikkunat ku mitkään pelin omat ei sovi mihinkään eikä toisiinsa.


Mitä taitoa kehität simeillä yleensä eniten?
- Se on tosi simkohtasta, mut ittestään kehittyy yleensä ruoanlaitto. Mut oon kyl huomannu sen et miun simit on tosi aktiivisia puutarhassa ja oikeestaan aina on joku, joka saa puutarhan kontolleen. Ja ennen ku sim kuolee, siirtyy homma pikku hiljaa suvussa seuraavalle.


Mille uralle simisi lähtevät useimmiten?
- Yritän kokeilla mahollisimman monia eri uria ja miulla ei ookaan ollu kovin montaa simiä samalla alalla. Mut viime aikoina oon suosinu paljon yrittäjiä aka taitopohjasena on menty, esim. puutarhuri, keksijä tai maalari (Roget).


Milloin viimeksi sosiaalityöntekijä vei simlapsesi/simvauvasi?
- Kolmosessa ei koskaan! :D Kakkosessa aikanaan parikii kertaa. Yhellä kerralla se vielä bugi ihan valtavasti koko homma ja perhe oli ku kirottu. Lyhyesti: ukko kuoli ulos ilman syyt, tarpeet ei ees ollu alhaalla tai mitään. Se vaan lyhisty sinne. Ja sosiaalitantta vei esikoisen pois syystä jota en enää muista. Se kai ei tehny läksyjään koska oli liian onneton ku isä kuoli? En muista. Mut nainen oli samaan aikaan raskaana ja lapsi vissiin synty sillon ku tantta saapu taloon, mut sit jotenkii se ei syntyny kuitenkaan, se spawnas ittensä lattialle. Naisella oli siis lapsi ja se oli silti olevinan raskaana edelleen, mut ei koskaan synnyttäny uudestaan.


Miten innostuit simsbloggauksesta?
- Mie en ees muista enää kunnolla. Aiemmin laittelin kuvia Radolaan ja rupesin vaan miettimään et ois kiva jos ois paikka johon vois laittaa simskuvia OMILLA säännöillä ja niitä vois myös kommentoida ja sit vois jäsennellä omia tekstejään. Sit hetken mielijohteesta tein simsblogin ku miulla oli kuitenkii jo Bloggerissa oma personal blogi ja kokemusta myös LiveJournalista.
Sitä en enää muista, olinko jopa eka (suomalainen) joka teki blogin. Mut niitä rupes sit ilmestyy ku sieniä sateella ja kohta niitä oli joka paikassa ja osa siirty Tumblriin. On jotenkii sellanen fiilis et ei ois ollu vielä muita simsBLOGEJA, mut senkii eestä LC:itä ja tarinoita. Sanokaa toki jos muistatte jotain ihan muuta! Ois hauska paikantaa mistä ja kenestä/keistä tää meijän simsblogi-scene oikein alko :D


***

Depistako:
Nyt vähä semmonen juthu et ku me tunnetaan muutenki niin melkosen hyvin ni hankala keksiä semmosta ainakaan kauheen montaa mut voin kysyy bloggailusta!
Mikä on sinun mielestäsi parasta bloggaamisessa?
- HUOMIO :D:D:D:D Noei, ainakaan silleen ku sen vois ymmärtää! On sekii tärkeetä, kommentit on kivoja♥ Mut en kuitenkaan kirjottele kommentteja kalastaakseni. Bloggaus motivoi pelaamaan. Siihen saa ihan erilaista sisältöä ku ajattelee et mitä kaikkee vois kuvata ja mistä kertoo ihmisille!

Oon ihan aina ollu sellanen, et miusta on superkivaa pelata jos joku kattoo vieressä! Tykkään siis jakaa oman pelikokemukseni toisten kanssa ja simssin kanssa kuvaaminen ja kirjottaminen on mainio keino siihen. Minuu kans kiinnostas pelivideoitten tekeminen, mut simssin kanssa se on vähän hankalaa. Katon ite tosi vähän Let's Play -videoita (on vaan yks suomalainen kanava jota edes seuraan aktiivisesti Tubessa, sekii siks et huumori menee yksiin oman huumorintajuni kanssa, siispä katon niitten ihmisten takia enkä pelien, ku se/ne saa sit siitä kiinnostavan kokonaisuuden!) koska minuu ei sinänsä kiinnosta kattoo toisten pelaamista. Varsinkii sims on vähän sellanen, et siitä on ihan hirveen huono tehä mitään läpipeluuta koska se voi paikoin olla tosi tylsä. Tiiän et moni kattoo näitä, mut itte en edes tiedä ketään simspelaajaa nimeltä/nimimerkiltä. Simssin kanssa kyllä vois kuvata ja leikata hauskat pätkät yhteen videoon - oma suosikkini pelivideoita kattoessa yleensäkin - mut voi olla et sitä materiaalia pitäs kerätä 100h jos aikos saada edes 10min videon. Simssin kanssa riippuu niin paljon omasta mielikuvituksesta ja simien elämänvaiheesta ja tallennuksen vaiheesta, mitä siitä voi saada irti.

Tällänen bloggaaminen on sen takia hyvä keino purkaa ja jakaa omaa pelaamistaan ja sopii simssille parhaiten.
Ei vaadi koneelta niin paljon (voi olla ettei miun kone ees jaksais simssin ohella jotain toista ohjelmaa tallentamaan videota! Ja ne tekee niin valtavia videopaketteja siinä yhteydessä et joku 15min peliä on ihan hirveen iso ja sit jos sitä materiaalia kertyy yheltäkii pelisessiolta parhaimmillaan jotain ~10h...) ja on myös helppo säveltää siihen omaa. Ja mikä parasta: ei tarttee kuunnella omaa ääntään :DDDDDD

Parasta on siis se, et saan jakaa omia tuotoksiani muitten kanssa. Ihan sama kommentoidaanko niitä tai luetaanko edes (löytyyhän ne täältä tulevaisuuden varalle), kuhan ei tarttee pitää kaikkee omassa päässään! Ja saan jakaa niitä omilla säännöilläni, foorumeilla postaaminen on kuitenkii niin eri asia ;)


Ja mikäli saisit mahdollisuuden muuttaa autiolle saarelle kissamummoksi ni lähtisitkö! x)
- No tottakai :DDDD Jos on lisäks, netti, tietokone, telkkari ja ruokaa :DDD


***

banssu:
ja sen ihanat kysymykset, voiei XD♥

Jos tää koko elämä olisikin unta, ja heräisit aivan toisessa todellisuudessa, miten reagoisit?
- Voi kamala ku miulla ihan oikeesti on ajoittain niin hämärä olo etten tiedä et onks tää nytkään totta vai ei :D Mut jos niin kävis et yhtenä päivänä heräisin ja tajuisin et kaikki on muuttunu, miettisin kyl ekana (ja arvaa kuin paljon oon tätäkii jo kuvitellu mielessäni!) et MISTÄ ARVASIN? Ja se riippuis kyl niin paljon siitä, et millanen se oikee todellisuus oli, et kaipaisinko takasin vai en. Olisinko aivot purkissa vai jossain upeessa maailmassa täysin vapaa fyysinen kokonaisuus? Jos se olis hienompi, tietty tutkisin ja toivosin etten ikinä palaa takasin sinne. Jos se ois kamalampi, sit toivosin et vaipusin takas koomaan ja eläisin sitä elämää joka on parempi ku todellisuus jonka just näin. Ja jos vaan mahollista, pienin muutoksin, ettei se olis niin kamalaa ku mitä siihen mennessä.


Mitä tekisit, jos saisit jotenkin vahingossa kuulla, että suunnitteilla on joku hypersalainen operaatio koko ihmiskunnan tuhoamiseksi?
- Eiks esim. kaikilla päättäjillä tämä jo ole? Ja jos mie siitä vahingossa kuulisin ni luultavasti ois kuullu aika moni muukin. Nojoo, emt, ensin varmaan menettäsin mielenterveyteni ja sitten... menettäsin sen uudestaan enkä enää tiedäs todellisuudesta mitään.


Entä jos se toteutuisi, ja olisit jostain syystä ainoa jäljelle jäänyt ihminen? Oletetaan, että kaikki teknologia ja muutenkin ihmisten keksinnöt olisivat tuhoutuneet siinä sivussa.
- Istusin järjestelemässä palikoita lasittunein silmin tietämättä mistään mitään? Mut en tajuu kuin teknologia ois hajonnu :D Kaivelisin varmaan kaikki paikat ja rakentaisin ittelleni tietokoneen, pelaisin pelejä ja miettisin et mitäs kettua nyt tapahtuu :D:D:D:D Ja tekisin asioita koska kukaan ei näkis enää mitä teen, joten voisin tehä laittomiakii asioita. Elää niinku olisin pelissä! XD


Oletko aborttia vastaan vai sen kannalla? +perusteluja :D
- Yleisesti oon kaikista asioita sitä mieltä, et elä ja anna elää. Kaikilla on oikeus elää niinku haluaa niin kauan ku se ei vahingoita toisia ihmisiä tai eläimiä (tai luontoa kuormita liikaa).
Abortti on kans tällänen. En ymmärrä miks joittein peräosastoa kutittaa liikaa tää aihe. Miks se kuuluu kenellekään, jolla ei oo ees mitään tekemistä koko ihmisen saatika alkion kanssa??? Miusta sen pitäis olla jokaisen naisen oma valinta missä tahansa vaiheessa elämää se oliskii ajankohtanen. Ja jos alku on lähtösin esim. raiskauksesta, sillon näille miehille pitäs määrätä joku pakkosterilisaatio ni ei sattuis tällästä ja koska raiskaus nyt on aina raiskaus.
Sit tietty niille (jos tätä ensimmäistä siis ees on olemassa) vastuuttomille naisille jotka ylivilkkaan makkarielämän ohessa hommaa sarja-abortteja; tai naisille/pariskunnille jotka lisääntyy lisääntymistään eikä osaa hoitaa lapsiaan/vahinkovauvojaan; ja alkoholistiäideille joitten lapsista tulee sen alkoholistilapsisyndrooman (en muista sen nimee) omaavia ja joita ei kyetä hoitamaan kunnolla; vois joku lahjottaa elinikäset kortsut tai ilmasen (pakko)sterilisaation ni ei tartteis viattomien ihmisten elämiä pilata jo heti näitten syntymästään lähtien.

Eli puolesta olen, jos syynä ei ole se et ihminen on muuten vaan vastuuton ja abortista on tullu tapa sen takia. Jos näitä naisia siis on olemassa...
Toivottavasti perustelut oli tarpeeks hyvät :D


***

Anonyymi2:
Kuka olet kuulostat ihan stalkkerilta omg, tiiätkö miut jostain vai ootko vaan lukenu liian hyvin miun postauksia? XD


SIMS

Jos saisit suunnitella mihin tahansa Simsiin lisäosan, millainen siitä tulisi? Vastaukseksi ei riitä ”paljon kivoja vaatteita sekä hiuksia kaikille ikäryhmille ja pientä kivaa tekemistä”, vaan tarkempi kuvailu: esim. millaisia/minkätyylisiä vaatteita ja minkälaista tekemistä.
- Hmm, mihin tahansa simssiin lisäosan. Valkkaan kolmosen, mut koitan säveltää jonkun sellasen joka ei välttämättä ole ollu missään simssissä oikeesti. Kolmoseen kyllä oisin halunnu TS2 Kauppa auki -tyyppisen lisärin, mut sitä ei sit tullu... (Ja kukaan ei mainihe mitään Storen kauppahommista, ne ei kuulemma ollu mitään TS2 verrattuna.)

Vaatteilla sinänsä ei miulle ole väliä, kuhan ne on sellasia et sopii tietylle simille. Käytän tosi paljon EA:n vaatteita, kengät on poikkeus ku naisille varsinkii niitä on aika vähän hyviä. Ja hiuksia lataan, koska ei EA osais tehä tarpeeks hienoa vaikka kuinka ois tällänen ajatus. Koitan siis ajatella et mitä EA vois tehä, vaikkei osaiskaan :D

Aihepiiri taas. Tosi moni sanois "K18-lisäri" mut en mie vaan. En sinänsä välitä niistä. En ite käytä alkoholia/huumeita tai tupakoi ollenkaan, joten en oo koskaan niistä ollu innoissani simssinkään kanssa. Ja sänkyhommat tälläsenään riittää, vaikka joskus kaipaiskii vähän "rajumpia" romanttisia toimintoja ettei simit aina pystys ennustamaan ja torjumaan kaikkea etukäteen.
Ykkösen taikaa-lisäri on tosi kattava ja hauska, ihan omanlaisensa. Kakkosessa ja kolmosessa sivuttiin taikuutta, mut ne keskitty lähinnä tiettyihin "rotuihin". Ykkösessä taikuutta voi oppia kaikki jos vaan taikasauvan hommas.

Tää on itseasiassa tosi vaikee kysymys, koska ei tuu mieleen mitään UUTTA jota peliin kaipaisin, mut kyllä asioita ykkösestä ja kakkosesta (ja nelosesta) mitä tohon oisin voinu adoptoida.

Nyt ku vastailin noihin muihin kysymyksiin ni tulin tätäkii taustalla miettineeks ja keksin vastauksen: Farmiaiheinen lisäri. Eli ku Storessa tuli näitä lehmiä ja kanoja esineinä, ni tuliskii sellanen lisäri jossa on lehmät ja kanat ja lampaat ja kaikki siltä väliltä samalla tavalla ku nyt on kolmosessa kissat, koirat ja hevoset. Niitten kaa vois touhuta ja pitää maatilaa ja elättää vaikka ittensä peltotöitä tai vaikka maitoa tuottamalla :D Se ois aika kivaa, koska oon eläinihminen. Olin 10-vuotias ku äiti ois ostanu miulle "palkinnon" jos oisin tehny yhen asian koulussa, mut koska en niin tehny, palkinto jäi saamatta. Se "palkinto" oli peli SimFarm joka vaikutti tosi kivalta. Ottakaa huomioon, että tää tapahtu siis vuonna 2001 ja nykypäivän pelien jälkeen toi peli on jotain aivan muuta ku hieno, se näytti nimittäin tältä :D En peliä siis koskaan päässy kokeilemaankaan, ja sellanen vois olla lisäri, jonka voisin ottaa kolmoseen.


Jos kolmoseen julkaistaisiin vielä sisältöä, millainen maailma ja/tai tontti olisi pakkohankinta?
- Ite enempi kallistun simeihin ja tavaroihin/toimintoihin ku maailmoihin ja tontteihin. Miulla on ostettuna maailmat Barnacle Bay, Hidden Springs, Monte Vista ja Dragon Valley (+Riverview) mut yhessäkään en oo koskaan kunnolla pelannu. Kahta viimestä en oo ikinä edes pelissä avannu. Johtuu siitä, etten sukuja muuta uusiin kaupunkeihin suhteitten katkeemisen takia; ja teen uusia simejä todella harvoin. Ja vielä harvemmin jaksan oikeesti pelata niillä. Haluaisin edelleen kaikki maailmat kerätä mut niitäkii oon keränny ehkä toimintojen ja esinteitten ku ite maailmojen takia, vaikkei niissä ne esineet ookaan mitään hurjan hienoja ominaisuuksia.
Tätä ku miettii, ni kolmosessahan ei taida olla yhtäkään kunnon aavikkomaailmaa? (Al Simharaa ei lasketa). Ehkä sellanen wnb-Outolaakso vois olla hauska, etenkii jos siellä simeillä ois omat omituisuutensa ja erikoiset tarinat Outolaakson tapaan. Tai ehkä joku pre-Outolaakso, koska ainakii osa noista maailmoista on pelaajien toerioitten mukaan jotain TS2-kaupunkeja ennen ku niistä tuli sen ja sen nimisiä.
Tai sit joku tosi pohjonen lumikaupunki vois olla kiva. Hirveet pakkaset ja se autuus ku itte on lämpimässä vaikka pelissä seilais ulkona XD Joku näistä ehkä :D


Mitkä ladatut/modit tulisi jokaisella itseään kunnioittavalla Sims 3:n pelaajalla olla?
- Itelle ladatuista tärkeimpiä on korvaava iho, hiukset, kengät ja meikit, mut en niitä ala sen kummemmin erittelemään. Mut muutamia modeja ilman en tykkää pelata ja jos on pelaaja joka on täydellinen kontrollifriikki, suosittelen ehottomasti twallanin MasterControlleria ja vaikka StoryProgressionia. Ja Overwatch siivoo asioita mitä EA ei tehny. ErrorTrap itelle on vähän sellanen joko-tai, siitä on hyviä ETTÄ huonoja kokemuksia, joten suurimmalta osin oon pelannu ilman sitä. Joillein se on ihan hyvä. Ja Traveler jos tykkää laittaa simit matkustamaan mut haluu välttää ikävät ongelmat sen kanssa. Ja silleen, twallanin tuotanto on aika jees :D


Millaisia ominaisuuksia jäit kaipaamaan kakkoseen ja kolmoseen?
- Kakkonen oli aika täydellinen sellasenaan ku ei oikein osannu kaivata mitään, mut kolmoseen oisin kaivannu sitä em. Kauppa auki -tyyppistä lisäriä. Se ois ollu niin mahtava. Lisäks kakkosessa oli ihania ne harrastusjutut baletista ompelemiseen, ne ois ollu oikein kivoja myös kolmosessa.
Ykkönen on niin oma juttunsa, ja siitä oisin kaivannu just kattavampaa taikuutta (taikojen luominen ja taikaesineitten valmistus oli tosi hauskaa :D), jättikokosia vihanneksia yms. puutarhaan, kaikki utopistiset jutut niinku jättimäinen (taika)pavunvarsi, jonka päästä löytyy Will Wright ja jota en oo itekään koskaan nähny! Se kieroutunu huumori koko pelissä oli niin mahtavaa, paljon kieroutuneempaa ku kakkonen ja kolmonen. Oikeesti joku mustan huumorin pesäke paikoitellen, vaikkei 2 ja 3 siitä paitsi oo jäänykään.
Sit tietty kolmoseen ois ollu mukava saada tää uus nelosessa ollu CAS, joka kyllä ei paljon poikkee slidereista. Se on periaatteessa näkymättömät slaiderit suoraan kasvoissa. Mut se et kroppaa saa muuteltua paljon vapaammin, ois ollu täydellinen kolmoseen.
Kakkonen ei bugaile paljookaan ja tallentaa tosi nopeesti ja on muutenkii paljon vakaampi pelata ku kolmonen, joten sitä pelaamisen vakautta kaipaisin kolmoseen edelleen. Nyt se on tosi raskas pyörittää ja pelata ja tallentaminen kestää kauan ja joskus ei onnistu ollenkaan. Jatkuvasti saa pelätä bugeja ja pelin jäätymistä ja kaatumista. Se on stressaavaa peliltä, josta pitäis pystyä nauttimaan monta tuntia putkeen. Pelin jatkuva sammuttaminen ja uudelleenkäynnistyskään ei tuu kuuloonkaan, koska se sammuu ja käynnistyy melko hitaasti jopa nopeilla koneilla.


Lempihiuksesi kolmosessa? Saa olla EA:n tai fanituotantoa ja useampi. Kuva olisi kiva.
- Tämä (ja seuraava) kysymys on hankal(i)a, koska miulla ei oikeestaan ole lempiladattavia, modeja lukuun ottamatta. Pyrin aina käyttämään kaikilla simeillä erilaisia hiuksia, koska kolmosessa on se ongelma et paljonkii erinäköset simit näyttää helposti samalta samoilla hiuksilla. Ja pyrin myös vaihtelemaan simien välillä hiusten pituutta ja ei oikeestaan ole vaan yhtä suosikkia, vaan ne kaikki määräytyy simin mukaan.
Käytän myös nykyään äärimmäisen harvoin EA:n tuotoksia, muutamia poikkeuksia toki on.

Tällä hetkellä suosikikseni voisin sanoo nämä naisten hiukset, jotka myös Riimi Rogetilta löytyy.
 

Ei luoja miten voi olla vaikee löytää hyviä kuvia noista :DDDD Pelissä ne näkyy kyllä hyvin mut kaikissa kuvissa ne on vaan musta klöntti XD Mut tollanen ponnarisysteemi, joka on vähän kiharalla tyvestä.
Valitettavasti sitä en muista, mistä noi oon ladannu ja kenen ne on. Ainahan voisin kattoa CCMagicista mut koska laiskuus :D


Lempivaatteesi kolmosessa? Saa olla EA:n tai fanituotantoa ja useampi. Kuva olisi kiva.
- Vaatteita kans lataan harvoin ja näissä pätee sama ku hiuksissa: koitan käyttää niitä vaihtelevasti ja simikohtasesti.Mut yhen vartavasten vaatteen takia kuvattu kuva kyllä löytyy! Ja ne on nämä Yliopistoelämää-lisärin mukana tulleet kengät, ne on ihanat :D


Simssissä on tosi vähän hyviä kenkiä, joten niitä lataan/oon ladannu eniten.


Kuvitellaan, että The Sims 4 floppaa ja tästä syystä sinusta tulee Maxiksen autoritäärinen itsevaltias niin pitkäksi aikaa kuin tarve vaatii ja resursseista EI tule missään vaiheessa vajetta. Tehtävänäsi olisi tehdä täydellisin The Sims -peruspeli IKINÄ, mutta saisit käyttää vain jo julkaistujen pelien (The Sims, The Sims 2, The Sims 3, The Sims 4, The Sims Medieval ja näiden lisärit, kamasetit ja Storen kamat) ominaisuuksia. Pidä mielessäsi: hintalappu nouskoon vaikka 200 euroon, mutta tämähän on täydellinen, eikä siis mitään laajennuspakkauksia kaipaa. Millainen olisi valmis tuotos? Mitä analyyttisempi vastaus, sen parempi vrt. tuo lisärikysymys. On vaan niin kivaa lukea mahdollisimman yksityiskohtaisia selosteita, kun vastaajana on oikea Sims-konkari. (:
- No voi ei, kiitos kehuista :DDD
Ja siis TS4:hän TULEE floppaamaan :DDDD Mut ei miusta itsevaltiasta tule XD
No ideaalihan olis sellanen, jossa on kaikkien em. pelien ja niitten lisäreitten ja Storen ominaisuudet jo valmiina :D Helppo nakki siis!
Jos lisäreitä ei kerran tule ni peliin mukaan simit ja vuodenajat ja lemmikit pikkueläimistä hevosiin, kauppa auki -lisärin jutut, perusteellinen taikuus ja taikamaailma, mahollisuus matkustaa ja muuttaa kaupungista toiseen ilman et suhteet yms. katkee, toimiva käyttöliittymä ilman bugeja ja jatkuvaa jäätymistä ja kaatuilua, paljon salatontteja/maailmoja, joissa pienet latausikkuna ei haittais mitään; muutoin vapaa maailma kolmosen tapaan, PALJON kerättävää, paljon kaikkee kasvatettavaa puutarhaan mansikoista sitruunoihin.... PALJON tavaraa ja ei mitään Storea tai pelin sisäistä kauppaa, koska TURHUUS, kukaan halua ostaa mitään virtuaalista! Jajajaja vaikka mitä. Onko tarpeeks analyyttinen? :D


MUSIIKKI
Tämäkin vielä, miehän tykkään musiikista tosi paljon o__o

Mikä kappale kuvaa sanoituksiltaan ja/tai melodialtaan sinua parhaiten?
- AAAAAAAAAAAA ei näitä! :D Itseasiassa vastaan seuraavaan ja heitän tän uusiks sen alle ;D


Mikä musiikkigenre kuvaa sinua parhaiten?
- Kuvaa ja kuvaa, mut kuuntelen eniten punk rockia ja vastaavaa, joskus poikkeen muihinkin genreihin. Tosiaan, siitä kuvaamisesta en tiedä, mut se miellyttää miun korvaa eniten. Ja kuvastaa tietty jollain lailla myös miun pukeutumista ja tyyliä (mustat hiukset hei d44).  Lempibändini on saksalainen Die Ärzte, joka kyllä on pitkälti punk rockia mut niiltä löytyy musiikkia vähän kaikkialta sen ympäriltäkin.


(Mitä teletap---) UUDESTAAN: Mikä kappale kuvaa sanoituksiltaan ja/tai melodialtaan sinua parhaiten?
- Tää on niin vaikee. Koska kuuntelen tosiaan useempaa bändiä ja tekis miel valkata joku Ärzten biisi. Oikeestaan, valkkaan kuitenkii Ärzten, tai oikeemmin Farin Urlaub'in yhen biisin, koska Farin on dä:n laulaja-kitaristi mut sillä on myös oma soolobändi (jolta on tulossa ulos uus levy ens kuussa omg hype!).
Tää biisi on nimeltään Porzellan eli suomennettuna posliini, se on saksaks joten ei varmaan monelle sano mitään mut se löytyy YouTubesta. Oon sen joskus kääntäny englanniks omaan personal blogiini, ja siihen postaukseen pääsee tästä. Valitettavasti ei suomea, koska lyriikat suomeks käännettynä on oksennus.

JA TOINEN OMG :DDDD e on vanhavanha Oingo Boingon julkasematon biisi, jos joku ei tiedä niin Oingo Boingo oli Danny Elfmanin entinen bändi 70-90-luvuilta. Jos ymmärtää laulettua englantia ni tässä: I'm Afraid :D On toi vähän epäselvää mut tässä vielä lyyrikat. (Jos joku ei tiedä kuka Danny Elfman on, sanookos Tim Burton mitään? Ja The Nightmare Before Christmas -elokuva (Painajainen ennen joulua)? Niin, se on Jack Skellingtonin laulkuääni ;))
Toinen mistä kans tykkään ja samaistun Oingo Boingolta on Good For Your Soul. Tässä lyyrikat.


Lempisäveltäjäsi?
- Klassinen vai ihan kaikki? Koska jos otetaan kaikki, tykkään tietty eniten Ärztestä ja varsinkii Farinin tekeleistä. (Bändissä on siis kolme jäsentä ja ne kaikki säveltää, soittaa ja laulaa.)
Klassista en oo niin paljoo kuunnellu, mut tunnistan Mozartin ja se on suosikki.
Ja sit täytyy vielä mainita Danny Elfman, koska rakastan sen leffamusiikkeja ♥__♥ Tykkään myös paljon Hans Zimmerin leffascoreista, mut Elfmanin voittanutta ei ole :D


Lempisanoittajasi?
- Em. Farin Urlaub ehottomasti.
Elfmanilla oli kans paljon sellasia mihin samastun tai joista tykkään. Oon vähän huono lyyrikoitten kanssa, ku en tykkää ku tietynlaiaista ja jos niissä on "tarina". Rakkauslaulut ei oo minuu varten. Melodia on muutenkii tärkeempi. Farinin biisit oli ensimmäisiä joissa pääsin lyyrikoitten sisään - vaikka ne on saksaks.


Kenet haluaisit laulamaan erityiseen juhlatilaisuuteesi? Erityiseksi lasketaan kaikki ”kliseiset” synttäreistä häihin.
- DÄ :DD


Minkä kappaleen haluaisit soivan hautajaisissasi? Anteeksi, jos tuli liian surullinen kysymys. :<
- Hmmmmmm. En tiedä. Joskus sanoin dä'n Himmelblau mut emt, en oo varma siitä enää.


Jos saisit kieltää jonkun laulun/artistin tai bändin kappaletuotannon soittokieltoon ikuisiksi ajoiksi, mitä kieltäisit?
- Räppi ja kaikki muu sonta -.- En jaksa ymmärtää sitä enkä muutenkaan "musiikkia", jossa takana on raha ja josta joku DJ saa rahat vaikka esiintyjä on ties mikä nimi. Muutenkii ärsyttää ihan hirveesti kaikki yliseksualisoitu musiikki ja miten musiikkivideoissa on aina se asetelma et on mies jolla on ympärillä kauhee haaremi vähänpukeisia naisia jotka palvoo sitä. Tai sit on nainen joka on pukeutunu ja esiintyy (tanssijarivin kanssa) niin ku ois asettanu ittensä johonkii näyteikkunaan "naisen näköinen esine myytävänä, parhaat viedään ekana!"
En siis oo feministi, mut ehottomasti kyllä tasa-arvon kannalla, ja ei, kaikkia miehiäkään ei tässä maailmassa kohdella tasa-arvosina vaikka usein ajatellaan et naista alistetaan enemmän. Mut ärsyttää vaan jotenkii noi videot ku ei niissä oo musiikkia nimekskään ja sanoma on aina se yks ja sama ja esiintyminen on ku miehet ois kuninkaita ja naiset orjia vapaasta tahdosta. kattokaana vähän MTV:tä ni tiiätte mitä tarkotan.


Mitä/kenen musiikkia olet aina halunnut kuunnella/ylipäätään tutustua, mutta jokin seikka on syystä tai toisesta estänyt aikeesi?
- Tähän täytyy vastata, että Mozart. Miksi? Koska miun lempielokuvia on Amadeus, katon sen aina sillon tällön uudestaan. Kertoo siis Mozartin elämästä. Oon nähny sen ekan kerran pikkutyttönä joten en voi ees muistaa minkä ikäsenä tarkalleen, ja jotenkii vaan kasvoin siihen niin kiinni et se on traditio et se on katottava ainakii kerran vuodessa :D Mozart on muutenkii hieno ja elokuvassa oon tykänny kamalasti sen musiikista. Monesti myös tunnistan jos jossain soi Mozartia, vaikken oo tuotantoon niin paljon tutustunu.

Syy sit sille, etten oo tutustunu, on se et sit tuotantoa on kuitenki niiiiiin paljon. Siihen pitäs keskittyä ja jotenkii myös oppia vähän et mikä sävellys on mikä. Ja sit vielä se fakta et se ei oo niin helppoa ku nykymusiikin kanssa, jossa biisit on 3-7 minuuttia pitkiä. Klassisessa musiikissa sävellykset voi kestää jopa tunteja, riippuen vähän siitä, mihin ne on tehty. Eli ku tuntuu et on menny ainakii viis kappaletta ni se onkii edelleen se yks jossa on menossa joku J-osa (jos näitä näin nimitetään klassisessa?) Ja oon ite sellanen, et tartteen tekemistä käsille ja silmille ennen ku voin tehä mitään korvillani. Eli pitäs vaikka piirtää tai jotain, mitä en oo tehny pitkään aikaan. No nyt joku voi ihmetellä et istun koneella 24/7, siinähän ois aikaa! Mut koneella on koko ajan sellanen olo et "mitäs teen nyt/kohta?" ja en osaa rentoutua vaan selaamaan nettiä ku mietin jo mitä teen sit ku oon selannu tarpeeks. Ja siks en jaksa laittaa musiikkia soimaan.
Pitäis ottaa selvää et miten paljon Mozartin tuotantoa ylipäätään on olemassa ja kuuntelisinko oopperoita (ooppera ei oo ihan miun juttu) vai sävellyksiä ilman laulantaa.

Niin, sitä tutkimustyötä ois olemassa varmaan päivien eestä ja en oo jaksanu tarttua siihen vieläkään, vaikka iskältä löytys varmaan cd:iltä paljonkoo Mozartia :D


SEKALAINEN

Jos saisit perustaa valtion, mihin sijoittaisit sen? Ketä hyväksyisit kansalaisiksi? Lain pääpointit/suuret linjaukset? Saa olla Sims-tyylinen pöhköyhteiskunta, jottei vastaaminen olisi niin kuivaa.
- Johonkii Suomen ja Keski-Euroopan tyyppiselle alueelle jossa ois talvisin ehkä lunta mut ei hirveet pakkaset, mut kesätkään ei ois mitään tappohelteitä.
Kansalaisten pitäs tietty olla avoimia ja open-minded, ei tarvita mitään homekorvia sinne valittamaan et asia X koska minä sanon niin ja kaikki muut on syvältä. Kaikki hyväksytään sellasenaan ku ne on ja kaikki saa olla mitä on kuhan ei vahingoita toisia. Kuulostaa ehkä laimeelta, mut oon ite ollu koulukiusattu ja tällänen hyväksyminen on itelle tosi tärkeetä.
Simssissä on kivasti oltu aina askel eellä ku kaks miestä ja kaks naista voi mennä naimisiin, eli sellanen linjaus ainakii. Ja muutenkii se et vaikka ollaan uteliaita ja työnnetään nokka toisten asioihin, ei tarvii kieltää toisilta onnellisuutta vaan siks et ei tykkää jostain homopornosta. Ei tarttee miettii sitä makuuhuonetta, ei heteroita kiinnosta toisten heteroittenkaan sänkypuuhat, miks sit homojen ja muitten ns. "outojen" herättää niin paljon kiinnostusta? Ainiin, tää ihmiskunta ON sellanen et kaikki uusi ja outo on samaan aikaan todella kiinnostavaa että pelottavaa. Sama se on avaruusolentojen kanssa, ne kiinnostaa mut oikeesti ne pelottaa ja siks leffoissa viholliset on jotain aivottomia hirviöitä mut ihmisystävälliset alienit onkii ihmisen näkösiä ja osaa puhua sekä tosi älykkäitä. Ootteko tätä koskaan tullu ajatelleeks? ;)
Eli sellanen paikka jossa kaikilla on hyvä olla.

TAI sitten perustan oman pienen valtion jossa miulla on säännöt itsevaltiaana eikä sinne tuu ketään ja nautin elämästäni erakkona. Tää ainakii kuulostaa siltä et ois helpompi toteuttaa... Huoh.


Lempi ”eksoottinen” kulttuurisi? Eksoottiseksi lasketaan kaikki muu paitsi suomalainen kulttuuri. Lappalainen laskettakoon tämän kerran eksoottiseksi, jos vastaajasta siltä tuntuu. ;)
- Saksa! :D Ja Berliini!


Kenet/ketkä olisit valmis ampumaan avaruusraketilla matkalle Plutoon? Saa olla fiktiivinenkin.
- Suurin osa Suomen ja ulkomaisistakii päättäjistä ja lisätään sekaan vielä Pottereitten Pimento ni siitä sais mielenkiintosen realityshown :DDDD


Mitä peliä jokaisen tulisi pelata elämässään ainakin kerran (ja mielellään alusta loppuun)? Sovitaan, ettei Simsin tuotoksia saa vastata tähän, koska mehän kaikki haluamme sitä edes kerran kokeilla. ;)
- JAAAAAA. Oon vähän huono tässä koska pelaan suhteellisen vähän pelejä siihen nähen, miten paljon pelejä on olemassa, ja en oo ite taas pelannu pelejä mistä varmasti "konkarit" sanoo et kaikkien pitäs pelata ees hetken aikaa. Pelaan sellasta mikä kiinnostaa minuu, ja miun arvot on vähän erit ku monilla :D
Mut voisin sanoa et kaikkien pitäs joskus kokeilla pelata jotain vahojen 8-bittisten pelikoneitten peliä :D Ittellä ei oo kokemusta varsinaisista konsoleista, mut kyllä Atari-nimisestä tietokoneesta ja sen peleistä. Joku sanos varmaan tähän Marion, mut ite en taas Marioita oo ikinä pelannu. Paitsi ehkä joskus 5-vuotiaana ku naapurin pojalla tais olla joku konsoli ja siihen joku perus Mario.
Meijän Atarissa on ihan helkkaristi pelejä eri disketeillä, paintin tyylisistä piirustusohjelmista autopeleihin. Myös Pac-Man löytyy. Ite en mikään Pac-Man-fani ole mut jos ei muuta keksi ni sit ehkä joku perinteinen Pac-Man vanhalla konsolilla tai tietokoneella 8-bittisellä kuvalla ja musiikilla, ja kone jonka "kaiutin" säröilee pölyn takia ku näytössä kiinni olevaa volume-nappulaa pyörittää :D
Ja näitähän ei kai yleensä voi ees pelata läpi... Vai voiko? Mut usein ne ainakii oli niin vaikeita et ei onnistunu. Eikä kai voinu kovinkaan montaa tallentaa niin et ois voinu jatkaa seuraavalla kerralla. Ja jos kuolit liian monta kertaa, alotapa alusta :D

Nykyajan PC-peleistä en sano mitään, muuta ku et Mafia on hieno ja oman aikansa upeus. Ilmesty siis vuonna 2001, ja jos First Person Shooter ja hieno tarina uppoaa, Mafia it is.


Inhokkihahmosi Batmanissa?
- Tää on aika laaja kysymys, koska Batmania on piirtäny ja kirjottanu niin moni ja lisäks on elokuvia, sarja, animaatioita ja pelejä. Osa hahmoista on saanu alkunsa vaikkapa pelkästään animaatiosta, mm. Harley Quinn. Lisäks DC Universeen kuuluu kaikki Teräsmiehestä lähtien, mut koska kysymys koskee Batmania, rajaan sen Gotham Cityyn. (Muutoin tää ois helppo ja sanoisin Teräsmies koska oon vaan aina vihannu sitä miestä, vaikken ees tiiä miks :D Ehk se johtuu Batmanista? Sehän ei tunnetusti oo Batmaninkaan suosikki vaikka aina sillon tällön tuppaa mukaan... KUTEN se uus leffa jossa on Ben Affleck yhyyyy DD::::)

Ite en oo animaatioita kattonu koskaan (tekis kyl mieli joskus, tuntuu olevan ihan laadukasta kamaa) ja oon tietoni keränny leffoista ja lukemalla. Omistan muutaman sarjakuvakirjan ja kourallisen irtolehtiä sieltä täältä. Muutoin oon aika paljon lukenu netistä ja nyt tietysti pelaamalla on tullu tietoa lisää. Silleen on hassua sanoa olevansa Batman-fani, ku ei oo ees sarjakuvia lukenu ku murto-osan siitä, mitä niitä oikeesti on olemassa. Mut faneja on monenlaisia ja luen itteni silti niihin.

Inhokkihahmo on hankala valita just sen takia, et osa vihollisista on niin naurettavia ettei niitä halua edes ottaa esille. Ja suurinta osaa ei edes tiedä :D

Mut voisin silti vastata sellasen hassun nimen ku Robin ja Nightwing. Mut ei kuitenkaan koko Robin, koska niitä oli monta. Ja nimenomaan se ärsyttää, koska oon sellanen et "kangistun kaavoihin" ja itelle Dick Grayson eli 1. Robin oli se ainut oikea Robin. Ja ärsytti suunnattomasti, ku se "kasvo aikuiseks" ja päätti et hänestä tuleekii sitten Nightwing.
Sit onkohan nyt menossa 3. vai 4. Robin, mut yks näistä, vissiin 2. kuoli jossain vaiheessa koska LUKIJAT toivo niin. Mitä? Ja yks niistä oli tyttö. Se on niin, ÄRSYTTÄVÄÄ! Dick Grayson on Robin ja sillä sipuli! Sen takia en oo kauheesti tykänny lukee sarjakuvia, siellä tarina on eläny niin paljon et siitä on hävinny niin paljon siitä, mikä se oli ku Bob Kane ekat sarjakuvat piirteli. Miulla on sattumalta vielä sellanen sarjakuva, jossa ON Nightwing ja argh, vihaan sitä.

Siispä Robin tai ennemmin sen hahmon kehityskaari ja oikeen henkilöllisyyden muuttuminen ajan saatossa.


Mitä elokuvia hyllystäsi löytyy? Mitä niistä suosittelisit kaikkien katsovan?
Siun niin ei ois pitäny kysyy tätä. SIUN NIIN EI OIS PITÄNY KYSYY TÄTÄ. Miksikö? Miun hyllystä löytyy yli 100 dvd:tä pelkkiä leffoja (ja varmaan ~50 tv-sarjabokseja..?) mut kerran kysyit ni täältä pesee ja sitä saa mitä tilaa! :D:D:D:D:D:D:D


LEFFAT

A Beautiful Mind
A Christmas Carol (2009)
Ace Ventura – Pet Detective
Ace Ventura – When Nature Calls
Alice in Wonderland
Amadeus
Animatrix
Austin Powers: International Man of Mystery
Austin Powers: The Goldmember
Austin Powers: The Spy Who Shagged Me
Avatar

Back to the Future Trilogy
Batman
Batman Begins
Batman Forever
Batman Returns
Batman&Robin
Beetlejuice
Big Fish
Black Swan
Brazil
Brokeback Mountain
Bruce the Almighty

Casanova
Catch Me If You Can
Charlie and the Chocolate Factory
Constantine
Corpse Bride
Cujo

Dahmer
Dances with the Wolves
Dark Shadows
Dogma
Dumb and Dumber

E.T.
Ed Wood
Edward Scissorhands
Eternal Sunset of the Spotless Mind
Evolution

Fantastic 4 – Hopeasurffari
Fear and Loathing in Las Vegas
Forrest Gump
Frankenweenie
From Hell
Fun with Dick and Jane

Gremlins

Harry Potter ja Viisasten kivi
Harry Potter ja Salaisuuksien kammio
Harry Potter ja Azkabanin vanki
Harry Potter ja Liekehtivä pikari
Harry Potter ja Feeniksin kilta
Harry Potter ja Puoliverinen prinssi
Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, osa 1
Harry Potter ja Kuoleman varjelukset, osa 2
Hellboy
Hellboy II: The Golden Army
Hook/Jumanji

I, Robot
Inception
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Indiana Jones and the Last Crusader
Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark
Indiana Jones and the Temple of Doom
Iron Man
Iron Man 2
Iron Sky


Jurassic Park Trilogy

King Kong

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events
Liar, liar
Little Voice
Love Guru

Man on the Moon
Mars Attacks!
Marty Feldman: In God We Trust
MASK
Matrix
Matrix Reloaded
Me, myself and Irene
Mel Brooks: High Anxiety
Mel Brooks: Spaceballs
Men In Black
Men In Black II
Men In Black III
Millenium-trilogia: Miehet jotka vihaavat naisia
Millenium-trilogia: Pilvilinna joka romahti
Millenium-trilogia: Tyttö joka leikki tulella
Millenium-trilogian pidennetty versio + extralevy
Minority Report

Natural Born Killers

Pee-Wee's Big Adventure
Pitkä kuuma kesä
Planet of Apes

Rainman
Robocob Trilogy

Saving Private Ryan
SAW
SAW II
SAW III
SAW IV
SAW V
Scrooged
Se7en
Seabiscuit
Sherlock Holmes & Sherlock Holmes: A Game of Shadows
Sleepy Hollow
Spider-Man
Spider-Man II
Spider-Man III
Sweeney Todd

Terry Jones: The Wind in the Willows
The Adventures of Baron Munchausen
The Breakfast On Pluto
The Brothers Grimm
The Clockwork Orange
The Dark Knight
The Dark Knight Rises
The Gable Guy
The Green Mile
The Imaginarium of Doctor Parnassus
The Nightmare Before Christmas
The Ninth Gate
The Number 23
The Pianist
The Sixth Sense
The Truman Show
The Wolverine
Thor 2: The Dark World
Tideland
Time Bandits
Twelve Monkeys

V for Vendetta

Willard
Willow

X-Men
X-Men II
X-Men III
X-Men Origins: Wolverine
X-Men: First Class

Yes Man

Zodiac


MONTY PYTHON

At Last The 1948's Show
Do Not Adjust Your Set

Monty Python's Flying Circus: 1. kausi
Monty Python's Flying Circus: 2. kausi
Monty Python's Flying Circus: 3. kausi
Monty Python's Flying Circus: 4. kausi
Monty Python's Flying Circus: The Personal Bests (Box)

And Now for Something Completely Different
Live at the Hollywood Bowl
Life of Brian
The Holy Grail
The Meaning of Life


TV-SARJAT

Kummeli: Kyllä lähtee!
Kummeli: Artisti maksaa
Kummeli: Jumankauta juu, nääs päivää!
Kummeli: Onko nyt jhuva fiilis?

Kummeli: Lihaksia ja luoteja
Kummeli: Lääkärit tulessa
Kummeli: Jurismia!

Kummeli Stories
Kummeli Kultakuume
Kummeli Jackpot
Kummeli Alivuokralainen
Kummeli V

Mankeli


24h Berlin

Dexter: 1. kausi
Dexter: 2. kausi
Dexter: 3. kausi
Dexter: 4. kausi
Dexter: 5. kausi
Dexter: 6. kausi
Dexter: 7. kausi

Life on Mars: 1. kausi
Life on Mars: 2. kausi

Nurse Jackie: 1. kausi

Skins: 1. kausi
Skins: 2. kausi
Skins: 3. kausi
Skins: 4. kausi

The X-Files: 1. kausi
The X-Files: 2. kausi
The X-Files: 3. kausi
The X-Files: 4. kausi
The X-Files: 5. kausi
The X-Files: 6. kausi
The X-Files: 7. kausi
The X-Files: 8. kausi
The X-Files: 9. kausi
The X-Files - I Want to Believe (elokuva)
The X-Files - The Truth is Out There (elokuva)

Älypäät + Bottom – The Collection
Guest House Paradiso (elokuva)
Best of Marty! (Feldman)
Come Fly With Me Season 1

Ansa & Oiva DVD 1
Ansa & Oiva DVD 2
Ansa & Oiva DVD 3
Ansa & Oiva DVD 4

Prätkähiiret DVD 1
Prätkähiiret DVD 2

Olipa kerran elämä

Duudsonit: Ylpeän häjy mahtiboksi
Duudsonit: Päällikköpoksi
Duudsonit: 4. tuotantokausi
Duudsonit Tuli Taloon: 1. kausi

Jackass Boxset
Jackass Movie
Jackass Number Two
Jackass 2.5
Jackass 3D
Jackass 3.5

Viva La Bam: 1. kausi
Viva La Bam: 2-3. kaudet
Viva La Bam: 4-5. kaudet

Wildboyz: 1. kausi
Wildboyz: 2. kausi
Wildboyz: 3-4. kaudet

Bam Margera Presents: Where the #$&% is Santa?THERE YOU GO. Lisäks porukoitten dvd.hyllyssä on yhteisiä animaatoleffoja, niistä löytyy mm. Leijonakuninkaat, Antz, Ice Age -sarjaa, Toy Storyt ja Maa aikojen alussa -dvd:itä.
Ja mitäkö suosittelisin? Vielä vaikeempi kysymys :D

Oon itte Tim Burton -fani, mut on vaikee suositella niitä koska riippuu ihan ihmisestä et tykkääkö vai ei. Toisten mielestä se on kauheeta huttua ja toisten mielestä nerokkuutta - ja ite kuulun tietty jälkimmäisiin.

Mut tota jos selaa niin...

A Beautiful Mind eli suomeks Kaunis mieli, on tosi kaunis leffa. Sehän kertoo skitsofreenikosta matemaatikosta, mut se on paljon muutakii. Ite oon erittäin kiinnostunu mielenterveyshäiriöistä sun muista mielenterveyden asioista ja tää on kiinnostava jo siltä kannalta ja onnistuu siinä tosi hyvin. Pitäskii kattoa se ite joskus uudestaan. Muutoin se on klassikko ja kai se on genreltään draama, joka pohjautuu tositapahtumiin. Voittihan se muutamia palkintojakin ja oli moneen ehdolla.
Pitäis itekii kattoa tää uudestaan.

Back to the Furute eli Paluu tulevaisuuteen on vaaaaaan 80-luvun legenda. Jos et oo nähny ni nyt hopi hopi kattomaan, jokaisen täytyy kattoa edes ykkösosa kerran elämässään. Se on mahtava, huumori on just parasta ja jos tän on nähny ni tietää miks puhuin Ellan aikamoisessa tarinassa DeLoreanista ;)

Beetlejuice on Burtonin toinen elokuva ja se on varmaan oma suosikkini Burtonin tuotannosta. Kaikki löytyy meikäläisen hyllystä of course. Se kuvaa mielestäni äärimmäisen hyvin Burtonia ja sen mielikuvitusta. The Nightmare Before Christmas on tietysti täynnä monenmoista otusta ja omituisuutta, mut tässä on saatu niitä kiinni näyteltyyn elokuvaan. Ja se toimii. Animointi on tietysti vähän tönkkö 80-lukulaista, mut syystä X rakastan ite sellasta tosi paljon ja tykkään siitä myös Beetlejuicessa mielettömästi. Ja se vaan sopii leffan tyyliin, antaa siihen jotenkii ihan oman säväyksen. Tykkään myös älyttömästi siitä, miten tässä on kuvattu kuolema.

Dogma on hassu. Jos oot himouskovainen ja suutut helposti jos uskontoa "halvennetaan", älä kato tätä!
Muutoin Dogma on täytetty kuuluisilla näyttelijöillä (Alan Rickman on Metatron eli Jumalan ääni) ja leffa on yks Kevin Smith -nimisen ohjaajan omituista tuotantoa. Okei, en ite oo nähny herralta kai muita ku tämän, mut Dogma onkii omia suosikkeja.
Kertoo siis jotakuinkin siitä, kuin kaks langennutta enkeliä Bartleby ja Loki (Ben Affleck ja Matt Damon) löytää jonkun porsaanreiän ja keksii, miten pääsee takas Taivaaseen. Tää vaan tarkottaa sitä, et jos ne astuu Taivaan porteista läpi, koko maailma tuhoutuu. Siispä Jumalan täytyy pesatata Jeesuksen ainut/viimeinen elävä sukulainen estämään enkeleitten aikeet ja pelastamaan maailma ja Jumala, joka on jossain vankina.
Seikkailu kuulostaa varmasti laimeelta miun kuvailemana, mut se on oikeesti mainio ja sille saa nauraa monessakin kohtaa. Asiat käännetään paljon päälaelleen ja tälleen aikuisena ku ton on kattonu, se tuntuu ennemmin tutkiskelevan katolilaista uskontoa omanlaisesta näkökulmasta halventamisen sijaan.

 Me, Myself and Irene eli suom. Me kaksi ja Irene on yks Jim Carreyn elokuvista. Carrey on ollu suosikkinäyttelijäni siitä asti ku näin Nuija ja Tosinuijan about 6-vuotiaana, eli kauan. Sen omistin VHS:lläkin ja sen jälkeen on tullu kerättyä leffoja dvd:llä. Aika monta löytyy jo.
Tää elokuva on jälleen kerran mielenterveyspainotteinen, kertoo nimittäin miehestä, jolla on dissosiatiivinen identiteettihäiriö eli suomen kielellä ihminen, jolla on monta eri persoonaa yhessä kropassa. Carreyn hahmolla tosin on vaan kaksi, joista toinen kehittyy jatkuvan tunteitten patoamisen myötä: Charlie ja Hank.
Jim Carrey on taas mahtava työssään ja vaikeesta aiheesta huolimatta sille täytyy nauraa. Carreyn fyysinen esiintymistapa pääsee tosiaan oikeuksiinsa mm. lääkkeitten sivuoireita kuvatessa.
Mahtava leffa ja suosittelen jos komedioista ja Jim Carreystä tykkää. Yks Carreyn parhaita. (Omat all-time-favoritet on silti Ace Ventura -leffat, en vaan pääse niistä ikinä yli! :D)

Rain Man eli Sademies on ihana kuvaus autistisesta miehestä, josta (aikuinen) pikkuveli "joutuu" yllättäen huolehtimaan. Dustin Hoffman on uskomaton Raymondin roolissa ja Tom Cruise on mielenkiintonen, koska sille ei selvästikään oo tehty nosejobia eikä hampaita korjattu. Yllättävän hyvä sekin roolissaan, vaikken koskaan Cruisesta näyttelijänä ole välittäny.
Rainman on itelle aika läheinen elokuva vaikka sen näin ekan kerran pari, kolme vuotta sitten - vaikka se ilmesty jo vuonna -88. Itellä on siis sisko jolla on asperger eli periaatteessa autismin lievempi muoto, ja itelle tuli sellanen fiilis et ymmärrän siskoa ja autismia ylipäätään paremmin tuon elokuvan jälkeen. Ja siitä on jälleen annettava maininta Dustin Hoffmanille, joka "normaalina" miehenä ja näyttelijänä kykeni eläytymään äärimmäisen uskottavasti autistimiehen rooliin.

Scrooged eli Haamujen kosto on nimestään huolimatta komedia (ja jossa on Danny Elfmanin musiikit ahhhh♥) vuodelta -88. Sen idea on vanhassa tarinassa Saiturin joulu (A Christmas Carol). Elokuva on modernisoitu ja ideana on mies (Bill Murray), joka on äärimmäisen itsekäs kusipää ja rikas ku mikä, ison firman pomo ja kohtelee alamaisiaan inhottavasti. Joulun alla sitä lähestyy kolme eri haamua: menneisyyden, nykyisyyden ja tulevaisuuden haamut, aikeenaan takoa järkeä miehen päähän ja moralisoida.
Tosi hauska kuvaus ja jokainen haamu on todella omalaatunen ja hauska. Muistan kuin tulevaisuuden haamu oli tosi pelottava ku olin pieni, mut oikeesti se on just mahtava.
Tätä suosittelen ehottomasti.

Sherlock Holmes -leffat koska Sherlock Holmes ja Robert Downey Jr. Amen.

The Breakfast On Pluto eli Aamiainen Plutolla. ♥_____________♥ Se kuvaa miun fiiliksiä ja paljon!
Oon ihan rakastunu tähän elokuvaan. Ei varmasti uppoo kaikille, koska kertoo siis miehestä, Patrick Braden, joka haluaa olla ja siitä tulee nainen, Kitty Braden. Kitty päättää lähteä ettimään äitiään.
Näyttelijä on Cillian Murphy ja oon vieläkii niin hämmentyny siitä, miten se voi olla naisena niin kaunis! :D Muutos miehestä naiseks tapahtuu myös niin pikkuhiljaa, et vasta seuraavan kerran elokuvan alottaessa tajuaa, miten suuri se muutos on.
Tykkään tarinan kerronnasta hirveesti, se on kerrottu "lukuina", koska se pohjautuu kirjaan (jonka haluisin lukea. Siinä tosin Kitty onkii Pussy ja ihan ymmärrettävää miksei se ole leffassa Pussy :D). Siinä on ihmissuhteita, mut en tiedä miksei ne häiritse tässä ollenkaan. Mukaan mahtuu iloa ja surua, draamaa ja komediaa. Musiikki kruunaa kokonaisuuden ja oon aina ihan tunteitten vallassa ku katon tätä. Se on mahtava, voin sen oikeesti sanoa olevan yks lempielokuviani.

The Green Mile eli Vihreä Maili on kans yks klassikkodraama joka jokaisen pitäs nähä. Se on Stephen Kingin kirjaan pohjautuva mut se on yks parhaita elokuvia mitä oon nähny. Elokuva sijottuu vuoteen 1935 ja vankilan kuolemantuomittujen osastolle. Elokuvan ja osaston nimi tulee vihreestä viivasta, joka vankien on kuljettava siirryttäessä sellistä kohti huonetta, jossa sijaitsee sähkötuoli.
Elokuvassa on mieleenpainuvat hahmot (näyttelijöinä mm. Tom Hanks) ja hieno, taianomainenkin tarina. Siitä huolimatta, et vangit istuu kuolemaantuomittujen osastolla, on vankien ja vartijoiden välillä pitkälti lämmin ilmapiiri ja jopa ystävyys. Ilmapiiriä saapuu kyllä sotkemaan pari henkilöä, mut elokuvan hienoimpia teemoja on luottamus ja erilainen tapa, jolla "paha saa palkkansa".
Jos on itkuherkkää tyyppiä tai herkistyy elokuville, kyyneleet tän kanssa on taattu. Ja tän ainaki ite jaksan silti kattoa aina vaan uudestaan.


Se riittänee. Nyt ei ainakaan tarvii kirjottaa viiteen vuoteen.

Kiitän vielä kerran mahtavista ja monipuolisista kysymyksistä ja oikeestaan pahottelen siitä, et vastauksista saatto tulla monessakin kohtaa paljon laajempia ku olitte ehkä odottanu edes :D Mut jos jotain miusta opitte tässä ni sen et rakastan musiikkia ja ELOKUVIA ja et niistä puhumista en osaa lopettaa koskaan ajoissa XD Ja etten edelleenkään osaa kirjottaa lyhyesti. Mitään.

5 kommenttia:

 1. Apua miten pitkä postaus! :D Tai siis kun kysmyksiä oli tulllu niin hirveesti ja sä vielä vastasit niihin niin huolella... XD

  Mun oli pakko kysyy tota eksoottisia ruokia, ite oon taas tosi rohkee maistamaan kaikkee eksoottista (SUSHI ♥_____♥), ja sitten kiinalaisissa on yleensä "paistettua nuudelia, kanaa ja vhanneksia", niin suosittelen maistamaan, ihan sikahyvää! Ja haggistakin suostuisin maistamaan jos sitä tuotasiin mun eteen :D Kaikki on sanonu että oonpa outo kun suostuisin syömään haggista mutta mun mielestä jokainen ruoka voi olla hyvää jos sen valmistaa oman maun mukaan (ja kyllä, tiedän että haggis on lehmän vatsalaukku johon sen kaikki sisälmykset on tungettu). :DD

  Ja mulla CC Magic ei tahdo kauheasti toimia, luulen että se johtuu ladattujeni jumalattomasta määrästä. Joten pääsen helpommalla kun yhdistän ladatut S3PE:llä. Pääset muuten katsomaan ladattujesi määrän kappaleina kun meet Electronic Artsin kansioon ja sieltä CC Magicin kansioon, ja valitset siitä kansion Content, ja Packages. :D

  Ite en oo koskaan nähny Aamiaista Plutolla mutta haluaisin, koska Silli (Cillian)! ♥ Iteltäni löytyy sen leffoista uusimmat Batmanit, Red Light ja Inception :D Ja pakko sanoo että katoin joskus 12v vanhana The Pianistia pätkän äidin kanssa ja mä en muista melkeen mitään muuta ku se ku se pyörätuolipappa heitettiin natsien toimesta parvekkeelta alas ;_______; Se on tosi kauhee (siis ei sillä tavalla kauhee mutta silleen... hmm, tunteisesti), mutta herättävä leffa...

  Tosi kiva kun jaksoit vastata jokaiseen kysymykseen pitkästi, etkä jättäny hommaakesken ja ilmottanu että kyssäreitä tuli liikaa etkä jaksa vastata :DDD Oon nimittäin nähny tätä aika usein personal blogien maailmassa, syynä on joko "niinq omg, en jaxanu lugee kaiggii kyxymyxii", tai "en jaxa vazdaa kaiggii kyxymyksii", vaikka kyssäreitä olis tullu jotain 15-25. Tekis aina mieli linkata mun oman personal blogin kyssäripostaus ja sanoa että kattokaa, mulle tuli siihen 38 kappaletta ja jaksoin kyllä vastata kaikkiin, osaan aika pitkästikin. :D

  Ja niin, en tiiä huomasitko mutta siis se munfoorumi.comiin luotu foorumi alko bugittaa mulla ihan kauheesti (ai siis en päässy hallintpaneeliin vaikka salasana ja käyttis oli ihan oikein) ja Irvis ehdottikin että siirrän sen Proboardsiin, jos haluut niin voit käydä liittymässä uudessa simstarinoiden foorumissa :)

  Uusi Simstarinasopppi

  VastaaPoista
 2. Oon "uus" lukija. Joskus luin postauksiasi ja jonkun ajan päästä liityinkin lukijaksi. Sitten jostain kumman syystä lopetin lukemisen, mutta jatkoin lukemista ilman lukijana oloa (O_o). No nyt luen taas ihan lukijana xD.
  (Maailman selvin selitys XD)

  Kysymyspostaukset ovat kivoja luettavia :). Miksiköhän sims bloggarit eivät ole tehneet ennen Depistakoa mitään kysymyspostauksia :o. Tai no itse sitä ehdotin Depsullekkin (Omahyväinen nauru taustalla >:D)
  Kommenteistani ei kyllä saa mitään selvää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mut ymmärsin silti XD Ite veikkaisin et se johtu siitä et pein niin pitkään hiljaiseloa et monet varmaan luuli et hävisin jo kartalta. Koska blogin lukijoista putos ehkä 5-10 henkilöä pois, mut nyt on se määrä ja vähän enemmänkii tullu maisemiin.

   Hei hienoa et ehotit! ;D Luulisin et se johtuu siitä et nyt simsbloggarit on uskaltanu laajentaa aluettaan, et oikii tehä erilaisia postauksia ja myös sellasia mitkä ei liity suoranaisesti pelikuviin mut ehkä simssiin tai bloggariin itteensä. Ite oon ainakii alkanu laajentamaan tätä "alaa" ja jotenkii muuttunu ehkä luovemmaks ku tajuaa ettei kaiken tarvii olla pelkkää kuvia ja kuvatekstejä tai tarinoita, vaan voi käyttää mielikuvitustaan ja soveltaa ja vaikkapa blogihaasteita simssiin. Se on rentouttavaa ja vapauttavaa. Voi postailla vaikkei kerkeis/jaksais pelata 24/7 :D

   Poista
 3. Ohoh xD Hyvä, olin pikasesti lukemassa sun leffalistaa, ja mun silmäni pyöristyivät kun tajusin et AADALLA ON K18 KAUHULEFFOJA

  älä kysy mistä mä tiedän näit kun oon sua tuplasti nuoremi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs ihmettelemistä niissä on? :D Okei, en oo oikein kauhuleffojen ystävä mut satunnaiset trillerit on hyviä. Osa noista leffoista on jopa riman alituksia, esim. Cujo on aikamoista huttua.
   En muista onko Se7en K18, veikkaisin näin, mut ainakii se on rakennettu tosi hienosti ja sillä on erittäin mielenkiintonen juoni. Ja hyvät näyttelijät, Brad Pitt ei ihan omia suosikkeja ole mut siinä se kyl menee. (Samoin 12 Monkeys -leffassa sillä on mahtava rooli.)
   Ja Natural Born Killers on taas aivan järkyttävää väkivaltaa (ahistuin kerran ku katoin sen, vaikka olin nähny sen jo monta kertaa aiemmin) mut se on myös jollain lailla kai taide-elokuva ja näyttelijäkaarti on mahtava. Robert Downey Jr. (y) Se mies kyl kruunaa koko leffan :D

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)