perjantai 5. syyskuuta 2014

TS4: Quinzy - Osa 1: Ensimmäiset pelihetket

Vierähti eilen taas monta tuntia pelin parissa, onhan se sims. Ja siis... kyllähän sitä pelaa. Ja varmasti tuun pelaamaan vielä pitkäänkin. On paljon kerättävää ja nähtävää ja koettavaa. Ja ottakaa huomioon etten oo vielä keränny, nähny tai kokenu kaikkee TS3:sta. Tai TS2:sta. Tai edes alkuperäsestä TS1:stä.

Kolmosen ohella nelosessa on kaikista helpoin kuvata ja muokata kuvia. Nimimerkillä kakkonen ja Print Screenin kanssa temppuilu ja yritä vielä muistaa se, et ohjauspaneeli JÄÄ kuvaan jos et mee ensin vapaan kameran tilaan.

Onhan tässä oma uutuudenviehätyksensä. En vaan vieläkään tiedä et miten oikein suhtaudun tähän. Onks se niinku... paranneltu kolmonen? Ei. Kolmosen "lisäosa" ilman kolmosta? Eeeehkä. Joku TS1-2-3-variaatio? Kyllä. The Sims 2014 ois ollu osuvampi nimi tälle ku se on ennemmin Sims Elämäntarinoitten tyylinen julkasu ku niinkään jatko-osa. Syitä en ala tässä nyt kummemmin erittelemään, ne selviää kyllä tossa kuvien ohessa. Tiedossa siis suht positiivista arvostelua, repeilyttäviä hetkiä ja vähän kritiikkiäkin. Ja pettymyksiä muutama pieni, mut ne nyt kuuluu simssiin.

Meikäläisen TS3-postauksista tuttuun tapaan kirjottelen tämänkin :)
***

Tältä näyttää rakennustila. Sinne mennään tuolta ylhäältä oikeelta, toi suurin pallo missä on nyt kaks simiä. Siitä pääsee siis pelivalikkoon.
Vähän hämää ku tuolta yläreunasta valitaan nyt se käsityökalu, leka ja kaikki muut. Ku touhuaa tuolla alhaalla ni tulee aina sellanen "MISSÄSEON??? D:" -paniikki ja hermoromahus ku ei muista et niin, yläreunassahan ne. Lekassa on se hölmö et se poistaa nyt esim. perustuksista kokonaisen alueen eikä yksittäistä palaa. Tai ainakaan en oo vielä löytäny et saako sitä jotenkii säädettyä.

Tässä näkyy sit tota mistä kaikki tapahtuu. Ylimmäisestä saa siis tän "rakennustilan" ja alemmasta huonekohtasen ja sen alta tavarakohtasen "ostotilan". Ne on siis yhistetty saman rakennustilan alle. Ihan kätevää.
Jokun aikaa säädin noitten rakennustilan juttujen kanssa ennen ku opin et missä on mitäkii ja miten mikäkii toimii. Uutta on noi... pylväitten noi ihme systeemit mitkä on tossa pylvään ja seinän välissä, en muista sen hienoo nimee :D Ja sit noi friisit aka toi valkonen raita katon ja seinän välissä, katon reunojen pituus, kattojen noi raamit/rännit/mitkä lie ja kattokoristeet. Ja seinäkoristeet, mut ei siellä mitään mullistavaa ollu. Kattokoristeita en ees muistanu kattoo, mut jotain ilmastointilaitetta mitä lie. Ehkä savupiippuja?

MIKÄ OLET SINÄ? Ja se oli perustus, joka temppuili omiaan. Tai oikeestaan toi kapee seuna on eri tyylin perustus. Perustukset on muuten outo juttu. Laitat ensin huoneen/"litteän huoneen" aka huone ilman seiniä ja sitten vasta perustukset liitetään niihin. Eli et voi tehä enää perustuksia vetämällä, vaan pelkästään vetämällä huoneen ja klikkaat siihen perustukset. Ihan kätevää, mut jotenkii hämmentävää ku ei osaa ollenkaan ajatella huoneilla ku aina tekee perustukset ensin!
Ja perustuksen korkeutta voi säätää liukusäätimellä. Ja tyylistä riippuu et onko tollanen hassu reuna vai yksinkertanen reuna.

Ja niinku arvelin, rappusia ei voi edelleenkään sijottaa vinosti.

Eikä tehä kulmaportaita. Sad.

Ja ovia ja ikkunoita ei tässäkään saa ruutujen väliin! Tässähän ei ylipäätään ole (kai) enää sitä et altin kanssa saa tavarat sijoteltua mihin huvittaa. Eli ruutupakko. Hirveen hieno uus rakennustila ja silti ne palas siihen mikä ei edes kakkosessa ollu mahollista - siinä sentään oli koodi sille.
Moveobjects on puuttuu myös. Ja se koodi on ollu kuvioissa jo ihan ykkösessä. Sillä tosin ei voinu asetella tavaroita toistensa päälle, pelkästään poistaa esim. torakoita.
Tässä näkyy kans tota seinän korkeutta. Niitähän on vaan kolmee erilaista ja tässä oli testissä keskikorkea. En oo varma saako eri kerroksiin erikorkuset seinät, mut ainakaan samaan kerrokseen ei saa ku yhtä korkeutta.

Ikkunat saa onneks sijoteltua pystysuunnassa mihin tahansa, mut ikkunavalikoima on melko huono. Laajahko, mut huono. Samanmallisia on montaa eri tyyppiä mut ite malleja on ehkä 4-5. Ja värivaihtoehot rajottaa tosi paljon. Ja osassa valkonen on erisävynen valkonen ku toisissa... Joissain pelkkää valkosta ei ole ollenkaan. Mut niitä ikkunoitakaan ei saa edelleenkään ruutujen väliin.

Pisti hieman silmään tämä, The X-Files -fani ilmottautuu o/

Tämä. Huumori. Tässä jääkaappisarjassa ei muusta puhutakaan ku vihanneslokeroista :D:D:D:D:D

Gerbiilit XD Nostan oikeesti hattua tälle huumorille. En tiedä onko se originaali vai suomennos, mut samaa linjaa jatkaa edellisten simssien kanssa ellei jopa paremmin :D Lisää myöhemmin tässä postauksessa!

Hatuista puheen ollen, tää näyttää joltain knallilta :D Tai pipolta jonka sivut on vieritetty noin :D Tai Mat ja Pat -ohjelmasta sen Pat'in hattu! :D

Sain talon noille lopulta rakennettua alun kankeuden (miun luovuus) jälkeen, mut en jaksanu alkaa sitä sen kummemmin kuvaamaan koska se oli enemmän sellanen testailen-rakennustilaa-rakentaminen ja CAST'in puuttuminen aiheuttaa sen etten aina jaksa täysin keskittyä talon tyyliin/tyyleihin.

Tsekkasin noita työpaikkoja, mut en jaksanu heittää sitä (vielä?) mihinkään. Mut tälläsiä nää olis. Vähän erikoisempia, osa kolmosen yrittäjän hommina tunnettuja. Jokaisessa taitaa olla kaks eri haaraa. Eikä noi mielestäni muutu, vaikka tossa lukeekii "tänään".

Ruoanlaittoon on tullu uus ominaisuus. Voi joko valmistaa ruokaa perinteisien aamupala etc- valikoitten kautta, tai sit käyttää tätä Kokkaa-toimintoa jolla näkee kaikki sillä hetkellä saatavilla eli taitotasoa vastaavat ruuat. Mut vaikka tuossa lukee ainesosista jotain ja niitä voi kasvattaa, silti noista taitaa mennä toi rahamäärä joka kerran vaikka ois tavaraa jääkaappi täynnä. Kertokaa jos ootte todennu toisin.
Taitokirjoja on, mut ei enää erillisiä reseptejä. Perehyn tähän ruoanlaittopuoleen vielä paremmin tulevaisuudessa, mut kirjoja on kuitenkii perinteisten Ruoanlaitto Osa 1-3 -kirjojen lisäks kolme kirjaa Gourmet-ruoalle ja luullakseni pari muutakii kirjaa, joissa mainitaan leivontareseptit tekstissä mut josta en kuitenkaan tiedä, tuleeko niistä oikeesti lisää reseptejä.


Tehtiin perhekoon Vihreä salaatti. Ja kuten näkyy, pelailen Hazel Quinzy:llä ja sen veljellä - se mies jonka tein CASissa ja päätin et olkoot ne sisaruksia. Olin luova ja annoin sille nimeks Almond! Eli nyt ne on niinku Hassel ja Manteli ::::DDDD Nykyään tää on kylläkii jo tapa et mietin nimiä enkä keksi, ja sit tulee päähänpistona joku random ja sit valkkaan kuitenkii sen.

Kiitän♥ Hazel :D
Likaa kerääntyy selvästi XDDD

Asioita voi tehä monella tapaa ja ne vaikuttaa simin tunnetilaan. Joka taas avaa toisia toimintoja. Tässä esimerkiks kuuma suihku > flirttaileva, virkistävä suihku > energinen ja pohdiskelusuihku > inspiroitunut.

Nämä. NÄMÄ. N-Ä-M-Ä. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH! Ihan kiva et on ohjeita MUTTA MIKSEI NIITÄ SAA POIS PÄÄLTÄ? Etin monta kertaa ja argh, en tarttee mitään ohjausta, en oo noob, oon pelannu simssii 10-vuotiaasta asti, MIE ITE MIE ITE MIE ITE ::D:DD:D:D::D:D:DD::D::D::::::::::::::......


Kuolin tälle :DD En kyl kokeillu, mut... Hazelille tuli siis jostain energinen olo.

Lähetin ne puistoon. Välissä oli latausruutu, mut ei onneks hurjan kauan se kestä. Voin vaan kuvitella mitä sit ku taloudessa on pitkä sukuhistoria (eikä sukupuita YHYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY DDDDD: ), mitenhän nopeesti sillon lataa...
Ku toisen kerran tuolla kävin ni tajusin et toihan on ihan valtavan laaja alue loppujen lopuks. Ja muut jutut on jaettu alueisiin, esim. 3-5 tontin alueisiin joissa pystyy sit hengaamaan alueen koko mitalla ja keräämään asioita jne. Tonttia pääsee vaihtamaan niitä klikkaamalla mut se tarkottaa myös latausikkunaa.  Ja toiselle alueelle pääsee sit Matkusta-vaihtoehdon kautta.
Ainiin, tässähän on tosiaan kaks eri maailmaa: Willow Creek ja Oasis jotain, ja simit pystyy matkaamaan kumpaan kaupunkiin/maailmaan tahansa. Vielä en oo pyöriny ku Willow Creekin puolella, jossa nämäkii toki asuu. Tällänen metsänen seutu on enemmän miun makuun, Oasis on "lämpimämpi" seutu palmuineen päivineen.
 
Hazel leikki merihirviötä XD

Ja en muistanukaan kertoa Almondin piirteitä :D En ees muista kaikkia mut se on ainakii Romanttinen? Tai se, mikä lie. Äijä ja vissiin hassuttelija/leikkisä. Emt termit hukassa. Ja sen tavote on se romantiikkatavote ja joku sydäntensärkijän tyyppinen.

Päätin sit laittaa heti pyörät pyörimään ja kokeilla noita flirttailuhommia ensimmäiseen vastaan tulevaan naiseen :DTää Terhakaisten toinen tyttö oli nolostunu kommenteista ja hetken aikaa naureskelinkii ilmeanimaatioille :D (Sekä taustalla näkyvälle Hazelille!)
Yllätyin jopa noista animaatioista ja kuin hyvin ne vastaa sen hetkistä tunnetilaa. Se onkii sit ainut hyvä asia näissä tunteissa - ei ne oikeestaan tee simeistä edes persoonallisia. Samat ilmeet ja ajatukset kaikilla joilla joku tunne on päällä. Ja luonne tuntuu vaikuttavan lähinnä siihen, kuin usein niitä tulee ja mitä tunteita se aktivoi + eri tarpeitten laskuvauhtiin (esim. seuran aka entinen sosiaalisuus).


En tiiä liittykö toi shakkinappula asiaan mut päähän se sillä itteään tökki :D

Hazel on ihan sen näkönen et "NO MITEN MENI? 8)" Hampparit btw Hazelin käsialaa. Meni ja kokkas miun selän takana...

Ei vissiin mee hyvin XDDD

Huomaa kyl noitten luonteet tässä, tai ainakii kovasti yrittää huomata. Kuvittelen vaan kaiken koska simien AI on... AI. (AI=tekoäly jos joku ei tienny) Mut Hazelilla oli itsevarma olo ja Almond oli nolostunu/kiusaantunu keskusteluista ja Hazel näyttää siltä et haastelee omiaan eikä ees huomaa veljensä mielialaa.

Ei päästy ihan niin helposti kolmosesta.

Tässä näkyy tarpeet. Ne laskee aika nopsaan kieltämättä. Tai tuntuu et ne tulee tosi nopsaan keltaselle ja sit simit alkaa kärsimään niistä vaikkei oo ees vielä hirvee hätä. Esim. toi rakko on puolessa välissä mut se menis ihan kohta keltaselle.

Muut tossa ohjauspaneelissa (joka on alareunassa oikeella):
Tähti - Tavotteet. Nää on tehty kivasti, jokaisessa on pieniä tavotteita millä pääsee "korkeemmalle tasolle" ja lopulta lopulliseen tavotteeseen. Tavotetta voi myös vaihtaa kesken kaiken niin halutessaan. Ja täältä löytyy myös tavotepalkinnot, samaan tyyliin ku TS3:ssa on.
Salkku - Ura. Tätä kautta voi myös ettiä töitä.
Lamppu - Taidot. Näkyy vaan mitä taitoja on ja millä tasolla ja kehityspalkki prosentteina. Se on harmi ettei oo enää sellasta isompaa taitovälilehteä niinku kolmosessa. Tykkäsin siitä.
Simit - Suhtee.
Laatikko - Simin inventaario. Sama ku TS3-reppu. Täältä löytyy myös kokoelmalehti mistä kuvia myöhemmin.
Pää - Simologia eli ikä ja piirteet.

Kännykkä löytyy simin kuvakkeen vierestä vasemmalta.

Taitaa kertoa feil-seikkailuistaan :D Tossa muuten on just sen Terhakaisen typyn päälaki :DDD

Ahahahaha XD
Typerää btw et ku sim on vessassa yleisellä paikalla ni muut saattaa kävellä sisälle ihan ilman mitään. Pelattava sim tottakai nolostuu mut toinen ei tee elettäkään et olis mitenkään yllättyny. Se niistä tunnetiloista.

Mikä nimi... Tulee mieleen Kummeli ja Älykääpiöt Esa Nahka ja Tero Nuppi.

TÄMÄ. Multitaskingin kanssa on vielä opittavaa mut tää on typerää et simit vaan ryhtyy johonkii joukkokeskusteluun mukaan. Hazel oli pyydystämässä sammakoita ku Almond tuli siihen samoilemaan ni laitoin ne jutustelemaan. Jonkun aikaa ne jutteli ja sit yhtäkkiä Hazel on hirveen nolostunu ja ihmettelin et mitä. No sitä et tää Jortikka huuteli jotain omiaan täältä pöydän äärestä! Enkä oo löytäny vielä et mistä simejä saa poistettua keskustelusta.

Intensiivinen sammakkotarina :D:D:D:D:D:D:D

Anteeks meen pois.

HIENO HEI. Nää jos on ottanu jotain jääkaapista, mikroruokaa, ni sen voi laittaa sinne takasin! En tiedä keskeneräsistä ruuista mut tää mikroleivos ei kyllä mikrossa käyny :D Ja se söi sen vielä myöhemmin kylmänä........................

Teenkeitin! ♥ Earl Greytä koska mie itte juon sitä! :D

Sinne se menee. (Niin ja noita timangeja ei saa pois vissiin edes hideheadlineeffectsillä.)

Tässä on uutenä kerättävänä myös fossiilit. Muitakii on, mut en oo perehtyny vielä ku fossiileihin ja sammakoihin ja kasveihin :D

Joku sano ettei roskia oo. No ainakii nää tykkää tyhjentää roskiksia. Ei oo siis enää roskanpuristinta mut tavallisia roskapönttöjä on ja sinne menee sit, no, roskia. Esim. korjausjätteet. Ja astiat pestään tuttuun tapaan lavuaarissa. (Tai ne voi myös ite raahata suoraan lavuaariin/roskikseen.)

Etualalla kristallia, taas yks keräilykohteista, ja taka-alalla fossiili...piste. Kaivos. Joku. Miten tota pitäs nimittää? Hiton pieni kivi?

Aws, puuroa ei simssissä oo kai koskaan ennen nähty :>

Kirjat ostetaan joko suoraan kirjahyllyyn tai netistä. Niin ja totesin kirjoja postellessani et kaikki talouden kirjahyllyt jakaa saman kirjalistan eikä sitä tai reppua voi järjestellä niinku kolmosessa. Hyvästi järjestelmällisyys, tervetuloa hulluus. Jonain päivänä vielä revin pääni irti ku ruokakirjan vieressä on sammakko enkä saa niitä lajiteltua hyvin.

Sitä kyl ihmettelin et tuolla on myynnissä LÄKSYJÄ. Why on earth? :D Vai onks se sit niin et ku ei oo buydebugia ni niitten on oltava _jossain. Kaikki urilla avattavat palkinnotkii näkyy lukotettuna rakennustilassa.

MUTTA kirjojen nimet on taas yhtä taattua huumoria ja laatua ku kolmosenkii kirjat! Näihin on nähty vaivaa ja jotkut on vaan tolkuttoman hämäriä :D Et vaikka niistä ei tulis mitään mieleen, silti tulee sellanen "wut? XD" -fiilis ja repeilee :D

Y'all should know this.

Sarvivalas. Sormivärit. Mit---

C-VITAMIINIHATTARAA WHAT THE HELL? XD

Ja vielä ne jaksaa tästä ::::DDDDD Bella Jacobs indeed.

Koska kookosvanukas. (Vihaan btw kookosta, traumat, hyi samperi.)

:::D:D:D:DD:D:D:::D:DD

Nimen ja tekstin puolesta vois olla viittaus Edgar Allan Poe'hun? :D (Kertokaa miten tää täytyy heittomerkittää?)

Mursu Eetunpoika XDDDDD

Ahahahaha :D:D:D:D

Per Sikka :::D

Syvällistä.

Toi Aseta maailmaan on vähän hassu suomennos. Se vastaa siis sitä mikä kolmosessa on esim. Sijoita. Ja sen voi kyllä itekii raahata repusta että tota ei ees tarvii välttämättä käyttää.

Jossain oli sitäkii että adoptio ei olis mahollinen. Ilmeisesti se on sittenkii.

SAMMAKOITA VOI RISTEYTTÄÄ. Tosin ite en oo saanu vielä muuta ku samoja sammakoita, tai siis sammakon joka on samaa lajia isänsä tai emänsä kanssa...

Noista kristalleista sun muista geodeista tms. voi soittaa johonkii geologiseen tutkimuslaitokseen tms. Se antaa siitä jotain tietoa ilmotuksena. Tosin en tiedä onko siitä mitään käytännön hyötyä koska en tajua niistä mitään mistä ois hyötyä edes tosielämässä oppimistarkotuksena.

Käskin sen lukee kirjaa. Se päätti sit multitaskata ja _lukee_ kirjaa for real.

Kädet meinas jäädä pesemättä joten nyt se kirja hittoon siitä.

Mentiin tsekkaamaan yöbaari. On kyl vähän köyhää. Mehutiski, flyygeli ja jumalattomasti tuoleja ja penkkejä ja vessat yläkerrassa. Oisin toivonu jotain Iltahuvien tyylistä meininkiä ees vähän mut vissiin niistä rahastetaan sit joskus tulevaisuudessa.

Koitettiin taas pokata joka toinen nainen.

Se ei ihan lämmenny ruusulle :D Toi ruusu btw on melkein samanlainen ku TS Medievalin ruusu :D 

Tässä näkyy vähän miten tää multitasking kusee. Kaikki on taas osallisia keskusteluun ja flirttailu on mahotonta ku ylhäällä ne suhdejutut (en muistanu kuvata, näkyy et kuka sim kyseessä) vaihtuu koko ajan johonkii Ericiin tai Artoon ja ei tiiä ees kuka puhuu ja kenelle ja onnistuuko flirtti vai nauraako se jollekii toiselle. Ja tää toinen leidi käppäs Almondin eteen ja Almond flirttaili tuolta tolle brunetille pöytään.  Ja ne reagoi, vaikka istusivat selin.

Kotona jälleen ja ikuistin puuron :D

Ja taas yks uus keräilykohde! Niiiin ihana! Kirjekaverit! Ja tohon taululle kerätään postikortteja. Taas kaikki muu, paitsi kortit, jää pelaajan mielikuvituksen varaan, mut koneella menee Seurustelu -> Kirjekaverit -> Etsi kirjekavereita. Sit pitää oottaa jonkun aikaa ja sit voi käyä tsekkaamassa et onko löytyny joku. Ja jos on, sille voi kirjottaa kirjee ja (jossain vaiheessa?) pyytää sieltä postikorttia. Ja sit ettimään taas uutta.

Almondin eka kirjekaveri...

TADAA :D Ja tiiänpähän nyt et sen joen nimi on Simononjoki.

MITÄ (VANHAT) SILMÄNI NÄKEVÄTKÄÄN?! Käskin sen pelata peliä The Sims Forever ja näättekö mikä se on??? THE SIMS :DDDDD Hieman erilaisella ohjauspaneelilla mut toi ite peli on TS1 :D Riemastuin hieman koska TS1♥

Ryhmäkuva. Enkä muistanu kattoo et tuliko siitä kuvaa niille. Ei vissiin.

Puutarhanhoitoa. Ja karsin myöhemmin noita kasveja rankalla kädellä koska tiiättekö mitä? Ei ole sadettimia! En ainakaa löytäny. Ihan kusista.

Yritys nr. 47813741. Nyt kyseessä onkii Niina Terhakainen. Joka oli kans luonteeltaan romanttinen ja alko lämpeemään ihan eri tavalla ku muut tytöt, jotka kaikki oli aina nolostunu tai kiusaantunu Almondin seurassa :D

Nero kanto sit kahvikuppinsa kotoo mukanaan yökerhoon.

Random äijä päätti taas tunkee seuraan. Tosin se ei puhunu mitään, ryypiskeli vaan. Creeepyyy o.O

Niina karkas tiskille ni mentiin perässä.

Sit se karkas taas mut oltiin ainakii kahen kesken.


Näyttää niin säikähtäneeltä :D

Jos ne huuletkii osuis toisiinsa. Näitä ne ei vaan osaa ikinä animoida :D Siirryttiin muuten kotiin tässä välissä.

Eka kerta ja oli kyl äänet siihen malliin ku välillä kuulu niinku ei ois ollu ihan hole-in-one :DDD

Tää soittelee viulua. Tai kiduttaa kissoja. En oo ihan varma kumpaa se ääni oli.

Tässä näkyy kokoelmalehtee ja näitten sammakkokokoelmaa. Näitten kuvaukset on kans jotain hämäriä :D

Hahaha :DD

Voi sinuu :D En kyl kerenny kokeilee tota. Kasvit ei tarvinnu vettä sillä hetkellä.

Ne rupes seurustelemaan. Mut ei Almondin sarjahurmaajan ura tähän jääny.

Niina näyttää aina niin säikähtäneeltä ku Almond tekee jotain :D Muutenkii sen silmät on niin hurmaavan vihreet ja suuret et se vielä korostaa sitä.

Hazel kärsii edelleen yksinäisyydestä ja letutkaan ei meinaa pysyy pannulla :D

Korjataas. Nykyään ei siis oo enää korjaajia eli täytyy joko korjata ite tai ostaa uus. Tavaraa klikatessa tulee myös vaihtoehto "korvaa" mut se tietty maksaa.

Tollanen kasa tulee ku korjaa jotain.

Ja sieltä löytyy jotain ruuveja, jotain... osia ne oli. Niillä kai rakennetaan jotain ja korjaillaan asioita ku kätevyystaito nousee. Tosin on vähän huolestuttavaa jos korjatessa irtoo/jää yli niinkin paljon osia ja ruuveja :DDD

Yay maitoa! Ja miekii haluun maitoo jota voi pitää pöydällä 9t eikä se pilaannu.

SITTEN, luin ohjeita! Suosittelen, siellä on muutamia ihan mahtavia juttuja, repilin ihan huolella :DDD

PUPUT :::::::DDDDDDDDDDDDD

Varras XD

Ja Bugeille on omistettu suorataan kolme sivua:
Miusta jotenkii tuntuu et tää liittyy jotenkii huonoon(ko) omaantuntoon TS3 bugien kohalla? :'DDD


Fossiileja ja KIVETTYNYT UTARE.

Toi asento on tosi ergonominen hei.

Tän lisäks on yks Midnight Hollowsta ja toinen Bridgeportista :D Kortin oon saanu vasta Riverviewistä. Itseasiassa kaks.

Hazelille hommasin kerran tälläsen näpyttimen minkä lie, ihmettelin et mihin se hävis ku on löytäny mistään. Löysin sen pian. Almondin käpälistä. Ostin sit Hazelille oman ja kokeilin sitä livestriimin kattomista. No, mikähän peli nyt kyseessä? :D

The Sims Medieval'han se! Käyttöliittymä jälleen jotain aivan muuta ja tosta on tehty tohon taistelupeli :DD

Talojen roskiksia voi tonkia. Tuolta ei jääny käteen mitään muuta ku likanen olo. Epähygieeninen :D

Kiva puu.

No siinä se Midnight Hollow tulikii.

Raukka nukahti ammeeseen :> Tosin ei kauan nukkunu.

Multitasking part 3829140. Almond jutteli ensin tyttöjen kaa tossa tiskin ääressä (Niina pelmahti taloon sisään kysymättä mitään btw) ku oli hetkee aikasemmin jättäny ruokansa kesken. Käskin sen sit syödä. Nous ylös ja otti lautasen käteen ja sillä aikaa Niina siirty istumaan Almondin paikalle. A ite jäi tohon jäätämään hetkeks ennen ku siirty tonne istumaan. Jutellessa niillä kestää kans tolkuttoman kauan syödä. Vihasin kakkosessa sitä hitautta jos ne söi yhtä aikaa, kukaa ei koskaan kerenny mihinkään. Kolmosessa simit paapattaa ku papupadat ruokapöydässä ja silti ruoka häviää yhtä nopeesti ku yksin syödessä.


Yhet flirttaa Hazelin ohi :DDD Ja Almond näyttää siltä et sen pää imeytyy sen kropan sisään.


Tässä nää kuvat sit olikii tällä kertaa. Pelailen varmaan vielä tänään :D
Ja tajusin muuten et nää Hazel ja Almond on vähän niinku jos miun TS3-simeistä Annyka Firq ja Tony Charmer ois ollu sisaruksia. Tony on sarjahurmaaja, Annyka oli sekopäinen eikä jaa yhteisiä piirteitä Hazelin kanssa mut tyyliltään ne oli ihan samanlaiset. Ja Annyka oli miun eka TS3-sim.

12 kommenttia:

 1. Ihana postaus sain muutamatkin naurut. Kiva oli lukea sunkin kokemuksia. Ja kyllä toi Alt:lla vapaasti liikuttelu onnistuu vieläkin ainakin joidenkin tavaroiden kanssa ;) Alt vaan pohjaan ja eikun siirtelee :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin sen vahingossa :D Viimeks yritin varmaan siirrellä niitä liian lähellä seiniä. Tai sit siinä oli joku muu härö ettei se toiminu :D

   Ja huomasin et ALt toimii myös tauluihin! Ja ikkunoihin pystysuunnassa.

   Poista
 2. ihana postaus ja ihana nelonen :) ite tykkään jostain kumman syytä hirveesti siitä että simit voi syödä ja juoda samaan aikaan!! :D jotenkin ihana yksityiskohta ja tosi suloista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekii innostuin ku toinen laski pöydälle kahvikupin ja meni lautasen kaa perässä. Mut se syöminen ja juominen on niin hidasta etten tiedä söikö ja joiko se multitaskina vai ei ollenkaan :D

   Poista
 3. ihana postaus :3 kiitos siitä :)

  heheh sait minut hieman innostumaan TS4:sesta, muttta et sili tarpeeksi jotta ostaisin sen. Sillä plääh, no onhan siinä tietenkin joitakin ihania ominasuuksi, mutta ei ne silti kolmosta voita. Mutta eniten häiritsee ettei ole värinmuokkaus juttua ja simien muovisuus :/ mutta jos vartaonmuokkaus, tunnetilatja joitain muita ominaisuuksia lisättäsiiin kolmoseen, niin simssi olisi ihana ♥________♥

  no mutta enpäs pölise enää omiani, kiitos ihanasta postausesta
  btw: ilmoittaudun entiseksi piilolukijaksi :)

  nähdään seuraavassa postauksessa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itelles kommentista :)

   Ostaako TS4 vai ei, siinä vasta pulma :DDD Se oli kyl itellekii sellanen et mietin monta päivää et hitsi, haluun kokeilla sitä jo bloginkii takia mut hinta on niin paljon. Ostin Kinguinista sen vähän päälle 34€:lla joten nyt kelpaa pelata ku sen verran suostuin maksamaankin ja muutoin tota hintaa ois saanu odotella seuraavat 5 vuotta. Kyl se miusta on ihan sen kolmenkympin arvonen, EA:n rahanhimon tietäen.

   Simit on yllättävän epämuovisia ku ite pelaa ja näkee niitten eleet ja liikkeet. Vaikka ilmeistä tulee mieleen TS2 toisinaan. Mut TS2:ssa animointi oli melkein parempaa ku kolmosessa. Ainakii poset oli paljon sulavampia ku kolmosen.

   Mut oon ihan samaa mieltä siitä et jos muutamia nelosen ominaisuuksia sais kolmoseen + kolmosen virhekoodit ja jatkuvat bugit ja kaatumiset pois, se olis täydellinen. TS4 on ollu itellä toistaseks bugivapaa ja tallennus sujuu tosi nopeesti ja kiltisti.

   Poista
 4. Nonni, postauksia nelosesta! Jee x) Mäki pääsin tätä siskon luona nopeasti testailemaan mut itellä ei oo vielä rahaa hankkia :D Aion kyllä kiskasta sen tuolta kinguinista koska duh, jos saan halvemmalla niin miksi ei?

  Kyllä nelosessakin itse asiassa voi sijoittaa tavaroita altin kanssa ruutujen väliin! Tai minä ainakin onnistuin siinä testaillessani :DDDD

  POISTAA TORAKOITA :DDDDDD Miks se kuulostaa niin hauskalta XDD

  Mun mielestä toi oli ihana, et viimein saa valmistaa mitä lystää mihin kellonaikaan tahansa! :D Inhosin kolmosessa sitä, että koko pitkän aamun tarjolla oli suurinpiirtein vaan ne iänikuiset letut ja vohvelit, tai joskus niistäkin kai vaan toiset. Ja sit kun leipasee tollasen kakun niin niistä voi tehdä synttärikakun tai hääkakun lisäämällä vaan koristeet päälle, mikä oli mun mielestä taas hirmusen kivaa 8)

  Nuo suihkuvaihtoehdot oli kans kivat, vaikka en ihan hiffaakkaan miten kuumassa suihkussa tulee flirttailevaksi :D:D:D

  En tiedä tiedätkö ite mut niihin toisiin alueisiin pääsee myös ihan perinteisesti kartasta (en tiedä onko sen avaamiseen nappia pelissä mut ainaki se kolmosestakin tuttu näppäimistön M avaa kartan)

  PISSI VOITTAJAN ELKEIN, mitä :D:D:D:D:DDD Phuuh, mun mielestä just parempi et jos joku muu sattuu vessaan/suihkuun samaan aikaan ni ei tuu sellasta awkward-momentia ja koko suihkuhetki menee pilalle :D Etenki jossain kuntosalilla missä ne suihkut on kuitenki vissii yhessä huoneessa? Tai en tiedä. Mutta JOS on :D

  MÄ TIEDÄN. Sanokaa et mulla on OCD mut ne repun tavarat on pakko järjestää, samoin kuin esim. taitokirjat eri kirjahyllyyn kuin satukirjat jne!

  PIKKU VETURI, JOKA EI PYSTYNYT :DDDDDDDDDDDDDDD Kuolen :D:D::DD Ja toi puutarhanhoitokirja XDDD Miten alkaa tuntua et EA:n porukka on taas tehny näitä vähän väsyneenä :DDD

  Sammakko saa raivokohtauksia XDDD nyt ei pysty

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Kinguinia. Tosi kätevä kaiken lisäks, ei menny tuntiakaan ku peli jo oli latautumassa :D Asennukseen tietty menee oma aikansa mut 9Gb ei oo niin paljon ja itellä asentu muutamassa tunnissa. Pääsin vielä saman illan aikana pelaamaan.

   Joo huomasin itekii ton altin eilen :D Ei sitä voi kaikkee ekalla kerralla tajuta! Ja Radolastakin opin uusia juttuja + unohin välistä pari kuvaa ku TS4 tallentaa kuvat PNG:nä which sucks ja unohin muutamista muuttaa sen tiedostomuodon ja sit tietty poistin ne ku poistin ne png-tuplat ja osalle en ollu sit tallentanu ollenkaan jpg:tä.

   Hahaha :D Torakoitten myynti aka <a href="http://1.bp.blogspot.com/-BHHDWJXfVwU/T1OOqOFx9jI/AAAAAAAABDw/a8MeClKoctc/s1600/SSRI.jpg>Myy SSRI-virtuaalitodellisuuspakkaus hintaan §460</a>, ekasta TS1-postauksestani :D En käsitä mikä SSRI (tulee vaan mieleen SSRI-masennuslääkkeet) ja virtuaalitodellisuuspakkaus mut on muuten kalliita torakoita XD

   Eikös kolmosessakii pysty nykyään tekemään mitä vaan ruokaa millon vaan? Vai sekotanko taas kakkoseen... Miusta jommassa kummassa kuitenkii on joku Valmista... -valikko josta voi valita kaikki. Luultavasti siihen tarttee jonkun lisärin, mut en nyt muista minkä.

   Vissiin kuuma suihkus -> simistä tulee niinQ hottis d44 ;D Tai jotain asd emt XD

   AHAAA. Se M varmaan stands for Matkusta :D En ookaan testannu tota ite ollenkaan, etin aina et mistä saan klikattua auki sen matkustamisen ja yleensä se löytyy ku klikkaa autotietä/suojatietä. Mut toi M helpottaa kyl asioita kummasti :D

   Suihkusta en tiedä mut ainakii vessaan on jo pari kertaa yleisellä paikalla pölähtäny joku random sim samaan vessaan...

   Joo miekii teen tota samaa kirjojen ja repun sisällön kanssa kolmosessa ja sieluun sattuu ku tässei voi! Ja ne tavarat aina vaihtaa repussa/hyllyssä järjestystä joka kerta ku sen avaa uudestaan ;___;

   Noi kirjat oli varmaan koko pelin kohokohta XD

   Noilla sammakoilla ja muilla jutuilla on muutenkii ihan utopistisiä juttuja, mm. lainelautailua tai hulavanteen pyöritystä XDD

   Poista
  2. Aattelin kyl et M=map eli kartta :D

   Poista
  3. Juu, niinhän se on TS3:ssakii :D Mut osu myös niin hyvin et TS4 se on Matkusta :DDD Englanniks se tietty olis Travel tms.

   Poista
 5. Oli kyllä niin pitkä ja oikeesti tosi mielenkiintonen postaus etten osaa kirjottaa mitään järkevää, huhhuh! Noi kaikki kuvaukset on ihan parhaita xD Animaatiot on kivoja, tunnetilatki on ihan ok. Tavarat ja keräiltävät jutut näyttää siisteiltä, niitä ilmeisesti on aika paljon? Harmittaa ku ei oo creat-a-stylee. ihanat simit ja kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No paljon ja paljon, onhan noita mut 4:ssä päivässä ku oon keskittyny lähinnä niihin ni oon löytäny suurimmasta osasta jo yli puolet. Kokoelmia oisko 13 ja niissä eniten on vissiin sammakkoja tai kristalleja.

   Ja nyt alkaa sen hypetyksen alta näkemään se, mitä siitä puuttuu. Ja tylsistyin eilen totaalisesti ku en enää keskittyny ku taitoihin.

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)