lauantai 19. joulukuuta 2015

Hällö (jos päivittäs tätäkii blogia kerran elämässään -pölinä)

Tere,

tietokoneen päivitys - siis ihan fyysisesti - ois vähän niinku työn alla. Osiahan ei ole vielä ku kotelo ja näytönohjain, pitää joskus ajatuksen kanssa käydä läpi seuraavia osia mut ku se vaatii niin paljon aivoja ja stressaan rahaa :D Opiskeluja ois kuitenkii vielä edessä jonkun verran, valmistuu pitäs joko ens keväänä tai syksynä... Ja opintotuen suuruus ei päätä huimaa ja vuokrakii nousee koko ajan.

Oon koko ens viikon lomalla ja testailin tänään vihdoin tuota uutta näytönohjainta. Ilmeisesti peli on liian vanha kyseisellä kapistukselle ku ilmotti alussa, ettei tunnista sitä näytönohjainta. Kyl se pyörii ja toimii niin ku ennenkii, mut tekstit on puuroa. Saa niistä selvää, mut kyllä ne ennen oli selvästi terävämpiä. Ihan niinku resoluutio ois väärä, vaikka ei ole... Pitää vielä tutkia näyttiksen asetuksia ja googletella aiheesta.

Toisaseks ei ainakaan Virhekoodia 12:staa lätkiny ruutuun. Mut pysyttelin kyllä koko ajan samassa kaupungissa enkä tehny mitään suuria juttuja. Tätä nimittäin luvassa:


Tää liittyy yhteen noista meikäläisen pääperheistä ja on ollu ajatuksen asteella jo vaikka kuinka pitkään. Jos viimeks oon kunnolla pelannu koko peliä vuonna 2013 ni on se nyt ainankii sen 2-3 vuotta vanha ajatus. Tarkkasilmäsimmät voi ehkä tunnistaa mistä kaupungista ja näinollen perheestä onkaan kyse. 

Sen verran haluun valottaa ite rakennuksen ideaa, et näin aikanaan (varmasti yli 3 vuotta sitten) unta, et tein simssiin taloa ja piirsin jo sillon paperille sen, mitä nyt kyseisestä unesta pystyin muistamaan. Muistan vieläkii sen perusidean talosta - värit sekä sen, et se oli rinnetalo just tähän tapaan. Ja täytyy sanoa, et onnistuin paremmin ku hyvin. Tai se muodostu peliin paremmin ku paperille pystyin hahmottamaan. Miulla on tällä hetkellä ulkokuori, tai ennemmin sen raakaversio, valmiina ja ens kerralla rupeen hiomaan sisätiloja ja loppusilauksia. Tiiättekö mikä minuu kyrsii eniten talojen rakentamisessa? Rakennusvaiheessa ei KOSKAAN tiiä eikä muista, mitä huoneita tarttee ja minkä verran tilaa. Sit ku se on ah-valmis, sitä huomaa et sieltä puuttuu sitä sun tätä ja sit mitään ei mahu enää mihinkään eikä sitä saa oikein laajennettua rikkomatta sitä ideaa ja ulkomuotoa. Ja sit päätyy tekemään kellareita ja täyttämään ne roinalla! :D

Mutta, kattellaan. Jonkun aikaa vietän aikaa tän prokkiksen kanssa ennen ku uskallan kokeilla ihan pelaamista itessään.                  


Ainiin, sori etten oo vastanu muutamaan viimesimpään kommenttiin. Keskittymiskyky (y)

4 kommenttia:

 1. Se on muuten ärsyttävää jos unohtelee talosta asioita, tämän takia mä kirjotan paperille aina et mitä sinne taloon pitää laittaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eilen rupesin kirjaamaan listalle erilaisia huoneita, mut miun aivot on siitä tyhmät et aina ku alan listaamaan, en muista sitäkään vähää :::D Ja totesin et voi olla jo nyt liian pieni tuo talo. Tai siis, täytyy miettiä tarkasti, miten tuohon yhteen kerrokseen sijottaa huoneet et varmasti tila riittää eikä siitä tuu hirveetä labyrinttiä - siinä ku on tällä hetkellä kolme kerrosta joista alakerta on jo sisustettu yhtenä huoneena ja kaikki makkarit yms. täytyy saada toiseen kerrokseen, koska kolmas kerros on vaan yksi huone. Oivoi, saaha nähä joudunko tekemään laajennuksia - mikä toisaalta tossa vaiheessa on vielä mahollista eikä tee siitä rumaa, päinvastoin, se saattaa jopa tehä siitä paremman. JJJOOOOOO! Jes, lisää inspiraatioajatuksia!!! 8D Kiitän kommentistasi, muuten tätäkään oivallusta ei ois tapahtunu! x)

   Poista
 2. Vaikuttaa kivalta tuo talo. Oon pitkään halunnu rakentaa rinnetalon, koska rakastan niitä tosielämässä, mutten ikinä jaksa ruveta väsäämään. Mielenkiinnolla odottelen mitä tosta syntyy :)
  Seki on kiva ku oot vaivalla vihdoin saanu sen valmiiks ja huomaat että siellä bugaa joku juttu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on yllättävän helppoa! Kattoo vaan, et perustukset tulee tasan saman korkusiks ku tavallinen seinä!
   Jep, sekin vielä :D Ite koitan käyttää mahollisimman vähän noita vaativampia koodeja, ettei tulis mitään suurempia bugeja mut aina ei voi välttyä koodeilta ja aina ei voi välttyä myöskään bugeilta, ilman koodejakaan :D

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)