perjantai 7. elokuuta 2015

Behind the Scenes (siis ihan niinku oikeesti oikeesti kulissien takana)

Innostuin vähän nostalgioimaan TS1:sen kanssa, siitä postasinkin tänään aiemmin joten muistakaa lukee se(kin), jos kiinnostaa. Ja sen innoittamana ja tylsistyksissäni (ku ootin et ne postauksen videot latautuu!) rupesin säätämään tällästä kulissien takana -postausta meikäläisen simshistoriasta että -kokoelmasta. Enjoy!


Kaikkihan tietty alko The Sims 1:stä.Se oli luultavasti vuotta 2000 tai 2001 eli ku olin 9-10v. ja yhellä sillosella kaverilla oli paljon mielenkiintosia pelejä. Jostain se oli kaivanu simssitkin. Ennen sitä kyllä kuulin simssistä iskältä, selasin jotain pelilehteä tms. ja iskä mainihti pelin nimeltä The Sims, "mut se on ilmeisesti enemmän aikuisten peli." Se jäi sitten siihen.

Anyway, toi ton aikanen kaveri sitten esitteli meille simssit ja jossain välissä se halus myydä ne. Oltiin testattu Lemmikit-lisäosaa toisen kaverin luona ja meistä jokainen halus sen (miulla ei ollu ees vielä peruspeliä). Voitteko kuvitella, et siihen aikaan tietokone ei jaksanu pyörittää YKKÖSEN lisäosaa? Vanhassa kaupungissa käynti takkus ihan hirveesti kaverin koneella ja simit liikku todella tökkien. No, se lisäri (ja moni muu) meni sitten kaverille.

Oman ekan Simssini hankin tolta em. kaverilta, jolla oli edelleen joku peli jälellä. Se oli varmaankii kesä 2002 eli jollon täytin 11 (saatto olla myös kesä 2001). Ostin siltä 20€:lla The Sims Party Pack -nimisen paketin, jossa oli TS peruspeli ja House Party -lisäosa. Se on itseasiassa tämä nimenomainen paketti tässä:

Alimman kuvan saa klikkaamalla auki isompana.


En tiiä onko tuo alkuperänen kotelo, koska siinä on 3 eri cd:tä mut tuohon keskijuttuun mahtuu silti vaan kaks levyä, vaikka se on suunniteltu vaan yhelle. Kolmannelta levyltä löytyy manuaalia yms:


Tässä yksilössä ei siis ollu lainkaan suomen kieltä. Mitään en kyllä voinu lukea mut kyl mie jotain osasin pelata silti. Itseasiassa tuohon aikaan kaikki pelit mitä pelasin, oli englanniks (paitsi Ötökän elämää......................). Ja se on varmasti ollu osallisena siihen, et puhun ja ymmärrän nykyään englantia sujuvasti. Sitä oppi peleissä yhistämään tietyt sanat ja lauseet tiettyihin tapahtumiin ja oppi mitä ne tarkottaa, mut ei välttämättä ollu hajuakaan mitä ne on suomeks. Erityisesti Zoo Tycoon toimi hyvänä opettajana tässä.

Valitettavasti miulla ei oo jäljellä mitään sen ajan tallennuksia. Ei sillon mitään pelitallennuksia tajunnu ajatellakaan enkä varmaan ees tienny et sellasia sais talteen ylipäätään. Muistoja on kuitenkii sitäkii enemmän!

Tein aika usein uuden simin, ja lähes aina se oli nainen nimeltä Niina. Niinalla oli melkein aina se pää, missä oli punaset (oranssit) hiukset kahella letillä. Joskus saatto ehkä olla se samanlainen pää mut mustilla hiuksilla. Toisinaan tein myös Niinalle miehen nimeltään Antti. Sitä en muista, miten niillä meni ja joko olin tässä vaiheessa tajunnu rosebudin (kuka tietää mikä se on? ;D V: rahakoodi) olemassaolon. Siitä puheen ollen...

Yks varhasimpia muistoja on se, et miulla on simnainen, luultavasti Niina vol. 1 tai vol. 48572501. Oon yrittäny rakentaa sille taloa, mut eihän sellanen onnistu, joten se asuu tontilla jossa on kakskerroksinen seinä, rivi lattiaa ylhällä, valkonen metallikaide, portaat/"hissiportaat" (sellanen putkilo), sänky ja pöytä. En tiiä onko se töissä vai ei, mut sen tiedän, et rahaa sillä ei ainakaan ole. Jääkaappi piti poistaa jo ajat sitten, koska se meni aina väkisin hakemaan sieltä ruokaa vaikka rahaa ei ollu.
Yhessä välissä se oli yläkerrassa ja sillä oli nälkä, joten poistin ne _portaat ja ostin sillä rahalla sille keksejä - niin, siihen aikaan ostotilasta saatto ostaa keksejä ja myöhemmissä lisäreissä jopa kalkkuna-aterian. Mut voi, kävipä niin hassusti, ettei Niina pääse sieltä alas koska ne portaat! Eikä oo rahaa uusiin portaisiin! Joten ostan sille keksejä niin kauan ku rahaa on. Lopulta Niina numero 3909 luultavasti kuoli sinne, ku edes kaiteitten ja kaiken mahollisen poistaminen ei tuonu tarpeeks rahaa. Sad but true.

Jostain sitten opin noita koodeja ja rosebud helpotti kummasti elämää. Lisäks jos kirjotti yhteen pötköön ";!;!;!;!;!;!;!;!" edellinen koodi toistu, joten sitä tuli sit naputeltua tuota niin kauan, et kenttään ei enää mahtunu merkkejä. Ja eiku uudestaan. Tiiättekö, tulee muuten edelleen selkärangasta tää koodi ku sitä rupee naputtelemaan.

House Partyssa oli myös se äärimmäisen rasittava pukukaappi, mikä oli hauska mut aina ku sen avas ni kaikki naapurit koitti ängetä myös taloon asuja kokeilemaan :))))) Yleensä aina aitasin ulko-oven ettei ne päässy sisälle.

No, tätä samaa sekoilua jatku sitten seuraavat 4-5 vuotta. Jossain välissä kuulin kyllä The Sims 2:sta ja siihen aikaan telkkarissakii pyöri joku TS2-kännykkävisa. Siinä toistu se sama animaatio, en tosin muista, oliko se chat vai peli vai mikä. Muistan vaan, et iskä ihmetteli sen grafiikkaa ja sano et tuo vaatii varmasti aika paljon koneelta. Muistan kans ajatelleeni, et en tarvii TS2:sta niin kauan ku siinä ei oo Lemmikkilisäriä.

Varmaankii keväällä 2006 olin perheen kanssa jossain lomalla ja menin johonkii kauppaan ja huomasin siellä isot mainokset: The Sims 2 Lemmikkielämää!!! Noni, just ku pääsin sanomasta. Mut ostin sit kuitenkii sieltä The Sims Keräilykokoelman. Ja vähänkö syyhytti päästä kokeilemaan sitä eikä ois millään jaksanu lomailla enää muutamaa päivää pitempään!


Tässäpä tämä, tällä mie edelleen pelailen.

Ja koska se oli cd-rom, siinä on kaiken kaikkiaan 4 levyllistä tavaraa. 

 Ja ihanan paksu manuaali. Tosin puolet siitä on ruotsia.

Minuu vaan häiritsee aina se, et noi lisäosat ei oo tossa kronologisessa järjestyksessä :D Nehän oli järjestyksessä:
 • Livin' It Up
 • House Party
 • Hot Date
 • Lomalla (Vacation)
 • Lemmikit (Unleashed)
 • Superstar
 • Taikaa (Makin' Magic)
Mikäs on tai oli teikäläisten lempilisäri? Inhokki taikka turhin? Jäikö joku kokematta? Mitä oisitte erityisesti halunnu/haluisitte testata?

Oma suosikkini on Makin' Magic. Taikuus on aina kiehtonu ja tässä pelissä se on kivasti toteutettu. Anni Kamalanhan loin just sen takia, et testasin sillä taikuutta. Rakastan kans tän lisärin musiikkeja erityisen paljon :D Musiikkia löytyy YouTubesta.
Inhokkia itellä ei oikeestaan ole ollenkaan. No käytännössä Lemmikit on aika turha lemmikkien osalta, mut sit siinä on kuitenkii niin paljon kaikkee muuta kivaa.


Ihan hirveen kauan en kerenny tuota pelailemaan ja sen takia siitä jäikii niin paljon tutkimatta. Nimittäin Cokiksella oli vuoden 2006 joulukuussa kampanja, jossa kerättiin korkkien koodeja ja niitä ku oli 10kpl, lähetettiin niille ja sai ostaa sieltä jonkun pelin 10€:lla. En muista enää mitä kaikkia muita pelejä siellä oli, mut The Sims 2 -peruspeli oli yks niistä. Tartuin siihen tottakai, koska se makso kaupassa edelleen melkein 50€. Laskeskelin noita pullojen hintoja ja kampanjalla sille jäi hintaa noin tai alle 30 euroa. Eli hyvä ostos oli. Ainut vaan, et se tarttes dvd-aseman, mitä miulla ei vielä ollu, joten asensin sen iskän koneelle ja käytiin jonain päivänä ostamassa miulle dvd-asema :D

Miun eka sim oli nimeltään Sari Siemens. Itseasiassa, miulla on Sari ja ne kaikki vanhat tallennukset ladattuineen edelleen olemassa, mut en koskaan laittanu niitä tähän tän uuen asennuksen päälle. Kuviakii on vaikka muille jakaa, ekat tosin melko surkeita. Se oli myös "LC", koska olin lukenu TS2.comista LC:itä mut en tienny säännöistä mitään. Luulin et se on vaan et kasvatetaan sukua. Joten ostin sille talon, hankin rahakoodilla rahaa ja sisustin täyteen. Lopulta siitäKIN muuten tuli lesbo, ompas kummallista. Nai nimittäin sisäkkönsä vissiin.

Siitä sitten aloin keräämään pikkuhiljaa lisäosia. Sen muistan, miten melkein jokaisen lisäosan kävin ostamassa Citymarketista ja siitä mentiin sit mummin luokse. Muistan ku avasin ne muovit ja luin sen manuaalin läpi ja ootin ku kuuta nousevaa, et pääsen kotiin asentamaan pelin! Miun eka lisäri saatto olla Lemmikkielämää, joka muuten vaati aika paljon koneelta ja en kyenny pelaamaan. Pystyin vaan rakentamaan ja sisustamaan, jota sit teinkii aika kauan ennen ku sain uuden koneen. Oli muuten ihanaa vihdoin päästä oikeesti pelaamaan kaikkien niitten talojen jälkeen! Niitä taloja löytyy tästäkin blogista.

Lopulta sain kerättyä lisäreitä niin et pääsin ilmestymisvauhtiin mukaan ja viimenenkin lisäri tuli hommattua. Kamasettejä miulla tosin ei oo ku vaan neljä, pitäis varmaan ne loputkii metsästää joskus. (Jos jollain täällä on miulta puuttuvat ja haluaa myydä/lahjottaa ni mielelläni otan vastaan!)


Siinäpä lisärit. Oli hankalaa kuvata ku ikkunasta tuli valoa just typerästi ja ilman valoa kamera on kakka.


Ja omistan vaan noi "uusimmat" kamasetit. Plus joulu tais olla yks ekoja ilmestyneitä. Eli tosiaan, jos lukijoista joku ois myymässä aiempia ni kommenttia vaan tulemaan (tai yhteyttä Radolassa/Facessa/jossain).

Yks miun suosikkiperheitä - ja pisin sukupuu - kakkosessa alko kahella perheellä. Keski-ikänen äiti ja sen poika, jotka joko muutti tai joitten naapuriin muutti keski-ikänen mies tyttärensä kanssa. Ukko oli vähän resunen ja kuvittelin et se ois jopa aavistuksen alkoholisti ja tyttö ei sen takia sais tarpeeks huomiota. Anyway, lapset tietysti ystävysty ja teineinä ne alko seurustelemaan. Niitten vanhemmat vaan löyti myös toisensa ja meni naimisiin. Aikuistuttuaan lapset ei tietty voinu enää seurustella, koska peli mielti ne sisaruksiks. Kakkosessahan ei muistaakseni oo niitä sukulaissanoja ollenkaan, vaan ne näky sukupuussa sisaruksina. No, tyttö sitten löyti itelleen uuden miehen ja muutti miehensä ja "veljensä" kanssa uuteen taloon ja sille synty miehensä kanssa tytär, jonka pelasin lapseks asti jopa. Myös noitten vanhemmat hankki yhen pojan ja lauman koiria. Siitä pojasta tuli susiruma.


Mitenkäs sit kakkosen lisärien ja kamasettien laita? Suosikit? Inhokit? Jotain?
Ite tykkäsin kyllä kaikista, mut Vuodenajat oli erityisen kiva, samoin Kaupunkikämppä. Oon myös yks niitä harvoja, joka tykkää oikeesti Yliopisto-lisäristä ihan helkkaristi. Miusta se on ihan mainio! Paljon parempi ku kolmosen vastaava, oikeesti. Paljon selkeempi ja suoritutuminen on hauskempaa ja selkeempää + niistä oikeesti avautuu uria, mihin ei pääse ilman niitä YO-opintoja. Ja rakastan sitä sanailua niissä tutkintojen nimissä ja kuvauksissa :D
Kauppa auki -lisärin kansi on ihanan värinen, mut en oo kyllä minkään sortin bisnesmies ni en oo ikinä päässy kunnolla kiinni siihen. Silti oisin halunnu vastaavan kolmoseenkin.Kakkosen myötä olin enemmän perillä simsmaailmasta ja löysin kans tieni Radolaan, jossa olin alussa muuten aika nolo ja sain kuulla siitä :DDD Mut mistä mie oisin voinu tietää miten siellä ennen on toimittu.

Anyway, TS3:sen ostin sitten ilmestymispäivänä kesäkuussa 2009, eli muutama viikko ennen ku täytin 18. Sen kanssa ostin lisärit aina ilmestymispäivänä ja yleensä myös kamasetit, vaikka vihasin niitten tavaroitten vähyyttä joka kerta vaan enemmän. Katy Perry Sweet Treats oli ainut, jonka hankin myöhemmin vasta ku sen hinta oli laskenu vähän.


Siinäpä se koko kokoelma on!


Ja omistan myös nämä neljä. Yhessäkään en kyllä oo koskaan vielä pelannu, hmm. Oon kyllä käyny ainankii kolmessa ekassa piipahtamassa mut en koskaan pelaamassa.

Tykkään kyllä kaikista lisäreistä, mut ehottomia suosikkeja on Supernatural ja Vuodenajat. Talvi on niiiiin kaunis tässä pelissä ♥ Lemmikit on kans mainio, kakkosessa se on suorastaan hankalaa, mut tässä aivan mahtavaa. Maailmanmatkaajasta tykkään myös paljon. Kamaseteistä suosikki on Makkari&kylppäri.

Kolmosestakii sais varmasti jotain nostlagiapostauksia tänne tehtyä, miullahan on siinä kuitenkii ollu simejä ja pelaamisia jo pitkään ennen blogia. Mitähän, oiskohan tää blogi nyt 3-4 vuotta vanha? Ja TS3 on nyt 6 vuotta vanha. Olin ahkera Radolassa ennen ja sit siirryin tänne blogin puolelle, ku halusin enemmän omaa vapautta ja postata huumorin kanssa ilman, et tarvii lajitella kuvia sen kummemmin eri aihepiireittäin.


Sit miulla on myös nämä:


Kivaa vaihtelua jos simssittää mut silti tekee miel pelata seikkailupelejä. Mut nykyään pelaan niin paljon oikeita seikkailupelejä, että tääkii on jääny vähän taka-alalle. Mut tässä on ehottomasti simsmaailman parhaat musiikit. Ykkösen jälkeen. Ehkä. Ei yhtään simsmäiset, googlettajaa joskus.Tässä sitten koko sims-kokoelma hyllyssään :)Ja alta löytyy lisää pelejä. Zoo Tycoon tosin uupuu tuosta, se on miun pöyvällä. Mut tästä huomaa miten on muuttunu miun pelimaku, tai siis KEHITTYNY. Mafiasta se kaikki lähti ja viime kesänä hommasin Mafia II:sen sekä Skyrimin ja nyt ollaan sit pelaamassa Assassin's Creedeja läpi ja rakastan Batman: Arkham -pelejä.LEGO-pelit on kans suurta hupia :D Steamista löytyy siis nykyään miun pelikirjasto, helppoo ja, no, säästää myös luontoo :)

Sellasta! Kysykee jos on kysyttävää tai mitä ikinä mieleen tuleekaan!

4 kommenttia:

 1. Voi mahoton tätä nostalgian määrää :D!!! Minäkin asensin tässä kerran sims ykkösen ja pelailin sitä ihan onnessani. On se vaan jotenkin niin söötti peli ja silloin vielä kaikki oli niin paljon simppelimpää :)...On sulla kyllä muutenkin hieno kokoelma pelejä, wau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon kyl viivyttelyn mestari, mut parempi myöhään ku ei millonkaan! Vastauksen ajankohtaan viitaten~

   TS1 on ♥ Omalla tavallaan kaikki oli helpompaa, mut kyllä täytyy nostaa hattua kaikille meille jotka onnistu pitämään simin tarpeista huolta ja vielä olemaan valittamatta niitten nopeesta laskusta :D Nimittäin näin kolmosen jälkeen ku pelailee ni se on ihan tajutonta kuin nopeesti ne tarpeet laskee. En käsitä miten siinä on itelläkään ollu ikinä aikaa tehä mitään ylimäärästä, ku tuntuu et ku nälkä ei lähe ees yhellä aterialla ja sit ku on käyty vessassa ja suihkussa ja katottu telkkaria ja puhuttu puhelimessa ja sim on vihdoin tyytyväinen - sit pitää jo mennä nukkumaan! Ja unien jälkeen sama taa alusta. Ja sit jos on ollu vielä useempi sim... voi hyvää päivää :D
   Mut kyllä sillä on vaan spesiaali paikka meikäläisen elämässä (ja hyllyssä?), jotenkii se aito ja oikee peli josta kaikki lähti liikkeelle. Rakastan eniten ehkä sitä, miten 1:sen huumori on todella mustaa. Ainahan simssissä on ollu mustaa huumoria, mut 1 vie kyllä siinä ylivoimasesti voiton. Nykyään sitä ei voi pelata ilman moodbooster-hackesineitä, mut siitä huolimatta en oo vieläkään selvittäny synkimpiä salaisuuksia! Oon lukenu niistä, mut en oo kattonu kuvia ku haluun ite tietää! :D

   Poista
 2. Piilolukija esittäytyy! En ole itse pelannut kun kolmosta ja kakkosta, kakkosta ilman lisäosia, mutta voin silti sanoa olevani Sims -fani henkeen ja vereen. :D Jos riittää et pälätän niistä koko ajan ja pelaan varmaan ainakin joka toinen päivä. Mulla on kolmoseen lisäosat Unelmaduuni, Täyttä elämää, Lemmikit ja Superstara. Kamasetit Keskustan kuhinaa ja 70- 80- ja 90- luku. Ja tietty tuplamaailmapaketti, eli Monte Vista ja Hidden Springs. Suosittelen muuten Monte Vistaa, ihanan lämminhenkinen kaupunki ja komeita miessimejä. Hidden Springs on taas vähän... Tylsä. Siinä ei oo mitään erikoista juttua.

  ...Tuplamaailma -levyn mukana tulee koodi, jolla saa lunastettua storesta suklaalähteen :D Se on mahtis...
  T: Norkku, joka lukee myös Depistakon ja Banssun blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahottelen siullekin et vastaus tulee tälleen sata vuotta jälessä, muttaaaaa ::::DD

   Sims(y)
   Miulla on kolmoseen kaikki lisärit ja kamasetit, minkä blogista voi tietty lukee jo. Maailmoista omistan noi mitä on saanu kotelossa (ihme päähänpinttymä et voin ostaa kotelossa mut on Storesta vaikka kotelossa on kirjaimellisesti vaan lappu jossa on koodi...) eli Barnacle Bay, Monte Vista, Hidden Springs ja Dragon Valley. Ja yhessäkään en oo koskaan pelannu mut hamsteri on vaan hamsteri ja ne on omistettava vaikkei niillä tekiskään mitään :::DDDD Ehkä joskus. Mut ku en simejäkään muuta koskaan uusiin kaupunkeihin ku en kestä jos sukupuut hajoaa ees vähän. Ja teen todella harvoin uusia simejä ku en jaksa pelata aina puhtaalta pöydältä ku en keksi mitään ideaa.

   Kiitos, että kommentoit! (Ja simsintäyteistä joulua siulle! 8D)

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)