perjantai 7. elokuuta 2015

The Simsin (1) pelailua vol 3

Hah, teki mieli pelata TS1:stä! Vielä on ihan sikana asioita, mitä en oo testannu ja eilenkii unohin testata mm. sitä sydänsänkyä, mitä erityisesti mietin et testaan. No minä mitään muistanu :D

Viimekshän ku pelailin tällä Anni Kamalan perheellä, iski kauhee järkytys et apua, tää ei oo enää nostalgiaa, miehän LUON UUTTA koko ajan ja oli pakko lopettaa o_o Talo on ihan eri näkönen jo ja ties mitä (okei miulla on ne ikivanhat tallennukset edelleen jossain säilössä), niin kaukana siitä mitä se oli sillon ku siirryin kakkosta pelaamaan. Nää tallennuksethan on siis alunperin jostain vuodelta 2005 tai 2006. Harmittaa, ettei niitä ihanihan ensimmäisiä TS1 tallennuksia tietenkään oo enää olemassa :D

Ainiin, jos joku täällä intoutuu myös pelaamaan, niin kerron salaisuuden miten jaksan tätä kaikkee: ykkösessähän tarpeet laskee ku lehmän häntä ja niitten takia pelaaminen on joskus tuskaa. Käytän ite Around the Simsin Mood Boostereita aka modattuja tavaroita, joilla saa tarpeet kaikki tappiinsa heti. Suosittelen, jää enemmän aikaa ite pelin ominaisuuksille eikä silti tunnu niin tylsältä EIKÄ samalla tavalla huijaukselta ku 2:sen tai 3:sen kanssa tuntus ilman tarpeita.

No mut, katotaan mitä eilisestä pelaamisesta tuli!


Tässä vielä se kuuluisa kaupunki mielenvirkistykseks :D Muistoja kaivellakseni, simshän ako sillä, et käytössä oli vaan tuo oikee ylänurkka ja toi nurkimmainen iso talo oli se kaikista parhain ja hienoin. Huoneita vaan oli niin helkkaristi et eihän sinne koskaan kukaan mitään jännää keksiny. Tai en minä ainakaan :D Anyway, tontteja oli käytössä siis... 10 kaiken kaikkiaan. Vanha kaupunki aka tää laajennusosa tuli Lemmikit-lisäosan (Unleashed) mukana. (Btw, ton yhen metsätontin saatatte tunnistaa, tein sen Ellan tarinaa varten viime kesänä ;))

Anni seurueineen asuu tuossa ihan alimmaisessa, mustassa mörskäkombinaatiossa.

Avasin niitten tallennuksen ja olin et mitä helkkaria, missä välissä otin niille lisää kissoja??? Ja lisää siksi, että Mandyhän oli alunperin (musta) kissa, kokeilin vaan siihen sitä yhtä "paras ystävä" taikaa ja oho, siitä tuli simi. Perheen asukit siis vasemmalta oikeelle: Anni Kamala, Mandy (töissä, noi on nollia ja ykkösiä), Maximillian ja Mindy. Nimistä ei voi erehtyä, ne on miun ite ostamia. Damn.

Mindy ja Maximillian. TS1 lemmikit on niin tylsiä :<

Tervetuloa kotiin!

En tiiä miks mut olin viime kerralla laittanu tän huhkimaan kuntonsa kanssa.

TS1:ssä yks ehottomasti parhaimpia ajankäytön muotoja on kaiken lukeminen :D Rakastan ylikaiken näitä kuvauksia, oli ne sitten huonekaluja tai muita ilmotuksia. Se huumori on niin paljon raaempaa ku mitä myöhemmissä peleissä. Se on paikoin niin mustaa, ja oon ite mustan huumorin ystävä, henkeen ja vereen ;D Jos ei muuta tekemistä simssissä keksi, ni sit rupee vaan selaamaan tavaroita yks kerrallaan läpi ja lukee mitä niissä sanotaan :D Vaikka Comic Sans vähän sattuukii sieluun, mut ei sitä huomaa oikein ku siihen tottu jo penskana tän pelin kanssa. Se vaan näyttää sims1:ltä!

Noni mitä mie sanoin siitä mustasta huumorista :D Tossa muuten näkyy samalla tota "reppua" tai sen esiastetta. Näitähän ei saa ite siirrettyä pois tuolta ollenkaan eli ne ei käytännössä oli olemassa repun ulkopuolella. Osaa niistä voi lahjottaa, osaa voi myydä ja osaa käytetään esim. taikojen tai leipomusten tekoon. Lehet ja eläinten lelut/kaulapannat (ja kukat, maybe?) taitaa olla melkeimpä ainoot, mitä sieltä saa pois ja nekii simit ite automaattisesti tyhjentää sieltä pois heti ku päästään kotitontille. Tai ainankii ennen ne teki niin, en oo varma miten lehille nykyään käy.
Jos ihmettelette mitä helkkaria tossa listassa on, niin toi oksennuksen näkönen läiskä on salaattia, vanne on se kuvassakin mainittu kaulakoru, seuraavana joku hevos- tai yksisarvipatsas ja sen jälkeen joku norsulelu tai -patsas, en tiiä mitkä niitten tarkotusperät on. Viimesenä taas on "hehtaariherneitä" eli herneitä, joista on tullu jäätävän kokosia lannottamisen ansiosta :D Vihanneksia voi myydä "vanhassa kaupungissa" eli tuolla naapurustossa siihen sopivilla tonteilla.

Ainiin, unohin et miten ärsyttävää ykkösessä on ylläpitää ihmissuhteita. Jos se tuntuu hankalalta kakkosessa tai jopa kolmosessa, ni se on tuskaa ykkösessä. Trust me, been there done that. Tai oikeestaan, en ole koska SE ON NIIN SUOLESTA.

Köh anyway, en muistanu et olinko käyny kaupungilla hengaamassa joten lähettiin sit kaupungille! Tää tuli siis lisärissä nimeltä Hot Date. Yritin ettii sille suomennosta mut ahaa, se kulki myös Suomessa tällä nimellä. Aa, niin tietysti, suomen kieli tuli peliin vissiin Lomalla-lisärin mukana, joten kaikki lisärit ennen sitä tunnettiin niitten alkuperäsillä nimillä. (Livin' It Up [joissain maissa myös Livin' Large], House Party ja Hot Date.)

Pelattiin kaikki rahamme tuohon. Okei ei sentään kaikkia, tonni ehkä?

Juominkejakin saa täältä.

Oli pakko testailla ravintolaa nyt ku siellä kerran oltiin. A La Carte oli se perinteinen sininen lautanen...

...jos muistatte vielä tän miä kaikki simit söi ja aina. Jotain, mikä näytti kalapuikoilta ja... pavunvarsilta? Ehkä vähän perunamuusia? En tiiä muista, mut miulle se näytti ihan kalapuikoilta.

Kappas, Rouva Kurjenkaulakin päätti liittyä seuraan. Tästä kuullaan vielä.

Talon erikoinen ja Herkkulautanen taas näyttää molemmat tältä. Jotain salaattia? Meikäläisen silmään nuo on myös aina näyttäny siltä, ku tossa ois jotain kalapötköjä tai jotain. Miks assosioin kaiken kalaan?


Tässä tapahtu jotain hassua, mitä ykkösessä harvoin tapahtu: peli bugas. Huomaatteko noi tarjoilijakaksoset? Ne jotenkii lagas tuohon eikä suostunu liikkumaan. Sen takia Mandy ei päässy pois tuolta pöydän takaa. Jouduin poistumaan naapurustoon tallentamatta, koska TS1 ei vielä tuntenu resetsimiä eikä yhteisötonteilla päässy osto- ja rakennustilaan edes koodeilla. Kaikki kotona tapahtunu tallentu, mut muualla tapahtunu ei. Mut eipä siellä mitään ihmeempiä kerenny tapahtumaankaan.
Ja tässä näkyy samalla tuo kalapuikkopihvi paremmin ;)

Btw, video tähän väliin. Mrs. Crumblebottom aka Rouva Kurjenkaula tuli kälättämään ja tajusin et hetkinen... sehän kuulostaa ihan samalta ku pikkutytöt. On muuten varmaan sama ääninäyttelijä :DDD Samalla näkyy, miten noi tarjoilijat jäätää tossa. Niillähän muuten oli jopa sama nimi.Äänistä tulikii mieleen, pelasin penskana niin paljon ykköstä, et opin simien lauseita ulkoo. En osaa sanoja, mut osaan ne äänenpainot. Kuuntelin tässä yhtenä päivänä simien puheita YouTubesta ja koko ajan oli kamala hinku ouhua yhtä aikaa ja niin teinkin välillä. Sama ku simssiä pelatessa kuulee jonkun tutun lauseen, se tulee jo ihan selkärangasta et rupeen puhumaan sitä yhtä aikaa :D Edelleenkään en osaa sanoja enkä osaa kirjottaa niitä, mut muistan äänen painot ja satunnaisia sanoja. Mm. ukkojen "Napatalarama *jotaintähän* hö böööö(r)wati", naisten vastatessa puhelimeen ne sanoo "Mister hölömö", ukot sanoo joskus "TheLMAAA *jotainsössötystä* nime VIIMMMA". Muistan ihan liikaa. Jostain syystä noi ukkojen puheet on jääny paremmin mieleen.
~Random nostalgia :D

Noniin, jatketaan.

Säädin noita tontteja ku en muistanu et olinks laittanu sinne niitä mood boostereita, mut olinhan mie. En vaan muistanu, et yks niistä näyttää ihan mikrogrilliltä :D Niin ni tämä ilmo ponnahti siihen varmaan 5 kertaa peräkkäin -.-" Toi on noita ohjeita. Niitäkii on hauska lukee. Niin ja tajusin et unohin itseasiassa käyä testaamassa tota eväskoria :D

HMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM, näitä Surullisen pellen tauluja on piiloteltu vaivihkaa eri tonteille. Siis pelin tekijöitten toimesta. Vielä en yhtäkään oo noissa nähny. Kerran kutsuin sen kotiin.

Lol, tää on muuten meikäläisen tekemä sim. Tein tän joskus sillon ku asensin simssin uudestaan vuosien jälkeen ja halusin testata asioita, mut en jaksanu kuitenkaan pelata tällä :D Noita asuja on siis pelin mukana mut en käsitä et minkä helkkarin takia. Toi on joku avaruusolio? Ja noita on useempia. Siinä ei kuitenkaan ollu koskaan mitään avaruusteemaa. Ehkä nää oli sit tehty sitä varten, jos joku luova pelaaja halus tehä jonkun scifitarinan, who knows...

Anyway, eiks oo hieno nimi? :D:D:D Iha ite nimesin.

Noniin, ja takas kaupungille.

Sims on ollu aina edelläkävijä ittensä mainostamisessa.

 En muistanu et ykkösessä oli jäätelöö :> (Ja Kurjenkaula photobombbaa taas.)

Kappas, Anni ilmesty samalle tontille ja päätti kävellä Mandyn syliin. Niin joo, nehän on vielä rakastavaisiakin. Piti itseasiassa kokeilla sitä kuuluisaa hierovaa sydänsänkyä, mut ENHÄN MINÄ MUISTANU TAASKAAN :DDD Se sänky oli siis Se Tavara, joka mahollisti pelehtimisen ekaa kertaa simssin historiassa koskaan ja se tuli Livin' Large -lisärissä.

Ja koska Crumblebottom tiettävästi vihas (toisten simien) julkisia hellyydenosotuksia, video siitä :DOivoi :D

Ja tässä seurausta niille jotka ei videota jaksa kattoa. Se siis läiskii laukulla ympäri naamaa.

Sit lisää tekstijuttuja:

JAAAA pitäsköhän Mandyn lahjoo simejä tikkareilla hmmmm. Pääsis ylenemään. Btw, kävin kaupungilla jo sen takia et sais sen ystävystymään mut olin niin haltioitunu kaikesta tavaran määrästä et unohin kokonaan sosiaalisuuden.

Hitto et olin nauraa itteni tärviölle, ei saakeli XDDDD Ihan kuulostaa siltä ku tekstin kirjottaja ois halunnu heittää hanskat tiskiin ja kirjottanu vaan ekat mitä mieleen tulee, IHAN MAHTAVA. Paloiksi hakattu jumalatar ja muurahaisen paloja, ei helkkari :::D::D:DD:DD::D:D kuolen vieläkii

NO SHIT, SHERLOCK??? :DDDDDD

Ja taas syödään. Tässä näkyy muuten meikäläisen simejä - toi virheeasunen on Jenni, se(kin) on muuten lesbo. Miulla oli joku kokeiluvaihe vissiin menossa näitten simien kanssa 14-vuotiaana. Anyway Jennin tyttöystävä asuu eri tontilla ja sillä on kaks lasta ja vihaan niitä.
Sitten toi mustiin pukeutunu ukko, joka ei tykkää suukoista lol, on Mika Laulavainen. Itseasiassa se on nr. 2 koska ensimmäinen kuoli vissiin tulipalossa :D Se asuu jännässä talossa. Rakensin tahallaan leijuvan talon eli sellanen laatikko kakkoskerroksessa ja sinne menee keskeltä taloa portaat. Ei siis mitään pylväitä eikä seiniä alhaalla :D:D:D Tein paljonkii näitä kummallisia taloja sillon, ku vielä oli jopa mielikuvitusta. Aikoinaan oon tehny MOI-talon ja johonkii "kirjotuspöydän" eli sivuille 1-2 kerrosta ja ne yhistyy 2:ssa tai 3:ssa kerroksessa niinku kirjotuspöytä konsanaan.
Ja Kurjenkaulakin taas täällä.

JA MITÄ KETTUA. Kävin ottaa hörpyn tosta mood booster lähteestä ja sit ku siirryn sinne ni huomaan et Kurjenkaula tekee äkkikäännöksen ja häipyy vähin äänin pois. MIKS SE VAINOO MIUN SIMEJÄ??? :DDDDDD Sit ei ees tuu juttelemaan tai mitään, stalkkaa vaan ja _kaakattaa selän takana.


Sitten taas hassu video, nimittäin hoksasin et noilla miesmyyjillä on ranskalainen aksentti :DTosta on tosin vähän hankala kuulla mitään, ku eräs Rouva Kurjenkaula päätti taas saapua paikalle kälättämään (ja ihanku se sanois heti alussa "paska"). Ja sit jotkut juttelee tossa ja joku ukko sanoo yhen niistä perinteisistä miessimien lauseista, tässä taisin olla silleen "HEI MIE TIIÄN TON ÄÄNEN 8D" ja suu yritti matkia mut ei saanu sanoista kiinni, taaskaan.

Ja taas siellä on torakkaa ja hiirtä ja kärpästä. Ja Mandyn työauto :D

JA MITÄ, eikai... eikai vaan... no niimpä tietysti, kissat on menny sit lisääntymään, voi saasta.

Oho en muistanu et yläkerrassa joku on veistelly tonttuja :DDD

Mietin et myyn mut sit aattelin et pien sen, myyn sen sit jälkeenpäin vaikka. Vois kyllä myyä nuo kaks muutakii, ihan hyödyttömiä tässä pelissä. Tai siis ei niitten kaa oikein tee mitään.

No nimettiin se nyt kuitenkii :D

Ja sitten, se ku tuli ulos sieltä ni se oli isänsä näkönen. Mut sit ku se ilmesty tohon paneeliin, se olikii äitinsä näkönen. MUTTA ei siinä kaikki...


Mitä helkkaria? Kaksi Mammonaa? Paneelissa vaan yksi? Ja testasin ni Mindy oli eri huoneessa. Hämärää :D


Jees, siinäpä se. Kattoo nyt mitä teen seuraavana. Toisaalta nyt ois kans olo et vois TS2:sta säätää vähän, sen kanssa kuvaaminen on vaan ärsyttävämpää ku C:llä ei saa hyviä kuvia ja Frapsilla pitäs muistaa se paneeli laittaa pois näkyvistä. Noh, let's see. Saattaa olla et meen pelaamaan jotain muutakin (=Assassin's Creed Brotherhood).

2 kommenttia:

  1. Tää oli tosi hauska postaus onneksi kukaan ei kuule kun nauran yksikseni olohuoneessa... kai?:D Olis kiva nähdä lisää sims 1 postauksia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heei, kiva saada näihinkin kommenttia! :) Joo pitää ehottomasti asentaa ykkönen tälle uudelle koneelle piakkoin ja pelailla, se on jotenkii niin mahtava peli ja se nostalgian määrä on valtava ja huumorin taso pelissä aivan tajuton. Ykkösen huumori on koko pelisarjasta parhainta, koska se on ehkä 80% mustaa ja loput muuten vaan ihan pimeetä ja hauskaa :D Kakkonen ja kolmonen oli huomattavasti kesympiä, vaikka joskus sieltäkii sitä mustaa huumoria löytyy. Ite vaan oon niin mustan huumorin ystävä ettei tosikaan.

      Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)