perjantai 25. joulukuuta 2015

Lisää (positiivista!!!) ilmotusasiaa!

Ihan lyhyenläntä pätkä tämä ja tarkotuksena vaan ilmottaa, että eilen tossa kattelin netistä vähän koneen osia ja valkkasin sieltä sopivat. Kuhan iskä kahtoo vielä ne ni eiköhän noi lähe tilaukseen vielä tämän viikonlopun aikana! Ja sit ku ne joskus hamassa tulevaisuudessa postiin saapuu ja käyn ne noutamassa, alkaa se mielenkiintonen osuus eli koneen fyysinen kasaaminen! Ootan ihan sikana et saa kasata sen, enkä ees tajua miks ootan sitä niin kovasti XD Kai sit tykkään niin paljon "palapeleistä" (tai siis puzzle tyyppisistä tietokonepeleistä?) et tääkii menee yhestä 8D

Ja sen jälkeen - kunhan on kone pystyssä ja 64-BITTINEN Windows siihen asennettuna, on aika asentaa koneeseen tästä nykysestä koneesta tuo toinen kovalevy ja muutama muu härpäke - alkaa taas se kaikista ärsyttävin homma koko maailmassa, eli kaikkien pelien ja ohjelmien uudelleen asennus, ARGH! Voi luoja että vihaan sitä, mut kerran ku sen tekee ni sit se on ohi. Ja ainankii takaa sen, et Sims toimii paremmin ees vähän aikaa ku se saa taas alottaa ihan puhtaalta pöydältä. Vaikka sekaan heitetäänkii samantien kaikki vanhat tallennukset, mut asennustiedostot ja muut on sentään ihan uusia. Tekee ihan hyvää simssille joskus uusia asennus.

Tai ainakaan todennäkösesti ne ei toimi uudessa Windowsissa, vaikka ne on asennettuna kovolle, joka siirtyy koskemattomana uuteenkin koneeseen. Ainahan sitä voi silti kokeilla... Mut ne puuttuu Windowsin rekisteristä. Ostan nimittäin myös uuden kovalevyn C-asemaksi, vanha on niin... vanha, ja pitää ladatessaan niin hirveetä ääntä et hirvittää ees käyttää mitään sieltä löytyviä tiedostoja ku pelottaa et poksahtaa koko roska :D Kattelin eilen vähän koneen hardwaren tietoja yhellä ohjelmalla (Sisoftware Sandra) ja tää uudempi 2T Seagate on ilmeisesti valmistettu vuonna 2013 ja on ollu käytössä sen vajaat pari vuotta.
Tuossa 160Gt Maxtorissa (joka osaa käyttää siitä van 149Gt) sen sijaan ei näy ollenkaan valmistusvuotta, mut sen mukaan se on ollu päällä 1936 päivää. Lyhyellä laskutoimituksella eli puhelimen laskimella sain siitä pyöreesti reilut 5 VUOTTA. Eli ehkä jo korkee aika vaihtaa kovoa, nykyään kaikki teknologia suunnitellaan niin et ne hajoaa ennen pitkää, ja tää on jo todella vanha ollakseen kovalevy. Vieläpä TOIMIVA kovalevy. En yhtään ihmettele, vaikka tää oliskii syypää kaikkiin simssin toimimattomuusongelmiin ja virhekoodeihin. Vanha kovo ja ehkä se ei enää pysty ees kirjottamaan kunnolla tietoa, ja siellähän ne simssinkii tallennukset on.

Uudessa koneessa ei kans pitäs olla ongelmaa muistin kanssa. Ostan siihen 8GB muistia (2 x 4GB kampaa) ja emossa on ilmeisesti neljä muistipaikkaa. Eli muistia voi tarvittaessa vielä lisätä. Mut uskosin et 8:lla pääsee jo aika pitkälle. Koska edelleen tällä tän hetkisellä kokoonpanolla jo kaikki MUUT pelit toimii ihan tarpeeks hyvin (ja jos ei voi käyttää täysiä graffoja ni se ei ees näy ku ne on jo muutenkii niin hienoja ja miun näyttö ei oo ees HD-näyttö :DDD). Teen tän uhraukseni melkein vain ja ainoastaan Simssin takia. (Ja sen takia et saan 64-bittisen Windowsin koska ostin tossa taannoin Cities: Skylinesin, joka ei muuten toimi lainkaan 32-bittisellä koneella, fiksu olis saattanu lukee tuoteselosteen ennen ostoa (y) Joten sitäkii pääsis sit vihdoin tahkoamaan, tähän mennessä on vaan joutunu kahtomaan vierestä ku veli pelaa omalla koneellaan!!!)

Joten, kunhan osat on tilattuna, kone kasattuna ja pelit asennettuna, veronpalautukset menee hyvään tarkotukseen eli ehkä tähänkii blogiin alkas vihdoin ilmestyä oikeesti peliposteja. Tahista en osaa luvata vielä mitään, koska opiskelut painaa päälle ja työ on raskasta, mut jos peli vaan suostuu tallentamaan ilman ongelmia, ni se kynnys pelin avaamiselle on paljon, paljon matalempi ku mitä se on nyt. On nimittäin edelleen päivittäisiä simsinkasvatushimoja, mut ei huvita ees yrittää ku tietää et vielä tällä kokoonpanolla peli saattaa vetää herneet nenään ihan out of blue.

2 kommenttia:

 1. Ah... Veronpalautukset mahdollistavat elämiemme pysyvän kondiksessa koska sims :DDD Kiva et pääset taas vähä jaloilles ja takas messii, on ollu ikävä sun postauksia :) (ja sua ♥)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin! Oishan niille varmasti ollu parempaakin käyttöä ku vuokrakii nousee vuoden alusta taas (kohta on jo liian korkee...), mut helkkari, en varmaan rupee oottelemaan taas yhtä vuotta lisää ku tää uus kone on ollu haaveissa jo niin kauan. Sillon ku viimeks meinasin tähän osat ostaa ni just sillon hommasin kämpän ja aloin opiskelemaan ni eipä ollukaan enää varaa koneeseen. Ja viime vuotiset veronpalautukset meni sit siinä ku opetteli pärjäämään opintotuella (ja opintolainalla, koska vuokrani on suurempi ku opintotukeni :))))) mut nyt, nyt sitä uutta konetta kehiin! Tilasinkii jo yöllä osat, prossa oli sieltä päässy loppumaan mut oottelen sitä ja jos ei ala kuulua ni ostan sit jonkun toisen.
   Ja miekin ootan innolla et pystyn pitkästä aikaa pelaamaan simssiä kunnolla ja _KASVATAMAAN SIMEJÄ ja kirjottamaan tätä blogia. Ulkoasukii on ollu työn alla varmaan kaks vuotta :D:D:D

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)