lauantai 9. toukokuuta 2020

Roget - Osa 107: Ei mee hyvin nyt

Helou, minä täällä migreenissä kirjottelen eli jos tulee jotain omituista tekstiä tai random kielioppivirheitä ja ajatushäröjä ni se johtuu ihan vaan siitä :D Migreeni aiheuttaa miulla aina vähän kielellistä vaikeutta - en löyä sanoja; en huomaa kirjotusvirheitä virheinä, koska aivot jotenkii ajattelee et no tottakai "oikein" on oikein jos siinä lukee "oikien" ja kirjotan välillä sanoja väärin ku ne näyttää hetkellisesti oikein vaikka ne ois virheellisiä; ja viime päivinä on TOSI PALJON ollu sitä et sanoissa kirjaimet (erityisesti konsonantit) menee vikaperin. Esim. "vikaperin" oliskii "vikarepin" tai "vikapenir", melkein ku jotain hetkellistä dysleksiaa enkä ihmettele, vaikka migreeni vaikuttaskii samoihin kohtiin aivoista ku missä dysleksia syntyy. Saatan kans käyttää vääriä sanoja, esim. dysleksian tilalle meinas tulla ihan mikä tahansa toinen sana, joka alkaa dys-. Eli, sellasta, jos tulee vastaan jotain randomia ni saa kommentoida ja korjata :D Aika hyvin kyl spottaan niitä itekii jo mut aina ei vaan aivot hahmota varsinkaan tässä päänsärky-/toipumisvaiheessa näitä juttuja. Kirjotusvirheet ja sanojen löytämisen vaikeus menee yleensä esioireitten puolelle ja yleinen hahmotuskyvyn... ja näköjään sanojen löytämisen vaikeus tässäkii... eli siis sana jota etin on: alentuminen. Mietin tätä sanaa aika kauan ennen ku löysin sen :D Mut niin, sellasta täältä, kattellaan mitä tulee!

Nää on siis uusia kuvia, pelailin tossa männä viikolla parina päivänä vihdoin. Niin ja käytössä on muuten myös se uus näytöohjain (Sapphire Radeon RX 580)! Ei ehkä yllätä jos sanon, ettei se kyllä vaikuttanu pelin toimivuuteen yhtään :DDDDDD Muut pelit on ilosia mut sims on sims. Ja koska edellinen oli jo muutenkii niin über-tason näyttis, ei kuvissakaan oo siis mitään laatueroja edellisiin. Muita pelejä ajatellenhan ostin ton alunperinkii.

***

Mut ennen ku alotetaan ni haluun esiteillä taas uuden jutun teemaan "Olen ernu. T: Sims3", nimittäin kattelin tossa yhtenä päivänä tossa Radeon Softwaressa vähän noita FPS lukuja ja...

Nämä luvut vielä vanhalla näyttiksellä, mut siis wtf sims, really? 4000fps??? Vissiin latausruuduista mut kuitenkii. Googlettelin sit asiaa ja Radeon Softwaressa ei oo enää ollenkaan FPS Limiteriä eli jes, pitää vissiin alkaa taas käyttämään ulkosta fps-limiteriä tälle pelille, ku ei tässä oo itessäänkään mitään TOIMIVAA V-synciä ja vertical tearing on ihan hirveetä aina ku liikkuu :D En ihmettele, jos latausruudut ja muut tilettää ku pystyykö mikään laite nyt jotain tollasta fps-lukua käsittelemään leviämättä ennen pitkää, joten en ihmettele vaikka GPU ylikuumenis ja sammuttais pelin siks. Tosin en tiiä, tekeekö GPU:t niin mut luulis niissä joku ylikuumenemissuoja olevan enkä oo tota ylikellottanu. Simssin kanssa ku ylikellottas ni varmaan roihahtas liekkeihin koko roska :D "Rip to your GPU but I'm different."

Tutkin sit kaikenlaista ja tein pelin tiedostoihin myös säätöjä tän pelikerran jälkeen, joista voin kertoo sit enemmän ens postauksessa ku se on ajankohtasempaa. Laitoin pelissä päälle fps counterin ja osassa kuvia näkyykii luvut jotka lentelee kaikkialla 60 ja 100 välillä, Radeon Chill nyt sentään vähän ehkä auttaa laskemaan fps:ää ees joskus, mut miusta tuntuu et sims ei tolla tee mitään. Anyway, mitä noita googlettelin ni löyty kyl sellanen juttu et pelistä pitäs laittaa fps limiter (jota siis ei enää Radeonin softassa ole) päälle SEKÄ TS3W.exe että TS3.exe -tiedostoihin. Kokeilinkii lisätä molemmat tonne softaan ja tässä oli tulos:

Veikkaan siis, et TS3W on latausruudut ja muut härpäkkeet ja The Sims 3 on pelitila, koska siellä se fps on pääasiassa 60-70 ja välistä käy jossain vissiin jopa 120 asti. Mut noi latausruudut... oikeesti säälittää oikein kuunnella noita näyttiksen tuulettimia latausruudussa. Ei se huuda kovaa, mut se ulisee lievästi, eikä se ulise muitten pelien kanssa. Ja se on niin uus etten oo vielä ees saanu ekaa maksuerää laskusta. Mutta joo, noita muita säätöjä ku tein peliin ni kyllä tuo nyt on muutoin käytössä paljon hiljasempi eikä enää huuda hoosiannaa, mut ois silti kiva saaha rajotettua tota fps:ää latausruutuihin, en ihmettelis vaikka se ois se syy, miks peli tilee "muistiongelmien" takia herkästi tollasissa tilanteissa mut pelin ittensä aikana ei crashaa just koskaan ja sillonkii aina syynä on CC eikä muisti. Käytin joskus sata vuotta sitten vanhalla koneella ulkosta FPS-limiteriä ku ilman sitä pelaaminen oli todella rasittavaa ja on nuo tiedostot näköjään edelleen koneella, eli vissiin pitää se heittää taas peliin jossain vaiheessa ja kokeilla, muuttaako pelikokemusta. Jos huomaan eroja ni ehottomasti linkkaan teillekii sen, tää on nimittäin taas yks näitä perus-TS3-juttuja: TS3 on kehitetty pyörimään vaan 30fps tai enintään 60fps tilassa mut silti se vetää sen tuhansiin aina ku silmä välttää. Samaa sarjaa sen kanssa et "oon 4Gb ramin sovellus en ymmärrä enempää ku 2Gb mut tarviin vähintään 85902859Gb toimiakseni oikein send help!!!"

On se vaan hieno peli. Mut jatketaan nyt vihdoin pelikuvien pariin!


Jossain postauksessa puhuin siitä, et näitä vois viiä noitten sukuhautausmaalle! Tässä kuvassa nyt ei näy hiiren kursoria, mut totesinpa vaan, et ei näitä saakaan liikutettua reppuun :D Joten en tiiä, miten nää sais noitten sukuhautausmaalle. En ees muista, onko se noitten omistuksessa oleva tontti vai ihan vaan random hautausmaatontti. Tietysti ehkä jos siirtäs nää perheen tavaraluetteloon ja testingcheatsin kautta menis hautausmaata editoimaan, vois se toimiakii...

Muistin yllättäen säätää Paavolta piirresiruja, ku tajusin et ku otin siltä pois sen Tietoisuus-piirteen, se ei saa niitä ööö opportunity-juttuja? Miten ne nyt on suomennettukaan tähän peliin, eli siis esim. niitä tehtäviä, joita tekemällä pääsee kasvattamaan tyyliin kananmunia ja juustoja. Näitähän Paavo jo pystyy kasvattamaan, mut ei esim. pihvejä vielä. Joten otettiin siltä pois "ystävälliset algoritmit" ja annettiin tilalle Tietoisuus. Se kuitenkii pystyy edelleen hoitamaan lapsia, tosin en tiiä, voiko sen toive Ezran kanssa ystävystymisestä toteutua ilman tuota toista piirrettä... mut saa sen takasin vielä sit ku saa niitä puutarhatehtäviä tehtyä.

Damien: "Onko ruuvit löysällä? Damien hoitaa!"

Toi ilme :D:D:D:D:D:D:D:D:D

En kestä XD

Käsi viuhuu ittekseen :DD

Sit repesin tälle :DDDD Kai Damien sit kokeili et se tottelee käskyjä ku ne teki tollasen synkronoidun "peilikuva"liikeen :D

Näillä oli taas liikaa turhia toiveita toisistaan ja tää ei ollu se kuva mitä yritin ottaa, vaan se, et tuohon tuli et Devin sai tietää Damienin horoskoopin. Hyvähän se on oppia näin 2 vuoden naimisissaolon jälkeen.

Mikke vaan ylpistyy ylpistymistään :D Pitäskii käyä siellä kattoo et joko Elina on pyöräyttäny kakaran.

Emily lähti kaupungintalolle tekemään kunnianloukkaussyytettä ja lapsi jäi tietty ukin hartioille :DD

Oho, tontut hyppäs pihatielle :D

Ezra oppi potalle ja potta vuotaa.

No hitsi :D Yleensä nää on onnistunu kai. (Ihana FPS-luku taustalla </3)

Puuroooooo.

Noni, reititysongelmia?

Yllätyin siitä et ne mahtuu tuolta auton takaa ees kiertämään.

Ja Damien perässä *facepalm*

Miten meni, noin niinku omasta mielestä?

AAAA KISSA onko pakko maata JUST siinä??? :D Sen toimintona oli "Tervehdi" Emilylle mut tossa se vaan makas tiellä, Damien ei päässy yläkertaan eikä Emily Damienin taakse vessaan pottailuttamaan Freyaa :DD

Tilanne purkautu. Tosin jouduin puuttumaan asiaan ja ohjaamaan kissan toisaalle.

Kohta sekii on oppinu.

Called it. (Ja 60fps my ass...)

Tässä vaiheessa meni taas puurot ja vellit sekasin--- eiku siis sims2 ja sims 3, ku TS2 pystyy muistaakseni taaperoita kylvettämään ammeessa? Vauvoja ainankii voi pestä lavuaarissa :D Mut TS3 ei voi ku vaihtaa vaipat niille ja sit Storessa on se pesupöytä erikseen, missä voi vaihtaa vaipat tai kylvettää taaperon. Se on ihan kiva lisä kyllä.

Tuli inspis ja rakensin tuonne vihdoin huoneet. Rajasin jo valmiiks huoneet Ezralle ja Freyalle, mut en sisustanu niitä vielä.

Varsinainen kuntoiluhuone ei mahtunu tonne enää, joten jospa nää menis näin.

Etin tota aikuis-Corbinin taulua kissojen ja koirien kanssa enkä meinannu löytää mistään, kai se sit oli jossain seinän sisällä (miulla on ennenkii menny tauluja sienien "sisälle") ku löysin sen lopulta Masterilla siirtämällä kaikki taulut tontilta perheen tavaraluetteloon. Miusta tuntuu et löysin muitakii kadoksissa olleita tauluja hmmm... Mut niin, Corbinit luokoon siinä tuomitsevia katseita kaikkiin urheileviin :DD

No sisustin sittenkii vähän yhtä huoneista ja tein siitä noille taaperoille nyt yhteisen pikahuoneen. Pst. vihaan mattojen värjäämistä.

Tässä vaiheessa kans tajusin et miks miun sisutukset näyttää aina ihan hirveiltä: heitän vaan jotain tavaroita sinne sillä ajatuksella et "sisustan joskus toiste paremmin" mut en kuitenkaan jaksa ikinä tehä niin ::DDDd No, kuhan nuo joskus kasvaa ni jospa sitä sit jaksas panostaa enempi huoneitten sisustukseen. (Nuo kehdot, kirjahylly ja lelulaatikko on muuten ladattu joskus AroundTheSims3:sta, kuuluuvat tähän settiin.)

Tällä hetkellä taaperot oli kuitenkii alakerroksessa opiskelemassa juttuja. Oon aika vähän noita kirjoja muuten käyttäny, en muista yhtään, mitä taitoja ne kartuttaa :D Joku ainankii maalaustaitoa ja joku logiikkaa.

Paavolla soi puhelin.

Jännä tuo puhelin, näyttää kyl enempi joltain silikonisuojukselta ku puhelimelta :DD

Totanoin, tulikohan puheli ehkä väärälle simille? Vai onko Paavosta tullu Emilyn agentti? :DDDD Tarkistin, ja Emily oli nukkumassa EIKÄ sen puhelin tietääkseni soinu edes, eikä Paavolle tullu tästä mitään muuta :DD

Ei mitään hajua mitä tästä kirjasta saa :D Ihan hauskaa sit ku noi kasvaa ni kokeilla et mistä taidoista on jo tullu piilotettuja pisteitä.

Sit halusin repii hiuksia päästäni ja päätin toteuttaa noitten toiveet kävelylle menosta rattaitten kanssa. Niin, rattaitten. Ku kerrankii sattuvat olemaan sekä aikuiset että taaperot yhtäaikaa hereillä jopa ja sääkii oli vielä ihan kiva. Lähetin ne leikkipuistoon.

Mut ku tää tie on niin epätasanen et siinä voi korkeintaan kävellä 3m rattaitten kanssa ja sit on kannettava seuraavat 3m, jotta voi taas käyttää rattaita 3m ajan. Emily lähti koiran kanssa mukaan, mut tietenkään koiran kanssa ei voi mennä sinne miun leikkipuistoon mistä lie syystä, joten kävelkööt sinne päin ja menköön perästä sit leikkipuistoon jostain kohti matkaa.

Niin mitä sanoinkaan just siitä et 3m välein pitää nostaa taapero pois rattaista tai laskee niihin? (Taustalla Damien ja Freyakii päässy ulos talosta.)

Tää tulee olemaan pitkä reissu. *huoh*

Ja puhelimetkii laulaa. Damien taustalla taistelee rattaitten kanssa. Kaikenlisäks se kaivo jostain jotkut ihan random rattaat eikä niitä, mitkä käskin sen ottamaan. En ees muistanu et kellarissa oli nuo toiset rattaat.

Eka lapsi alko jo parkumaan eikä olla vielä päästy pois edes kotikadulta :DDDDDDDDDDD

Ja sit rupes vielä satamaan rakeita :::DDDdd

 Hei kato kato mitä, Damien meni Emilyn ohi??? :o

Raesade tais ketuttaa XD

Ohessa Emily kadotti fleksistä narunkii vielä.

Ei nyt mitään tälläsiä, täällä yritetään kovasti leikkiä vastuullista äitiä :D:D:D:D:D

Ai niinkö helpottuu? :))))))

Ja missä rattaat taas on?

Se käveli koko matkan tällä ilmeellä vissiin :DDDDDDDDDD

Eka pääs jo perille!

Emilyllä kesti kuus vuotta ja muutenkii ne oli menossa jonnekii hevonkuuseen ni käskin sen vierailla Shoggothin kanssa tuolla tontilla, ja tottakai se karautti sinne sit autolla :D Koira ainankii tykkää.

Arvasin kyl tämän, mut ku saapuvat perille ni penskoilla oli jo energia ihan punasella. Jostain syystä Devin hihkuu sitä et Ezra huutaa.

Ja sit se sai hepulin noita rakeista ja Emily kaivaa haaroja? Oikeesti se nosti vaan ton meteorin maasta :D

Mut tässä oli tilanne. Ezra sammu hiekalle raesateeseen, joka häiritsi Deviniä, Emily keräs meteoreja, koira on hukassa ja Damien on melkein jo paikalla ja Freyakii huutaa. Hyvin menee.

No ei auttanu muu ku lähettää ne samantien kotiin :D

Ja koska tontin läpikään ei voi kävellä ilman rattaita............

Ja koska simssiin ei oo voitu tehä kotiinpaluuta niin, et vois valita kaikki ketkä menee samalla porukalla kotiin, Emily karautti autollaan eeltä (sen auto on nopeempi ku nuo taksit) ja jätkät tuli omilla takseillaan perästä.

Ja koira jätettiin tietty kävelemään ku miten se nyt taksillakaan menis.

Ja kirputkii se nappas mukaan samalla :)))

Ja hauskintahan tässä oli se, ettei tää toive edes toteutunu sillä et meni _tontille. Se toteutuu vaan jos valkkaa sen "mene kävelylle lastenrattaita työntäen" -jutun. Ja Devin sai tosta yksinään taksilla ajelusta punasen moodletin luonnonvarojen haaskauksesta näin ympäristöystävällisenä siminä :D
Devin otti kans kauheen stressin päälle vauvan huudosta ja sille tuli oikeesti toi stressaantunu moodlet, ja lisäks sitä ressas työt ku ei etene tarpeeks :DD En tajuu miksei sen työmittari nouse kunnolla, koko ajan punasella vaikka se käy töissä... ostin sille kyllä onnellisuuspalkintoja, katotaan auttasko joku niistä.

Jaa, yläkerran ongelmat ei poistunukaan sit. Onkohan nuo ovet oikeesti jotenkii rikki sit? Pitäs varmaan kokeilla poistaa ne pelistä ja ladata uuestaan sinne, josko se auttas. Koska noi toimi hetken aikaa ja sit simit alko taas tekemään tätä kaikissa huoneissa tuolla kerroksessa. No, saa siitä ainankii vähän huumoria irti...

Hienoo hei :DDD Naurattaa kans tuo Devin tuolla taustalla ku ihanku se näkis seinien läpi mitä tapahtuu XD

Ja siellä ollaan. Ovissa ja seinissä tai reitityksessä ei siis oikeeta vikaa, ni animaatiot toimii, ne ei vaan pysty kävelemään noista ovista tai oviaukoista ja tuossakii kädet ja jalat oli "ammeessa" mut sim ei ollu huoneessa ja siksi näin.

Devin yritti meditoimaan mut samaan aikaan ku peruutin toiminnon, ovikello soi.

Siellä oli joku random klovni. Ensin ajattelin et joku tuli karkki vai kepponen -kierrokselle, mut oli kuitenkii KEVÄT, eikä sille tullu mitään karkkitoimintoja ja sit se vaan lähti veke. Mikä lie...

Koiralle kirppukylpy ja siinä samalla se kasteli Emilyn. Kävin jossain toisessa huoneessa ja ku tulin takas...

...Emily oli löytäny ittelleen jostain erittäin mielenkiintoset vaatteet. Ei mitään hajua, mistä. Käskin sen kyllä yläkertaan jatkamaan kirjan kirjottamista, eli ehkä peli ajatteli et Emilyn täytyy vaihtaa työasuun - jota sillä ei siis edes kirjailijana ole. Weird.

No kylläpäs nää tontut on kummallisia tällä pelikerralla, ne käy TODELLA HARVOIN tällä puolella pihaa :D On varmaan niin ahasta et ne viihtyy kellarissa tai talon toisella puolella.

Jätkät tais nukkua ja Paavo touhuta puutarhassa, ni Emily sai keskittyä nyt näihin. Mut arvaapa kuka ei saa Ezraa pois kehdosta nyt ku ruokki Freyan tuohon? :)))

Mitäs mie sanoin.

Sit Paavo ilmestykii paikalle eikä yhtään liian aikasin, vuoronvaihto käy kyl hyvin tähän väliin.

Emily meinas jo muutenkii mennä jahtaamaan kissaa :DDDDDDD

Saatiin Ezra pois kehdosta ja ruokittua. Freya lymyilee kans jossain näissä kuvissa :D

Näköjään muutkii ovet alko nyt glitchaamaan, Paavokii latautuu etänä.

Ja täällä opetellaan vissiin huutamaan puhumisen sijaan.

No mut sentään opittiin sekii, ja Freya oppii kirjoista kaikenlaista.

Ovet lähti veke sit...

Ja bugi numero 45827502: sadettimet juuttu käyntiin. Ne sai päälle mut ei ne sammunu ite enää, niistä pysty klikkaamaan kerran "Sammuta", mut ei ne sammunu eikä siihen tullu enää kumpaakaan vaihtoehtoa. Tais muuten toistua toisella pelikerralla myös.

Hämmennyin tästä hetkeks et mitä ihmettä, kuka mitä häh?

Ja ku se tuli vielä täältä ku Emily oli kotona! Mut sit tajusin et Emily chättäs jonkun kanssa koneella :DD

Lisää kirjajuttuja.

Mut muistin et Ezraa ei oo vielä ees yritetty opettaa kävelemään!

Ja sit löysin vessasta Maxin, joka oli juuttunu. Se oli siis tälläsessä asennossa liikkumatta eikä toiminnon poisto tehny mitään. Piti resetoida koko kissa et sain sen takasin. Muistuttaa vähän sitä ku Tiger aka suvun kantaisä aikoinaan juuttu samalla tavalla ja se istu vissiin viikkoja siinä eteisessä liikkumatta ennen ku keksin kokeilla resetsimiä tai jotain ja sain sen takasin :D

Puheopetusta Freyalle myös ja yllätyin siitä kuin vaivattomasti nää mahtu samaan tilaan :D Kukaan ei valittanu kertaakaan mistään.

Ja näin täällä harjataan koiraa...

Tässä vaiheessa piti pausettaa vähän ja hengittää syvään koska voi hyvää päivää näitten kanssa...

Ezra tarvis pottaa, mut Damien kerkes jo laittamaan sen kehtoon. VÄÄRÄÄN kehtoon.

Koiralla reititysongelmia.

Kissatkii taas siellä missä tapahtuu. Kyseessä Max.

Tajusin vihdoin miks nää kissat jää jumiin tänne vessaan. Tällä kertaa Bam-Boo.

Emilyllä otti taas aikansa et se sai tehtyy Freyan kanssa mitään.

Devin alko meditoimaan.

Potta tulvii ja kissa juuttu taas vessaan ja piti teleportata pois sieltä. Tässä vaiheessa sammutin pelin ja menin tekemän jotain vähemmän stressaavaa :D

Miulla on vielä yhen postauksen verran kuvia kansiossa, mut voi olla et lähiaikoina eli siis seuraavan kerran tosiaan testaan tuota peliä uuestaan FPS Limiterin kanssa ku se ominaisuus kerran Radeonin softasta poistu. Jos jaksan ja muistan säätää sen tiedostot tonne kansioihin :D

8 kommenttia:

 1. Teillä on hitoksee tonttuja o.O Miten et oo tullu vielä hulluksi :DD

  Tuossa pottakuvassa näyttäs olevan taulu oven edessä :o

  Kakkosessa pysty joo peseen ainaki altaassa, en muista pystykö kylpyammeessa. Ja tämänkin tiedän/muistan vaan koska Youtubessa on hauskoja videoita missä verrataan eri simspelien ominaisuuksia :D

  Tykkään noista violeteista seinistä :3 *inspipinspiraatio, täältä tullaan*

  Tuo on muuten mulla ihan sama, jos teen jonku huoneen vähän silleen heittämällä ja aattelen et no viilailen sitä myöhemmin ni katinkontit :D Näkyy erityisesti ulkotilojen koristelussa, ne jää aina tekemättä jos en alota niistä :D

  Tulee harvoin luettua taaperoille kirjoja itelläki, ja muistaakseni kirjojen luku ylipäänsä nostaa kirjoittamistaitoa joka on rasittava taito jos sitä ei erikseen halua kehittää :D

  Ahahhahah :DD en koskaan käytä rattaita just tuon takia ku se on sitä syliin, rattaisiin, syliin, rattaisiin venkslaamista ja siinä menee hermot :D:D:D:d

  .... hitto mikä matka :DDDDD

  ...... ja sataa rakeita :D:D:D en kestä

  HELPOTTUU HUOMATTAVASTI :DDDDDDDDDD nauran ääneen

  Emily kaivaa haaroja :DDD jos sillä oli hiivatulehdus? :D

  Apua :DDD Damien on salaa ninja :DD mut pääsi se kuitenki sinne ammeesee x)

  Paavo on selvästi uudemman aikakauden botti kun osaa latautua tuollee etänä!

  Ihan selvästi sun pelitallennukseen oon hiipinyt tieto koronasta ja teillä noudatetaan tunnollisesti turvavälejä :D

  Että semmoinen kerrassaan hilpeä pelisessio :D Kiitos aamun nauruista! x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kestää pääosin kellarissa tai sivurakennuksen takana :D Ihan kerran tai pari oon saanu jonkun kiinni itseteosta, yleensä se on robottitonttu, joka menee olohuoneeseen kuuntelemaan eeppistä musiikkia :D Mut siitäkii on jo pitkä aika ku se on viimeks käyny tuolla!

   En oo huomannu koko taulujuttua ollenkaan :D:D:D:D:D:D:D:D en tajua mistä se on siihen tullu! Onkohan se ollu siellä aina? En nähny tota edes tuota kuvaa editoidessa :D Voi olla et oon säätäny jotain ja se on ollu tiellä ja heittäny sen movella johonkii ja unohtanu sen sileän tien. Pitää varmaan tutkii jotain vanhoja kuvia ja nauraa ittensä tärviölle, jos se on ollu tuossa jo sillon XD

   Aaaaa ollaan varmaan katottu samoja videoita! Tykkään hitosti noista vertailuvideoista! En muista, onko niitä useemmallakii kanavalla, yhtä taijan vissiin jopa seurata, vaikken niitä videoita katokaan about koskaan niitten ilmestyessä.

   Ite taas oon niihin seiniin jo niin tottunu, et hyvä et huomaan niitä enää. Mut ne kyl sopii tohon taloon, lähtösin Damienin lempiväristä, teinhän tuon talon periaatteessa sitä varten aikoinaan :D

   Mut ehkä nyt tästä omasta oivalluksesta saatto jopa oppia jotain ja jatkossa tehä huoneet paremmin heti eikä kohta aka ei koskaan XD Se on vähän sama ku yks omia lempivitsejä koskaan Karvisessa: "Mikä on yleisin päivä aloittaa dietti? Väärin, maanantai on toisiksi yleisin. Yleisin on 'huomenna'." :D Mood, dietin paikalle vaan ihan mikä tahansa toiminto, jota ei tarvii tehä just heti.

   Aijaa, no hyvä tietää, ja sitpähän se joskus selviää, et mitä taitoo noista saa :D

   XDDD EA ei vaan osaa. Mut toisaalta, jos ne ois osannu hommansa ni simsblogit ois huomattavasti vähemmän hauskoja XD

   En ihmettelis jos tuossa temmellyksessä ois vielä hiivankii kerenny pykäsemään :DD sen verran penkin alle meni kaikki XD (Ja penkistä tuli se hiiva öööö mitä..?)

   Poista
 2. Auts, sanojen katoaminen ja sekoilu migreenissä on tuttua :D Siinä kun yrität tehdä jotain ryhmätyötä niin huhhuh.

  Tonttujen muistokivet on kyllä kivoja koristeita hautausmaalla! Mullakin pyörii noita vaikka kuinka, reunustan simien hautoja niillä.

  No nyt säädetään Paavoa suurella herkkyydellä ja pieteetillä :D

  Tontuista tuli muuten mieleen, että kuinkahan ketterästi simit pystyy kulkemaan tonttulauman keskellä? En oo pannu merkille. Mutta kai simit jotenkuten puikkelehtivat, kun pystyvät tonttuja potkimaankin.

  Onko Damienissakin Masokistin vikaa? :D

  Pitäs kyllä käydä laittamassa Shalom-Loboseillekin tuo taistelupuu-harjoitusnukke (mikä ihme sen nimi nyt olikaan :d ) Filemonille tulee koko ajan taistelutaitoihin liittyviä tehtäviä armeijasta.

  Ai niin, tämä oli se kuuluisa Corbin :D Olihan se hyvän näköinen!

  Ihana tuo pupumatto lastenhuoneessa!

  Robotti seikkailijan agenttina, miksikäs ei :DD

  Rakkaimmat retkikohteet... saisko siitä kirjoitustaitoa? Muistaakseni sitä sai joistain taaperokirjoista ainakin.

  Paavo-agenttiko sieltä taas soittelee ja käskee Emilyn baariin xD

  Jep, tuo rattaiden kanssa kävely on ihan painajaista jos on menossa yhtään pitemmälle xd Tai jos on "mutkia matkassa" tai siis mäkiä, lol. Ärsyttää muuten, kun yhteisötonteilla ei tietenkään oo pottia tai muuta mitä taaperot tarvitsee. Just kun pääsee kohteeseen, on kuitenki hirveä vessahätä ja väsy yms. :D

  Täällä taas lennellään kylppäriin niinku teräsmies :DDD

  Jokeri tunkenu sunkin peliin :o Väijyy vielä portin takana :D

  Hermanni Kehäpäätelmä :D

  Tuo on muuten hieno tuo talvinen maalaus! Onko ihan pelin oma? Musta tuntuu, että Xana on joskus maalannu samanlaisen. Se on vaan tosi blurri, koska Nero tai Taiteellinen piirre. Piirteet vaikuttaa simin maalaustyyliin, mutta en muista kumpi piirre aiheuttaa semmoista.

  Melkoista elämää taas Rogetien residenssissä :D Tää postaus oli ilo lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulta nyt ei ryhmätyöt onnistu, oli migreeni tai ei XD No onneks ei niitä tarvii enää tehä :D

   Täytyy koittaa napata noita mukaan perheen tavaraluetteloon joskus ja kantaa hautausmaalle, kerran ne ei reppuun irtoo :p

   Mikä on "pieteetti"? :D Murresanoja taas? :D

   Hmmm, kaipa ne aika hyvin tonttujen välistä kulkee. Eikös ne kolmosessa joskus astu jopa asioitten yli? Ihanku oisin nähny tätä, vaikka mieluummin ne kyllä kiertää aina. Ainankii Sari oli oikein etevä potkimaan tonttuja eli kaipa se sinne mahtu kävelemään :D

   Haha, voiei, se on kuunnellu liikaa tonttujengin juttuja :DD

   Totta muuten, ei tullu itellekään mieleen, et ois voinu jonkun pottakatoksen tehä tonne leikkipuistoon, eikä sinne enää todellakaan mahu :D Mut on niillä onneks vaipat ja ne on helppo vaihtaa yhteisötonteillakii.

   Haha, Damienista on moneen, ninjasta teräsmieheen XD

   On tuo pelin oma maalaus, miulla ei oo ladattuna mitään maalaus-cc:tä. Bea on tuon aikoinaan maalannu ja on omia lemppareita, joten on saanu koristaa näitten seiniä jo kauan :) Pitäs joskus huvikseen kattoa ton hinta, ja muutenkii pitäs joskus käyä taidemuseossa kattomassa, et mitä kaikkia Bean maalauksia siellä onkaan :D

   Poista
 3. Nousenpa taas hetkeks kuolleista ja luen tän läpi. Selvisin jo viikko sitte viimesestä tentistä, mut aion vääntää tänä kesänä kandityön joten ei tässä mihinkää lomalle kerkiä. Rip minä </3

  Kolmosella menee joo ihan hiton lujaa aina latausruuduissa :DD Meinasin pudota tuolilta ku sillon viime syksynä asensin ja avasin pelin ekaa kertaa ja fps hyppäs just jonnekki viiteen tuhanteen. Oon kyllä tottunu et vanhempien pelien kans pitää melkee aina käyttää limiteriä mut ei kolmonen ny NIIN vanha oo :D Ite rajotan framet NVIDIA Profile Inspectorissa, se puree onneks simssiinki ihan kiltisti.

  * * *

  Onks tos Ezran pottailukuvas tarkotuksella taulu puoliks oven päällä? :D

  Joo niin muute pystyy! (Kakkosessa kylvettämään taaperoita ammeessa siis :D) Siinä taas yks toiminto minkä oisin halunnu kolmoseenki. Vaikka loppupeleis siitä ois varmaan tullu ihan yhtä ärsyttävää ku elukoiden kirppukylvyistä.

  Mä vihaan mattoja myös, varsinki noita missä on toi reunus minkä takia niistä ei saa nätisti yksvärisiä :)) Eikä oo ees tullu vastaan mitään hyviä ladattuja, ainakaa sellasia mitä pystyis ite värjäämään.

  Just ton takia aina puolipakotan itteni sisustamaan kerralla kunnolla ku ei sitä enää jälkeenpäi jaksa ikinä korjata :DDD Paitsi pihoja on ihan kiva laajentaa pelailun välissä. Harvoin oon saanu aikaseks laittaa taloo ja pihaa kuntoon samalla kertaa.

  En muute ees muistanu et taaperot voi lukee noita kirjoja itte. Enkä myöskään muista koska oisin viimeks ostanu mitään muita ku taitokirjoja :D

  Apua kuolen tolle ratasrulianssille XDDD

  Siis toi yläkerran sekoiluko johtuu pelkästään noista ovista? Tapahtuuks se myös vaikka vaihtaisit ovet joiksiki muiksi, tai johonki eri kohtaan? Edelleen ihan hemmetin outoo, en tajua miten sulla ei oo menny pahemmin hermot :D

  Toi klovni kyllä näyttää naamiaisasulta. Ettei alkais sielläki kakarat keppostella ihan millon sattuu :DD Itellä loppu se ku vaihdoin kaupunkia, thank god.

  Jaa eli ilmeisesti oven vaihtaminen ei ainakaa auttanu kerran kissa jäi taas vessaan lagimaan. Suosittelen edelleen sitä talon tallentamista laariin, tontin jyräämistä ja talon laittamista takasin. Onhan se aika työmaa mut itellä ainaki toimi sillon siihen bugikohtaan keskellä olkkaria :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kauheeta, miulla ei oo ees mitään hajua kandijutuista (vois googlettaa ehkä) mut ei se vissiin ihan mikään pikku juttu ole. Jos saa udella, ni mihin se teikäläisellä liittyy? Mut anyway, paljon voimia ja lykkyä sen kanssa!

   No sepä, sims on kyl ernu, käyttäytyy ku vanha peli vaikka monet totakii vanhemmat pelitkii toimii paremmin :DD Uskallan väittää, ettei TS2 ollu tätäKÄÄN ongelmaa :D AMD:n softassa oli jossain vaiheessa fps limiter, mut se syystä tai toisesta poistu kokonaan, joten nyt ei sit oo mitään näytönohjaimen puolesta fps:ää säätämään. Radeon Chill ei käy tuon sijaiseks ollenkaan, joten pitää varmaan testata sitä limitteriä taas.

   Ja ei ole tarkotuksella :DDD En tiiä miks se on siinä, just Depsulle selitin et joko oon siirtäny sitä enkä oo tajunnu siirtää takasin, tai sit... no, en kestä jos se on ollu tossa aina XDDDDD En legit nähny tuota edes ku editoin kuvia!

   No niimpä. Jollain raidoilla ehkä mut ei JAKSA jotain raitoja säätää 24/7 :DDD

   Miekii kyl pihoja oon väsänny jonkun verran jälkeenpäin, yleensä ku itellä se into katkee ennen ku on valmista, ja oon aina enempi innoissaan sisätiloista ku pihoista :D Miken talon piha oli kyl erikoistapaus enkä malta oottaa simssin kesää, et pääsen näyttämään sen kunnolla täällä!

   Mie en oo ihan varma, johtuuko se niistä ovista vai ei. Ne ovet toimi kyllä alkuun, mut sit ne alko taas yksitellen glitchaamaan ihan urakalla. Ja jos oven vaihtaa, se jatkuu ja vaikka vetäs seinät alas, se jatkuu silti, koska jotenkii se glitchaa sen koko ruudun. Joskus auttaa jos ostaa sen jälkeen ne huonekalut uusina, mut aina ei sekään auta. Yritin itseasiassa viime pelikerran päätteeks kaupunginmuokkauksen kautta säätää tonttia mut eipä sims jaksanukaan pyörittää itteään ja kaatu, joten se siitä sitten :DDDDDDD Miten muuten, jos talon tallentaa laariin, miten se muuten tehään fiksuiten? En kovin usein tarvii tehä tota, ni häädetäänkö siis perhe sieltä ja sit talo laariin, vai saako sen talon laariin perheen kanssa? Vähän hirvittää noitten kokoelmien ja kaiken takia mut onneks voi aina palata vanhaan tallennukseen, jos jotain kusee ja pahasti :D

   Poista
  2. No joo, kandi ny on loppujen lopuks vaan semmonen max 30-sivunen opinnäytetyö, mikä voi olla esim. pelkkä kirjallisuusselvitys. Joskus kahen vuoden päästä ois edessä diplomityö, ja se onki sitte vähä isompi homma :D Sain itse asias just meilattua ohjaajalle ja näyttäis siltä et teen mun kandin vedyn eri tuotantoteknologioista 8)

   Tosta laariin tallentamisesta en oo itse asias ihan varma, koska ihan ku muistelisin et jossain kohtaa on myös vaihtoehtona "move out with home" tms. eli et ottaa myös talon mukaan. Tosin en tiiä ottaisko se sit ne bugit mukaan myös, ku talosta ei tehä tavallaan uutta kopiota. Mä tein joka tapaukses niin et häädin perheen, tallensin talon tyhjänä, jyräsin tontin ja sit talo ja perhe takasin. Kaikki valokuvat ja pikkusälät pysy siellä talossa kiltisti paikoillaan, samaten simien tavaraluettelot. Mut suosittelen kyllä tota tallentamista ennenkä rupee säätämään, koska ei tästä pelistä ikinä tiiä :DDD

   Poista
  3. Aaaa, kuulostaa mielenkiintoselta, ja myös sellaselta, etten kyl tiiä asiasta ite YHTÄÄN mitään XD Mut hei, onnee sen kandityön kanssa!!!

   Alright, täytyy laittaa korvan taakse ja kokeilla joskus ku jaksaa taas pelin kanssa alkaa tappelemaan :D

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)