keskiviikko 11. maaliskuuta 2020

Roget - Osa 102: Muumiota mä metsästän...

Ja eiköhän mennä taas. Kolutaan Egyptiä ja vähän ehkä jotain muutakii.

 ***

Edellisessä osassa paettiin siis Egyptiin ja siellä ollaan edelleen. Abu Simbel tuotti ongelmia, mut koodeilla siitäkii selvittiin lopulta. Ja miun piti ihan käydä lunttaamassa et mitä siinä lopussa tapahtu, ku en muistanu :DDD Mut siis en tajunnu sitä Horuksen silmää, joten hyppelin koodeilla aidan takana, ku ei sinne mahtunu meditoimaankaan, ja sain lopulta sieltä sen haudan tunnuksenkii. Mietin jo et jäikö tässä kuvia välistä, mut ei näköjään, en vaan jaksanu kuvata "niin paljoo", vaikka tässäkii osassa on 2-3 pelikerran kuvat ja kuvia yhteensä 201 :D


Ku etin netistä tietoa tosta Abu Simbelistä, osuin vahingossa tietoon tästä "Kuparikaivoksesta" ja oh, siellähän on mäiskittävää! 8D Noi on niin helppoja ku on Pangun kirves.

En tienny et näitä on tänkii värisiä/näkösiä.

Normaalistihan ne on tälläsiä:

Kaikkee sitä voikii oppii pelistä, jota on pelannu yli 10 vuotta :DD

Löyty avainkivi.

Ja jonkun ajan päästä oli sekii koluttu.

Sosiaalisuus alko laskee taas ja soiteltiin jonnekii, ehkä Eddylle?

Mut "kaukopuhelussa" on aina about samat puhekuplat.

No sit löysin jostain tälläsen ja aika hauska idea laittaa tollanen liekkikuilu tuohon :D Tonnekaan ei taaskaan päässy ku vaan meditoimalla ja zen-siirtymällä.

Ulkopuolelle oli kerääntyny pari randomsimiä ja KIRJA

No niimpä tietysti.

Jaa, täällä on jotkut haamujen kokoontumisajot.

Nice. Tässä kuvassa muuten näkyy kaikkiaan 4 haamua. Tuolla oikeessa reunassa oleva piste ei muistaakseni ollu kuitenkaan haamu.

Tähän sopii muuten yllättävän hyvin tää biisi, jota kuuntelen atm: Space Race bändiltä nimeltä Feeling B. En normaalisti tykkäis tälläsistä biiseistä mut instrumentaalisena tää on jotenkii lähes hypnotisoiva ja rauhottava.

Tai tähän se Space Race ehkä sopii VIELÄ paremmin :DD Kaikki erikoiset otukset sit samaan aikaan Egyptiin vaelluksella vissiin.

Onko tällä ihan oikeesti egyptiläinen aliennimi??? :DDD

Aamulla myö käytiin kuitenkii hakemassa kasvimaalta juttuja. Ranskaan pitäs viedä luumuja Kiinasta, ja unohin tietysti tsekata muut tehtävät eli ottaa kotoo mukaan niitä, mut löysin täältä Egyptistä luumupuita joten ei tarviikaan lennellä kotiin/Kiinaan vielä!

Taas miusta tuntuu et tästä puuttuis kuvia, mut ei vissiin sit, oon vaan ite ihastellu maisemia ottamatta niistä kuvia :D

Yritin epätoivosesti ettii muumioita ja muumion kirousta, mut ku OON JO KÄYNY KAIKKIALLA. Mut Emilyllä oli väsy ja toiveina nukkua hautakammiossa.

Eiku nuku mieluummin siellä, vaikka ei tuosta kyllä tuu muumiota EIKÄ kirousta :D Sitäpaitsi kirotussa sarkofagissa (joka tuo ei ole) nukkumisestakaan ei tule kirousta, vaan simistä muuttuu muumio.

Tämä ei johtunu sarkofagista :D Tää oli vissiin jo jossain toisaalla ku kävin kattomassa, onko siellä mitään tutkimatta (ei ollu) ja sit käskin Emilyn sieltä pois samalla ku ite kävin tyyliin vessassa, ja ku tuun takas ni tää on mitä nään. Se siis päätti lähtee kiertämään jostain helkkarin kaukaa syystä X, vaikka ois päässy SUORAA REITTIÄ ULOS, kävellä kaikkiin ansoihin ja polttaa ittensä. GG.

Ja sit se kai käytti tölkkisuihkun ja päätti vaihtaa tälläseen asuun????????????????

No tämän jälkeen kävin sit ite seilailemassa vähän muualla ja löysin hevosia! Mainittin viimeks niistä creepyistä bugaavista silmistä ja siitä, et kyseessä olis korvaavat silmät? Ja latasin uudet ja kyllä, se johtu tosiaan niistä!

Nyt toimii silmät, mut en vielä tässä vaiheessa älynny, miten ne värit kannattaa laittaa :D Joten ne on vieläkii vähän derp, mut kävin kattomassa sit sieltä lataussivulta et noh, miten se nyt menikään, ja vannon et oon nyt jo parempi tässä :D

Maisemia! Mutta siis pointti oli et tässä on nyt Emilyn uus lomakotitontti! Ja hupsis, pääs sit kaikki rahat menemään siihen rakennelmaan ::D

Tässä se on keskeneräsenä enkä tiiä mitä ajatella tästä.

Ja tajusin myöhemmin ettei miulla ollu muuten tolle siniselle tötterölle ees mitään käyttöä. Tai siis, miks rakensin sen? En tiedä. Jokski maisematorniks vissiin mut sit rakensin tuon muun härpäkkeen ja onhan täältäkii ihan nätit maisemat.

Tässä vaiheessa lopetin tämän pelikerran ja ku seuraavalla kerralla menin peliin, jatkoin rakentelua...

...ja löysin bugaavia kattolaattoja :))) Pitäs vissiin constrainfloorelevationilla "tasottaa" noita kerroksia, jos se auttas.

Miks tää marmori näyttää niin hirveeltä????????? Kaikissa muissa väreissä paitsi valkosessa ja mustassa siitä tulee ihan järkyttävää mössöä.

Mutta, tässä pieni kierros sisällä. Se on vielä erittäin kesken ku rahat loppu ja nuo sisäkatot OLI jo kertaalleen laitettu, mut ku peli heitti taas puolet katoista jonnekii hevonkuuseen ni jouduin uusimaan yläkerran lattioita sata kertaa ja sit ei enää ollu rahaa noihin sisäkattoihin stn. Mut mietiskelin tätä rakentaessa jotain tyyliin minkälaisia lukaaleja Asterixissa ja Obelixissa on Egyptissä esim. Kleopatralla. Paljon kiiltävää kiveä, marmoria, pylväitä...

Tuolla toisessa "siivessä" on päädyssä vessa, yläkertaan tulee kyl vessa joskus ku on rahaa, mut toistaseks tällänen, minkä taas joko unohin värjätä tai jossa loppu into kesken :D

Ja vessasta pois lähtevä käytävä on edelleen sitä samaa ku koko systeemi, ja kattolaattoihin ei tosiaan rahat riittäny enää.

Pihaakii tuun vielä värkkäämään, en oo ihan varma vielä et mitä sinne laitan mut jotain. Ja tuon altaan rakentaminen ton tötterön juureen oli pain in the ass :D

Pohjat ei oikeen taho mahtua kuvaan edes :DD Mut tässä yläkertaa, vasemmalla keittiötä, oikeella vielä tyhjä huone, johon tulossa makkari. Ja tuossa "muurilla" on sit tollanen ulkotila kivoine maisemineen + pyykkinaru palmun takana oikeella.

Ja tältä näyttää alakerta, se on siis tollanen yks pitkä käytävä, myöhemmin lisäilin tuonne hyllyjä yms. tavaroille ja meinasin heittää tonne tyyliin sohvaa ja telkkaria tms., mut mahollisesti lähinnä jotain säilytystilaa, ehkä sarkofageja myös? (Tuo yks tolppa on rappujen eessä ku yläkertaan ei just siihen kohtaan muka yllä lattiat ilman tolppaa :D)

En muista mikä tän pointti oli, vissiin se et säikähän joka kerta tätä ilmotusmusiikkia? :D

Ja sitten, miulla meni hermo siihen muumionkiroustehtävään ja siihen et olin päiväkausia kolunnu jo tutkittuja hautoja löytämättä yhtään muumiota, joten pieni "huijaus" kehiin. Emilyllä oli repussa tarpeeks paloja peräti kahteen sarkofagiin ja olin lukenu, et koodeilla niistä saa spawnattua ulos muumion.

Ilman koodeja ei onnistanu :DDDD Mut siis testingcheats päälle ja ctrl + shift pohjassa klikkaa sarkofagia ja sieltä määrittää ne jutut jotenkii et "Todennäköisyys muumiolle → Aina" ja "Laukaisimet → jotain muumiosta → Käytä" ja sit aina ku huoneeseen astuu, muumio tulee ulos.

Oli muuten ihan saakelin vaikeeta, edelleen, saada kirous ._. Voitte ehkä laskee jo noista muumioitten asujen väreistä, et niitä oli MONTA.

Kiukutas :DD

Tältä Emily otti köniin mut ei saanu kirousta.

Ja itellä meinas mennä hermot ku Emily oli KOKO AJAN menossa keittiöön pelaamaan tietokoneella :))))))

Muumio: "Hei haluaisitko puhua Jeesuksesta Kristuksesta Anubiksesta?"

Kaistapää Rimpula? :DDD

U kidding?

Puruturpa?

OIKEESTI

PITI OSTAA TONNE ROSKIS NOITTEN MUUMION RAATOJEN TAKIA

Ei vieläkään. Tähän meni oikeesti siis joku 2 päivää? 2 päivää tapeltiin muumioitten kanssa, välissä nukuttiin keittiössä makuupussissa ja sit jatkettiin, sanotaanko et muumioita oli ehkä joku about 20-26? Ja niistä siis 4 VOITTI EMILYN mut ilman kirousta, kaikki muut Emily pieksi......................

Kävin tuulettumassa muualla ja löysin hevosia, alan pikkuhiljaa hahmottaa kuin noi silmät toimii :D

Nää on muuten ne mitkä oli siellä lammella yksisarvisen kanssa ja näytti siltä et ne syö Emilyn.

Tälle yritin tehä joillekii voikkohevosille tyypillistä vaaleeta silmää, mut tässä tää vasen silmä näyttää enemmän violetilta ja oikee oudolta. Tuplavoikoillahan on ihan siniset silmät, mut joillakii voikoilla on sellaset... sinertävät tai vaaleenruskeet silmät. Normaalisti hevosilla on tummanruskeet.

Kävin läpi noita taloja ja et oisko siellä jotain piilotettuja hautoja. Ja Emily oli ton papukaijan löytäny jostain, ni jos se ei yrittäny pelata koneella, sit se otti ton linnun koko ajan repusta ja näköjään kävi sit tevehtimässä tätä linnun kanssa. Löysin muuten tän talon pihalta portaat mut en tajunnu, saako niillä siirrettävillä patsailla jotain tehtyä. En keksiny mitään vinkkejä ainakaan, löysin kyllä sieltä yhen salaoven mut en saanu sitä auki... joku tehtävä tonne tuli myös myöhemmin, mut siinä ei ainakaan avattu sitä ovee eikä tehty mitään niille patsaille.

Sit menin taas kotiin ja taas meillä oli useempi kierros muumionmätkintää.

Mut vihdoin!!! Kävin äkkiä sen simin luona, kelle tästä piti raportoida, ja sit suunnattiin Sfinksille.

Lumi + Sfinksi = works fine.

En ikinä muista mikä tää "Anele Sfinksiltä apua" on ja luulin et voi pyytää siunausta suoraan ulkona, mut ei...

Se avas vaan sen oven.

Mikä hitto tuokii "Anna Sfinksi" on? Kokeilin sitä, mut ei siitä tapahtunu mitään? Ellei Emilyllä sit ollu joku tavara repussa, joka spawnas tonne mut en huomannu ainakaan et mitään ois kadonnu :D

Tuttua huttua.

Uutta seikkailua kehiin.

Tää oli joku pitkä sarja jotain deittipalvelujuttua vissiin, ja siihen piti lukee kirja, joka sit luettiin kohteen pihassa :DD

Ja joku random rupes tekemään viereen lumienkeliä.

Miks deittiprofiilin poisto ei vaikuta näihin ollenkaan? ;__; (Note to self: lataa se treffipyynnöt estävä modi :)))))) )

No sitten hyppäsin takas kotitontille käymään, tyhjensin vähän reppua sinne kaikesta ylimääräsestä. Ja samalla tajusin et mikä tossa talossa häiritsee... MIEHÄN OON RAKENTANU MUUMITALON D: Ehkä laitan sinne sarkofageja ja siitä tulee Muumiotalo?

Anyway, saatoitte ehkä huomata yhtäkkisen vuodenaikojen muutoksen, ja se johtu ihan siitä, et saatiin tehtävä tänne tontille ja tää ei tykkää lumesta ollenkaan. Muistin jopa sen tällä kertaa eikä tarvinnu kaataa peliä välissä :D Joten laitoin vuodenajat pois päältä Egyptissä.

Hapsutin... siis Hatshepsutin..? Minkä lie temppeli :D Ihmettelin et enkö tosiaan oo käyny täällä ennen vai sekotinko johonkii, ku miulla kesti aivan liian kauan löytää, missä tuolla edes on OVIA XD Mut vissiin se edellinen tehtävä oli vaan et piti käydä tuolla tontilla pyörähtämässä ja jatkaa matkaa, eikä tarvinnu sen kummemmin tutkia :D (Emilyllä on taas seikkailumieli selvästi tässä kuvassa.)

Löysin kilpikonnan mut jätin sen tuonne, ne karkaa kuitenkii repusta :D Linnut jostain syystä ei häviä sieltä ikinä.

Ja taas on levottomia sieluja liikenteessä :D

Tää oli jotenkii outo, tässä piti siis kehua jotain simiä toisille ja sain tän vastauksen aika monelta, ja jotenkii tuntuu et tässä on ehkä englanniks käytetty sanaa "they", jota usein käytetään he/she sijaan, jos ei tiedetä sukupuolta. Ja sit ei oo osattu oikein kääntää. Tässä pelissä on muutenkii aika paljon käännöskukkasia varsinkii Maailmanmatkaajan kanssa. Eli luulen, et toi on englanniks jotain "If you're so much into them, you should probably marry them..." tms.

Repeilin tolle tehtävän nimelle :D

Ilmastonmuutoksen jäljiltä pihalle on jääny näköhään iglu sekä lumiukko :DD

Hitto tää valokuvaaminen on ärsyttävää :D Tän se hyväksy kyllä, mut tätä ennen toi sim oli selkä tänne suuntaan ja ku yritin ottaa tuolta päin kuvaa, kuvassa oli kyllä tämä tyyppi mut kuvan kohteen nimi oli "Sohva". Jota ei tietenkään hyväksytty. Ton simin takana on kai sit lavuaari, joten peli olettaa, et se on suihkussa :D

Tässä vaiheessa alko olla taas niin tylsiä tehtäviä et vaihettiin maisemaa.

Lähettiin nimittäin Ranskaan.

Tehtiin taas jotain tylsiä tehtäviä, tuolla oli tosi vähän mitään hyvää. Ihan ekana tietty pois alta se luumutehtävä.

En paljoo kerenny seilaamaan täällä ku klikkailin kai taas liian nopeesti paikasta toiseen ja simssin mieli järkky, joten sims3.exe lakkasi toimimasta. Ei onneks ollu ku vajaa yhen päivän touhut siinä ja tallensin heti Ranskaan pääsyn jälkeen, joten no harm done.

Lisää jotain random tehtäviä. Tähän taloon on ovi molemmilla puolilla taloa ja tää ukko oli jo toisella puolella kuistilla ja Emily menossa juttelemaan, ku se sit kääntykii ympäri ja käveli sisälle. Emily kierti tälle puolelle taloa ja ne meni tonne puskaan keskustelemaan. Okei.

Mut tässä vaiheessa aloin miettiä, et tultiinko nyt varmasti Ranskaan, vaiko sittenkii Skotlantiin? 🤔

Taas nektaritilalla jotain touhua ja öö mihin menet?

Sitähän miekii. Se siis jostain syystä välillä kävelee tuolla nektaritilalle ensin jonnekii tontin reunaan tai talon taakse, ennen ku kääntyy ympäri ja menee sinne minne pitääkii.

Lisää tehtäviä. Tää ei taaskaan pyöritelly ku ehkä 3-5 eri tehtävää.

Tää oli taas se perinteinen "Pyydä simiä X treffeille simin Y puolesta."

No niimpä niin.

G: "EIH mä en kestä se oli Emily Roget OMG D:"

Soita nyt sit sitä ovikelloa.

Ja kätellään ihanku ei ois koskaan muka tavattu ennen, esim. 30 sekuntia aiemmin :D

Mitäh, onko tää jotain julmaa pilaa vai onko EA oikeesti unohtanu laittaa tähän taloon vessaan ja kylppäriin ovet??? XDDDDDDDDDD en kestä

No kyllä varmaan kusettaa pikkuhiljaa ku vessassakaan ei ole ovea :( (Siellä on muuten toinenkii vessa toisella puolella taloa.)

No nyt kävi näin.

Maisemia ja haistanko tuhkan ilmassa yksisarvisen?

Kyllä. (Se oli muuten musta, vaikka näyttääkii tässä oudolta.)

Siis ei mitään muute ku näitä kolmee tehtävää nyt koko ajan. Tai siis siellä oli alunperin enemmän, mut aina ku olin tehny yhen, jäi jälelle vaan ne loput ja tässä vaiheessa oli nää kolme. Ja koska siellä oli edelleen talvi, en voinu tehä tuota kukkakuvaa enkä kuoriaisia (ja vaikka oisinkii pystyny, haluan tehä sen vasta sit ku ollaan menossa takas Egyptiin), joten piti ottaa tuo nektaritehtävä. Ja tää on siis todella ärsyttävää sen takia, et tuolla on montakii paikkaa vielä, joihin pääsee vaan avainkivellä, mut en tiedä, mistä ihmeestä saan ne tehtävät ku ei tässä oo ku tälläsiä hanttihommia.

Kävin tyhjentämässä nektaritilan alakerran arkut ja möin kaikki niistä löytyneet nektarit nektaritilalla :D:D:D:D:D:D:D

JA VOI APUA meinasin kuolla nauruun koska minä ♥ Ei vaan, käyks teille ikinä niin, et ootte tehny pelissä jotain, mut teillä ei oo MITÄÄN mielikuvaa asiasta, ja sit myöhemmin löydätte esim. ITTE NIMEÄMÄNNE NEKTARIN? :D Joku kattonu vissiin Ansaa ja Oivaa, nimimerkillä "Ois vonu olla!" (on muuten paras lastenohjelma ever.)

Katoin telkkaria ja luulin et tää on keksitty juttu ja ihan oikeesti, viinitiloilla marjat todellakii liiskataan (tai liiskattiin?) paljain varpain jossain sammiossa. Onneks oon absolutisti, muuten oisin varmaan oksentanu suuhuni monta kertaa.

En tiiä miks mut tuo kone päästi jonkun junan torviäänen? :DD Ymmärrän, et se ehkä toimii höyryllä, mut ei se nyt jumankauta mikään höyryveturi ole???

"Kotona" katottiin telkkaria ja hajotettiin sekä korjattiin se :)

Yllätyin ku jätin Emilyn nukkumaan ja samalla touhusin ite jotain varmaan keittiössä, ja käskin sen lukee nektarinvalmistuksesta kirjaa heti aamusta. Ja ku tuun takas, siellä se sängyssä lukee :D Voi tosin johtua siitä, ettei tuolla huoneessa ole kirjoja. Enkä ollu näkemässä, nousko se sängystä ja meni takas lukemaan, vai siirtykö suoraan peiton päälle. World might never know...

Kyl se siitä. Aika paljon saa tehä töitä, et saa valmistettua "oikein hyvää nektaria".

Ostin kaupan tyhjäks hedelmistä ja vihanneksista mut voi hitsi, tonne ei saa perunoita. Oisin tehny pontikkaa.

:DD

Marjasammiossa liukastelu tuottaa tulosta.

Jotkut Twinbrookin stalkkerit seurannu perässä Ranskaan asti 🙄

MÄISKYÄ!!!

Emily vissiin mielellään mäiskis myös tätä.

E: "Täällä ei oo juurikaan muumioita mut kyl zombitkii kelpaa pahimpaan hätään!"

Ai. Ihan hauska idea mut nyt ei kerkee.

Löyty nimittäin jälleen yks mäiskintähuone :D

No siinä on hintaa timantilla :D

Tulee ihan mieleen Tomb Raider tuosta ku lattiaa näkyy läpi :D Ja btw: ostin siis itelleni ihan kaikki (kahta uusinta lukuunottamatta) Tomb Raiderit Steamin aleista jo vähän pitempi aika sitten, ja oon toistaseks vasta pelannu läpi ekan TR:n ja TR2:sta on vielä viimenen taso pelaamatta. Mut ku se on aina vähän sellanen fiilispeli, sit ku innostuu ni sitä hakkaa ihan kikseissä, mut sit ku menee into ni sitä ei ees mieti moneen kuukauteen :D Jotenkii se Kiinan seikkailu imi kaikki mehut niin, et tuo leijuvien saarien paikka ei oo läheskään niin kiinnostava enää, mut haluan pelata sen  silti loppuun ennen TR3:sta. Ja näitä pelejähän on ihan helkkarin monta, ennen ku pääsen kokeilemaan sitä, noh, kuinka mones reboot se vuoden 2013 Tomb Raider nyt ikinä onkaan. Mut ootan innolla :DD

Meanwhile, Simsin Ranskassa:

Tonttujengi vissiin alkanu syövyttää miun aivot ku jostain syystä katoin tuota keskimmäistä nektarihyllyä, et siellä on pieniä tonttuja rivissä.

Pullot mukaan, niistä saadaan taas rahaa ku myydään ne nektaritilalla :D

Löyty taas huoneellinen sarkofageja ja voi luoja että vihaan noita sisäkattomateriaaleja näissä hautakammioissa :D

Sit löyty lisää mäiskittävää Eririkkaan kartanon pihalta, mut ei siitä ollu mitään hyötyä, ku sieltäkii löyty vaan avainkiveellinen ovi. Oon löytäny nyt ainankii 4 ovea, joihin tarvii avainkiven, mut kukaan ei anna miulle seikkailua, mikä liittys niistä mihinkään? Pitääkö miun seikkailla ensin Egyptissä tai Kiinassa jotain, ennen ku ne aukee??? Siellä on kans näitä avainkiviovia mut ei seikkailuja.

Öööö viikkoja 35? Oon aika varma, et tehtiin nää pullot eilen tai toissapäivänä. (Mutta hei, meillä on jo 2kpl oikein hyvää nektaria, vielä yks, ni saahaan tehtävä tehtyä! :D)

Sama se on nyt tähän keskittyä, luetaan kirjaa samalla ku koneet huutaa :D

Soitto kotiin iskälle, koska sosiaalisuus oli taas punasella.

E: "Nektaritilalla olen!"

E: "No siis just tässä tuijotan nektarimasiinaa silmästä silmään."

E: "Täh? Aaaa eiku siis, Ranskassa, mä olen Ranskassa! Lähin Egyptistä jo aikapäiviä sitten!"

Puhelun jälkeen jatku tämä, jonka jälkeen lähettiin käymään "keskustassa", varmaan ostamaan lisää hedelmiä.

Torilta löysin miimikon :D En muistanu et näitäkii on, kai ne liittyy jotenkii tähän Ranskaan? Eikä tuo oo mikään random akrobaatti? XD

Jäin kattomaan sen hienoo showta. Miunkii simit on vissiin muuten miimikoita, nekii osaa joskus istua ilmassa.

Hupsis, ostettiin muuten pelkkiä tölkkisuihkuja :D:D:D:D:D:D Joku 20kpl varmaan.

Laitoin Emilyn kattomaan tätä showta myös ja tottakai niitten piti taas iskee silmänsä toisiinsa.

Ja tota öööh... klikkasin sitä rahapurkkia ja niin, mitä sanoinkaan niistä käännöskukkasista ihan hetki sitten? :D Ettei ois vaan "Give a tip." eli siis, noh, "anna tippiä".

Kivat massit menee sinne :D Purkin ohi ehkä kyl mut mitäs pienistä.

Siis täällä oli joku juhlabuumi ja näitä juhlakutsuja tuli ihan koko ajan ja sit ne viestitti ja soitti perään ihan koko ajan, et "tuu nyt juhliin, oisit nyt tullu juhliin, yhyy!!! :(" Josta tulikin mieleen...

...ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh rauhaa.

Tulikärpäsiä!

Luistimet piti laittaa jalkaan tollasen pienen jääläntin takia :D Tän jälkeen ihmettelin, et eikö se saanukaan niitä kiinni ku se ol laittamassa purkkia kiinni mut jätti kannen toiseen käteen ja laitto purkin taskuun, mut oli sillä sittenkii se tulikärpänen repussa.

Vaan korkin se jätti silti käteen :DDDD Jos ootte tarkkoja, voitte nähä tän korkin koko loppupostauksen ajan, koska se oli tullu jäädäkseen :DD

Lisää tulikärpäsiä! Mut ei keretty saamaan niitä kiinni, ku ne jo hävis. Ja tässä sit ötököitten perässä juostessani totesin, et ilmeisesti tulikärpäsiä löytyy kello 23 ja 5 välisenä aikana, ja muina aikoina löytyy vaan muita hyönteisiä. Ihan kiva juttu.

Aamu siis valkeni ja tulikärpäset lähti litomaan.

Mitä teet, heität puhelimen lepikkoon? Hyvä idea :) Eiku se vissiin soittikii vaan taas jollekii ku oli sosiaalisuus alhaalla.

Tätä lisää ja vihdoin saatiin tehtyä 3/3 pulloa oikein hyvää nektaria!

Ja ne menikii näköjään tälle nektaritilan pitäjälle.

Tämän jälkeen mentiinkii sit vissiin kotiin nukkumaan. Tai saatettiin käydä välissä jossain, en muista.

Kuka anto luvan soittaa ovikelloa kello 2 aamuyöllä??? (Se on paparazzi. Pitäs ehkä aidata piha :))

Tällä akvaariolla on joku valaistusongelma. Laitoin sinne siis kaks muumiokalaa ja täähän välkkyy niin, et osan ajasta kalat ja kasvit on tälleen mustia...

...ja sit yhtäkkiä ne näkyy oikein ja taas mustuu. Ei mitään hajua, mikä tätä tekee.

Vaikka meillä olikii nyt jo se nektaritehtävä tehtynä, ni tää taito tuntu karttuvan niin nopeesti, et sama se vaikka sitä harjottelis vielä viimeset pykälät.

Ja näitä ihailijalahjoja satelee taas aivan pilvin pimein, varmaan perheen tavaraluettelo täynnä niitä...

...ja olihan siellä jos jotakin, mut ainakii saatiin rahaa :D

Ja astianpesukone (joka tais muuten olla julkkislahja) tuli heti käyttöön :D

Olin ottanu sen nektaritehtävän jälkeen sen kukkatehtävän, eli jossa pitää ottaa kuva paikallisesta kukasta ja antaa se kuva tietylle simille. Paitsi että en saanu sitä onnistumaan millään. Joko kamera ei havainnu kukkia kohteena, tai se ei hyväksyny niitä, vaikka kohteena ois ollu kukka. Yritin kaikenmaailman puskia ja sisäkasveja ja Vuodenaikojen kukkia ja vaikka mitä kuvata, mut ei mitään! Yhtäkään se ei rekisteröiny kuvana, joka ois kelvannu! Lisäks tuolta on ihan helkkarin vaikee edes löytää kukkia mistään, ku on vaan nää samat hortensiat sun muut ja osaan niistä ei tuu ollenkaan kohdetta ja niihin mihin tulee, on vissiin sit peruspelin kasveja eikä Maailmanmatkaajan.

Kävin monellakii tontilla tämän takia, mm. torilla:

Jossa Emilylle iski joku aivan random pakonomanen tekstaribuumi. Se vaan lähetti monelle simille putkeen tekstareita enkä kerenny tekemään mitään, ku jos peruin toiminnon, oli viesti jo lähetetty O_o

Tän edellisen tyypin nimi oli Honka Holmsen :D:D:D:D

Ja tälläsenkii se ruoja kerkes lähettämään. Ajoin sen sit takasin kotiin, ku ei noista torikukista ollu mitään hyötyä.

Kun siis kattokaa nyt tätä! Siinä lukee selvästi Hortensia (eikä tuo muuten ollu miun mielestä edes hortensia) ja Kukat ja kasvit, mut silti se ei kelpaa??? Mihinkään ei oo tullu pelkkää "Kukka" ja sit joihinkii sisäkasveihin tulee vaan "Asetelmat" ja argh ei onnistu??? Ja siis kuvat itessään onnistuu, irrotan ne kamerasta ja vaikka mitä, mut silti ne ei ilmeisesti ole sopivia eikä siitä simistä klikkaamallakaan voi tehä mitään, koska "Repussa ei ole tarvittavia esineitä."

Kokeilin myös kännykkää, vähän huonommalla menestyksellä tosin, mut ei siitäkään mitään. Ja nyt meillä on sit Ranskan lomakodin seinät täynnä kukkakuvia :|
///EDIT: Googlettelin asiaa ja ilmeisesti tähän kelpaa mm. hautausmaalta löytyvä kukkaOBJEKTI, joku jossain maljakossa oleva kukka. Ehkä sen saa myös ostotilasta irti, en tiiä. Mut siis jos tähän joku muukii jompastuu, ni tiiätte, mistä se kohde löytyy eikä tarvii repii pelihousuja siks et sims on kakka.

Mentiin sit lammelle, josta ei saatu yhtään sen parempia kukkakuvia, mut sentään saatiin kalaa.

Mikä lie mielenhhärö sille iski :D Taisin tässä vaiheessa poistaa sen kukkatehtävän ja käydä vaihtamassa siihen sankarikuoriais + Egypti -tehtävään.

Ja taustalla lentävä silli ja kaivauspaikka :DD

Päätin kokeilla keräelmäkeräimellä näitä hyönteisiä ja löytykii vaikka sun mitä! :D

Seuraavaks MEIKÄLÄISEN ihanaa kännykkälaatua, ku otin kuvan kaverille puhelimella Whatsappiin mut unohin ottaa pelissä kuvan XD

Eli siis raesateessa, edelleen korkin kansi kädessä ja paparazzit kipittää perässä pitkin maita ja mantuja :DDD
///EDIT: Mitä hiton "korkin kansi"??? Ehkä purkin kansi kuitenkii.

Joku roti. (Jäi nyt päähän Apulannalta tää lause :D)

Tuolta saarelta löyty taas joku randomtaikuri, kaikenlisäks se oli vielä Twinbrookista :D

Hieman lagasin ku klikkasin tota kaivantoa sata kertaa ja ihmettelin et mikä ihmeen "pyydystä"...

...mut jaa :D

Se saamari ui perässä tonne saarelle, ja päätin ottaa siitä kuvan, kerran se kuvaa meitä. No, kyllähän siellä sataa, mut... :D

Emilyllä on kans ihan hitosti muinaiskolikoita enkä tiiä, mitä teen niillä kaikilla, ku oon jo ostanu kaiken tarpeellisen noilta erikosikauppiailta. Ehkä pitäs ostaa jotain jännää sieltä ja myydä ne rahaa vastaan pois? :D Saiskohan niistä rahaa..?

Löysin sinikelta-aran! :D

Se puri Emilyä ja lähti muualle :D

Ja toisaalta löysin taas tälläsen pikkulinnun!

En tiiä mitä hittoa teen kaikilla näillä linnuilla. Sen vihreen tirpan jätin Egyptiin :D Ei noi ehkä oikein sovi taloon, joka on täynnä kissoja...

No sehän on :D

Tästä tuli mieleen, et pitäs kai näitäkii keräillä, niissä ku on erilaisia hahmoja :D

Ja löydettiin toinenkii lintu...

Sit löysin villihevosia! Ja huomaatte varmaan, et tuo musta kiiltää ja heijastaa taivasta? Oon ladannu sellasen häntädefaultreplacementin, joka poistaa tuon kiillon (se oli ehkä se, mikä riiteli niitten korvaavien silmien kanssa), ja näköjään tälle hevoselle on jääny niistä se, mikä ei poista sitä kiiltelyä. Päätin sit kaikilta edioita silmiä ja vaihtaa tolle sen hännän, mikä poistaa kiillon.

Aika sulosia :D Tulee ihan joku hirvi mieleen! Mut jos katotte noita silmiä, ni seuraavassa kuvassa oon muuttanu sitä väriä sen sivun, josta latasin ne, ohjeen pohjalta. Tässä siis pelin säädöillä ja seuraavassa miun säädöillä.

Näyttää paremmalta! Tosin nyt tosta tulee mieleen lehmä, ku niillä silimät pyörii päässä välillä :D Ja ne joskus tuijottaa just tolleen et tuntuu et ne yrittää kattoo omia aivojaan.

Tälle annoin lisäks vielä pitemmän harjan. Tuo kropan massiivisuus tosin riitelee naaman sirouden kanssa...

Mut nyt alan jo osata käyttää noita silmien värejä! :D

Yks ajattelee sairaalaa, toinen jotain groumet-ateriaa (pihvi???) ja kolmas laumaansa, ja Emily photobombaa taustalla :D

Säädin näiltä kaikilta silmiä (laitoin kaikille saman värin) ja osalta myös säädin harjaa ja/tai häntää, et niitten värit mätsää ja tykkään muutenkii enemmän niistä pitkistä ku lyhyistä hännistä.

Loppuun vielä kuva, koska Emilyn puhelimella oli joku ongelma ja kaukaa kattoessa ruudulla oli ihan kauheet pärinät käynnissä :D Mut läheltä se näytti ihan normaalilta. Luulen muuten et se ruutu välillä laajenee, jos se ruutu kuuluu älypuhelimeen mut puhelimeks on jostain syystä jääny se "normaali" puhelin, jos eivät oo esim. päivittäny joihinkii vanhoihin toimintoihin sitä puhelinta mut pelkän ruudun.

Syy puhelimen esiin kaivamiselle on se, et kerättiin nää pari päivää pelkkiä ötököitä, ja sain niitä sankarikuoriaisiakii enemmän ku tarpeeks ja tässä otettiin suunnaks Egypti. Mut osasin kyllä arvata jo, et koska olin pelannu monta tuntia putkeen, ei se latausruutu voi mitenkään toimia :D Ja oikeessa olin, sims3.exe lakkasi toimimasta vol 5825720820, mut väliäkö tuolla, oisin joka tapauksessa lopettanu tässä välissä pelaamisen, ja ainankii ens kerralla pitäis päästä perille, ku heti ensi töiksemme matkustetaan Egyptiin ja se toimii aina parhaiten, mitä lähempänä pelin käynnistystä sen tekee. Täytyy kans kokeilla olla kirjautumatta sisälle ennen sitä, viimeks ei ollu ongelmaa Egyptistä Ranskaan mentäessä, mut en ollu sillon muutenkaan kirjautunu sisälle, koska ts3.com oli joku ongelma, eikä sinne päässy edes puhelimen kautta niitten sivuille. Joten joo, ens kertaan siis jälleen! :D


4 kommenttia:

 1. Jes, seikkailu jatkuu!

  Pikkusen on romua :D

  Minkä verran Emily ja Eddy on ollu yhteydessä vauvan syntymän jälkeen? Ems taisi ainakin lähettää kuvaviestin vauvasta.

  No onpa taas nimi kirjalla :'D Simsistä löytyy mielenkiintoisia intertekstuaalisia viittauksia.

  Sielläki näköjään haamut vaeltelee tonttien ulkopuolella. Vai onko nää sellaisia townie-haamuja, jotka on osana talouksia? Jossain mun tallennuksessa oli towniehaamu, joka näkyi taloudessa kaupunginmuokkauksessa ja käyttäytyi muutenkin kuin normaali sim. En tiedä, pitäskö tän olla mahdollista ei-ohjatuille talouksille.

  Katoin heti tuota lomakotia, että siellähän on muumitalo :DDD Noi pylväät sisätiloissa on esteettiset, teemaan sopivat!

  Voi eiii, minkä säädön jouduit käymään läpi kirouksen hankkimiseksi! :D

  Hoo, hepat on ainaki vähemmän kirotun näköisiä :D Arvostan sun paneutumista, ite kun en oo perehtyny ollenkaan mihinkää korvaaviin silmiin ja värisäätöihin. Hyvä tuli!

  En tienny, että Sfinksistä lähtee tommonen massiivinen pilvihomma :O Mutta hyvä, saatin sfinksiltä apua.

  Hehei, sulla oli täällä Ameen (Lufti-)Moussa tekemässä treffipyyntöä! Se oli toinen niistä Filemonin "sukulaisista" :D Ameen ja Azid on Egyptin valmissimejä ja pelin alussa nuorukaisia. Mun pelissä ne on ainakin ehtineet jo ikääntymään. :D

  Muumiotalo ois aika hyvä! xD

  Ihana kun tuo Salim oikein poseeraa valokuvaa varten :D

  Uu, talvinen Ranska! Ja mitä ihmettä EA, miks vessaan ei oo ovea XD

  Höh, miks nektarimasiinaan ei voi laittaa perunoita :'DD En myöskään juo, mutta nauroin silti pontikkajutulle.

  Emily miettii, että nektarikellarissa kummittelee :O

  Miimikot liittyy varmaan Superstaraan? Ei ainakaan mun pelissä oo. Mut aika sopiva tuonne Ranskaan kieltämättä.

  En tienny, että simit voi laitella tekstareita omin päin!

  Musta näyttää, että Emily on rakastunu lammelta aukeaviin maisemiin! Tai mikä vesistö nyt lieneekään kyseessä. Ja silli, luin että siili ja mietin että häh, mikä siili missä :D

  Nyt kun sanot niin kyllä näyttää ihan hirveltä tuo yks heppa :D

  Olihan tuossa mukava määrä kuvia. Ens kertaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ne juurikaan, peli ku ei noita ye-simejä laske kuulumaan tähän kotimaailmaan eikä niitten kanssa voi tehä romanttisia toimintoja, joten kotiin palatessa ne oli vaan parhaita ystäviä. Jonkun kerran Emily on soitellu sille joko kotoo tai matkoilta ja myöhemmissä postauksissa tulee tottakai synttäreitä ja sinne kutsutaan aina, ja Emily kerkes sen kanssa hetken aikaa haastella, mut ainut romanttinen toiminto on "Haluatko jäädä tänne?", eikä sitäkään keskustelua kestäny kauaa ku Eddy päätti sitten bugata hittoon sieltä :D

   Nuo lähtee liikenteeseen öisin hautausmaalta. Toi oli miusta jo joku "bugi" pelin alkuaikoina, et haamut lähti jopa autoineen päivineen liikenteeseen. Tuotakaan ei tapahtunu jatkuvasti, mut muutamana yönä oli erittäin vilkasta :D Ja tietääkseni ainakaan pelin ei pitäis pystyy generoimaan pelattavia haamuja, mut pelattavat haamut on toki mahollisia, joten voisko se olla joku EA:n tyyppien tekemä perhe? En oo ihan varma, onko näitä pre-made pelattavia haamuja muissa naapurustoissa ku Moonlight Fallsissa, mut ehkä?

   Itellä kesti vähän pitempään tajuta tuo muumitalo :DD Muumit vissiin niin vahvasti alitajunnassa ettei itekään nää niitten vaikutusta enää XD Tuli vaan random visio jostain tornista, joka nousee lammikosta - mut lammikkoa ei saanukaan perustuksiin kiinni, joten piti taiteilla suihkulähderuutujen kanssa :D Periaatteessa toi ois ollu ehkä parempi jos se ois ollu keskellä tota ite rakennelmaa, mut olkoon nyt tuossa.

   En muistanu ees et olin ylipäänsä ladannu mitään korvaavia silmiä hevosille, ja sit löysin et miulla on korvaavat myös kissoille ja koirille :D En oo kunnolla pelannu hevosilla ku vaan siinä Lemmikkilisärin testitallennuksessa, kissojen kanssa sit on tullu touhuttua enemmän ja Shoggothin kautta tutustunu sit lisää koiriin, niitäkii ollu tosi vähän. Kakkosessa ja ykkösessä muistan et työnsin elukoita ihan joka talouteen ja tein monesti uusia perheitä ihan vaan eläinten takia :D

   Haha, se on aina yhtä hämmentävää nähä tuttuja simejä toisten peleissä! Mut samalla tosi mielenkiintosta, ku peli ja pelaajat osaa keksiä niille niin erilaisia tarinoita ku mitä omassa on :D

   Okei, mielenkiintosta! Tuo miimikko vissiin asuu tuolla puistossa, ku en oo nähny sitä missään muualla enkä miimikoita missään muualla aiemmin :D

   No en miekään ja siks vähän hämmennyin tosta viestitulvasta, ihanku sille ois joku pakkomielle iskeny XD Se ku on vielä hyvä, joten se harvoin ketään loukkaa saatika et lähettäis loukkaavia tekstareita.

   Luen koko ajan "ihan hirveeltä" ennen ku tajuan et niin, hirvistä oli puhe :D

   Poista
 2. Jaa tuollon oikeesti kohtia missä kuuluu teleportata! Luulin et sä vaan bruteforcaat :DDD On kyllä siistin näkönen paikka.

  Haamujen kokoontumisajot XD

  Ainii en muistanu et omastaki simistä voi tehä muumion. Pitäs joskus läpällä kokeilla :D

  Holy shit varmaan säki uskallat jättää pelin pyörimään jos lähet käymään toises huoneessa! Mun normipelaamisestaki varmaa 25 % on pausella olemista (ja loput ykkösellä) nii en voi kuvitellakkaa et jättäsin simit töheltämään keskenään. Tuskinpa niille keskellä omaa taloo mitään kävis mut oon ilmeisesti simssin suhteen aika kontrollifriikki :DD

  Oooo lomakoti! Tosi jännän muotonen, ja toi torni suihkulähteineen tekee pihasta paljo mielenkiintosemman. Jos ei aattele liian kaksmielisesti XD Voin kuvitella miten hienolta noi kaikki käytävät näyttää sit ku siellä on hyllyt täynnä tavaraa ja sarkofageja. Sellanen oma henkilökohtanen museo, vaikka sullahan on jo Twinbrookissaki se kellarimuseo :D

  EI HELKKARI NOI MUUMIOT ja sun kommentit kuolen täällä ihan oikeesti nauruun XDDDD Roskis 20 muumion raadolle voi apua

  Aww jotenki sulosta et Emilyllä on papukaija kaverina matkoilla :')

  Muumiotalo, hyvä idea hei :DDDDD

  Joskus (more like erittäin usein) mietin et millaset tyypit tätä peliä on oikee suomentanu ku on tehty välis niin kyseenalasia käännöksiä... Supernaturalis oli muistaakseni kans häiritsevän paljo kielihäröilyä, tosin ne tais olla enimmäksee yhdyssanavirheitä ja sen sellasta ._.

  Siis luulin ensi et olit muokannu ton tehtävän nimen :DDDD

  "Oisin tehny pontikkaa" XDDD

  Ite en oo pelannu ku uusimpia Tomb Raidereita nii en yhtää tiiä millasia ne vanhat on, mut ne uudet on ainaki ihan hauskoja Unchartedmaisia kiipeily- ja ammuskelusimulaattoreita :D Tai oikeestaanhan eka Uncharted ilmesty vasta 2007 (?) nii kai se on sit Tomb Raidermainen. Anyway.

  Wow miten nätti toi sinipinkki pikkulintu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, niihin nyt tajusin sentään käyttää meditointia, mut spoiler alert: osaan tarvii niitä Horuksen silmiä, ku siellä on liian ahasta meditoinnille, mut en ÄLYNNY et niitä käytetään niin. Pelkäsin irrottaa niitä repusta, jos en saakaan niitä enää takasin XD Siks meditoimalla teleporttasin kaikissa muissakii kohissa ja jälkeenpäin vasta sain tietää, et siellä ois voinu käyttää noita silmiä :DDD Joskus tää hamsterius iskee omaan nilkkaan XD

   Haha :D Miekii pausetan kyllä aivan yhtenään ja oon kauhee kontrollifriikki, mut joku simien nukkumishetki on hyvä aika käyä vessassa tms. :D Välillä teen jopa ruokaa pelin ohessa, tosin sillon yleensä pien paussilla jos on aikaavievämpi juttu keittiössä tehtävänä. Käytän ihan hiton paljon muuten sitä kolmosnopeutta mut erityisesti nelosnopeutta, koska se palautuu sillon norminopeuteen heti ku toiminto on tehty. Joskus vaan toivoo et ois ominaisuus, et se menis sen jälkeen paussille eikä norminopeudelle, ois helpompi jättää peli vahtimatta.

   NO NIIMPÄ, miekii ku olin tuon rakentanu tai, voisko sanoa, pystyttäny.................. noniin nyt loppu :D:D:D:D Niin siis tuli kans sellanen facepalm-moment et mitä mie nyt menin rakentamaan... mut en alkanu repiä sitä enää maan tasalle ku oli niin järkyttävä prosessi tuo altaan tekeminen jo ja tappelin sen kanssa kauan, joten olkoot sit siinä XD Ompahan erilainen, vaikkakin täysin hyödytön, ellen sit työnnä just niitä sarkofageja tonne :D

   Ahahahaha nauran ajatukselle et miun jutuille nauretaan XD Ja se on siis hyvä juttu. Yritän kovasti viljellä outoa huumoriani edes jossain, jossa se ehkä voi jopa päästä oikeuksiinsa :D

   Totta. Joko siellä on ollu joku ei-natiivi suomee puhuva tyyppi, tai sit on ollu niin kiireinen aikataulu ettei kukaan oo kerenny tekemään täydellistä työtä.

   Hahaha en sentään XD

   En oo Unchartedia pelannu koskaan, joten en tiedä, mut ainankii jotkut keskivanhat Tomb Raiderit vaikuttaa tosi hauskoilta. On nääkii vanhat ihan jees.

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)