torstai 2. marraskuuta 2017

Juttuja + kuvasaastetta (tuleva projekti)

Hellurei taas! Vähän päivitystä taas tähän väliin :p Oon nimittäin touhuillu nyt viime päivinä ihan hitosti simssin kanssa :D Mut en suinkaan pelannu pelannu, joten sen takia ei oo nyt hetkeen vieläkään luvassa varsinaisia Roget-pelipostauksia. Paljon tekstiä tulossa, mut myös kuvia on enemmän ku pari, joten heitän loput postauksesta taas linkin taakse.


Kuvasin veden alta :DDD

Muutaman kerran oonkii jo maininnu aiemmin, et mietin et rupeisin työstämään yhtä vanhaa projektia tässä loka-marraskuun aikana ja niin kävi et sain inspiraation hännästä kiinni ja oon tän parissa puuhastellu nyt jo jonkun aikaa. Ensin tuntu et haluun olla kauheen salamyhkänen, mut miehän oon kyllä tästä maininnu joskus taannoin useemmankii kerran ja siitä, et pitäs koittaa tehä se joskus loppuun asti, joten tätä blogia pitempään seuranneet ja tarkimmat lukijat saattaa arvata, et mistä oikein tässä nyt puhun. Mut kerrottakoon se kaikille: Miss Undead! Samalla tajusin, et tästä ei oo blogissa ku vaan vissiin ne simslaarista kaivetut kasvokuvat, en muista oonko ees kertonu tästä sen kummemmin, joten aika monelle tää saattaa tulla ihan uutena juttunakin.

Taustaa: Wanhassa Radolassa oli aikoinaan vuonna kivi ja keppi (eli 2013) kisoja, ja sinne järkättiin tällänen ku Miss Undead, joka oli siis Halloween-teemanen "kauneus"kilpailu simeille, jotka oli syystä tai toisesta noussu kuolleista. Päätin itekin osallistua tähän, koska aihe kuulosti mielenkiintoselta, ja loin simin ja sille taustatarinaa. Kisa meni muuten ihan jees, mut se aiheutti muutamissa meistä närää. En muista enää et mistä syystä, muistaakseni oli jotain et tuntu et arvioinnit oli puolueellisia eikä kaikki tuomarit nähny kunnolla vaivaa sen eteen. Wanhan Radolan kadottua bittiavaruuteen, ei näitä miunkaan kisakuvia taida olla enää netissä ollenkaan. En tainnu niitä ikinä tännekään postata? Enkä sitä meikäläisen tytön kisatekstiäkään. Miulla on kyllä kuvat ja tekstit koneella tallessa ja periaatteessa voisin postata ne (kuvat) tähän postaukseen, koska niillä ei oo tulevan projektin kanssa sen kummemmin mitään tekemistä, hahmo ja tarina vaan on samat mut niissäkii tapahtuu aika paljon muutoksia.


Tässä meikäläisen tytsy, Renate Iris Bader...

Innostuin tuosta hahmosta ja sen tarinasta niin paljon, et kirjottelin siitä kaks eri versiota. Lyhyemmän, joka tuli Radolaan; ja pitemmän ja yksityiskohtasemman, mitä en oo vielä julkassu missään. Miun oli tarkotus tehä sen vuoden Halloweeniks tuo pitempi versio simssissä, mut se jäi tekemättä ku iski se simstaantumus ku kumpikaan meistä - mie eikä kone - enää jaksanu simssiä. 2014 vähän pelailin mut kone oli edelleen sitä mieltä et tää peli on kakka, joten tauko jatku. Ja joka syksy mietin et vois tehä tota Halloweeniks. No en ikinä eestyny ja sit lokakuu meni ja marraskuu ja joulukuu ja... niin. 2016 kasasin uuen koneen ja pelaaminen maistu taas mut edeleen syksy meni muissa asioissa ku simssin tarinoita miettien (koulujuttuja tais olla paljon).
Ja nyt sit tänä vuonna vihdoin sain jonkun ihmeen inspiraation tästä ja aattelin et nyt VIHDOIN teen tän! :D Vaikkei sitä ehkä täältä huomaa, ni tykkään kyl kirjottaa (tarinoita). Miun luovuus on vaan sellanen et en keksi ikinä mitään uutta ja ns. tyhjästä on paha nyhjästä. Penskana mielikuvitus oli ihan loputon ja keksin kyl koko ajan jotain kivaa, mut en enää. IRL myös tykkään valokuvaamisesta, joten simssissäkii on ihan sikakivaa kuvailla kaikkee (ihanku ette oo huomannu jo XD) ja varsinkii ettii kaikenlaisia jänniä kuvakulmia. Ootan ihan mielettömästi, et saan tän kanssa kaikki noi taustajutut tehtyä loppuun et pääsis vihdoin säätämään posejen kanssa ja asettelemaan simejä miten minnekii ja leikkimään kameramiestä 😍 Miusta ois muutenkii tosi kivaa tehä ja säätää simstarinoita, VAIKKA oon tosi laiska lukemaan ku en jaksa keskittyä. Mut sit meen ihan flow-tilaan ku rupeen ite vääntämään jotain tällästä ja on vaikee lopettaa. Eilenkii istuin koneella ihan silmät ristissä jonnekii aamuviiteen asti ku säädin vaan näitä simejä ja niitten asuja ja koitin saaha jotain tolkkua tähän juttuun. Kauhee yliväsymys ja ylivirittyneisyys mut ku oli liian kivaa et ois pystyny lopettamaan! Tän takia en yleensä arkisin avaa simssiä, koska en pääse ikinä nukkumaan :DDD Tossakii tuli varmaan joku tyyliin 8-10h säädettyä tän kanssa. Tänään oli siis vapaapäivä joten ei haitannu mitään :D

MUTTA palataksemme tän jutun pariin. Laitan tähän väliin nyt jotain niitä vanhoja kuvia et ei oo pelkkä wall of text tämä.


Näillä kuvilla osallistuttiin sillon. Voitettu ei kylläkään :D Mut on taas taattua vuoden 2013 laatua, nää on ne alkuperäset kuvat sellasenaan ku oon ne sillon pienentäny yms. Iho vissiin on korvaava, mut silmät on vielä pelin omat. Latasin kyl paljon kaikkee rekvisiittaa tohon, yllätyin ihan et kuin paljon siellä on jo kaikkee ku rupesin uuestaan ettii cc:tä ja tajusin et on jo melkein kaikki mitä tarttesin :D Noita kuvia on tuolla muutama muukii, testailin poseja ja säädin jotain. Kisateksti nyt ei oo tässä vaiheessa oleellinen tieto + se vaan spoilais liikaa tässä vaiheessa, ku tiedän et tyyliin Depsu saattaa olla ainut, joka muistaa ainankii ton kisan jos ei muuta tästä hahmosta :D

Tästä päästäänkii sitten siihen, et kun avasin pitkästä aikaa ton tarinan tiedostoista ja luin se läpi. Herran jesta että ihmisellä voi kestää hyvin muistissa asiat! Miun on normaalisti todella vaikaa kuvitella mielessä _kuvia, mut sit ku luen tai kirjotan tekstiä ni nään kaiken ihan todella elävästi päässä. Niin tänkii kanssa, oikeesti neljä vuotta vanha teksti ja samalla ku luin ni tuli oikein takaumia ku muistin ne kaikki kuvat ja muut mitä päässäni mietin jo sillon! Tän pohjalta aloinkii sit kirjottamaan itelleni kuvakäsikirjotusta eli pilkkomaan vähän tekstiä pienempiin osiin ja kirjaamaan itelleni ylös, et millasen kuvan haluan. Nään samalla vähän, et kuin paljon tarviin esim. hahmoja ja paikkoja tuohon ja selkeempää lähtee ehtimään ladattuja. Juu ja jonkun verran toki tullu nyt muokattua tuota tarinaakin, vielä ei oo ihan kiveen hakattu sekään, et paljon siitä vielä muuttuu ja mihin suuntaan.

Miulla on myös tapana et en tiedä ikinä, mistä alottaa ja sit aina vaan pakitan ja pakitan ja pakitan kunnes tulee seinä vastaan. Joskus se seinä kaatuu päälle, joskus taas siitä on helpompi ponnahtaa eteenpäin. Tällä kertaa oli jälkimmäinen. Sanoinkii tuolla et hahmo on sama. No periaatteessa joo, mut rupesin vähän tutkimaan sitä uuestaan tuolla CASissa ku on erilaisia ladattuja nyt ja korvaavat silmätkii pelissä nykyään ja täytyy sanoa, et tyttö on kyllä sama ku kuvissa mut sata kertaa parempi ja aaaaa tykkään siitä niin paljon nyt!!! Kuvaa ette saa nyt tähän koska pitää jotain jättää varsinaiseen tarinaankin! Vai mitä? :D Mut on kyl yks lempisimejäni mitä oon ikinä tehny! En malta oottaa et saan esitellä uudistuneen Renaten!

Ku avasin tän tallennuksen ekaa kertaa vuosiin, päätti Renate heti vaihtaa johonkii juhlamekkoonsa ("pukeudu säädyllisesti" tms. koska hyväkäytöksinen) ja virtauttaa videota. Seems legit.

Mut ennen ku kaivelin hahmoja esille laarista, piti mennä vielä sitäkin kauemmas. Alkuperäset kuvat tapahtu Moonlight Fallsissa mut jostain syystä olin taas perfektionisti eikä se kelvannu enää :DDD Ja sitten rupesin työstämään tähän liittyen jotain Create A World -työkalulla. Ei oo mikään sen kummempi, todella pieni mappi (ja taas ihan päin hittoja reititykset..................... en vaan osaa :DD Mut jos niitä ei nää kuvissa ni se ei haittaa, ei siellä oo tarkotuskaan pelata.) ja tehty ihan vaan tätä varten.

Semmosen tein :DDDD Jostain syystä kyl toi sanoo kaupungin luonnissa et tontteja ei voi laittaa mihinkään koska "maastoa ei voi reitittää", vaikka ne reititysjutut on kyl ihan tuolla reunoilla niinku pitääkii. Silti toi reititys kusee, aka tonne reunojen yli pääsee kameralla - kuten tässä on :D Ois varmaan pitäny olla isompi mappi ja reunoilla hitosti tyhjää. En vaan halunnu niitä horisonttijuttuja ku ne ois näyttäny siltä et on keskellä jotain aroa tällänen läiskä havupuuvyöhykettä :DDDD Tai jossain ois näkyny tyyliin suurkaupunki, mut ku tää sijottuu aikaan, jollon ei ollu vielä tornitaloja ja isoja kaupunkeja. Alemmassa kuvassa onkii tuolla oikeella ylhäällä tollanen pieni keskeneränen kylä. Oon sinne tehny vasta yhen tontin, vielä ois ainankii... 5 + 1 tonttia. Niihin nyt ei tarvii välttämättä tehä muuta ku talon kuoret ja piha, mikäli ei jaksa sisustusta ruveta miettimään. Yleensä jaksan aina sisustaa tyyliin yhen talon enkä sitäkään aina meinaa jaksaa loppuun asti, ja sit onkii taas useempi kuukaus ellei enemmän välissä, ennen ku jaksaa uuestaan sisustaa mitään :D Mut noi ku on vaan ns. rekvisiittaa eikä pelattavia ni sekii riittäis et tekis vähän julkisivuja vaan valmiiks.

Sitten, tarvisin kuvakkeen tolle kaupungille! Kuvakkeen kuva tosin on vähän eri kulmasta, mut ei anneta sen haitata :D

Eiks oo söpö! ♥ Tarvittaessa muokkaan vielä tätä CAW:n kautta, mut halusin nyt saaha tän jo testiin pelin puolelle, ni pääsin vähän säätämään enemmän simien kanssa ja sit näkemään, jos tarvii muutella jotain tyyliin tontin asentoa CAW:n kautta.

Mikä ihmeen pizza-liikennemerkki tää oikeen on??? :D:D:D:D

Poukkoilen taas ihan kauheesti aiheesta toiseen ja kuvatkii on tuolla ihan sikin sokin, mut ku ei meinaa oikein tää sopia mihinkään muuhunkaan paikkaan :D Eikä tästä oo ees kuvia. Mutta siis, liittyy ladattavien ettimiseen. Niitä ku ei meinannu millään taas löytyä, en jotenkii osaa ettiä hakusanoilla vaan tartteisin teemoitellun listan kuvineen päivineen. Onneks tälläsiä linkkejä sitten löytykii lopulta ja löysin taas vähän lisää ladattavaa. Mut tästä sain samalla myös toisen ajatuksen: olin kuullu, ettei posejen teon pitäis olla kovinkaan hankalaa. Minäpä siis lataamaan kaikkia juttuja ja kokeilemaan :D Ekana meinas lentää kone ikkunasta ku miulla on NIIN selkärangassa simssin hiiri- ja näppäimistökomennot ja en meinaa koskaan, yhtään missään ohjelmassa tottua millään ohjaukseen, joka poikkee simssistä yhtään :D Joku Google Maps tyyliin, ei tuu mittään! Ja tässä kanssa meni aikansa et opin ne Blenderin ohjaukset - ja tänään huomasin et yritin niitä soveltaa peräti simssissä o_o Mut mie lopulta opin ne ja hoksasin miten se toimii! Ja olin niin hurmiossani pari päivää et huomasin yöllä nähneeni jopa unta, jossa siirtelin niitä palleroita ja tein poseja :D:D:D:D

Sain siis tehtyä poseja ihan kunnialla loppuun asti ja kerääntykö niitä peräti 5 tai 6 jo. Vielä pitäs aika monta tehä lisää koska minähän taas perfektionismeissäni päätin et ku kerran tehään ni tehään sitten kunnolla - eli terve vaan, tulevassa tarinassa tullaan näkemään siis pelkästään meikäläisen tekemiä poseja koska miksi ei... eh ::D On vaan niin selvät mielikuvat päässä ja on vaan jotain niin mahtavaa, ku pääsee ihan ite asettelemaan siminsä just silleen ku haluaa eli saa oikeesti siihen tarinaan vieläkii enemmän ulottuvuuksia, ku ei tarvii tehä edes posejen kanssa kompromisseja. Ladattujen teosta sitten ku en tiiä tuon taivaallista aka onko se helppoa vai vaikeeta, ni tän suhteen sentään mennään ihan vaan sillä, mitä peli ja lisärit tarjoaa sekä mitä kaikkee netin syövereistä löytyykään :D Mut näihin oon ihan tyytyväinen kuitenkii näin, tänäänkii löysin taas kaikkee kivaa netistä ja sain vähän paremmin taas muokattua noita hahmoja.

Noita posejanikii jo vähän testailin, et miltä ne näyttää. Jotain pikkumuutoksia tarvii vielä aika moneen, mm. vaatteitten kanssa, Blenderissä on kuitenkii uimapuku eli käytännössä kaikki on ihonmyötästä, eli vaatteitten kanssa näyttää vähän hölmöltä - ellen löydä vielä Renatelle jotain teemaan sopivaa ihonmyötästä asua tai vastaavaa. En haluais sen kuitenkaan alastikaan esiintyvän täällä.
Ja vasta loppupään posejen kanssa tajusin et miten kasvoja saa järkevästi säädettyä, joten pitää tehä ekoihin poseihin muutoksia kasvojen suhteen. Muutoin näyttää ihan hyvältä, mut sit ku simien kasvot on ku kivipatsaalla ni häviää vähän sen muun posen idea kokonaan :D Ja näköjään ei toimi noitten kanssa se AddOnin ilmejuttu, joten täytyy tehä niihin ilmeet ite. Onneks on itellä historiaa sarjakuvien piirtämisen kanssa, ni ei oo kovin vaikee hahmottaa, et mitä pitää tehä et ilme näyttää tietynlaiselta :D

Poseista nyt ei oo kuvia ollenkaan eikä niitten tekoprosessistakaan, joten siirrytään sitten itse simeihin. Eilen oli sitten siminluontipäivä. Yleensä vihaan sitä vaihetta mut eilen olin ahkera, ehkä jopa liian ahkera :D Säädin siis em. Renatea aika paljonkin ja pitkään + loin siitä eri versioita tarinaa varten ja sit muutaman uuen simin, joitten ei alunperin ees pitäny esiintyä tarinan kuvaversiossa ollenkaan. Yhen hahmon kohalla en tienny yhtään et mitä oikeen haluan (miks nää on aina mieshahmoja???), joten koitin arpoa vähän hahmoja. Ja oikeesti, mitä ihmettä, mikä noita simejä vaivaaaaaa??? Kattokaa nyt:


Siis noi silmät ja nenät, why? :D:D:D:D
1. En tiiä miks mut tästä tulee miulle mieleen vaan et tää on joku hirveen tyrkky homo, joka juoksee kaikilla kuntosaleilla vähän jumppaamassa ja koittaa pokata itelleen miehen/miehiä :D:D:D:D:D
2 ja 3. Noi nenät ja silmät, what is happening here? ::D
4. On selvästi vetäny jotain sieniä ja vettä väkevämpää...
5. On itseasiassa ihan hyvännäkönen, paitsi et noi silmät _taas. Mut miksi siniset kulmakarvat?
6. Ja tää näyttää ihan jostain Muumien mymmelien riveistä karanneelta Nuuskamuikkusen kadonneelta velipuolelta, joka on pössytelly jotain muutakii ku vaan nuuskaa (i know sitä ei pössytellä mut). Selvästi ystäviä ton sienimiehen kanssa. Also, siniset kulmat? Nyt ku mietin tota edellisen tyypin hattua, ni ehkä se onkin Nuuskamuikkunen in disguise OMG O___O

...jaa.

Oon pelannu tätä peliä 8 vuotta ja vasta pari viikkoa sitten CAW:ssa tajusin, et tän kasvin nimi EI ole LYHYTkasvi :DDDDDDDDDDDDD Oikeesti miettiny kauan et miks ketussa kasvin nimi on lyhytkasvi, no kai se on sit sen takia et se ei oo puu joten se on _lyhyt. Mut vai että lyhtykasvi... makes sense :DDD

Perfektionismi part 4728558672390 </3 Häiritsi aivan vietävästi ku noi köydet osu aina väärin enkä saanu ikkunaa symmetrisesti niitten väliin. Ja tostahan oli olemassa myös köydetön malli MUTTA se oli erilaista tekstuuria joten näytti vielä sitäkin pahemmalta! Joten vuorasin koko mökin tolla köydettömällä versiolla. Nyt on hyvä.

Se tunne ku avaat uudet tallennuksen ja yhtäaikaa tontille tunkee sekä aikamatkustaja/aikakone, laamamaskotti ja postityttö.

SE tunne ku maailman pitäs olla täysin autottomaan aikaan sijottuva ja sit wild ice cream truck appears :D:D:D:D:D

Kävin tsekkaa näitä muita simejä täällä sillä aikaa ku oottelin et aika kuluis, koska halusin testailla vähän miltä toi näyttää täysikuun aikaan. Näillä oli joku romanttisten toimintojen suurkulutus menossa täällä :D Montahan ruusupuskaa lie löytyy niitten repuista, ne nimittäin ihan non-stoppina jako toisilleen kukkia ja välissä aina halaili ja ties mitä :DDDD

Ja tottakai sekii sääkivi pitää johonkii työntää :D Also, villihevosia. Näyttää muuten tosi hyvältä, koska tuonne vasta sopiikin hevoset! (A wild ice cream truck appears, part 2.)

Ja täällä yks Renaten versio. Luulin eka et se keksi harrastaa flirttiä ton äijän kanssa, mut sille ilmestykii käteen vesi-ilmapallo :DDD Ja en tiedä miks toi taustalla oleva kottikärri näyttää leijuvan ilmassa...............

Loppuun sitten ihan vaan "maisemakuvia". Tosiaan, testailin vähän et miltä tuolla näyttää kuutamossa ja et näkyykö se miten ja mistäkin suunnasta. Kuvat on aika pimeitä koska oli _yö, mut koittakaa kestää, ehkä niistä jotain selvää saa? :D Vaikee sanoo ku omassa näytössä on niin monta erilaista asetusta ja yhellä näkyy pelkkää mustaa ja toisilla erottuu puutkin tuolta... Ja otin tuollakii sen kuunvalon pois päältä, mut tuolla on kyllä silti tollanen vähän aavemainen kajo koko ajan. En sit tiedä, et kuuluuko sen myös olla noin vai johtuuko se vaan tuosta maailmasta.Ja ihan tähän loppuun vielä lyhykäinen video, kuvailin vähän tuota kuuta ja keksin ottaa videota. Pakko kyllä varottaa ensin, et muistakaa sitten, et se on ns. Happy Halloween -video :D Toivottavasti myös ois hauska XD

*****************************************
********************************
**********************
***************
******
***
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Sori :D Toivottavasti ette säikähtäny ihan kauheesti. Kuvailin tota kuuta ja sit ton pärstä ilmesty kuvaan ja ensin piti vaan laittaa siitä screenshotti, mut keksin et teenpäs sittenkii videon! :DDD

Ja loppupää oli kyllä niin väsynyttä huumoria ettei oo tosikaan. Oon oikeesti ihan törkeen väsyny nyt ja pakko lähtee nukkumaan nyt. Kirjotellu tätäkii tässä ihan hiton monta tuntia XD Välissä säätäny kuvia ja sit tein ton videon :DD Mutta nyt, nukkumaan!


anteeks en kestä itteeni :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

2 kommenttia:

 1. I see... TREES! O.O Älyttömän siisti maailma! Jos tuo reititystsydeemi kiukuttelee, niin valitse CAW:ssa se "show routing... jotain" toisesta ...sarkaimesta(?), niin näet valkoiset viivat, joiden kaikkien siis tulisi olla yhteydessä toisiinsa, ellei välissä ole vettä. Kaikki erilliset "viiva-alueet" olisi hyvä maalata, ettei simit jumitu sinne. Nuo puut ainakin "rikkovat" niitä viivoja, jos se vaikka herjaisi siitä, mene ja tiedä. Tosin jos päämääräsi on käyttää maailmaa vain tarinan tekemiseen, niin tuskinpa kaiken jättäminen sellaisekseen maailmaa kaataa (no heh heh XD).

  Kilpailusta: täällä on yksi, joka muistaa koko sotkun! Harmitti muiden osallistuneiden puolesta ne joidenkin tuomarien kommentit, esim. zombin irvistysilme (joka kai on EA-default-juttuja) on arvokkaampi kuin huolella maskeerattu ja puvustettu sim. :/ Miten tällaisia voi edelleen muistaa... Miten vain, odotan innolla Renaten (kiva nimi btw.) seikkailuja.

  Voisitko muuten linkkailla pose-tutoriaaleja, joiden avulla opettelit tekemään? En ole ikinä innostunut ylipäätään kuvalavastamisesta, mutta tuo diy-aspekti kiehtoo.

  Vastaan noihin aiempiin kommentteihisi, kunhan pääsen tästä kyköttämään koneelle. On tämä ulkoilmailu oikeassa maailmassa vaivalloista.

  ~ al-Taa'ira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai on vai (siis siisti) :D Ja joo, tsekkasin noita reititysjuttuja ja käskin myös reitittää uuestaan ja näyttää siltä et JOKAISEN puun kohalla on punanen ympyrä eli siitä johtuu :D En nyt muista et miten se menee ite pelissä, et voiko tontteja laittaa paikkaan jossa on puita tai koristeita, vai pitääkö ne poistaa ensin, mut ainankii niitä voi siirrellä pelissäkii eli ei pitäs olla siitä kiinni et ne ois "kiinteitä" kohteitakaan. CAW:Ssa voi kuitenkii asetella tontteja. Tuo oli ihan hyvä vinkki et sen pohjalta kannattaa reititys maalata, mut ehkä noita puita nyt ei kannata :D Ois muutenkii aikamoinen homma reitittää montasataa puuta :DDD Joten luultavasti jätän sen noin. Simit kuitenkii voi liikkua tuolla vaikka kuinka herjaa reititystä.

   Ahaa :o Onko siulla muuten Radolassa tunnukset? Minen muista enää noita kommentteja, en muista muutenkaan omani lisäks kenekään muun ku Depistakon hahmon :D Enkä sitäkään tarkasti enää. Mut jotain tollasta se tais olla et hirveen moni panosti asioihin ja sit tulikii olo et niillä ei ollu yhtään mitään merkitystä kellekään (tuomarille).

   Renaten nimestä tulee joskus infopläjäys, jahka saan tarinan ensin tehtyä. Täytyy aina sit tehä sellanen behind the scenes -tyyppinen postaus, jossa on myös omia ajatuksia tarinasta ja muuta infoa. Aina ku nimeen simejä ni harvoin niillä on tarkotus, mut joskus jotkut nimet tulee etittyä nimenomaan sen mukaan, mitä ne mahollisesti tarkottaa. En muista tästä Renatesta oikeesti yhtään et mitä sen nimet (sukunimee lukuunottamatta) tarkottaa, joten täytyy omaakin muistia virkistää jossain välissä :D Tykkään muutenkii selata jotain nimisivustoja aina ku etin simeilleni nimiä, on varmaan Rogeteillakii Beatricen jälkeen kaikkien nimet etitty jonkun sivuston kautta aakkosjärjestystä selaamalla, ja aika monelle muullekii oon nimen poiminu samalla tavalla. Jos ei keksi ees mistä alottas ni hyvä keino on rullata sivua ylös ja alas summamutikassa ja osottaa sormella ja sit pysäyttää ja kattoa, onko nimi hyvä :D Tulee ainakii valittua vaihtelevia nimiä (y)

   Taisin käyttää vaan yhtä tutoriaalia enkä sitäkään sen kummemmin, kuhan vaan alkuun pääsin. Oon vähän sellanen et tykkään tutkia ja kokeilla ite ja oppia siitä, ja sit jos ei onnistu ja alkaa pää leviämään ni avaan ohjeet :D Tuollakii sivulla katoin vaan kuvat ja lueskelin vähän alkuohjeita. Ja ohjelmalla on kans tosi hyvät omat ohjeet (ei siis oo simssiin liittyvä ohjelma, vaan erillinen animointiohjelma, mut muutamalla kikalla siitä saa mainion simsin poseille), mitä sit lueskelen aina seuraavana jos ei meinaa onnistua :D
   Jos siis englanti taittuu ni täältä löytyy ja tuolta Pose Tutorials -namikan alta löytyy ohjetta alkaen siitä, mitä ohjelmia yms. tarvii olla ja ladata ja kuin ne asennetaan ja minne. Tosi selkeet ohjeet ja myös noissa varsinaisissa posetutoriaaleissa on oikein hyviä vinkkejä. En tiiä onko muitakii sivustoja olemassa, mut ite pääsin kyllä tällä hyvin alkuun ja itseasiassa myös kunnolla vauhtiin :D

   Ja kyllä, ulkoilu ja ulkoilma on yliarvostettua.

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)