sunnuntai 15. lokakuuta 2017

THE SIMS -lisäosat: Lomalla (Vacation/On Holiday)

NONIIIIN, aika alottaa uus "sarja" tässä blogissa! 

Tällä kertaa puhutaan siis alkuperäsestä The Sims -pelistä ja tarkemmin sen lisäosista. En nyt muihin lisäosiin oo perehtyny blogin puolella sen kummemmin, mitä nyt kertoillu Anni Kamala -nimisen simin kuulumisia ja touhuiluja ja niin ikään tässäkin osassa jatketaan kyseisen simin toilailujen kanssa, mut varsinainen aihe kuitenkii keskittyy tähän lisäosaan, joka kantaa nimeä Lomalla (eng. On Vacation). Voin muistakin lisäosista tehä samaa ja myös esimerkiks TS2:sen lisäreistä ja miksei vaikka kolmosenkin, jos kiinnostusta ruutujen sillä puolella on.
Kommentoikaa vaikka tähän, jos kiinnostaa vastaavat postaukset muista ykkösen lisäreistä mut myös jos vastaavat kakkosesta ja/tai kolmosesta ois mieleen. Nelosesta en pysty tällästä kuitenkaan tekemään, koska en siihen (vielä..?) mitään lisämateriaalia omista :D


Ennen ku alotetaan varsinainen postaus, tässä kuitenkii jotain, jonka huomasin vasta tällä pelikerralla...

...taikapavunvarsi! :DDD En tiedä mistä se oikein ilmesty mut odotan innolla et se kasvaa täyteen mittaansa, koska sen päässä on "salatontti" josta kuulemma löytyy myös itse pelin luoja Will Wright! XD En oo koskaan ennen saanu tota saatika nähny koko tonttia tai Will Wrightia ja itseasiassa oon tainnu onnistua myös välttämään "spoilit" asian suhteen joten ei hajuakaan, mitä odottaa tuolta :D Päivitystä tähän ehkä joskus :D

Mutta joo, siirrytään nyt sitten itse aiheen eli Lomalla-lisärin pariin! Postauksesta löytyy myös pari videota aiheesta, toivottavasti nautitte meikäläisen editoinneista XD Ja videot voi myös klikata koko ruudulle auki, oon renderöiny ne niin et ne sopii myös koko ruudun tilaan ilman et pikselöityy liian kanssa eli on HD-videoita :)


***

LOMALLA -lisäosa

Inspiroiduin tälläsestä ideasta Maailmanmatkaajaa pelatessani ja alko vaan kauheesti tekemään mieli pelata taas ykkösen "vastaavaa" lisäriä ja samalla mietiskelin, et miksen sitten kirjottas ja kuvais myös siitä blogiin! Ja tässä ollaan! Vaikka tää on tän mahollisesti blogisarjan ensimmäinen osa, oli tää lisäri kuitenkii The Sims -pelin lisäreitten ilmestymisjärjestyksessä vasta neljäs (sitä edelti Livin' It Up, House Party ja Hot Date). Mut just nyt oli vaan sellanen olo et haluun tätä esitellä joten tällä mennään :D Oikeestaan vasta tässä kirjottaessani tuli mieleen sellanen juttu, et tästä vois melkeen tehä sarjan ja kertoilla myös muista lisäreistä, jos kiinnostuneita vaan on.
Toinen mikä inspiroi tähän oli se ku taisin lukea mahollisesti Jebsin blogista TS4-postausta ja tällä oli käytössä talvimodi ja tuli taas joku ihmeen esittämisen halu koska en tykkää nelosesta ja jopa ykköseen saatiin tavallaan talvi, vaikkei kuitenkaan varsinaisesti :D Ykkösessä ei siis ollu säätä eikä vuodenaikoja, mut tän lisäin mukana tuli se erikoisuus et tavallaan lumisia tontteja, joissa myös lumiukkojen teko oli mahollista. Mut siitä lisää sit myöhemmin tässä postauksessa.

LOMALLE LÄHTÖ

No, sehän tapahtuu puhelimen kautta. Empä muuten tullu kokeilleeks et mitä tietokoneesta tapahtuu. Tuskin, koska vanha peli ja eihän mitään tälläsiä vielä voinu nyt koneen/netin kautta vielä hoitaa :D Eli kuten näkyy, soitetaan taksi ja lähetään lomalle. (Muut vaihtoehdot: Taikakaupunki obviously Taikaa-lisärin kaupunki, oma lempparini btw :D Vanha kaupunki tuli Lemmikki-lisärissä eli sitä kautta pääsee käymään naapuruston yhteisötonteilla; ja "kaupunki" on Hot Date -lisärin mukana tuleva ns. downtown.)Ja kuten aina, täytyy varmistaa, et varmasti haluat sinne lomalle.

Ja ku kyyti tulee ni voit edelleen perua matkan jos haluat :D

Ja tälläsellä autolla lähetään kohti lomakaupunkia. Vaikka tää peli onkii melko vanhaa grafiikkaa ni miusta silti tyyliin nää autot on oikeesti tosi hyvin tehtyjä. Vertaa vaikka TS2-autoihin ja ehkä jopa TS3-autoihin. Kyllähän se vähän kumiselta näyttää mut vois se olla huonompikin! Kattokaa vaikka tota nurmikkoa joka näyttää paintilla piirretyltä vaikka grafiikat on täysillä. Huonoillahan se on vaan tasasen vihree, mut silti noi autot on noinkin hyvännäkösiä. Ykkösessä nyt ei tietenkään simeille itelleen saanu autoja eli kaikki autot liittyy noihin toiselle tontille matkustamisiin ja autot vaan rullaa tontille ja pois. Sitä nyt en muuten muistanu kattoa et miten ne sinne sisälle menee vai näytetäänkö sitä ollenkaan. Voi olla et ruutu siirtyy vaan latausruutuun ku simit on lähellä autoa mut silti, kattokaa nyt noita vanteitakin :D:D:D:D


Jees, seuraava etappi onkin sitten toi lomakaupunki. Täähän toimii niin et kaikki lomakohteet on samalla ruudulla ja voi valita sieltä minkä tahansa. Kohdetyyppejähän on kolme (ranta-, metsä- ja vuoristoloma) ja jokaiseen liittyviä tontteja taitaa olla kolme. Tällänen samanlainen valikko tulee myös kaikissa muissa sub-kaupungeissa jollon valitaan et minne halutaan mennä ja tuolta ylhäältä voi vähän rajata sitä et minkälaista hakee takaa, tässä tietysti harmaana ne, mitä lomakaupunki ei voi tarjota. Vasemmalta oikeelle järjestyksessä kaikki:
1. Koirien ja kissojen myyntipaikat
2. Ilmeisesti pieneläinten myyntipaikat yms. "lemmikkiliikkeet"
3. Ostospaikat (matkamuistot, vaatteet etc.)
4. En muista millä nimellä tää on, mut tuolla viitataan vanhan kaupungin myyntipisteisiin eli koska Lemmikit-lisärin mukana tuli myös kasvimaajuttuja, noista paikoista voi ostaa siemeniä ja siellä voi myydä kasvattamiaan vihanneksia.
5. Ruokapalvelut
6. Virkistysalueet
7. Majoitusalueet

Eli kyllä, tässä lisärissä jo oli toimiva lomamajottuminen. Yhtä hyvä ku kakkosessa mut joka puuttu täysin kolmosesta (ilmanen tukikohta my ass...). Nelosesta en sano mitään, siinä ei vielä taida olla tällästä ollenkaan?

RANTALOMA


Päätin alottaa ekana omasta inhokistani eli rantalomasta :D En tykkää kuumuudesta, auringosta tai uimisesta YHTÄÄN joten siitä on hyvä alottaa XD

Tän kaupungin melkein kaikki tontit on osotteiltaan Laguunitien tontteja, mut tässä rantatonttien kuvaukset:En kylläkään tajua miks tossa ekassa vika lause loppuu kesken? :D:D:D:D Täytyy joskus tarkistaa et onko se oikeesti noin vai otinko kuvan vaan liian nopeesti tai hitaasti. Valittiin tuo Aurinkoranta ekaks kohteeks.
Tyylikäs laivalatausruutu kuten rantalomalle kuuluu! :D

Vai niin, kissat otettiin sit lomalle mukaan :D:D:D:D Ja simit vaihto automaattisesti uikkareihin. Takana lomaopas Kaarina.

Huolestuin noista kissoista mut näköjään se kuuluu olla noin, koska täällä on myös eläimille kaikkee kivaa. Kyllä, toi puuhatorni on eläinten! :D

Tontti näyttää kokonaisuudessaan tältä. Teltoissa voi yöpyä ja tuolta oikeessa yläkulmassa olevasta kojusta voi vuokrata kaikkee kivaa. Siitä lisää myöhemmin. Poistuminen tontilta tapahtuu puhelimella eli nehän on nuo kaks sinistä tsydeemiä tontin reunoilla.

Kaarinalta voi kysyä asioista ja vaikka pelaankin suomeks, on tää sen verta vanha peli et siellä on tälläsiä pieniä mokia eli joitain juttuja on jääny suomentamatta! Kävin kuitenkii kaikki nää läpi ja vaikka ehkä moni ymmärtää englantia ja saa selkoa näistä, laitan silti jokaisen kuvan alle vielä vapaan suomennoksen niille, jotka ei välttämättä (vielä) ymmärrä niin paljon englantia. (Saa toki huomauttaa jos menee päin hittoja, aina ku kääntää englannista suomeks ni tuntuu se suomi jotenkii niin oudolta enkä heti ees tajua, jos se on jotenkii tökkivää tai väärin :D Ymmärrän mut en osaa sanatarkasti ajatella sitä.)

Child Behavior:
"Lomasaarella pyrimme luomaan mukavan ja rentouttavan ilmapiirin asiakkaillemme. Meillä on ollut joskus ongelmia riehakkaiden lasten kanssa, jotka eivät ole tottuneet saaremme tarjoamaan vapauteen. Hankalien lapsien vanhempia SAKOTETAAN. Kiitos ymmärryksestä."

Hotels and Camping:
"Kutsumme simit yöpymään kanssamme. Kirjaudu vain sisään millä tahansa hotellin vastaanottotiskillä tai vuokraa teltta tai iglu lähimmästä vuokrausvajasta. Uloskirjaaminen ennen keskipäivää. Miellyttäviä unia!"

Prize Tokens:
"Ajattelinkin, että saattaisit olla kiinnostunut! Monet karnivaalipeleistämme ja vetonumeroistamme palkitsevat hyvät pelaajat poleteilla. Kiikuta nämä poletit matkamuistopalkintokojuun ja pyydä ystävällistä virkailijaa vaihtamaan ne palkintoihin. Palkinnot ovat mahtava tapa muistella Lomasaarta."

Souvenirs:
"Matkamuistoja voi ostaa palkintokojuista vaihtamalla niitä palkintopoletteihin. Jotkut onnekkaat simit voivat näytää esineitä käyttämällä metallinpaljastinta tai jopa onkimalla laiturilta. Vuokraa metallinpaljastin ja onkivapoja vuokrauskojusta. Aseta matkamuistot ylpeästi esille harvianisten esineiden hyllyihin kotonasi... pidä hauskaa keräillessäsi!"

Vacation Awards:
"Erikoispalkinto-ohjelmamme? Me haluamme panostaa positiiviseen fiilikseen saarella! Perheet ja henkilöt, jotka osoittavat silmiinpistävästi hyvällä tuulella ja asenteella saarella ollessaan, ovat sopivia Kultaisiin Palkintoihimme. Pidämme vierailijoitamme silmällä, joten muista pitää leuka ylhäällä, neuttia peleistämme ja palveluistamme äläkä unohda olla sosiaalinen! Onnea peliin!"

Island Shuttle:
"Jos haluat matkustaa jollekin toiselle alueelle Lomasaarella, soita vain maksuttomalle taksillemme lähimmästä puhelimesta. Kuljettajamme ovat mielissään voidessaan kuljettaa sinua minne ikinä tarvitsetkaan mennä! Tippiä ei ole pakko jättää."

Ja jokaisessa kohteessa on oma maskottinsa, täällä on tuo hai :DDD

Täällä on myös postikortteja ja niitä voi lähettää tutuille postilaatikon kautta!

Näistä on ollu täällä vissiin kuvia ennenkii, mut laitan uuestaan ku nää on hauskoja. Tässä siis jokaisen kohteen oma kortti. Ja huomatkaa noi creditsit tuolla tekstin lopussa :D:D:D "Anita P. Kini" ja teksti "BK-NI-4U" kääntyy tietysti muotoon "bikini for u" :D:D:D
Keskimmäisestä en oikein ota tolkkua, et mitä tuo "PTY-4-FUD" mahtaa olla, mut viimesessä "NO-HT-4U" on "no heat for u" :DD Also Tiina Tuisku ja Mount Hittokuviilé XD Tän takia rakastan ykköstä XD♥

Tässä erilaisia matkamuistoja. Näistä oon varmaan kans joskus laittanu kuvat tänne mut hei, kertaus on opintojen äiti :DDD

Tohon ekaan: Eririkkaat ollu mukana kuvioissa ihan alusta asti :D Also, mikä ihmeen itsepäisyysjärjestö? XD

Jotain juominkeja saa myös tässä pelissä.

Ei kovin ihmeellisen näkösiä ole :D En kerenny saamaan kuvaa ku yhestä, eikä siitäkään oikein saa selvää et miltä se itte juoma näyttää. Vihree juttu näyttää kyllä vähän sellaselta... koristesateenvarjolta vai millä nimellä niitä nyt pitää kutsua? :DD

Vaahtokarkkien paahtamista! Tosin miusta tuntuu et tää ei oo pelkkää Lomalla-lisärin sisältöä.

Noniin, tässä on sit tää vuokrauskoju. 

Hiekkalinnaa :D

Valmis! Tässä kans näkee miten toi koju "bugaa". Tai en tiedä onko bugi oikee sana, miusta tuntuu et tässä pelissä on todella vähän bugeja jos ollenkaan! Mut toi ukko tulee tuolta kopista aina käymään ulkona ja joutuu vahtimaan et simi saa sieltä vuokrattua asian, ku se saattaa kadota jonosta ku ton täytyy tulla pihalle. Ja joskus se katoaa vaikka se ois siinä kopissa.

Takana hodarivaunu. En tainnu keretä ottamaan siitä hodarista kuvaa ku nää syö kaiken niin nopeesti :DDD

Mandy onkimassa.

Ja tytsyt pelaa lentopalloa. Tässäkii äänet on kyl hienoja :D:D:D

Metallinpaljastin.

Ja äijä taas hengaa ulkona :D Tästä huomasin muuten hauskan jutun...

Ukkoa klikatessa tulee nää vaihtoehot englanniks! Vaikka koppia klikatessa suomeks :D

Lähettiin sit toiselle tontille käymään.

Tällänen. Ja lammikoissahan aka tässä tapauksessa kai "meressä" ei pysty uimaan. Mut tässä on noita pelijuttuja, grilli ja vuokrauskoju. Nuo keltaset teltat on jotain "uimakoppeja" eli siis niissä voi vaihtaa vaatteet. Ykkösessä vaatteet pysty vaihtamaan vaan vaatekaapin yms. kautta. Ja ihanku kakkosessakii se ois onnistunu vasta sitä kautta.

Tutkin noitten reppuja - Mandy tai joku sai onkiessaan saappaan :DD

Btw, nää reputhan on tässä sellasia et noita ei saa ulos tuolta ollenkaan. Ne vaan... on. Jos ne ostaa jotain objekteja esim. lehtiä tai matkamuistoja jostain, ne menee tonne reppuun mut heti kotitontille tultaessa ne levittää ne tavarat joka puolelle lähimmille tasoille tai lattialle. Alussa ei ollu edes tällästä listaa tavaraoista vaan kaikki ostot meni "jonnekii" ja kotitontilla leviteltiin kaikkialle. Veikkaan et tää tuli Hot Date -lisärin mukana, koska se on ekoja lisäreitä (oliko peräti toinen tai kolmas) ja siinä pystyy ostelemaan kaikkee ruusuista lahjakoruihin. Vois melkein esitellä sitä lisäriä joskus, on taas hetki siitä ku oon itekään sillä pelannu :D

Mut suurinta osaa ellei kaikkia noista voi käyttää eri tarkotuksiin, niille ei vaan oo varsinaista objektia pelin sisällä ja ne näkyy vaan kuvina repussa ja ne liittyy jollain lailla eri toimintoihin. Esim. tässä kuvassa taitaa olla lemmikkinameja, joita siis simi voi syöttää kädestä(?) lemmikeille; saappaalla ei kai oo mitään muuta virkaa ku et se menee matkamuistohyllyyn :D Seuraavana on paljon erilaisia vihanneksia eli porkkanoita, herneitä, tomaatinsiemeniä, salaattia ja isompaa salaattia. Näitä saa istutettua kasvimaalle. Viimesenä on joku varpu mikä lie, en nyt muista kumpaa mut tässä on kahenlaista tollasta "palkokasvia" eli joku marja ja sit papu. Jos oon ymmärtäny oikein ni nää herneet (vaikka onkin palkokasvi :D) sun muut tuli Lemmikit-lisärissä ja niille on tietynlainen istutuslohko ostettavana, ja sitten nää kaks muuta palkokasvityyppistä kasvia istutetaan vähän erilaiseen istutuslaattaan ja ne tuli jossain muussa lisärissä. Mahollisesti Taikaa-lisärissä.
Ja sitten tuo kolmanneks viimenen on mehupullo, noista marjoista voi ite tehä sellasella mehytsydeemillä (samanlainen ku TS3: Maailmanmatkaajan nektarikoneet!) mehua ja näitä voi sitten käyttää vissiin leipomuksissa ja myydä torilla, mut juoda niitä ei pysty eikä niistä tuu objektia peliin :D

Sims on kyllä ollu aina mestari ittensä mainostamisessa ja palvomisessa :D:D:D:D Tässä muuten näkyy kai pari jotain Hot Date -lisärin juttua eli muistaakseni tuo nalle tulee siinä ja sormus ainankii ja viimenen tikkari ehkä myös. Nuo kolme samanlaista kuvaketta on vissiin postikortteja :D Sit on lemmikinnameja, pähkinänsärkijä ja se itse The Sims -peli :D

Tässä kaikki matkamuistot, mitä voi ostaa niillä pelimerkeillä. Tykkään kans ykkösessä siitä et kaikkia tuotteita voi ostamisen sijaan ensin "katsella", jollon niistä aukee inforuutu ja rakastan käydä läpi näitä ja aina uuestaan ja uuestaan ku tässä pelissä huumori vaan on koko simssarjan parhainta! Tykkään siitä mustan huumorin määrästä ja jostain syystä en kyllästy ikinä lukemaan näitä ruutuja :D Joskus on oikeesti haaveena käydä läpi KAIKKI osto- ja rakennustilan asiat ja vaan lukee niitä niitten kuvauksia :DDD

 Pelimerkit on noita viimesiä. Kai ne on jotain niinku tikettejä tms. 

Tässäpä noitten matkamuistojen kuvaukset:

Puristeltava tursaanpurija :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Oikeesti tätä mustan huumorin määrää XD Just tällästä "kerrotaan et kustaan turisteja silmään mut ei sillä mitään väliä ku ne ostaa kuitenkii :)"

Tää nukke on kyl jotenkii todella creepyn nkönen :D

Monarkian :D:D

Hups, rahat käyny vähiin vissiin XD Kyseessä on siis tollanen tarvehuijaus-hacktavara eli Mood-Booster. En pystys enää pelaamaan tätä peliä jos en käyttäs tuota koska tässä jos missä tarpeet putoo aivan liian nopeesti. Jos ootte pelannu kolmosta ja nelosta ni verratkaa niitten tarvesysteemiä toisiinne ni saatte aika hyvän kuvan kuin nopeesti tässä putoo tarpeet, on aika lähellä nimittäin nelosen systeemiä. Näillä Mood-Boostereilla saa siis tarpeet kattoon heti, koska tässä pelissä ei ollu itessään koodia sitä varten. Koodeja oli mut vähemmän. Oon sit näitä esineitä ripotellu vähän joka tontille ja ku valkkaan aina sellasen mikä sulautuu hyvin siihen tonttiin ni joskus kestää hiton kauan löytää sieltä se oikee esine :D:D:D:D:D:D

Oh noes, rahat loppu :(

Hehe, käykäämme siis koodiluukun kimppuun! Ykkösessä näppäinkomento oli sama ku jatko-osissakin eli ctrl + shift + c.

Ja tässä se aito ja alkuperänen rahakoodi! rosebud. Tai oikeestaan tätä ennen oli yks (klapaucius) mut se lakkas toimimasta vissiin jonkun lisärin myötä ja rosebud tuli tilalle. Tällä saa 1000§.

Ja tällä sitten toistetaan tuo koodi. Just lueskelin muuten SimsWikistä et "!;" toistaa sen ja mitä enemmän niitä on, sitä useemman kerran se toistuu. Pentuna oli aina tapana naputella tota niin pitkälle ku vaan ruudussa oli tilaa :D Ja siitä tulee sitten joku tyyliin 50 000§. Ja tätä saatettiin sit hakata monta kertaa putkeen, ihanku siinä ois ollu jotain järkeekii jopa ::D Mut kai se ahneus vaan iski sen jälkeen ku oli ensin vuosia yrittäny kituuttaa ilman niitä (koska en tienny niistä sillon) ja ei päässy koskaan rakentamaan kunnolla ja simit aina kuoli lopulta nälkään ku rahat loppu kesken :D

Noniin, siellä on rahaa taas :D Ja tontin vaihto! Testataan hotellia tällä kertaa.

Hotelleissa on siis vastaanottotiski, jonka kautta kirjottaudutaan sisään. Huoneen saa valita ite.

Ja kappas, ystävämme Surullinen pelle näkyy olevan paikalla...

Vähän kolikkopelien pelaamista :D

Sitten kyllästyin ja päätin vaihtaa maisemaa!


LOMA METSÄN SIIMEKSESSÄTässä metsäloman (miten tätä voi ees kutsua? Vuoristoloma ja rantaloma kuulostaa hyvältä mut mikä hiton _metsäloma? :D:D:D) tonttikuvaukset. Tosin toi viimenen on näköjään vähän livahtanu betalukijoitten silmien ohi ku alkaa pienellä alkukirjaimella ja "rentoudu teltasa" :D:D:D Tai menishän se vaikka Turun murteesta, mut... :D Hillua kiipeilytelineessä ::D:D:::D:Ddd Kauheen tekopirteetä ja levotonta, jollain ton (kuvitteellisella) kirjottajalla on ollu joko huono päivä tai AD/HD :DDD

Noniin, ja nyt ollaan sitten tälläsellä mökkitontilla! Tää on jotenkii ihana idea laittaa hotellitontille mökkejä huoneitten sijaan!

Vastaanottotiski ja vieressä myös myyntipöytä. Etualalla postilaatikko, jonka kautta niitä kortteja voi lähettää.

Toimii kuten muuallakii eli sisään kirjottautumalla.

Söpö mökki! Ja huomasin vasta kuvia editoidessani et tänne on näköjään ripoteltu noita Surullisen pellen tauluja tonteille, sehän selittääkin :D Pitää joskus kokeilla sitä pellen häätöä, sen saa häädettyä joko soittamalla pelle-tuholaistorjujat mitkä lie tai polttamalla ton taulun.

Tässä metsäloman maskotti eli Jouko Nuoli :D:D:D:D

Ei vitsi tää oli niin huvittavaa kuunneltavaa ettei oo tosikaan XDDD Otin videotakin ja editoin siitä pätkän! Linkkaan sen tähän alle! Jos ihmettelette et miks klikkailen koko ajan noita simejä, ni jostain syystä tää teki aina niin et ku simi heitti yhen pallon, se hävis sen toimintojonosta ja piti joka pallon kohalla klikata uuestaan se mukaan peliin. Nyt ku mietin ni mahollisesti johtuu siitä et käytän Mood-Boostereita ja jos tää nostaa hupia ja mikäli niillä oli hupi täynnä, ne ehkä lopetti kesken sen takia. Ykkösessähän kaikki on tarpeista riippuvaisia ja mitään hauskaakaan ei tehä ku tasan sen aikaa et hupimittari on täynnä :DOikeesti, repeilin JA repeilen noille äänille edelleen ihan huolella XDDDDd Parasta :D:D:D:D "Prrrruitataa" ::D::D:D:Ddd Ja tuo "...kälä" kuulostaa ihanku ne kiroais :D

Jees, ja sitten tietysti löytyy jousiammuntaa!

Anni kokeilee taas onkimista.

Ja paljukii löytyy ja päätin testata sitä :D

Hauskat noi Mandyn jalat :D Ja kuolen tolle Jouko Nuolelle tossa reunassa XD En huomannu sitä kuvaa ottaessa ollenkaan :D:D:D

Tätä en muuten tienny ees! Leikittele tarkottaa ilmeisesti jonkin sortin pelehtimistä! Aina ollu puhe et ykkösessä voi pelehtiä vaan siinä erikoissängyssä, mikä tuli joko Livin' It Up -lisärissä tai jonain bonus contenttina jostain (se sydänsänky mikä julkastiin myös kolmoseen TS:n juhlavuosipäivän kunniaks :) Muistaakseni Luksuslukaali-kamasetissä.) mut kyllä tää vaahto miun mielestä ihan selkeesti pelehtimiseltä näyttää :D

Puheenaiheitakii pysty jo ykkösessä valkkaamaan. Eka liittyy varmaan Studiokaupunkiin ja Superstar-lisäriin eli voi koittaa kivuta kuuluisuudessa puottelemalla nimiä. Mandyllä on jokunen tähti mut Annilla vissiin ei (enää). Ne tähet laskee hirveen nopeesti jos ei koko ajan säädä jotain.

Peseytymistä ja/tai kuhertelua. Tbh, näyttää ehkä jopa paremmalta ku kolmosessa. Simit sentään _koskee toisiinsa </3

Oli aika kirjottautua ulos :D

...ja lähettää postikortti. Ei varmaan kauheen vaikee arvata noista nimistä, et mitkä on aikanaan meikäläisen luomia perheitä XD Huomatkaa siis et pelaan tallennuksilla, jotka on luotu vuonna 2006, jollon täytin siis vasta 15, joten nimetkin sen mukasia ja äärettömän luovia :D:D:D Näistä nyt omikseni tunnistan ainankii nimet Welhols (ei kauheen vaikee arvata et kyseessä oli noitakokeilu...), Karvanen ja Papula :D Niin ja Laulavainen! Tosta Kivi-nimestä en oo ihan varma :D
 Mut tää Laulavainen on tuo toisessa kuvassa oleva Mika ja se on jääny itelle muistiin parhaiten, koska miulla on siitä vieläkii muutama kuva vuodelta 2006! Rakensin sille nimittäin "leijuvan talon" eli tein huoneet pelkästään toiseen kerrokseen ja taloon kiivetään rappusia pitkin keskeltä taloa ja ulko-ovi on siellä talon keskellä pimeydessä rappusten päässä :DDD Ostin sille ainankii kissan ja koiran ja en kyllä muista sen tavotteita, mut tää on muistaakseni kyseisen Mikan toinen versio. Täysin samanlainen kyllä, mut ku ekan kanssa kävi vähän köpelösti. Se ruoja meni kuolemaan johonkii pelin alussa ja se oli myös meikäläisen ensitapaaminen TS1:n Viikatemiesversion kanssa ja olin aivan kickseissä täällä, ja sen jälkeen menin ja tein uuden Mikan :D ELLEN sitten poistunu tallentamatta, en muista enää. Mut on kuva siitä ku Mika makaa lattialla ja Viksu heiluu vieressä XD

Noniin, jatketaan...

Piknik-kori testiin! On muuten hyvännäköstä grafiikkaa taas :D

Ahaaaa, tää on varmaan se "Golden Award" mistä tuolla aiemmin puhuttiin :D

Tässä vielä toinen tontti. On varmaan hotellitontti tai sit joku viihyketontti, en oikein tiiä :D

Ja noita pelejä on jos jonkinnäköstä :D Tosin nyt ku katon tarkemmin ni naurattaa noi oikeessa reunassa olevat... marsujako nuo nyt sit on, en tiiä mut apua ::D::D::D::DddddnjvngkrwBK

Kuvia ku selaan tässä ni näköjään ei tytsyt sen enempää touhuillu tuolla metsän puolella, joten siirrytään sitten viimesen kohteen pariin, eli...


VUORISTOLOMANää onkii ainoot joilla eri tiennimet.

Tässä ensimmäinen noista tonteista. Tai tonttikuvauksissa se taitaa olla se keskimmäinen kuva. Täällä on vaikka ja mitä :D Noita pelijuttuja, igluja, lumilautailua yms. Tää oli siis ainut TS1-lisäri, jossa  oli "lunta". Ykkösessähän ei ollu ollenkaan säätä eikä vuodenaikoja, mut näillä lomatonteilla saatiin kuitenkii aikaan oikeestaan tosi kivakin illuusio lumimaisemasta.

Ja tottakai vuoristossa täytyy olla sinne sopiva maskotti :D Tosin sanoisinko et toi näyttää vielä sitä haimaskottiakin hirveemmältä. Tai siis, jos itte oisin jossain tollasessa paikassa ni vois vähän pelottaa tollanen naama :D:D:D:D

Lähikuvaa lumijutuista. Jälleen kerran näyttää oikeesti tosi kivalta graafisesti tuo lumilautailujuttu ja iglut.

Ja simit myös vaihtaa talvivaatteisiin täällä, vaikka pelissä muutoin ei ookaan talvivaatteita :p

Hirvee ryysis täällä pelihuoneessa :D Eikä ykskään oo miun simi.

Tähän sitten toinen video! Tällä kertaa Mandyn lumilautailua ja sama laadukas editointi jatkuu :D Miusta se oli hauskannäköstä ni otin videota, ja samalla näkee vähän tota ykkösen animointia :pSellasta :D

Taisin vaihtaa taas tonttia.

Voi tehä myös lumiukkoja! Ja erilaisia jopa :) Alimmassa kuvassa myös yks näitte kissoista tuli kerjäämää jotain. Ja huomasin samalla tässä et tuohon pöytään on kaiverrettu asioita! Aika kiva yksityiskohta!

Okei, mikä on tämä? :D:D:D:D:D Laamat mukana kuvioissa since 2000.

Eiks oo yllättävän hyvännäkönen? :D

Pyllymäki!!! :DDD (Kai työ muutkii kutsuitte lumeen tehtyjä liukumäkiä sanalla pyllymäki? XD)


Testasin iglua!

Siellä pysty nukkumaan ja leikkimään toisen kanssa. Ilmeisesti siis ts. kuhertelua tai muhinointia tuo.

Ja pakko oli tähän loppuun näyttää tämä, eli ykkösessä oli ihan älyttömästi erilaisia suutelutoimintoja ja ne on kaikki oikeesti erinäkösiä. Kolmosen kanssa ois voitu kyllä ottaa oppia näistä, vaikka ei siinäkään huonoja ole. Mut se _animointi ku kaikki kuvat on ihan kuraa ku jossain huulten välissä on kaks senttiä tyhjää tilaa </3 Näilläpä ei! Mut lähikuvia on mahoton saada ku tän lähemmäs ruudulla ei pääse :D Toki jos laittas resoluutioks 800x600 ni sitten ehkä mut sillon se laatukii ois huonompi.

En muista noita ulkoo et missä kuvassa mitäkin mut toivottavasi tyttö(?)rakkaus ei häiritse, ei nyt ollu muitakaan testaamassa näitä :D

Jees, siinä nyt jotain :D

Ja tuossa vähän aiemmin Anni löyti tälläsen metallinpaljastimella. Veikkaan et toikii laamapatsas on löytyny sen avulla :D

Tän jälkeen sitten päädyin lähettämään nää takasin kotiin. Se hoituu muistaakseni ihan vaan puhelimen kautta. Kotoo otin kyllä kuvia vielä mut päätinkii sitte et en laita niitä tähän postaukseen ku on lisäri pääosassa, mut teen niistä sit oman postauksen joskus. Sen verran kyllä täytyy sanoa et ku pääsin kotitontille ja nää alko taas levittelemään noita matkamuistoja joka paikkaan ni tajusin, et miulla oli siellä jo vaikka kuinka monta matkamuistohyllyä ja ne ihan samat matkamuistot jo joka paikassa ja joitakii moneen kertaan eikä niillä juurikaan mitään tee, joten hyvin menee mutta menkööt :D:D:D:D Täytyy varmaan perehtyä tähän vielä lisää et onks niissä jotain piilotettuja juttuja. Kakkosen matkamuistoissa ainankii on, enkä oo vielä löytäny sitä et mikä se on :D

***

Heittäkään kommentilla, et oliko mieleinen postaus? Ja haluutteko lisää ja onko mahollisesti toiveita et mistä lisäristä tai minkä pelin lisäristä haluisitte kuulla enemmän! Basically siis vastauksia niihin kysymyksiin, joita jo tuolla postauksen alussa esitin :D Toivottavasti ei häiritse paljoo, et olikii tälläkertaa vaihteeks ykköstä sen ainasen kolmosen sijaan. En oo vielä kerenny pelaamaan mut koitan tässä pelata taas lähiaikoina. Tosin en tiedä et miten paljon siitäkään tulis kuvasaastetta, koska jos koitan touhuta sen yhen loka-marraskuun projektin parissa, ni siitä ei tuu kuvia ku vasta lopulliseen versioon enkä tiiä yhtään, millon se valmistuu vai valmistuuko ikinä. Saas nähä. Ainankii yritän, jälleen, mut ehkä paremmin ku viime kerroilla. Hope so :D:D:D Pitäs vaan alottaa se ärsyttävin vaihe ekana eli ladattujen metsästys, inhoon </3 Mut joo, katellaan mitä tapahtuu ja millon. Täällä mie pyörin ja jos en muuta saa aikaan ni koitan sit tän kommenteista (jos niitä tulee?) inspiroitua tekemään jotain muuta sitten. Ja ois edelleen sekii TS Medieval -postinki tuolla kesken, tai siis, kuvat vielä vaiheessaan mut sen kuvaaminen on vaan niin tylsää :D JOOO heippa ja näkyillään taas XD

6 kommenttia:

 1. Sori, ei liity aiheeseen kauheasti, mutta oletko kuullut/nähnyt tätä "hanketta"? https://www.youtube.com/watch?v=BBP1kwHHIGU&feature=youtu.be The Sims 1 3D:nä. Hienoja asioita voivat koodaajat saavuttaa vanhoissa peleissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Empä ollu kuullu! Tsekkasin ton videon ja ompa muuten mielenkiintosta! :D Vois olla ihan jännää nähä noikii meikäläisen simit vähän erilailla! Mut en taija siltikään uskaltaa kokeilla, en tiiä onko tota päivitetty nyt miten mut jossain ainankii oli et ei vielä siinä vaiheessa pystyny tallentamaan siinä tai mitään. Ja samaa kautta huomasin et ovat myös tehny tuolla tyylillä uuestaan SimsOnlinea. En sitä alkuperästä ite kerenny ku vaan kokeilemaan pari kertaa, ennen ku ne sulki koko ohjelman ja sen palvelimet lopullisesti.

   Poista
 2. Tämähän oli varsin avartava postaus. Olen nimittäin harkinnut asentaa *kröhladata* ts1:n lisäreineen koneelle ihan vaan testimielessä, koska en aikoinaan omistanut muuta kuin Double Deluxe - version. Hauskaa päästä näkemään näitä muitakin lisäreitä ja todeta, että ehkä annan pelin vaan säilyä nostalgiahuuruissa, vaikka muilla osilla olisi kyllä oppimista tästä ensimmäisestä. Näissä lisäreissähän on tullut aivan karmivan paljon erilaisia ominaisuuksia ja kaikkeen on kyllä "panostettu" ja ohjelmoitu rakkaudella - se näkyy mielestäni hyvin huumorista.

  Rahakoodista: en tiedä, mistä luokkatoverini oikein sai päähänsä näitä juttuja, mutta hän väitti liiallisen rahakoodien käytön sairastuttavan simit ja ne piti kuulemma joskus maksaa jotenkin takaisin. Ihan kuin ts1 ei olisi jo muuten ollut välillä pelottava peli... Pelkäsin aivan älyttömästi niitä yöllisiä pilasoittoja, murtovarkaan äänimerkkiä ja sairastumista, kun en käsittänyt ollenkaan, kuinka siitä parannutaan. Yksi tontti olikin pelissäni jostain syystä "kirottu", kun sinne muuttaneet simit sairastuivat aina, vaikkei niillä edes ollut marsua, jonka puremasta marsukuume sai alkunsa. Oh well. ._.

  Pellestä: kannattaa soittaa siihen pellenkarkoittajapalveluun! Minusta ja kaveristani oli niinku maailman siisteintä... Enpäs spoilaa, niin en pilaa iloa. ;)

  Loppuun toive: kun esittelet Taikaa-lisäriä, niin hanki lohikäärme! Me yritimme (kaverillani oli siis tämä lisäri, ja käytimme miltei kaiken aikamme sitä pelatessa), mutta arvelimme sen onnistuvan vain, jos omistaa Lemmikit-lisärin. Loharit kun olivat silloin, ja ovat edelleen, kuuminta hottia. :3 Kiitos ja kumarrus!

  - al-Taa'ira

  Ps. Ykkösen musiikit kuuluvat kyllä simssaagan terävimpään kärkeen, eivätpä paljoa häviä muidenkaan pelien tuotoksille. Tykkään erityisesti rakennustilan pianosooloista, bossa nova -, ja Taikaa-lisärin klarinettivetoisista kappaleista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite pelasin TS + House Party -paketilla vuoskaudet, englanniks tosin, ja sit vuonna 2006 ostin Keräilykokoelman ja sain vihdoin suomeks ja kaikki lisärit. Oli hienoa :D Ja sit ostin TS2 saman vuoden joulukuussa eli en tästä kerenny nauttimaan ku jonkun vajaan vuoden verran ja se jäi sit pois ku siirryin kakkoseen. Vuosia myöhemmin asensin uuestaan ton ja kaivoin nekii vanhat tallennukset esille ja kyseisillä tallennuksilla pelaan edelleen. Se oli oikeesti hirveen hauskaa ja ne nostalgiahuurut oli oikeesti jotain aivan ihanaa ♥ ...kunnes sit yhtenä päivänä iski karu totuus ja kauhee järkytys et nyt tässä ei oo enää nostalgiaa vaan miehän _pelaan tätä nyt eteenpäin ja koen uutta koko ajan :D Ja sit se jäi taas pitkäks aikaa mut sit palasin taas pelin pariin ja nyt se on ihan kivaa taas. Joten ymmärrän hyvin mitä ajat takaa, ois kiva vaan nostalgisoida ja jos pelaa liikaa, ni se jotenkii haihtuu siitä :D

   Hahahahaha sinuu on kyl juksutettu :DDDDD Käytin liikaa koodeja ja simit kesti terveenä ♥ Mut olin kyl itekin hätää kärsimässä ku aikoinaan lapsisimi sai flunssan mut en osannu yhistää sitä marsuun vielä, etin vaan lääkekaappia joka puolelta :D:D:D:D Mut oon itekin kuullu tosi paljon siitä, miten TS1 on ollu tosi pelottava varsinkii noine äänineen. Oon itekin pelannu peliä aika nuoresta, sain ton ekan oman pelin ku olin 10-12, mut jostain syystä en ite koskaan niistä trumatisoitunu. Enkä edelleenkään saa niistä äänistä mitään slaagia, ainut mikä edelleen karmii ihan sikana on Klaara Karhu :D Ja senkii näin ekaa kertaa vasta ku ostin sen Keräilykokoelman ja sillonkii olin jo melkein 15. Mut kehitin kyl itelleni noihin aikoihin karhupelon muutenkii et ei ehkä mikään ihme ::D

   Miulla on kyl yks todella outo muisto ykkösestä siltä ajalta, ku en omistanu vielä ku sen enkunkielisen version yhellä lisärillä (suomihan tuli vasta Lemmikkilisärissä). En oo nähny sellasta kenelläkään muulla ennen. Olin rakentanu MOI-talon eli siis talon jonka seinät muodosti sanan MOI :D:D:D:D Siellä asu ainankii vanhemmat ja vissiin yksi lapsi, mut ne sai sit vielä vauvan myöhemmin. Ykkösessähän vauvat kasvo jos pelas peliä useemman simpäivän putkeen samalla taloudella ja näin kävi. Mut siitä niitten lapsesta ei tullu ollenkaan normaali. Siis se oli normaali sellasenaan mut sen kuvake oli jotain todella outoa. En tiiä vieläkään mitä siinä kuvassa oli, mut muistan et se näytti ihan miun silmään siltä, et siinä ois ollu ylösalasin joku noita tai hirviö tai joku. Eli se ei näyttäny ollenkaan siltä lapselta o_o Hitsi ku ei oo niitä tallennuksia enää olemassakaan enkä sillon osannu kuviakaan ottaa, joten ainoot kuvat on miun omassa muistissa vaan. Pitäs joskus googlettaa. Muistan vaan sillon olettaneeni et se on joku noita tai joku :D Ja muistaakseni se käytännössäkii toimi vähän oudosti, mut en enää muista et miten. Tai et se kasvo jotenkii omituisesti, erilaisella "kasvupilvellä" tai jotain, en muista enää kunnolla. Hämmenyin kyl ihan toden teolla :D

   Juu oon lukenu noista pellenkarkottajista! Ei oo vaan tullu ikinä kai testattua :D Pitäs testata kyl, on niin paljon kaikkee jännää näissä. Silleenhän se ois helpoin et rupeis kirjottaa jostain lisäristä postausta ja listais ittelleen et mitä pitää kokeilla :p

   ///Argh, taas liikaa merkkejä :D

   Poista
  2. ///Ja loput taaS:

   Argh, lohikäärmeet :D Been there done that...... tällä tässäkin postauksessa esiintyvällä Anni Kamalalla itseasiassa oli lohikäärme joskus! Nimenomaan _oli. Lähti nimittäin ku leppäkeihän heti ku Anni pääs puhelimen ääreen, se oli nimittäin se kärttynen versio ja Annilla ei ollu enää rahaa sen ruokiin ja leluihin, ni se vaan käveli kettuutuntuneena pitkin yläkertaa ja sytytti paikkoja tuleen ja joko poltti portaatkin tai sit poltti jotain silleen et tuhkakasat tukki tien ja ei päässy palomies sinne :D:D:D:D:D:D Annikii vissiin meinas päästä hengestään, käveli loharin perässä sammuttamassa liekkejä samalla ku tää sytyttää uusia XD Ei vitsi ku niistä ajoista ei oo kuvia! Sais niin mainioita kertomuksia aikaan! Mitä muistoja ♥ Mut vois kokeilla pitkästä aikaa joskus, jos nyt vaikka osais hoitaa paremmin :D

   Ja kyllä, ykkösen musiikit *__* Taikaa-lisäri oma ehoton lempparini, näitä voi joskus kuulla muuten kolmosessa ravintolassa :D Ja ykkösen muita musiikkeja on usein hissimusiikkina kolmosessa! Ja ne löyty ainankii jossain pelissä (en muista oliko 2 vai 3) radioasemalta "Hippimusiikki" :D:D:D:D Noi ykkösen pianomusiikit on itelle niin tuttuja et muistan varmaan vieläkii ne ulkoo jos ne alkaa soimaan, aika monta kertaa niitä pentuna varmaan tuli myös hyräiltyä samalla ku pelas. Sama homma simien puheet, muistan tosi paljon lauseita ulkoo, vaikkakaan kaikista sanoista ei saa selvää, ja aina jos kuulen puhetta ni tulee tarve puhua mukana ja niin yleensä teen ja pystyn myös imitoimaan niitä tai ainankii lausemuotoja yms. :D Mainio peli XD♥

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)