sunnuntai 30. heinäkuuta 2017

Jaa niin mikskö Bloggerin kommentit pilkkoutuu? No, minäpä kerron... :D

...on taas niin nero olo XD Tappelin tässä aamulla yhen kommenttivastaukseni kanssa omassa blogissani ja ihmettelin ku pilkkoutuu aina samassa kohtaa ja mikä ihme taas on ku ei voi ikinä toimia oikein. Säädin ja poistin ja lähetin uuestaan ja aina vaan se hajos samasta kohtaa. Miksi???

No siis... älkää enää käyttäkö kommenteissa </3 -hymiötä :DDD Siis tolleen normaalisti kirjotettuna, kai se pitää sit käyttää sitä varsinaista hymiötä jos sen oikeesti tarvii, mut kommentit pilkkoutuu koska Blogger ymmärtää tuon rikkinäisenä HTML-tagina! HTML:ssähän tagit suljetaan käytämällä </> ja Blogger ymmärtää tuon niin, et se on tagi josta puuttuu loppuosa -> ei voi käsitellä, joten se poistaa tekstin aina seuraavaan tagiin asti. En sit oo varma, miten sille näkyy ne tagina, se voi olla et lukee enterin <br> -tagina, mut itellä se teki tuon aina samassa kohtaa sen takia, et olin linkannu jotain ja linkki käyttää myös tageja, jos siitä haluu toimivan. (Onnistuu siis kirjottamalla linkin tagien <a> ja </a> sisälle, tätä voi käyttää myös kommentissa; tekstistä taas saa linkin ku kirjottaa sen tällä tavalla: <a href="LINKKI TÄHÄN">teksti tähän</a>.)

Miullahan teki myös tekstieditori postauksiin sitä, et poisti tekstiä </3:sen jälkeen ja siitä pääsee eroon, ku säätää tuosta sivusta → Asetukset ja Kirjoitustilan alla täppä kohtaan "Näytä HTML sananmukaisesti", kuitenkii otsikon ja kommentit se tulkitsee edelleen, ja sen takia niissä voikin käyttää koodeja jos haluu just vaikka linkata jotain tai lihavoida tekstiä. Ja sen takia en saanu Rogetien osaan 73 rikkinäistä sydäntä otsikkoon ollenkaan muutoin ku graafisena hymiönä.

Eli siis, välttäkää rikkinäistä sydäntä kommenteissa, ni ei pitäs kommentin mennä rikki :D En sit tiedä, et meneekö se rikki jos ei oo mitään muuta tagiks luettavaa siinä, koska kyllä miusta osa miun kommenteista on menny kokonaisina läpi senkin kanssa? Noh, en oo varma, mut nyt ainankii voi tarkkailla, et vaikuttaako se kommenttien pilkkoutumiseen vai ei! :D

11 kommenttia:

 1. NO MITÄ EDES :DDDDDDD Minä kun niin tykkään käyttää tätä </3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä se sit toimii :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD ehkä se liittyy sit... emt mut johonkii XD Pitää varmaan testailla ite tätä joku kerta, vaikka testiblogissani :D (Jonka tein siis joskus ku säädin tän uuen ulkoasun ja oli kivempi et se oli jossain piilossa, mistä sen sai sit valmiina siirrettyä tänne :D)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Se ilmeisesti riitelee, jos laittaa linkkejä yms. Ku välillä se toimii ja sit linkkien kanssa taas aina rikkoo o.O

   Poista
 3. Moi Madness! Oon hankkimassa uutta konetta (läppäriä), ja aion asentaa siihen Sims kolmosen ja kolme lisäosaa. Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun valitsee konetta? Ilmeisesti muistia olis ainakin hyvä olla tarpeeksi. Entä näytönohjain, millainen sen pitäisi olla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, 4 GB ram-muistia on ainakin itselläni läppärissä. Hyvin Sims pyörii. Sovellus muistia ainakin 250 GB. Siinä ne mun vinkit sitten olinkin. Kysy lisää vaikka myyjältä.

   Poista
  2. 8 GB ram-muistia olisi parempi, sims 3 pystyy käyttämään max 3,7 GB ram-muistia, mutta extra on hyvää jos haluaa käyttää muita ohjelmia samaan aikaan. Tässä hyvä kaavio näytönohjaimista liittyen kolmoseen. Valitse sellainen, jossa kaikki mitä tarvitset on Yes. http://modthesims.info/wiki.php?title=Game_Help:TS3_System_Requirements#Desktop_Graphics_Card_Compatibility_and_Recommendations
   Kolme lisäosaa ei kerro mitään, eri lisäosat vaativat paljon koneelta. Vuodenajat, lemmikit ja tulevaisuuteen vaativat varsinkin näytönohjaimelta paljon ja Paratiisisaaren kaupunki paljon koneelta, vaikka käyttäisi korjattua versiota.

   Poista
  3. Ok, kiitos että vaivauduitte neuvomaan!

   Poista
  4. Moi! Nyt miekin täällä vihdoin vastailemassa! Ku puhun omasta koneesta tässä, se on siis pöytäkone, jonka oon ite kasannu eli johon on helppo vaihtaa ja päivittää osia, toisin ku läppäriin.

   Myyjältä voi toki aina kysyä, mut siihen ei kannata luottaa. Monesti myyjillä on tieto siitä, millasen koneen PITÄIS pyörittää simssiä, mut sitä ei kerrota missään, et pelin minimivaatimuksetkaan ei enää riitä, mitä enemmän lisäreitä on. Eli kannattaa kattoa pelin suositeltuja vaatimuksia (eli ei siis minimi, vaan nimenomaan suositus) ja valita osat siitä vähän yläkanttiin, ni varmasti toimii.
   Ja lisäks tuo mitä Ano3 sano tuossa, eli riippuu paljon niistä lisäreistä, mitä siulla on. Vuodenajat vaatii paljon näytönohjaimelta mut myös muistilta, koska se vaikuttaa koko kaupungissa ja voi aiheuttaa Virhekoodi 12:staa, jos on liian vähän muistia.

   Muisti on ehkä tärkein simssin kanssa, itellä on 8Gb ja jotta Windows ymmärtää enemmän ku 4Gb muistia, pitää sillon siihen asentaa 64-bitin Windows. Sims toimii vissiin kaikilla käyttiksillä ihan jees, mut ite oon jumittunu tähän 7:aan enkä luultavasti vaihda pois enää ikinä :D Sitä en sit tiiä, et asentaako ne nykyään liikkeissä valmiiks 64:n vai 32:n, monestihan koneita saa myös niin, et niihin asennetaan kaikki valmiina. Sitä voi kysyä.

   Kovalevytilaa on hyvä olla reilusti, mut jollain 200Gt-> pärjää kyllä oikein hyvin. Varsinainen tarve riippuu sit täysin siitä, mitä muuta koneella tekee. Omassa koneessa on kaks kovalevyä joista toinen on 2Tt ja toinen 1T kooltaan (eli 1Tt = 1000Gt), koska pelaan tosi paljon ja myös valokuvaan yms. joten ei tarvii ressata sitä et tila loppuis kesken, varsinkaan ku en jaksa aina polttaa kuvia levylle vaikka pitäis :DDD

   Komponenteista prosessori on toki tärkee. Miun nykysessä on 8-ytiminen ja 3.50Ghz prossa; edellinen tais olla 2-ytiminen ja jonkun 2.90Ghz jos en ihan väärin muista. Simssin kanssa prossa ei vissiin oo niin iso vaatimus, mut ite valkkasin tän muitten pelien takia ja sen takia, et ei tarvii ainankaan heti olla päivittämässä uuteen ku monet miun peleistä pyörii ihan hyvin pienemmälläkin.
   Ku katon näitä vaatimuksia näistä pelikoteloista, TS3 pyytää vähintään 2,4Ghz prossaa ja näköjään myös Vuodenajat samaa. Mut prossissa vissiin kellotaajuus pienenee sitä mukaa ku ytimien määrä lisääntyy, eli ytimillä on enemmän väliä ku kellotaajuudella, mut kannattaa sen silti simssin kanssa olla joku 2,5-3,0Ghz minimissään. 4-ytimisen luulis riittävän, en tiiä valmistetaanko sitä pienempiä enää edes (ku korkeintaan ei-vaativaan käyttöön), kännyköissäkii on nykyään vaikka kuinka monta ydintä, omassakii puhelimessa 4-ytiminen ja 2,46Ghz prossa :D

   Näytönohjain sitten on tietysti ehkä jopa muistia tärkeempi tai ainankii yhtä tärkee. Tuo on hyvä lista, minkä Ano3 tuossa linkkas, mut huomaa, et läppäreissä on yleensä intergroitu näyttis jollon täytyy selata tuosta listasta "Integrated/Onboard Video" -listaa. Näyttiksen kannattaa siis olla sellanen, joka pyörittää noita lisäreitä mitä haluat, mut toki ei oo haittaa sellasesta joka pyörittää kaikkia, jos vaikka joskus innostusitkin ostamaan lisää. Näyttiksessä riittää todennäkösesti 1Gb muistia, omassani taitaa olla peräti 2Gb ja edellisessä oli 1Gb. Voi olla et 1Gb on jo liian vähän jos on kaikki lisärit, mut itelläni peli näytti ihan hyvältä edelliselläkii näyttiksellä. Ite suosin AMD:n näyttiksiä, mut ei nVidiakaan ole huono. Mut tietysti on vaikee valita jotain tiettyä läppärissä, jossa ne on usein integroituja.

   ///Lisää kohta///

   Poista
  5. ///Loput tässä///

   Prossan ja näyttiksen kanssa on aina ikuinen taisto siitä, onko Intel vai AMD parempi ja molemmilla on omat kannattajansa. Ilmeisesti Intel on omalla tavallaan parempi, mut se on myös kalliimpi. Ite taas oon alusta asti käyttäny AMD:tä ja miusta se on ollu ihan hyvä. Tänkii hetkinen kokoonpano sisältää vaan Asusta ja AMD:tä ja oon tykänny kyllä, hyvin pelittää ja pelit toimii :D Sims ehkä vaikein, mikään muu peli ei valita kaikesta yhtä paljon, ku sims, minkä käytännössä pitäis toimia paremmin ku noitten muitten, jotka on ilmestyny huomattavasti myöhemmin. Mut ei, sims on sims...

   Konetta valitessa kannattaa toki myös ottaa huomioon se, et joskus saattaa alkaa tehä mieli ostella lisää lisäreitä, jollon on kiva jos kone on parempi ku vaan kolmelle lisärille tehty. Eli osia ja konetta valitessa kannattaa aina miettiä pitemmälle ja ostaa parempaa eikä vaan tarpeeks hyvää, tällön peli toimii mahollisimman hyvin ellei jopa parhaalla mahollisella tavalla ja on myös varaa ostella lisää lisäreitä, jos siltä alkaa tuntumaan. Pöytäkone on helppo ku sitä voi parannella ja sen takia ostin osat, joilla pärjäis toivottavasti useemman vuoden ja muistia on vähemmän ku muistipaikkoja, koska tarvittaessa voin sit aina ostaa lisämuistia. Läppäreissäkin voi vissiin jotain komponentteja vaihtaa jos tarvii, mut jos ei muuta ni ainankii voi ostaa ulkosen kovon jos alkaa tila loppua kesken.

   Eli voit tietysti kysyä liikkeestä konetta ja esittää toiveena simssin vaatimukset MUTTA sanoa myös, et pitäs mennä vähän yläkanttiin. Itelläni kävi nimittäin aikoinaan niin et halusin koneen joka pyörittää TS3:sta (tosin se tais olla kierrätyskeskuksesta...) ja sain koneen, joka just ja just jakso pyörittää sitä, koska oli nimenomaan niille minimivaatimuksille rakennettu ja monesti ne minimivaatimukset kai tarkottaa sitä, et sillon peli pyörii - alhasilla grafiikka-asetuksilla. Suositusvaatimuksilla se kai saattaa tai saattaa olla pyörimättä täysillä graffoilla, mut ainankii pyörii jotenkin. Jos on vähän paremmat ku mitä kaikkialla lukee, ni ainakaan kone ei koko ajan pörrää ihan täysillä ja pelinkin pitäis toimia paremmin.

   Jees, toivottavasti näistä oli nyt jotain hyötyä vielä! :) Kysy lisää jos jäi jotain mietityttämään. Tämän takia en vastannu aiemmin, pakko vähän paneutua kysymykseen ja mahollisesti tehä taustatutkimusta etten rupee puhumaan ihan puutaheinää :D

   Poista
  6. Oih, kiitos tosi paljon perusteellisesta vastauksesta! Sainkin nyt siskolta sille turhan kannettavan, eli oman koneen osto lykkäytyy jonkin verran. Mutta sitten kun alan omaa katselemaan, pidän nämä todellakin mielessä! :)

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)