perjantai 7. heinäkuuta 2017

KYMYSYS!!! Ja toinen ja kolmas ja...

Hellou, tällänen pikanen blogiin liittyvä kysymys! Tai oikeestaan kysymyssarja. Ja oikeestaan liittyy enempi pelikuviin ja niitten kokoon. Pienentelen tässä just simskuvia ja tällä uuella näytöllä nuo kuvat näyttää ihan hirveen pieniltä, varsinkii ku tää on laajakuvanäyttö ja korkeus on paljon pienempi ku edellisissä kuvissa oli, vaikka leveys on sama 800px. Ja sen lisäks .jpg-muodossa laatu näyttää jotenkii hirveen kokkareiselta.
Enkä jaksa alkaa leikkaamaan jokaisesta kuvasta ns. ylimääräsiä reunoja pois ku kerran menin hommaamaan laajakuvanäytön ja kuvissa näkyy se mitä nään ite ku pelaan :D

Ja koska en oo varma, näkyykö se ero vaan itelle tän näytön takia ni kysyn teiltä lukijoilta asiaan mielipidettä! Onhan miulla tässä tietysti tuo vanha näyttö edelleen kakkosnäyttönä ja voin siitä tutkia tuota kuvanlaatuasiaa, mut tuota leveyttä on hankala kattoo silläkään, ku jokaisella lukijalla on kuitenkii erilainen näyttö ja erikokonen resoluutio eikä oo kiva, jos pienemmässä kuvat menee taustasta yli vaikka omassa ois reilusti tilaa joka puolella. Haluan kuitenkii pitää blogin helppolukusena ja kuvat mahtumaan jokaisen ruutuun. Tästähän pääsis jos aina latais kuvat alkuperäkoossa bloggeriin ja antas bloggerin säätää sen kuvan koon jokaisen resoluutioon sopivaks, mut tykkään kuitenkii ite pienentää ne ja laittaa editorissa kuvakokoon "Alkuperäinen", jollon laatu on mahollisimman lähellä sitä mitä ne on omalla koneellakin.

Lataan tähän nyt siis muutaman kuvan erilaisilla asetuksilla (pääasiassa kuvan koko, tallennusmuoto ja kuvanmuokkausohjelman pienentämissäädöt) ja ois kiva, jos kommentoisitte kaikkiin vähän, et mikä näyttää teijän koneella ja silmään parhaalta. Jos joissain ei näy mitään eroa, sillon siinä todennäkösesti näkyy ero vaan miun näytöllä/muissa HD-näytöissä. Mobiililaitteissa tää ei välttämättä näytä minkäänlaista eroa, joten niistä tuskin (teijän) tarvii sanoa mitään. Ois kiva kuulla mahollisimman monen mielipide, et saahaan blogkuvista blogiin ja kaikille parhaiten sopivimpia!

Kuvat tulee vasta osaan 73, mut ei ne juurikaan spoilaa (koska Kiina), mut haluun mielipiteen nimenomaan näistä kuvista missä tää uus näyttö on ekaa kertaa käytössä ja nyt on hyvä kysyä, ku en oo kerenny vielä kaikkia kuvia editoimaan :)


↓↓↓ Tästä kysymyksiin ↓↓↓


MIKÄ SEURAAVISTA ON PARAS...

1. KUVAN LEVEYS (kuvat .jpg)
Tässä älkää vielä tuijottako laatua, vaan pelkästään kuvan leveyttä. Saako pienimmästä kuvasta kunnolla selvää, kun leveys on huomattavasti korkeutta suurempi? Mahtuuko suurin kuva kenenkään näytölle? (Tai kenenkään muun ku miun, tähän mahtus nyt melkein kaks vierekkäin :::D)
Ja kyllä, lähikuvista kaks jälkimmäistä menee tuon sivupalkin päälle, mut se on helposti korjattavissa, mikäli kuvat itessään mahtuu vielä näyttöihin.

1.1 - Lähikuvat
A) 800px (nykynen)B) 900pxB) 1000px?1.2 - Maisemakuvat yms.

A) 800pxB) 900pxC) 1000px?


***

2. TIEDOSTOMUOTO 
- Eli tässä laatu näkyy. Kaikki kuvat on samankokosia eli 800px. PNG on tietysti laadultaan huomattavasti parempi, mut sen huonoja puolia on pitempi latausaika. Pelikuvat tallentuu -jpg:nä, joten niitten muistaminen tallentaa png:nä on vaativa homma, mut mikäli .jpg:tten laatu seuraavissa ja edellisissä kysymyksissä ei tunnu häritsevältä, sillon pysyn tietysti .jpg:ssä. Mut kysympähän nyt huvikseni tätäkin, png:eitä joutuu kuitenkii oottelemaan hetken pitempään ja varsinkii hitaammalla netillä (ja mobiilissa) niitten lataamiseen saattaa mennä rutkasti pitempi aika. Tässähän tietysti senkin näkee, et kuin nopeesti kone (tai kännykkä) jaksaa ne ladata. Miettikää siis tässä ehkä laadun sijaan sitä, miten omat hermot kestää ja kone jaksaa käsitellä :D

2.1 - Lähikuvat
A) .JPG (nykyset pelikuvat, paitsi ilmotukset tallentuu .png:nä)B) .PNG?2.2 - Maisemakuvat yms.

A) .JPGB) .PNG?


***

3. Missä näistä kolmesta .jpg-kuvasta on mielestäsi paras kuvanlaatu?
- Jokainen näistä pienennetty kuvanmuokkausohjelmassa vähän eri "asetuksilla". Itelle näkyy ihan selvä ero noissa ja oon näistä yhtä käyttäny vissiin koko blogin olemassaolon ajan, mut uuella näytöllä se on ruvennu näyttämään tosi rakeiselta erityisesti jpg-kuvissa. Ite kuvanmuokkausohjelmassa tätä rakeisuutta ei näy ollenkaan, vaan Windowsin esikatselussa ja netissä...

A)


B)


C)


+ Bonuksena eli vertailun vuoksi vielä .png-kuva, eli jota parhaan kuvan pitäis muistuttaa eniten:


***

Jotta elämä ois vieläkii helpompaa, tässä vielä ns. vastauslomake (hyi miten viralliselta kuulostaa!), johon on helppo täyttää (koska en tietenkään osaa kehitellä liian helppoa kysymyssysteemiä ::D). Laitat vaan sen kirjaimen, mikä oli siun silmään paras. Mut saa myös vastailla ihan omin sanoin jos niin on helpompi, sana on täysin vapaa :D

Vastaukset:
1.1 (A B tai C)
1.2 (A B tai C)
2.1 (A tai B)
2.2 (A tai B)
3 (A B tai C)

Juu ja iiiiiso kiitos kaikille, jotka jaksaa vaivautua vastaamaan! Ihan teijän lukijoitten takiahan mie näitä täällä kyselen :p (Ja koska olen perfektionisti enkä kestä miten pieneltä noi uuet kuvat 800px leveinä näyttää enkä kestä rakeisia kuvia jotka ei oikeesti oo rakeisia!!1!)

6 kommenttia:

 1. 1.1)C
  1.2)B
  2.1)B
  2.2)B
  3)B (Ei kyllä miltein mitään eroa B:n ja C:n välillä)

  VastaaPoista
 2. 1.1. C
  1.2. C
  2.1 A
  2.2 A
  3. B

  (ps. muistanko oikein, että oot yks Simstarinalistan ylläpitäjistä? Laitoin eilen linkityspyynnön, ei sillä, että sillä mikään hätä ois, mut sillä vaan mietin ku viimeisin päivitys näyttää olevan huhtikuulta, että onko koko blogi voimissaan enää? :p)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja joo, oon siellä kolmantena ylläpitäjänä. Huomasin kommentin, mut muista ylläpitäjistä ei oo nyt kuulunu hetkeen mitään, joten en "voi" yksin tehä asialle mitään. Pitänee laittaa sähköpostia toisille ylläpitäjille jossain välissä, oishan se jo uusimman päivityksen aikakin. 2kk välein noita on pyritty päivittelemään.

   Poista
 3. 1.1) A
  1.2) B
  2.1) B
  2.2) B
  3) B/C (ei eroa oikeastaan)

  VastaaPoista
 4. Kaikille kiitos vastauksista! Näitten pohjalta nyt tein tuon uusimman postauksen, vaikka erityisesti kokoasioissa tuli vastauksiin aika lailla tasapeli :D

  VastaaPoista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)