sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

PROJEKTIN LOPPUSANAT (hitonmoinen pölinä o.o)

HUOM! MUISTAKAA LUKEA ITTE PROJEKTI TOSTA ALTA ENNEN TÄTÄ :D
Näitten pitäs tulla ajotettuna peräkkäin tässä sunnuntaiaamuna, joten älkää hämmentykö.

***

YAY SE ON VALMIS JNE!

Tässä seuraa vielä loppusanat. Behind the scenes -kuvia en tajunnu ottaa, mut ne seuraa sitten joskus, ehkä :D Jos jaksan avata noita tallennuksia jatkossa.

TAUSTAA

Tuossa taannoin, ööö, melko kauan sitten blogille tuli 50. seuraaja. Siinä vaiheessa rupesin miettimään, et olis kiva tehä joku 50 seuraajan spesiaali. Lukijoita Seuraajia tuli vähän kerrassaan lisää, ja blogin taukoilun aikana niitä myös hävis, jonka jälkeen tuli taas lisää joko uusia tai samoja. Par'aikaa teitä on siellä ruudun takana peräti 56 :)

Mietin kovasti, et mitähän hittoa oikein tekisin. Jotain kivaa ja erilaista, koska tavallinen TS3-postaus ei kuitenkaan oikein käy sellasesta (vaikka taukoilun takia ois varmaan ollu yhtä juhlaa...) Jossain vaiheessa tosissani mietin, et teen Let's Play -videon. Mut se kaatu sit... kaikkeen :D Tulee niin isoja tiedostoja ja ajatukset on edelleen ollu aika vähissä, joten en sit jaksanukaan + majailen edelleen porukoilla, jossa ei oo hetkeekään omaa rauhaa joten videoitten teko olis suoraan sanottuna ihan takapuolesta. Mut kuhan sinne omaan kämppään muutan joskus jopa (sehän miulla on siis jo ja viimesiä sisustuksia teen vielä 8)), saattaapi olla et joskus jonkinlaista videotakii tekisin. Sitä en tietenkään tiiä, et olisko se sims vai joku muu peli. Voi olla et TS3 ei kyl kiljuis riemusta jos koittasin pyörittää jotain Frapsia sen ohessa >.< Hirvee mustasukkanen sontaläjä.
Ja meinasin itseasiassa ekana et olisin tehny TS1:stä Let's Playn. Mut en sit oiskaan jaksanu pelata sitä :D

Seuraavaks mietin sitä, ku joskus keksin ajatuksen tarinaan, jossa joku ihminen yhtäkkiä heräiskii simssistä ja kertois sitten siitä tarinaa. Ongelmana vaan oli se, et en keksiny mitään muuta ku alotuksen ja siihen se jäi. Ja se juttu jolle meinasin nauraa pääni irti: simin nimi on oltava Ella Salmon ja sit se menee johonkii ja esittäytyy "Salmon, Ella"! Tarinalle omistetun kansionkin nimi on salmonella.

Sitten mietin sitä, et ku on noita simssejä kertyny, et millä niistä tekis jotain. Ja et olis aika hauska yhistellä eri pelejä. Mut miten? Sit se iski ku salama kirkkaalta taivaalta, et simssissähän menee se oma aikajanansa näin: TS3 - TS1 - TS2, ja voisin käyttää sitä. Siitä sitten synty toi aikamatkailuidea.

Ja lopulta löin kaks kärpästä yhellä iskulla: Ella Salmon ja tää uus idea.LUOMISPROSESSI - SIM(IT)

Ihan ekana tietty loin simin. Jonkinlainen visio kai oli, tosin se tais käsittää vaan sen et simi on blondi :D Miehän en ikinä muutenkaan nää simejä valmiina päässä, vetelen vaan niitä liukusäätimiä suuntaan ja toiseen niin kauan et alkaa naama miellyttää ja olla mahollisimman kaukana valmiskasvosta.

TS1:ssä ei tietenkään simille saanu valita ite muuta ku pään ja vartalon yhistelmän. Toi oli vähän hassu enkä käsitä miks senees valkkasin, mut nyt kävi näin :D

TS2:seen taas loin simin BodyShopilla, ominaisuus jota ah niin oisin halunnu kolmoseenkin. Kuvan pohjalta tietenkii, en tiiä onko se kaukana vai lähellä TS3-Ellaa, mut yritys hyvä kymmenen :D
Loin myös TS2-Ellan pohjalta vanhus-Ellan ja sille kissoja. Joita en kyllä alkanu muokkaamaan, arvoin vaan ja heitin nimet. Nimiä en kauheesti muista, mut ne oli jotain Pörröä yms. perinteistä. Paitsi et yks oli Muikku, ja tajusin et se oli sit kirjaimellisesti nimeltään Muikku Lohi. (Tuli mieleen Moon Moon hehe. Meme? Check.)

TS Medievalin kanssa sama homma, pelasin ikkunatilassa ja koitin kuvan pohjalta muokata Ellan näyttämään samalta. Ja päätin tämänkin sisällyttää projektiin, koska lopetus on piste iin päälle ja koska Medieval on oikeesti tosi kiva peli vaikka ihmiset ei siitä niin tykkääkään. Se on kuitenkii sims ja mahtava sellaselle, joka tykkää pelata pelejä, joissa on questeja (tehtäviä). Ja mikä parasta: se toimii tosi nätisti. Siinä on vaan yks lisäosa, mikä tietty selittää paljon, mut se oikeesti toimii niin kiltisti ku vertaa kolmoseen. Onhan sillä simssille tyypillisiä bugeja ajoittain, mut se toimii kuitenkii vakaasti ja tallentamisessa ei oo kai koskaan ollu ongelmia. Pieni mainostus, mut ku harmittaa ettei kukaan tykkää kun postaan pelistä, ku se oikeesti on yllättävän kiva peli!LUOMISPROSESSI - MUUT JUTUT JA JUTTUA KUVISTA

Kolmosesta postasinkii sen taloesittelyn aiemmin tossa keväällä. Sekii venähti hiukan :D Siis ku piti vaan muuttaa sim tontille ja muokata taloa pikkasen, mut innostuin tekemään täydellisen makeoverin. Aikaa menikii varmaan pari, kolme päivää...

Kolmosessa lavastaminen oli suht helppoa. Poset on kuitenkii itelle tuttuja ja pääosin kuvasin "normaaleja" toimintoja, posekuvia oiskohan ollu vaan muutama. Paitsi et aika monta kertaa sain uusia sen lipaston avaamisen ku MILLÄÄN ei ollu hyvä :DDD
Näille kuville ei tarvinnu tehä mitään muuta ku ehkä rajata mut lähinnä pienentää.


TS1 oli kans yllättävän helppo. Ajattelin, et tästä ei tuu mitään ku se on kuitenkii silleen vaikee peli neljän kuvakulmansa kanssa ja simien tarpeitten ja muun älämölön kanssa + se fakta ettei timantteja saa pois. Niin, nyt jos kipititte tsekkaamaan kuvat, et oliko niissä muka timantteja ku ihanku ei ois ollu, niin eipä ollu ei :D Miksei? Kuvamuokkaus, my friends! Otin jokaisesta kohtauksesta mooonta kuvaa, joista yhen ilman simiä -> leikkasin siitä kuvasta sen alueen, jossa toisessa kuvassa on timantti, ja länttäsin timantin päälle. Näin kuva ei häiriinny mut timantti on poissa, tadaa!
Aikakonekuvan muokkaus btw oli superkivaa!

Kuvissa esiintyvä Anni Kamala on meikäläisen originaaleja simejä vuodelta 2006, ja halusin vaan ehottomasti et nää törmää toisiinsa ja vähän Ellan "arvostelevan" TS1-simejä ja grafiikkaa :DAnni on symppis, vaikka onkii tollanen ihme mörö XD Oon siitä joskus postaillukii!


TS2 oli se, jonka kanssa kesti kaikista pisimpään. Jouduin nimittäin lataamaan (tai sain ladata) siihen poseja, jota en ollu koskaan ennen tehny :D Joku ehkä muistaa kuin jossain pölinässä sanoin et pitää opetella käyttämään yhtä ohjelmaa. HÄHÄÄ olin ovela ja tarkotin sillä TS2:sta ja sen poseja! :D Mut lopulta ne poseboxit oli aika helppoja ja kivoja, animaatioista tykkäsin ja suorastaan helpompaa ku kolmosessa. Lisäks asennoissa oli enemmän pelivaraa ja yhistelemismahollisuuksia, ja siirtyminen posesta toiseen oli sulavaa. Kolmosessahan ne vaan spawnaa eri asentoon :D Moveobjectsin kanssa tosin oli joskus ongelmia, mut ei nyt mitään valtavia. TS2:ssa kun ei saa asioita käänneltyä vapaasti mihin tahansa asentoon ja 45° kulmaan ja ruutujen välikköön sijottamiseen tarvitaan erilliset koodit. 

Kakkoseen piti tehä kans toi mökkihommeli. Valkkasin jostain jonkun mökin, jonka sijotin Puuhalan laaksoon "metsän keskelle". Tälle tein kanssa makeoverin ja pienen editin, niinku kolmoseenkii. Ihan pikainen sisustuskierros ja silleen, kuhan vaan kodikkaan ja asutun näkönen ni se on siinä.

Fun fact: Kissoja on kuusi ja niitten kuvaaminen on kettumaista. Miulla oli poseja, MUTTA ne on sellasia et ne tekee sen toiminnon ja sit se poistuu ja vaikka otin (koodilla) vapaan tahdon pois, aina ne kissat oli jossain hevonkuusessa tai nuolemassa peräpäätään -.-" (Hei, sehän kuulostaa ihan... aidoilta kissoilta.....................)
Ja ku olin ensin saanu ne poset säädettyä jotenkii ni muistin et ARGH, na-Ella ei oo valmiina! EIKÄ ollu yö! -.- Eiku vaan uusiks taas :D Lopulta ne asettu ikään ku vahingossa tolleen vanhus-Ellan ympärille ja kuva oli valmis!

Välissä on myös pieni easter egg, onkos kelle DeLorean tuttu nimi? ;) Eikö? Siinä vaiheessa puuttuu aukk--- eikun siis ON aukko sivistyksessä! Mars kattomaan Back to the Future -trilogia, on meinaan yks parhaita leffosarjoja ikinä! :DDD


TSMedievalin kuvasin sinä päivänä ku pelasin edellisen TSM-postauksen kuvat. Alotin itseasiassa Salmonellalla että sain prokkiksen pois alta. Ajattelin, et pelin kameratoimintojen ja posettomuuden takia kuvaaminen olis lähes mahotonta, mut ei se ollukaan. Ella teki kaikki ilmeet pyytämättä, olin vaan oikeeseen aikaan painamassa C:tä :D Toikii viiminen kuva on (tylsistynyt) haukotus, for real! XD Eihän se siltä näytä, mut niin se vaan on :::D:D:DD:DDD:D::DTEKSTIOSUUS

Voi luoja, se vaikein osuus! Kuvia luodessa lauseet virtas kyllä päässä 24/7 ja muutamia kirjottelin ylös vihkoon (juonisuunnitelman kirjotan aina ylös), mut ei niitä muistanu enää sit ku kuvia alko muokkaamaan!

Mut tää on ehkä itelle mielenkiintosin aihe ja josta keksin varmasti paljon sanottavaa. Tai sitten en. Ei vaan, kattokaa nyt tätäkii edeltävää tekstiä^. Tässä on varmaan enemmän tekstiä ku koko tarinassa itessään :DDD

Kerroinkii jo pääpostauksen alussa (koska häiritsi liikaa ja oli pakko saada purkaa, jos joku ei lue mitään edeltäviä pölinöitä), et alku oli tosi hankala ja jälki tuntu kauheen tönköltä TS1-kuviin asti. Miulla on oikesti taidot niin ruosteessa.
Rakastin ala-asteella ainekirjotuksia (yläasteella oli paljon asiatekstiä, mikä ei sillon vielä ollu oikein se miun juttu). Peruskoulussa suosikkijuttuja oli ne, ku annettiin vaikka viis otsikkoa, joista piti valita yks ja kirjottaa siitä tarina. (Ja tästä sainkin idean blogia ajatellen, ehkä palaan siihen myöhemmin! 8D) Koulussa siis kirjottelin tosi paljon, mut en kuitenkaan kotona ollenkaan. Yläasteella kyllä kirjottaminen jäi vähemmälle, mut peruskoulun jälkeen joskus 16- tai 17-vuotiaana innostuin fanfictionista. Luin jotain (slash sen olla pittää! :DD) randomjuttuja (HP fandom yay, for a while) joskus yläasteella jo, mut vasta peruskoulun jälkeen kiinnostuin fanfictionista ihan oikeesti. En ois millään halunnu kirjottaa oikeista ihmisistä, mut ku yritin kirjottaa jotain randomia ni sit siitä yhtäkkiä muuttukii ficin alku ja niin sitä mentiin - kirjotin sen hetkisestä lempibändistäni (My Chemical Romance) aika hiton monta ficciä, suomeks. Olisko ollu ainakii 4 tai 5, joista viimenen kyllä jäi kesken ja siinä on jo nyt 97 sivua, joka kyllä miulle on aika paljon. Jollekii ehkä sanamäärä merkkaa enemmän, joten niitähän on 62 268.

Parin vuoden jälkeen noi ficit jäi pois, löysin nimittäin toisen bändin (Die Ärzte - nevahööd i kno... mut se on mahti :D) ja yhtenä jännänä päivänä rupesin kirjottaa niistä (slash-)ficcejä. Oon kirjottanu niistä tähän mennessä kourallisen lyhyempiä ficcejä, englanniks. Tosin pariin vuoteen en oo kirjotellu mitään.

Eli kirjottamistaustaa on ja siitä tykkään ja simssistä ois kiva kirjotella vaikka mitä, mut ku inspiraatiota ei ikinä ole. Tykkään lisäks kirjottaa englanniks, jonka takia tää suomi vähän tökkii joskus. Tai ainakii omaan korvaan se tuntuu siltä. Ja ku se yhistetään iloseen aiheeseen, tahmee teksti on valmis. Parhaimmillani oon siis ku kirjotan englanniks ja aiheesta, joka on surullinen tai synkkä, saan paljon enemmän tunnetta peliin. Löydän jotenkii paremmin sanoja ja kuvauksia sellaselle, ku taas ilosista asioista ei oikein oo mitään sanottavaa sen jälkeen ku asia on kerran todettu. Verratkaa nyt: "Ella on iloinen", ei se tarttee mitään selittelyä :D Vastaan "Ella tunsi olonsa kerrassaan kurjaksi. Häntä masenti. Oli kuin häntä olisi syöty sisältäpäin, karmea tunne raastoi hänen sisuksiaan kuin... kuin porkkana jota raastetaan parhaillaan." Psljon enemmän voi käyttää kielikuvia ja yhtä asiaa voi kuvailla monta kertaa, eikä se kuulosta tekopirteen puuduttavalta :D Ja monta lyhyttä ja ytimekästä lausetta peräkkäin näyttää hyvältä. Ilonen teksti samalla tavalla tehtynä näyttää siltä, ettei kirjottaja osaa käyttää välimerkkejä :D

Vähän hirvitti kyllä ku tuntu et toi teksti on vieläkii ihan typerää puuroo tossa alussa, mut ku en ihan oikeesti vaan osaaaa paremmin XD Onneks se oli vaan alku.

TS1 kanssa toi kirjottaminen käynnisty sit ihan kunnolla. Kuvat ja kuvausmahollisuudet on sen verran rajalliset, et joutuu luomaan lisää tapahtumia tekstillä. Ja se toimii. Runosuoni pulppuaa niin et meinaa vuotaa kuiviin. Olipa siis hankalaa siirtyä kakkosen pariin, ku siinäkään ei oikein ollu mitään kummempaa sanottavaa :D TS1 oli kohokohta, varmaan just siks et tasapaino kuvien kanssa säily sillä, et tekstissä oli painavempaa asiaa.

Medievalista ei pitäny tulla noin montaa kuvaa, mut Ella oli sen verran innokas esiintymään et nyt kävi näin.LOPPU SE NYT!

Jaa, oiskohan siinä nyt tullu kaikki sanottava? Kyllä varmaan. Tuun lisäilemään jos unohin jotain :D Ja kyselkää ihmeessä jos jotain tän pohjalta tulee mieleen. Tai kommentoikaa muuten vaan. Tai jotain, emt :D

Toivottavasti nautitte ja projekti oli mukava lukukokemus :DDD
Se oli siis se 50. (tai 56.) lukijan special, ootte mahtavia! ♥

3 kommenttia:

 1. Sä kyllä jaksat sit kirjottaa näitä pölinäpostauksia xD Se muute on jännä et ku ite teet jonkun "pienen" jutun johon kuluu tolkusti aikaa MUTTA sitä ei lopputuloksessa osaa silleen nähä ellei oo ite kattomassa. Tommonen lavastaminen, latailu ja posejen käyttö ni siihen kyl menee sitä aikaa melkosesti x(

  ja......

  "aina ne kissat oli jossain hevonkuusessa tai nuolemassa peräpäätään -.-" (Hei, sehän kuulostaa ihan... aidoilta kissoilta.....................)"

  XDDDDDDDDDDDDDDDDDddd

  VastaaPoista
 2. Tarina oli mahtava, ja oli upea idea yhdistää kaikki sims pelit toisiinsa. Se oli upea kohta kun Ella arvosteli ykkösen simien ulkonäköä.

  vihreätimantti.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Tossa eilen aloin lueskella tätä sun sims-blogia (siinähän meni sitten koko yö, kun oli kiva näitä lueskella), kun Radolan foorumilta linkin tänne löysin. Jossakin blogauksessa mainitsit jonkin NoIntro-systeemin ladanneesi, jotteivät Simsin alkuanimaatiot näy. Haluaisin tietää mistä tuon systeemin olet ladannut?

  VastaaPoista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)