lauantai 16. elokuuta 2014

The Sims 4 CAS Demo testissä

Tossa muutama päivä sitten tää demo tuli sitten kaikkien saataville ja päätin itekii testata sitä.
(Jotta "MITÄ MISTÄ MITEN??? :o" -kommenteilta vältytään, saat sen siis asentamalla koneelles Originin ja kirjautumalla sisään, jonka jälkeen demo löytyy polusta Kauppa -> Ilmaisia pelejä -> Demot ja beetaversiot. Siellä se on ekana. Ja in fact, se on myös Originin etusivulla joten jos et oo yhtä sokee ku minä ni klikkaat suoraan siitä :DDDDD)

Ihan hirveesti en tolta odottanu - eniten ehkä siks et jos se on yhtä hieno ku on annettu olettaa, ni ketuttaa tosi paljon ettei sitä saa kolmoseen ku kuitenkii ite peli on uutinen uutiselta vaan huonompi. Kiinnostaa edelleen osa asioita, mikä johtuu miun simstaustasta ja järkyttävästä uteliaisuudesta, eli pakko päästä kokeilemaan vaikka sit repisinkii pääni irti koska asd EA why such an aasi?

Mutta, tässä omia tunnelmia. Koitan vääntää jonkinsorttisen "arvostelun" samalla, siispä kuvia on melkein parikymmentä. Ja tekstiä liikaa.***

Alotetaan lopputuloksesta: Meet Hazel Quinzy. Kuvissa saattaa tytön kasvoissa esiintyä erilaisia piirteitä, johtuen siitä et kuvat ei oo aikajärjestyksessä ja osassa on lopputulosta muokattuna uusia kuvia varten ja osassa kuvia ite muokkausepisodin ajalta.


Oikeestaan tykkään siitä, millanen Hazelista tuli, ulkonäöllisesti. Ja nimi, no, sen etin nimipäiväkalentereista. Ja täytyy myöntää et nimen kanssa hieman inspiroi Batmaneista tuttu Harley Quinn, ex Harleen Quinzell. Hazel on kaukana Harleystä mut noi letit jotenkii teki sen. Ja koska oon viime aikoina pelannu paljon Batman-pelejä, niin Arkham Asylumia, Arkham Cityä kuin myös LEGO Batman 2:sta ja Arkham Origins odottaa Steamissa pelaamista; on miun Batman-fanitus ollu aika paljon esillä. Niin ja se 60-luvun sarja tulee vihdoin dvd:lle enkä vaan malta odottaa, katoin sitä 8-vuotiaana ja se laukas miun Batman-faniuden aikanaan. Enkä oo koskaan nähny kaikkia jaksoja joten YAY, 15 vuotta ja odotus palkitaan! 8) Kaikesta huolimatta Harley ei oo ollu omia pahissuosikkeja koskaan, eihän sitä luotukaan ku vasta 30 vuotta sarjan ilmestymisestä enkä oo kattonu animaatioita (yks typerä vhs miulla oli kyllä), mut noissa peleissä se on niin suuressa osassa et jotenkii... nainen, musta, punanen ja letit -> Harley Quinn ajatuksissani :D

Mutta se siitä. Paapatuksen loppuun vielä sen verran et tavotteesta saa siis bonuspiirteen, Intendentissä (ompas vaikee sana...) se on Keräilijä. Eli pretty much mitä kolmosessakin, kerättäviä löytää helpommin.

Tän pelin puhetyyleistä tykkään myös. Tykästyin kovin Hazelin ääneen.


Toi virne on aivan kamala. Siitä lisää kohta. Mut tässä näkyy vähän tota hiusvalikkoa ja miten värit menee - vaihtoehtoja siis on enemmän kun kakkosessa, mut ite et saa määrittää sävyjä koska ei oo Create A Style'a. Jotkut hiukset on kaksvärisiä/monivärisiä ja on äärimmäisen typerää et nekii värit on sidoksissa pääväriin. Esim. mustassa voi olla pinkkejä raitoja ja ruskeessa onkii punasia, ja ne myös on niin etkä maha mitään vaikka haluisit mustaan esim. vihreitä raitoja.

Myös sen totesin et kulmakarvat on mitä on, niitä ei saa muutettua ollenkaan. Ne on aina tollaset karvamadot (no sentään paremmat ku TS3 pelin omat) ja väri määräytyy hiusten mukaan. Tai ainakaan en törmänny missään välissä siihen, et niitä vois muuttaa. Eli jos on siniset hiukset ni sit on myös siniset kulmat :)))))))
Ehei, löysimpäs sittenkin! Samalla tavalla ku silmien väri säädetään silmiä klikkaamalla ja avautuu valikko, löytyy myös kulmakarvoja kulmia klikkaamalla. Huh, nyt saan tolta testimieheltä unibrown pois.


Siinä sitä virnettä lähemmin. Se näyttää oikeesti TS2 CAS-virneeltä. Ja joskus leuka jää väpättää jotenkii vammasesti et se näyttää luurankorobotilta jonka leukaan iskee oikosulku :DDDDD Tai sellaselta nukelta/robotilta joka voi avata suutaan ja "nauraa" niin et leuka vaan väpättää. That's creeepyyyy, tho.

Tässähän ei oo erillisiä valikoita niinku TS2 ja TS3 on et täältä hiukset, täältä vaatteet jne. Valikot on noi mitä tossa näkyy ja ne menee vielä alavalikkoihin, mut ensikertalaista voi hämmentää et mistä löydän vaatteet? Se on niinkiin helppoa, et klikkaat vaan simin kroppaa sieltä mistä haluut vaatteita muuttaa. Ja koitat välttää vääntelemästä vahingossa sen rummiinosia, jotka oot jo säätäny haluamaksesi.

Eli sen kroppaa saa väänneltyä missä välissä tahansa. Kaikenkaikkiaan voi säätää aika paljon ja lisäks vielä eri suunnista, eli edestä: kaulan paksuus, hartioitten leveys, olka- ja kyynärvarsien paksuus; rintakehän leveys ainakii miehillä, naisilla tissien leveys ja korkeus, vyötärön leveys, lantion leveys, reisien leveys, säärien leveys ja jalkaterän koko.
Sivusta: niskan paksuus, rintakehän ja selän laajuus tms. (ainakii miehillä), naisilla tissien koko ja korkeus edelleen, maha eli simille saa vaikka pömppömahan, takapuolen laajuus, pohkeitten paksuus ja jalkaterän pituus, ellei se ole sama ku toi koko. Käsillä ja reisillä on sama ku eestä katottuna. Käsivarret vaan helposti näyttää todella typeriltä koska ranne on aika ohut koko ajan ja KÄMMENET, niitä ei saa säädettyä! WTF??? Sit ku on joku lihaksikas mies ni ranne ku on ku pikkulapsella ja kämmenet on sirot, hienoa. Käsien säätö muutenkii on jotenkii omituinen, tuntuu ettei mitään muutosta nää ku se säätölaajuus on aika suppee. Paitsi ne kyynärvarret, jotka laajimpana on ku ylhäältä ilmapallot ja alhaalta normaalit.

Kattokaa noita ilmapallokäsiä!

Samoin kasvoja saa säädettyä läheltä vapaasti. Ensin vaan suun, nenän ja silmien kokoa ja sijaintia ja sen sellasta yleisesti. Sit ku menee tähän yksityiskohtien muokkaukseen ni pääsee säätämään muuta. Oikeestaan uusia säätöjä ei oo lisätty kolmosesta, ainakaan muutamaa enempää ja on "helpotettu" sitä slidereitten kaa säätöä mut periaatteessa systeemi on sama, vaan ilman slidereita.
Hiirellä pelleily on ihan hauskaa, mut joskus se tosiaan tuntuu hirveen tahmeelta. Ja vie oman aikansa et löytää mistä mitäkii säädetään. En löytäny Hazelin kanssa ollenkaan kasvojen profiilin säätöä. Säädin yhtä miestä ja sit yhtäkkiä siirsin sen naamaa eteenpäin joten ahaa, siellä se olikin. Ja näistäkään ei saa hirviöitä kakkosen tapaan, "rumia" kyllä jos niin haluaa. Iiristen koon muuttaminen on hassu ominaisuus, mielestäni ei ees välttämätön koska kuka haluaa similleen nuppineulanpään kokoset iirikset? o.o No lautasenen kokoset ymmärrän, jokuhan saattaa tykätä tehä anime-/manga-hahmoja. Tai sen, et jos tekee pienet silmät ni normaalinkokoset iirikset voi olla liian isot (tosin ne kyllä muuttuu silmän mukana). Jos tekee pienet iirikset ja mustan värin ni se näyttää sarjakuvahahmolta :DTossa on kans oikeestaan yhtä aikaa plussa ja miinus se, et kasvoja katotaan ihan helkkarin läheltä. Näkee ainakii tarkkaan mitä tekee, MUTTA itestä tuntuu et ne kasvot on niin isot et en enää nää mitään. Tossahan se ei näytä isolta, mut ku tuo on koko ruudun kokonen (ja mitä isompi ruutu, sen isommat kasvot...) ni katot periaatteessa aidon kokosia kasvoja 50cm päästä. Itellä siis häviää se kokonaisuus yksityiskohtien alle. Ja pois ei kuitenkaan voi rullata, vaan täytyy poistua kokonaan tosta tilasta, jollon et pysty säätämään yksityiskohtia kauempaa. Näin isona mie sen siis nään.

Ja ne ripset. Mitä tapahtu TS3-ripsille? Noi tosiaan on tollaset mustat pökäleet eikä niitä voi edes säätää. Miehillä niitä ei ole, tietenkään. Ja vähänkö näyttää typerältä. Mut silti paremmalta ku nää naisten ripset. Eihän tota eyelineriakaan näy tuolta ripsen alta! Kyllä, se paksumpi piikki on ripsi, se suhrusempi juttu on eyeliner.

Siinä miesten silmät. Paljon fiksumman näköset. Btw, tekasin just äsken tän miehen. Vaikka olikii nopee säätö ("säätö" heheheehehehehhe ::::D:DD:D:D:: einäin) ni tykästyin jotenkii taas :o Täytyy säästää tämä. Mietiskelin et pitäsköhän laittaa tää Hazelin veljeks, emt :D

Anyway, jatketaan.

Siinä se virne Hazelinkin naamalla. Pakko joskus napata kuva tai video siitä TS2-ilmeestä ja tehä vertailuvideo. Mmmmust!

Siirrytääs luonteeseen:

Tavotteet on tälläsiä. Tai noi on kategorioita, joissa itessään on sit kaikissa 1-3 eri tavotetta. Se Hazelin i:llä alkava hieno sana, jonka jo unohin ja koska oon laiska enkä jaksa selata ylöspäin, on yks luontotavotteista. Ne liitty muutenkii kaikki keräilyyn. Kolmas oli kaloista ja ekaa en edes muista.

Tässä yksi syy sille, et tuli mieleen Harley Quinn :D Mietin hetken et tekisinkö sen mut näääh, en.

Ironista, kerran niitä sukupuitaKAAN ei tule. Tää on siis toi missä on SUKUPUUN KUVA. Mur.

Piirteitä saa valita kolme (en tiedä tuleeko niitä pelatessa/muka-valmiiseen versioon lisää). Kategoriat on Tunne-elämä, Harrastukset, Elämäntapa ja Sosiaalisuus.
Suurin osa on tuttuja kolmosesta lisäyksillä/muutoksilla, mut muutama uuskin mukaan mahtuu. Animaatiot noihin oli samaan tyyliin ku kolmosessakii, eri animaatiot toki mut et sim reagoi tiettyyn piirteeseen tietyllä animaatiolla. Miinusta siitä, et reaktoita oli (ainakin tässä vaiheessa) vaan yksi ja muutama piirre jako jopa saman animaation. 

Wut? XDDD

Mielipuolet on aina ihania :D I hope so. Terveisin TS3-sekopää-fani :D

Hm, mie ku aattelin et snobit innostuis nimenomaan epä-älyllisistä tv-ohjelmista. Voisivat kyylätä miten realityissä rikkaat säätää typeriä juttujaan.

Alullepanoyritykset indeed XD

Animaatioita :D

Tää lapsikammosen animaatio on ihana :D Se vaan kattelee ympärilleen ja epäuskosena puistelee päätään ja nyrpistelee nokkaansa :D♥

Noi animaatiot muutenkii on jotenkii yllättävän onnistuneita. Todellakii ovat panostanu animaatioihin. Kaiken muun sijaan. Kävelytyyleissä tosin kävely on liian nopee tai FPS:ää liikaa/liian vähän (en osaa sanoa kumpi tätä aiheuttaa), et tuntuu ettei silmät kerkee mukaan. Näkee liikettä mut ei kerkee esim. ilmeitä näkemään kunnolla.  Laitan havannollistavan videon myöhemmin omana postauksenaan.

Kävelytyyleistä myös sen verran, et vähänkö on varmasti rasittavaa jos sim 24/7 taapertaa samalla tyylillä. Alussa ehkä hauskaa ja söpöä, mut sit ku se kävelee nokka pystyssä joka paikkaan ni siinä vaiheessa varmaan alkaa tekee mieli repiä hiukset päästään.

Mut animaatiot on tosi sulavia ja jotenkii... miellyttää silmää em. asiasta huolimatta. Kolmosessa ne on joskus vähän tökkiviä. Tai sit se johtuu siitä et miulla on kaikki lisäosat ja edes (wnb-)superkone, joka pyörittää lagimatta kaikkia uusimpia pelejä Batmanista Skyrimiin täysillä grafiikoilla, ei jaksa pyörittää kolmosen grafiikkaa kunnolla. Se sen täytyy olla. Se liike ois sulavaa varmaan pelkällä peruspelillä ja ilman twallanin SP:tä. Huonoilla grafiikoilla. Ja maailmassa jossa on vaan yksi tontti. Koska EA. Niin, jatketaan.

Create A Stylen puuttumisen miinuspuolia: WHY U NO SAME COLOR??? D:::::::::::::::::::


Yleisesti jäi tästä CASista jopa yllättävän hyvä maku suuhun. Valikoima on suppea, mut niinhän se aina demoissa on. Tosin toivon vaan, EA:n tietäen, et niitä vaatteita oikeesti olis jopa. Ku ainakaan TS3:n kanssa vaatteita ei missään lisäreissä tullu paljo nimekskään. Paitsi DIESEL'issä tuli aika paljon. Mut kuitenkii, u know, EA:n "paljon" on aika kiistanalanen käsite.

Moni valitteli hiiren kankeutta, ei se oikeestaan ollu niin kankeeta. Ehkä demo sit lagaa joillain? Tai ehkä hiiren asetukset on päin honkia. Ku siihen tottu ni simin säätö alko olla jo rutiinia. Jopa alle tunnin säätämisen jälkeen. Toisaalta, oon ite kyl sellanen et teknologian kanssa opin asiat nopeesti ja simssiä ykkösestä asti pelanneena tiiän simssin mekaniikan ja kai osaan ettiä asioita oikeista paikoista.

Minuu on nyt ruvennu oikeesti kiinnostamaan TS4 tän CASin pohjalta, mut jokainen uutinen vaan latistaa koko hommaa. Edelleen meinasin sen hommata jossain välissä, ehkä en täydellä hinnalla, en tiedä vielä. Mut ku oon ite niin hirvee keräilijäluonne ja sims-on/off-fanina haluun aina kokeilla kaikkee uutta, ni haluun tätäkin kokeilla.

Siinä on niin paljon puutteita etten tiedä korvaako sitä edes EA:n hehkuttamat uudet jutut. Jos sukupuitakaan ei ole, se jotenkii latistaa sitä koko pelisarjan ideaa. Sukulaisuussuhteet näkyy suhteissa, mut ei se oo sama asia. En vihaa mitään niin paljon ku sitä, et pelissä voi lisääntyä mut joudut pitämään manuaalisesti listaa sukupuusta. Ei se vaan toimi niin. Kakkosessa jo tuli sukupuut, onks se muka oikeesti niin vaikee asia toteuttaa? Ja jos toi pelimaailma toimii enemmän kakkosen mukaan (?), ei sinne ees tuu pelin ite ohjaamia sukuja ja sukupuita.
Vauvat on objekteja animaatioineen (taas ne ketun animaatiot), taaperoita ei mailla halmeilla, lapset on lapsia ja teinit, aikuiset ja vanhukset kaikki saman pitusia. Oisivat nyt edes teineistä tehny teinien pitusia ni oisivat saanu tehä lisää ah-niin-ihania animaatioita.

Arvatenkin tässä käy niin ku oon arvellu jo ihan alusta asti: nelonen on syvältä mut osa ominaisuuksista sellasia et TS3 pelaaminen ketuttaa syvästi, ku niitä ei ole siinä. Eniten kyllä kolmosen kanssa ärsyttää se, ettei se toimi ja mikään kone ei oo tarpeeks tehokas sille. Sen jos ne ois voinu korjata, ja jatkuvan bugituksen ja virhekoodit, ni olisin onnellinen koko loppuikäni. En vilkasiskaan neloseen päin. Mut kettu ku toi peli on tollanen bugipesäke jota edes EA ei koskaan saanu ratkottua. Ei kauheesti kiinnosta avata peliä ja odotella melkein puoltatuntia pelin käynnistymistä vaan saadakseen lopusta loskaa niskaan koska peli jäätyy, kaatuu, jumittaa, bugaa tai ei suostu tallentamaan.

Meni vähän angstin puolelle tämä loppu, mut ihan aitoja fiiliksiä nämä ja MINUN BLOGI MINÄ SAAN TEHÄ NIINKU HALUUN :DDDDD Ei vaan, oikeesti ärsyttää tää tilanne niin paljon. Tai paljon ja paljon, mut ku ei oo peli-intoa TheBugipesäke3:sen kanssa ja Nelonen on rimanalitusten kuningas.

Loppuun asiasta autuaan tietämätön Hazel. Ehkä sen hymy vois tarttua meihinkin.
(Ja videota tulossa myöhemmin tosiaan. Meinasin tehä siihen pienen editin. Mut nyt meen pelaamaan Batman: Arkham Originsia vihdoinkin.)

9 kommenttia:

 1. Kiva ja hyödyllinen postaus :)
  Mutta siis wuuut, aiheuttaako twallanin sp lagimista vai luinko (taas) väärin? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se saattaa aiheuttaa lagimista, tai sellasta et se "lataa" pitempään, koska se hallinoi niin montaa asiaa pelissä. Mut siinäkii voi säätää jostain niitä aikoja et kuin usein se tekee juttujaan, mut en oo jaksanu vaivautua :D Joskus vaan pelasin vähän aikaa ilman sitä ja esim. hiirellä pyörittely toimi sulavammin ku sen kanssa, mut en kyllä ilmankaan voi pelata :D
   Eli ei sellasta varsinaista lagimista ja jäätämistä, vaan niinku... graafisesti, tai silleen. En osaa selittää :D

   (Ja jos ihmettelit mihin kommenttis hävis ni Blogger oli taas sitä mieltä et se oli roskaposti -.-)

   Poista
  2. Siis CAS:in lagaaminen ei johdu siitä?

   Poista
 2. Ehkä EA tekee nelosen, koska ei jaksa enää edes yrittää korjailla kolmosta joten päättävät jättää sen sitten vaan olemaan - ei varmaankaan tuu siitäkään niin paljoa valituksia ku tosi monet on siirtyny pelaamaan nelosta :DD Master plan. Tai sitten ne ei korjaa kolmosen bugeja, jotta pelaajat ostais nelosen!

  Noi animaatiot on kamalan suloisia XD

  Eikö neloseen siis tule tarinan etenemistä muille kun sun omille simeille vai mitähäh? D: Kyllä välillä (lue: HYVIN usein) tuntuu että EA menee sieltä mistä aita on matalin, mutta toisaalta nelosessa on niin paljon kaikkea sellaistakin mitä en malttais millään odottaa :D Olishan se pitäny arvata että se mun negatiivinen suhtautuminen vielä jossain vaiheessa muuttuu kauheeksi hehkutukseksi :D
  Yhtenä näistä asioista, joita venailen, on se, että ehkä viimein pääsisi pelaamaan TOIMIVAA PELIÄ -___- Edes hetken.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheeta ku oon laiska vastaamaan XD Mut niin, se on omakii visio et TS3 oli ihan liian iso pala ja ne oli itekii kusessa kaikkien ongelmiensa kanssa et parempi viitata kintaalla ja alottaa uus projekti helpommalla enginellä.

   Ja ei siihen tuu tarinan etenemistä. Tai simit vissiin vanhenee kyllä, mut ne ei hanki töitä, mee naimisiin tai saa lapsia >.<

   Ja uutena juttuna: pelikieleks ei välttämättä edes saa muuta ku englannin! Joko se on major bugi jolle nauran jo nyt, tai sit ne on oikeesti vaan rahanahneita kusipäitä ja kielimainoksissa on joku minimaalinen teksti "only during installation". Näin liiotellen kylläkin, mut ihan hämäriä juttuja taas...

   Poista
 3. Ilmeisestihän ripsien pituus vaihtelee ihan silmien mukaan, mikä on minusta tyhmää, koska pidin kolmoset sliderista missä ihan itse pystyi niiden pituutta säätämään.

  Banssun kanssa olen ihan samaa mieltä: tuntuu, että EA menee yleensä sieltä mistä aita on matalin, joten odotan todella varauksella ylipäätään hius- ja vaatevalikoimia ja hiusten värejä. En nosta toivoani korkealle, vaikka haluaisin todella että valinnanvaraa olisi perus pelissä ainakin tuplasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, tätäkään en tienny. No, eipä sitä voi kerralla kaikkee osatakaan :D Mut itekii tykkäsin sliderista enemmän.

   Ja mie oon samaa mieltä teijän molempien kanssa. EA on harrastanu tätä aidan matalampien kohtien käyttöä jo ihan liian kauan.

   Poista
 4. Joo silmiä klikkaamalla voi valita erilaisia silmiä, joissa on sit erilaisia ripsejä tai ei ripsejä ollenkaan (miehistä en tiedä), siellä on myös aasialaisemman näköisiä silmiä jne.

  Hiiren kankeus on sitten jännä asia, sillä omalla koneellani tuntui, että hiirtä pitää vetää ihan hirveän pitkä matka, että sain vedettyä vaikkapa nenää pidemmäksi. Toisella koneella hiirtä ei tarvinnut liikuttaa melkein lainkaan. Tarkistin vielä asetukset ja hiiren liikkumisnopeuden koneiden asetuksista, ja hiiri oli kummassakin koneessa täsmälleen sama, joten en tiedä mikä tämän aiheutti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiireen en voi kyllä sanoa muuta ku että EA jälleen kerran. Syytetään vaan EA:ta kaikesta! :DDD Itellä ei oo kokemusta muusta ku tästä omasta koneestani ja hiirestä ja... en enää ees muista mitä sanoin hiirestä tossa postauksessani. XD

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)