sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Ajatuksia pölinän muodossa (Sims3, Sims4, muuta~)

Teitä lukijoita on siellä on 56, kiitos ja antexi, oon taas laiminlyöny teitä. Paitsi et onko se laiminlyöntiä, jos löytää kasan pelejä, joita on NAUTINNOLLISTA pelata ku ne ei jäädä, bugaa, vammaile ja kaadu joka käänteessä, niinku sims tekee? Oon siis viime viikot pelannu kaikkee muuta ku simssiä: Mafia, Batman: Arkham Asylum, Trine ja Skyrim. Ja meinasin hankkia vielä muitakin pelejä, kuhan jossain välissä on rahaa yhtään ylimäärästä (ja uuden tietokoneen osiakin pitäs ostella jos meinasin sellasen kasata joskus).

Työt jatkuu elokuun loppuun, ja syyskuussa alkaa koulu - pääsen opiskelemaan hevostenhoitajaks for real! Mut nyt ainakii tiedän ettei työt oo este pelaamiselle. Ei oo vaan simssittäny ku ensin se käynnistää sitä kauemmin ku noita muita pelejä yhteensä, ja toimivuudesta ei vaan voi koskaan olla varma. On ihana pelata Skyrimiä ku ei tarvii pelätä et menettää taas kaiken hetkellä minä hyvänsä - paitsi yhen kerran se sammu itestään, mut sen tallentaminenkaan ei kestä ku 2 sekuntia joten sitä tallentelee mielellään usein. Sims tallentaa varmaan about 5min tai enemmän, ja se tunne on vaan niin raastava ku pelaat ja joka kerta ku painat "Tallenna nimellä..." saat pelätä virhekoodien sisarusparvea. Aina ku innostut ettei niitä oo ollu aikoihin, pahaa aavistamatta se iskeekii taas Virhekoodi 12:n ruutuun. Ja sen jälkeen ku on tallentanu, saa koko ajan pelätä missä välissä se taas kaatuu tai bugaa tai jäätyy tai muuta kivaa. Eli se koko pelaaminen on vähän sellasta living on the edge -tyyppistä.

Oon simsblogeja (no, lähinnä Depsun ja banssun) lukenu kyllä koko ajan silti, mut se on vaan niin paljon helpompaa ku tavallaan tekee jotain simssin kanssa mut ilman et joutuu koko ajan raivoomaan pelille jokaisesta asiasta.

Yks syy on varmasti myös Tulevaisuuteen-lisärin ilmestyminen. Viimenen TS3-lisäri. Tää miun taantuma on jatkunu about marraskuusta asti ja sillonhan pääsin vihdoin testaamaan sitä lisäriä. Ehkä se jotenkii söi sitä intoa, et oli tavallaan kaikki nähty. Oishan Storessa vielä paljon kaikkea, mut en haluu laittaa siihen rahaa. Löytyyhän niitäkin ilmaseks ladattavana jostain, mut se taas on periaatteessa laitonta. Ja en haluais ladata niitä laittomasti, koska sit en taas tiedä et miten tekisin blogin kanssa ku A) en haluu valehella B) sanoa vaan "no comments" C) eikä "varastetun tavaran" piilottelukaan kuulosta hyvältä ku tietenkii niitä esineitä haluais esitellä muillekin. Eli toistaseksi, ei tuu mitään.

TS3 tuntuu kaikinpuolin niin kauheen raskaalta peliltä. Et vaikka kone on hyvä ja pyörittää peliä erinomaisesti, sims ite on niin raskas ettei meinaa jaksaa ite pyörittää itteään. Simssin pelaamisen pitäis olla hauskaa ja TS3:sen kanssa viime aikoina se ei enää sitä ole ollu. Olishan se jos se pyöris niin ku kuuluu, mut ku se vaan yksinkertasesti ei osaa toimia oikein, eikä se ole enää edes kiinni koneen tehoista taikka ladattavista.

Kyllä mie sen varmasti taas joku päivä avaan, mut ku ei oo huvittanu yhtään avata Rogetien postausta ku luulin ratkasseeni ne virhekoodit ja sit se rupes heittämään numeroa 12 taas uudestaan. Oasis Landingissa niin ei käyny - Damienhan on siellä edelleen - mut ku inhottaa jo ajatuskii et sit ku palautan sen takas kotiin, entä jos ne virhekoodit lisääntyy taas pupujen lailla? Resetoin kyllä sillon koko kaupungin, joka saatto auttaa asiaa, mut en oo jaksanu testata. Miullahan on kuitenkii edelleen suunnitelmat Damienin varalle ja nimiäkin listattuna vihkossa, mut tää sims vaan tekee pelaamisen, tai siitä nauttimisen, melkein mahottomaks näillä tempuillaan. En enää vaan luota siihen, et se vois joskus jopa toimia virheettömästi. Piste.


Pelasinhan myös Medievalia jonkun verran, se sentään toimii ERITTÄIN HIENOSTI. Kukaan ei vaan kommentoinu siihen. Sitä kyllä luettiin, mut ketään ei kiinnostanu jättää kommenttia. No, aina ei voi voittaa, en siis ole siitä vihanen! Tiesin kyllä et se ei moniakaan kiinnosta mut silti yllätyin siitä et kuin monta kertaa se silti oli luettu.


THE SIMS 4 - Nii-in. En tiedä ootteko jo oottanu et mitä mieltä mie tästä pelistä oon? Monihan on innostunu kovastikin ja monien pelaajien blogien puolesta on pelätty, et mitä sitten käy ku TS4 saapuu markkinoille. Ensinnäkään en vaan usko et syyskuun 2. päivä saadaan yhtään mitään. Koska...


...tämä tässä on vanha TS3-mainos, TS2: Kartano ja puutarha -kamasetin mukana tullut. Huomaatteko jotain hassua? Kyllä, 20. helmikuuta 2009. Tää kamasetti ilmesty marraskuussa 2008 ja EA:sta vakuutettiin, että peli tulee ulos helmikuussa 2009. Vaan ei tullu, se siirty päivään 5. kesäkuuta 2009. Ja pelit nyt aina ilmestyy ilmotettua päivää myöhemmin yllättävien bugien yms. takia. Siispä en tosiaankaan usko et TS4 pääsee niin helpolla, sanokaa miun sanoneen et siirtyy vähintäänkin joulukuulle. Yllätyn kyl todella (ja epäilen et peli on pahasti puoliraaka...) jos se oikeesti ilmestyy tollon syyskuussa! :D

Meinasin kyllä ostaa ainakii peruspelin itelleni, koska simssistä ei pysty saamaan täydellistä kuvaa ennen ku ite pelaa. En oo erityisen innoissani pelistä. Tai oikeestaan, en oo YHTÄÄN innoissani pelistä. En oo ees seurannu mitenkään suurella innolla videoita, kuvia ja uutisia, mut oon noita joitain official gameplay trailereita (joissa niissäkin usein lukee "may not describe real gameplay" tai jotain vastaavaa -.-") kattonu ja Radolan TS4-topicia seurannu. Voihan se mennä tietty siihen "tää on ihan tyhmä mut ostanpa nyt silti tän lisäosan" ja 12 lisäosaa myöhemmin peli on edelleen tyhmä mut minen oo viisastunu yhtään.

Tällä hetkellä tunteet on tosi ristiriitaset:
- Grafiikat ja hiusten laatu ärsyttää ehkä eniten. Se näyttää siltä, ku TS3-maailmaa ja simejä olis pyöräytetty blurraus-työkalulla.
- Ne CAS-tilan ja rakentamisen ominaisuudet, jotka ehottomasti haluaisin TS3:seen ja siinä vaiheessa TS3 ois suorastaan täydellinen (paitsi et Kauppa auki -tyyppinen lisäri kruunais kaiken). Jo ku eka huhut ja jutut tuli nettiin, mietin et ketuttaa niin paljon jossain vaiheessa ku TS3:sta pelaa ja on saanu käyttää jossain vieläkin parempia slidereita; ja sit ku TS4 pelaa ni siitä puuttuu niin monta asiaa mitä kolmosessa on ja mitä todennäkösesti neloseen ei tule, ku mietitään niitäkin kaikkia TS2-juttuja mitkä jätettiin pois TS3:sta.
- Kuulin, ettei taaperoita tule peliin. MITÄ HELKUTTIA? Toivottiin uusia ikäpolvia ni mitä, poistettiinkin yksi! -.- Eikä edes uusia.
- Create A Style jää pois, joka on todella iso miinus koska vihasin TS2:sen sisustamista ku jos halusit mätsäävät huonekalut ni lataapas sata uutta huonekalua tai niihin kuoseja, ja koita sit löytää ne niistä pienistä kuvista tavaran kuvauksesta. (Ja siitä huolimatta sisustin ja rakensin siinä tosi paljon, ku TS3:sen mahollisuuksista ei ollu vielä tietoakaan :D)

Ja en muista oliko muita juttuja, mut tässä nyt ainakii nämä. Eli lyhyesti sanottuna, voisin ottaa noi rakennustilan ja CAS'in jutut kolmoseen (ja major patchin joka poistais/korjais kaikki ongelmat ja bugit, mitä EA kehitti vuosien saatossa, mut tää toive on ehkä samaa tasoa irl-kuolemattomuuden toiveen kanssa) ja jättää nelosen kaupan hyllylle. Mut katotaan sit "syksyllä" et mitä tapahtuu ja onko peli oikeesti niin kamala ku mitä nyt on annettu ymmärtää.


PROJEKTISTA varmaan haluttiin kuulla kans. Kolme sanaa: ei ole edennyt. Kyl mie sen vielä teen (kaiken lisäks ku ei tarttee ees avata tota samperin bugipesäkettä projektin saamiseks loppuun, paitsi et noi kuvat oli luonnottoman tummia syystä X [=dunno why] et jos en saa niistä tarpeeks vaaleita ni joudun kuvaamaan uudestaan -.-"""""""""""""""), mut ei oo ollu hirveesti intoa, tähänkään :D Joudun opetelemaan muutamia juttuja yhessä toisessa ohjelmassa ja valmistelemaan juttuja aika paljon, ennen ku voin jatkaa. Ei sen varmaan pitäs olla ku parin-muutaman päivän prosessi jos oikeesti ottas itteään niskasta kiinni, mut jos ei ole intoa ni ei kyllä ole keskittymiskykyäkään - vähän sellanen olen :D Voisin kyl melkein avata sen ohjelman nyt ja yrittää ihan oikeesti, et jos jotain sais aikaan, sais senkii joskus pois alta ja tänne teijän kiusaks ihasteltavaks.


Sellaisia ajatuksia siis tässä parin kuukauden ajalta. Jos teillä tulee omia ajatuksia tai kysymyksiä (paitsi ei luokkaa "kerro mikä se projekti on 8)" sry) tai mitä ikinä, ni heittäkään ihmeessä kommentilla!

24 kommenttia:

 1. Oot varmaan ensimmäinen ihminen jonka kommentteihin TS4:stä pystyn niiin paljon samaistumaan :D

  Kaikista eniten mua kyllä ketuttaa se tyylinmuokkaustyökalun (or whatever) poisjättäminen, mitä ihmettä? Kai ne yrittää sillä saada sitä toimimaan paremmin, mutta hei c'moon! Mä ihan liioittelematta muokkaan niitä kuoseja koko ajan. En oo jättäny varmaan yhtäkään asukokonaisuutta CASissa tai huonekalua (tai seinä-/lattiamateriaalia) rakennustilassa sellaseks mitä ne on :D Tämän puolesta ei todellakaan houkuta.

  Samoin ne grafiikat. Ne simit näyttää niin muovisilta, puhumattakaan esimerkiksi HIUKSISTA. Tulee mieleen niitä muovisia pikkunukkeja millä leikin pienenä, jotain Polly Pocketeja ym joiden hiukset ei siis ollu sellaset oikeet hiukset vaan sellanen muovinen lätty :D

  Kaikista pahinta on se, että EA jättää niitä "tärkeitä" juttuja pois saadakseen pelin pyörimään paremmin, eikä se kumminkaan pyöri. Tökkii varmaan loppujen lopuksi ihan yhtä paljon kuin kolmonen, ja on ihan yhtä täynnä bugeja :D

  Kuitenkin tunnen itteni sen verran hyvin että luultavasti tuun tänkin vielä hankkimaan - tosin mulla ei todellakaan oo intoa alkaa maksamaan siitä sitä täyttä hintaa, joten on pakko odottaa että se laskee ensin. Siinäkin taas saattaa kestää mutta en ihan niin innoissani oo tästä pelistä et menisin pulittamaan siitä sellasta hintaa :D
  Joka tapauksessa sittenkin kun hankin sen niin tuun mitä luultavimmin pelaamaan kolmosta sen rinnalla, koska ei. En aio luopua mun perheistä ja... kaikesta :D

  Tämäkin oli jälleen hyvin tärkeä kommentti, koska olen varma että sua kiinnostaa ihan järjettömän paljon mun rageni ja omat pohdintani muutenkin :D Not. Mut tulinpahan silti selittäneeksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, ton tyylinluonnin kanssa. Itekii aina ku sisustan/vaatetan simejä, käyn läpi kaiken mahollisen tyyl.luonnilla. En vaan kestä sitä et joku on pikkiriikkisen väärän sävynen tai muuten kiva mut aivan liian väärä väri x( Miulla kestää siks aina ihan sikakauan CASissa (tosin kukaan ei ole hitaampi ku miun sisko.........................hehheh) ku veivaan tyylejä ees taas ja sit joku yläosa onkii typerä ja vaihan sen ja taas alkaa alusta XD Hölmöö, jos vaatteita/huonekaluja pitää ulkonäön sijaan sijotella värin pohjalta, koska kakkosessa vihasin sitä. Värit oli kohillaan mut kalusteet ristiriidassa keskenään tai just ja just sopi toisiinsa.
   Joskus se alkaa puuduttamaan, ja siinä vaiheessa jätän sit siltä hetkeltä sen säädön sikseen ja jatkan joskus toiste, tai yritän olla laiska ja sit kuitenkii häiriinnyn ja tarraan taas siihen työkaluun :D

   Joo toi Polly Pocket oli aika hyvä kuvaus! Ite en niillä koskaan leikkiny (barbit ftw) mut pelasin joskus netissä jotain (köh vähän vanhempana koska dress-up games ftw also) ja sellanen muovikimpale se tukka on.

   Mie vielä mietin et ostanko täydellä hinnalla koska rahaahan se vaan on eikumitä--- ei vaan, siis ku se riippuu ihan siitä että oonko liian "innokas" odottaakseni hintojen laskua, joka saattaa olla vielä kahenkii vuoden päästä puonnu vasta sellaset parikymppiä ja maksaa silti edelleen omaisuuden verran koska sims. Ku silleen ois siistiä olla ekojen joukossa peliä testaamassa, koska voisin sanoa etten halua spoilaantua liikaa. Vaikken kovin paljoa peliltä odota, haluisin silti testata sen mahollisimman heti ja ilman et juttua pursuaa joka tuutista (ja blogista) :D

   Ja niin, minäkään en kolmosesta ihan hevillä luovu. Tähän peliin on kehittäny ihan omanlaisensa ja erilaisen (viha-rakkaus-)suhteen ku mitä vaikka kakkoseen. Siinä en koskaan pelannu suvuilla kolmatta polvea pitemmälle, joten en koskaan oikein edes kiintyny simeihin. Kolmosen kanssa on ihan eri asia. VAIKKA olin 18 ku peli ilmesty, mut ehkä se onkii sit se et asiat tuntee eri tavalla ku teininä ja asiat muistaa kans paremmin vanhempana (vai miten se olikaan et vanhuus ei tule yksin tai jotain sinnepäin?), emt, selitän :DDDD

   Ja kyllä kiinnostaa, miehän nimenomaan kirjotin postauksen loppuun et kirjotelkaa omia ajatuksianne ja saatiinhan tässä jotain (pinta?)syvällistä keskustelua aikaan :DDDD

   Poista
  2. Ott semmonen :D banssu. Seittemän :D löyty sun kommentista xD

   Poista
 2. Kiva kuulla susta! :) Oli mukavan pitkä pölinä ja monesta aiheesta!

  Onnea opiskelupaikasta! Tosi hieno juttu, kun tietää miten paljon oot tota halunnu. Suon kyllä sulle kaiken onnen ja ilon mitä saat, oot sen niin ansainnu! <3

  En tiedä miten se näkyy, et edellinen postaus on luettu muttei kommattu. Mä en lukenu, kun ei kiinnosta Medieval. Mut taisin vilkasta vähän, en tiedä näkykö se lukemisena sitten. Ja nythän siellä on yks kommentti... ;) Meinasin vaan, et moni saattaa klikata sun blogiin ja siihen postaukseen, muttei kommentoi kun huomaa et ei ole kiinnostava postaus. Emt mut toi vaan tuli mieleen omalta kohdalta... Mä kyllä aina kommaan, kun on mielenkiintonen postaus eli muut ku Medieval. :)

  Kurjaa, et sulla ongelmat jatkuu Simsin kans. Ymmärrän kyllä täysin, itellä kans sen verran välillä tulee jotain vaikka periaatteessa (koputtaa pöytää) pyörii hyvin. Varsinkin nyt, kun viimein latasin modeja! :D Uskalsin! En tiiä miksen oo uskaltanu ennen... Muutenkii toi latailu on nyt lähteny ihan hanskasta mulla. :( Latailen lähes joka päivä jotain. Aina päätän, et ei enää ku on jo niin paljon kaikkee, mut sit taas nään jonkun ihanan joka on pakko saada... Erityisen tyytyväinen oon ollu Storyprogressioniin. On hienoa, kun simit viimein jatkaa eloonsa ihan itekseen! :) EA:n systeemi oli ihan peestä tonkin suhteen. Ja sit ku se on viä silleen realististakin, et välillä ne erookin itekseen. Ja koska haluan pakkomielteisesti kontrolloida kaikkia simejä, tykkään kuulla esim. jos joku kuolee tai saa uuden työn ja missä kukakin nyt yleensä menee ja ketä kaupungissa asuu. Harmittaa kyllä nyt, ettei aiemmin tullu noita ladattua! Kun on menettäny paljon ilman niitä.

  Lisäks innostuin ihan hirveesti Sims 2:sta, kun kattelin LifeSimmerin LP:tä kakkosesta. En muistanu juuri mitään siitä, niin on ihan mahtavaa pelata "lähes uutta" peliä. Toki sit pelatessa muistuu mieleen kaikkee, et "ai niin noinhan se olikin" ja "ai tässä oli tääkin". Nyt oon asentanu kaikki lisärit, mut kamaseteistä jätin useita pois et peli toimis mahdollisimman jouheesti. Ja toki siihenkin on tullu sit ladattuu kaikkee... :D Muutamia ongelmia oli lisärien asennuksen kans, kun on "liian uus" Windows. Mut onneks sain nekin korjattua ja nyt peli toimii moitteettomasti. On tosi hauskaa pelata välillä kakkosta ja välillä kolmosta, ei kyllästy niin helposti ja kun ne on niin erilaisia kuitenkin.

  Nelosesta, mä olin kans yllättyny tosta taaperoiden pois jäämisestä. Tosi tympeetä! Eihän vastasyntyny voi millään muutaman päivän päästä mennä kouluun... :( Uima-altaat ei niin paljon harmita, kun niitä on vaan rikkaammilla. Ymmärrän kyllä jenkit, niitä varmaan enempi harmittaa, kun uima-altaat on siellä niin yleisiä. Eniten silti ihmettelen, et pelin julkasuun on noin vähän aikaa ja koko ajan näytetään vaan lyhyitä pätkiä eikä kunnon pelaamista. Kuinka kesken peli oikeen onkaan?!? Ja tietysti noi isot lisätiedot tuli nyt vasta, kun innokkaimmat on jo tilannu pelin ennakkoon. Mitä netistä oon lukenu, tosi moni katuu jo nyt tilaamistaan. Ite aattelin kattoa julkasuun asti, jos vähän laskis hinta. En usko ainakaan, et tilaan ennakkoon. Lähinnä rahasta on nyt kyse, mut muutenkin. Enkä kans usko, et saavat viä syyskuussa peliä ulos tai sit se on ihan järkyttävä raakile TAAS. Ite en niin hirveesti edes odota nelosta, koska kolmosessa on vielä niin paljon pelattavaa ja nyt kun taas innostuin uudestaan kakkosestakin! :) Mut toki katon mielenkiinnolla muiden tekemiä LP:tä, kunhan peli ilmestyy. Siitä saa kuitenkin jonkunlaisen käsityksen.

  Mites muuten sun omaan kotiin muutto, ootko jo päässy asettumaan ja miltä on tuntunu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :)

   Luultavasti just pelkkä postauksen avaaminen menee "lukemisesta", ja sitä itekii mietin et joko ihmiset on vaan avannu sen ja todennu ettei kiinnosta, tai jostain syystä ohjautunu blogiin aina sen kautta. Katselukertoja kuitenkii on lähemmäs 200 ellei yli, joten luulis jokusen sieltä olevan ihan kunnolla luettu :D Ja se ainoa kommentti siihen postaukseen ei liity ite postaukseen mitenkään, uus lukija ilmotteli vaan omasta blogistaan :)

   No, jatkuu ja jatkuu. Ne ei oo niinkään niitä yksilöllisiä ja satunnaisia ongelmia, vaan niitä järkyttävän kokosia bugeja ja muita virheitä mitä on kaikilla simssin pelaajilla sillon tällön (ja joskus vähän useemmin) ihan vaan simssin ja EA:n takia. Ei oikein toi peli kysele pelaajalta et mitäs mieltä ollaan, se vaan iskee virheet ja ongelmat ihan puskista :) Toisaalta vois kyl auttaa se et ois enemmän muistia koneessa, mut sitä varten pitäs tosiaan koneen komponenttiosastoa päivittää vähintäänkin 64-bittisellä Windowsilla ja lisämuistilla... Ite taas haluaisin kokonaan uuden "moottorin" koska tää tän hetkinen kokoonpano, tai siis sen "sydän", on vanha ku mikä ja silti toiminu äärimmäisen hienosti kaikki nää vuodet.

   Modit♥ (y)
   TS3 on se erikoisuus et modit oikeesti korjaa peliä. Tai vois sanoa et nykyään peleissä modit on korjaavia/viihdyttäviä, ku joskus ennen niitten kanssa oli vaara et koko roska sekoaa. Tietty niitten kanssa pitää olla aina tarkkana päivitysversion ja muitten modien kanssa, mut ku niihin syntyy rutiini ja homma alkaa tuntua helpolta, ei siinä oo mitään ongelmaa enää.
   Itellä on kans SP enkä vois pelata enää ilman! Vihasin sitä ku peli saatto muuttaa tärkeitäkii simejä kokonaan pois kaupungista, mikä tarkotti tietysti sitä et ne hävis sukupuista ja kaikkialta, yksinkertasesti vaan lakkas olemasta. Tolla kai saa säädettyä sen et kuka saa muuttaa pois, mut en kyl vielä tänäkään päivänä oo sitä löytäny :DDDD Uusia simejä se ainakii kaupunkiin työntää, sitä on pitäny ite vähän rajottaa ku talot loppu kesken ja lisää ois simejä tullu :'''DDD SP saattaa kuitenkii hidastaa peliä modin monimuotosuuden takia, mut sitäkii voi säätää et kuin usein se tekee asioita. Tosin en ite oo jaksanu niitä kohtia ettiä :D
   Jos et vielä oo ladannu ni suosittelen myös OverWatchia. Korjaa pelin omia ongelmia, siivoo turhia juttuja kaupungista (esim. sammuttaa televisiot ja poistaa ylimääräset autot) ja sen takia pelin toiminta on sujuvampaa.
   MasterController on kans mainio väline kontrollifriikille. Muutenkii suosittelen twallanin modeista kaikkia mitkä omaan tarpeeseen tuntuu hyvältä! Decensor nyt ainakii, ei tarttee pikseliruudukoita tuijottaa :DDD

   Hahhah, Sims2 on kiva :D Sitä on oikeesti kiva hakata aina välillä. Miekii asensin sen jossain välissä ku rupesin kaipailemaan siitä ominaisuuksia, mitä kolmosessa ei ole :D Ja sen takia et siitäkii jäi niin paljon asioita tutkimatta ku TS3 ilmesty. Niin ja voi olla et oon sanonu joskus, ainakii sellanen mielikuva on, et alunperin ne asensin uusiks ku TS3 ei ollu vielä Lemmikit ilmestyny ja himotti pelata kissoilla ja koirilla (joka on kakkosessa harvinaisen ärsyttävää, huomasin sen taas eilen -.-).
   Nykyäänhän en lataa ollenkaan kakkoseen enkä hirveemmin välitä simien ulkonäöstä niin et jalostasin niitä mitenkää :D Kokeilen vaan kaikkee ja pelaan pelaamisen vuoks. Ja mikä parasta: se peli ei kaatuile tai jumita KOSKAAN.

   ~~Voi luoja, liikaa merkkejä kommentissani :::DDD jatkuuu->

   Poista
  2. Harpattiin nelosesta takas ykköseen... Siinähän vauva kasvo suoraan lapseks (kaikki ei edes tienny sitä kikkaa, et miten), lapsi ei koskaan kasvanu aikuiseks ja aikuiset sai lapsia vaan suutelemalla tarpeeks monta kertaa (tai sim sai randompuhelun "Haluaako simisi adoptoida vauvan?"). Naimisiinkin kai siinä Livin' Large -lisärissä pääs mut en koskaan kyl keksiny et miten :D Onhan se ohje jossain Sims Wikian syövereissä mut en oo jaksanu/muistanu kokeilla.


   Muutto on vielä vaiheessaan :D Työt painaa päälle, oli tarkotus tänä viikonloppuna muuttaa mut olikii äitin yllätyssynttäribileet ni se jäi sit siihen. Uus yritys tänä viikonloppuna :) Ja tajusin et ehkä suurin kitka onkii tämä: se ei tunnu kodilta, koska ei ole MATTOJA. Matto-ostoksille siis! :DDD

   Poista
  3. Mulla on tuntunu nyt vasta muutamalla viime pelikerralla peli hidastuneen, luulen sen johtuvan liiasta ladattujen määrästä. Oonkin koittanu niitä vähentää ja onnistunu myös. Vaikeempaa on olla lataamatta uusia koko ajan... ;) Ärsyttää vaan launcherin kautta yrittää poistaa noita ladattuja, voi kun kaikki vaan laittas package-tiedostoina ladattavat!

   On mulla OverWatch myös. Aivan loistava! <3 Ekaa kertaa, kun pelasin yhtä Paratiisisaaren vanhaa tallennusta, se poisti yli 100 autoa...! :D Joka yö se aina niitä poistaa, mistä lie niin paljon aina riittääkin. Totta, sehän oli super ärsyttävää, kun joku tärkee simi/perhe muutti kaupungista pois! Olin jo unohtanu ton. Nyt mulla yhdessä pienessä (ladatussa) maailmassa tulee koko ajan ilmotuksia, et sejase muuttas yhteen, mut ei ole sopivia taloja. Oon rakentanu uusia, mut en tajua miksei ne voi muuttaa niihin...?

   Joo aika monta modia on tullu ladattua... :) Viimesimmäks naamaslidereita ja se, millä saa tatskoja muihinkin paikkoihin ku pelin omat. Joo tietty sellanen pieni tirkistelijä asuu mussa(kin), et Decensor piti ladata myös! ;) Niin ja Woohooer on kans osottautunu hyväks.

   Kakkosen plussiin vois lisätä myös nopeemman lataus- ja tallennusajan! Tykkään valtavasti! Ja sama mulla, en oo kokonaan kakkosta tutkinu niin on kiva nyt kaikkee taas testailla. Mä latasin muutamat hiukset, meikit, ihot yms. ja pärjäilen niillä. Pelin vaatteilla oon koittanu viä toimia, samoin huonekaluilla. Ei oikeen pysty yhtä aikaa lataileen molempiin, menee pian väärään peliin ja se sekoo... :)

   Ykkösessä on sama juttu, melkeen kaiken on jo unohtanu... Mut onneks siitä on yks LP, mitä oon kattonu YT:ssa. Näkee edes jotain, miten sitä pelattiin. :)

   Meillä ei oo ollu vuosiin juurikaan mattoja, kun kissat aina oksentaa niille. :( Mut nyt otettiin pitkästä aikaa joka huoneeseen, kun saatiin iskältä, kunnon räsymattoja jokainen. Mummon tekemiä vieläpä... <3 Ja matot on muuten tosi kalliita ostaa! Kissat sekos täysin niistä, laitettiin lattialle juhannuksen jälkeen matot ja vieläkin ne on joka päivä rutussa ja on ihana kaahailla ja ruopia ja laittaa lelu alle ja kouhia sitä sit tassulla... Hassut. <3

   Poista
  4. Niin ja tässä olis mun vaatimaton tumblr jos haluut kattoo mun pelikuvia... :) Vielä ei oo montaa ja layout on surkee, mut ehkä vielä saan myöhemmin paremmaks. :) Tuolla oli ainakin helpompi pystyttää "blogi", kun virallisemmilla blogisivustoilla. Niin tuli munkin se tehtyä. ;) Vaikeinta oli keksiä käyttis, kun Universalis ei meinannu missään muodossa kelvata...!

   http://ts3universalis.tumblr.com/

   Poista
  5. En jaksa ihan kauheesti tohon pitempään kommenttiin nyt sanoo mitään vaikka sanottavaa varmasti ois, siispä kiitän siitä lähinnä! :D

   Mut sen verran et sims3packit saa pois jos poistaa sen DCCache-kansion TS3-kansiosta MUTTA se sitten poistaa _kaikki sims3packit eli sit pitäs asentaa uusiks ne mitkä sinne haluaa... Ja sit CCMagic tietää ne myös mut sekii tais olla niin et se vaan poistaa sen tiedoston, ei pelistä.

   Ja noihin taloihin, ootko kattonu ettei SP oo generoinu kaupunkiin lisää simejä sillä välin ku oot touhunnu jotain? Se nimittäin itellä työns simejä niin paljon et kaikki talot oli käytössä ja oli pakko rajottaa sitä ku siellä oli kaikkia vammasia nimiä ja ihan typeriä sinkkuperheitä :'DDD

   Itellä on TS Keräilykokoelma, jolla on ihana verestää muistoja ♥ Ainoo vaan, et kerran pelasin sitä niin kauan et alko ahistaa et enhän enää ees verestä muistoja, vaan luon uutta! Apuuva :DDD

   Tumblr on ihan okei, en ite kauheesti tykkää sen toimintatavasta (vaikka ittellä on siellä fanityttöilyblogi). En vielä vilkassu tota teikäläisen simblriä, mut ite tykkään simskuvien kanssa siitä et on mukana tekstiä. Blogit on just siks ihanan persoonallisia, ku kaikilla on oma kirjotustyyli! ♥ Ja tykkäisin siitä, et näkyy kattava arkisto/luettelopostaus koska oon niin järjestelmällinen, Tumblrissa se on joskus vähän hankala ku se Archive toimii typerästi ja lagaa aina jonkun verran, vaikka netti oiskii ihan hyvä.

   Poista
 3. Niin, on se kyllä vähän outoa ettei taaperot ole mukana.. Mun lemppari ikävaihe! D:.

  Mutta itse tuskin en tule kyseistä peliä koskaan hankkimaankaan, mutta pelkään tätä;

  Kaikki ostavat nelosen, ja kolmonen jää täysin sen varjoon. Kaikki The Sims 3 Legacy Challenget jäävät vähälle huomiolle, kun kaikki hehkuttavat nelosta.

  Eli toisaalta käy samalla tavalla kuin The Sims 3 pelin tullessa. Kakkonen unohdettiin lähes kokonaan.

  Tämä on siis vain minun mielipiteeni, ei muuta. Kaikki ajattelevat asiat erillä tavalla.
  Kävisitkö muuten tuolla --> My-wiibaa-sims.blogspot.fi. Anteeksi mainostus, mutta jos vaikuttaa kivalta,
  niin voisit liittyä x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taaperot on kyllä kivoja. Se vaihe ku vauvoista pääsee eroon mut jännitystä on vielä ilmassa ku ei voi tietää minkälainen simi taaperosta kuoriutuu! Ei oma suosikkini kuitenkaan, tykkään ite eniten joko teineistä tai nuorista aikuisista :D

   Luulisin, ettei TS3 välttämättä jää sen varjoon. Ku verrataan vaikka sitä, et ku TS3 tuli TS2:sen tilalle, kolmosessa oli niin paljon kaikkee uutta ja oikeesti hienoa niin grafiikoitten ku pelaamisenkin kannalta. Nyt Nelonen taas tuntuu olevan jossain TS3 ja TS2 (ja TS1...) välimaastossa. Kerran nyt jo moni on katunu ennakkotilauspäätöstään ja monet ominaisuudet tai niitten puute aiheuttaa närää, tuntuu ettei kolmosta välttämättä unoheta niin helpolla. Voi olla et on niitä jotka on jo täysin kyllästyny kolmosen tarjontaan - ite en oo vieläkään kokeillu kaikkea edes ekasta lisäristä vaikka MM on miulla ollu ilmestymispäivästä asti.
   Hankalahan sitä on tässä vaiheessa sanoo, ku ei vielä tiedä onko se peli pettymys vai unelma. Sen näkee sit ku se ilmestyy.

   Ja huomasin edellisen kommenttis myös, siis sen jossa mainihit blogis :) Käyn toki tsekkaamassa (itseasiassa piipahin jo etusivulla tossa yks päivä) kuhan joku päivä maltan, simsblogeja ei oo koskaan liikaa :) Ja laittamassa lukulistalle myöskin :D

   Poista
  2. Yritin kattoa, mut blogi oli poistettu... :(

   Poista
  3. Yup, service unavailable. Ootko kenties postanu blogis vai Bloggerko vaan bugaa? :o

   Poista
  4. Juu, poistanut olen. Jouduin tekemään uuden blogin.. Sinne pääsette nimeäni klikkaamalla!

   Poista
 4. Onnee opiskelupaikasta!

  Muttajoo, sims 4. Tavallansa kiinnoistais, mut tavallaan ei. Koska:
  1. EI TAAPEROITA? Mitäs ihmettä, EA? Tungetaanko se johki lisäriin vai??
  2. Tyylinluonti pois, mitähähtähwtf? 0.0 Siis jos haluu jonku tietyn jutun, niin jepuliste, lataampas tässä nyt miljoona eri tiedostoo yhden kuvion takia :))))))
  3. Muovitukat Dx Ja ladattuja pitäis alkaa muiden heti tekeen. Vaikka en kolmosenkaan omista hiuksista niin tykkää, mut on neki parempii ku jotkut vatun muovit D:
  4. Lisäksi, ne mielialat vaikuttaa monimutkasilta. Joku esim soittaa surullista musiikkia niin nyyhkis, masennun täysin. Näen surullisen maalauksen, nyyyyhkisss, masennun vielä enemmän! :''''((((((
  Tosiaan, jos ostan, niin sitte ku jollain bloggaajilla on se, tulee peli-esittelyä ja postauksia nelosesta, niin sitte saan kattavemman kuvan.
  Ja vielä yksi. JOS siitä jää vapaa kaupunki pois niiiiin... ku ite rakastan vapaata naapurustoa, että vois olla tympeetä mulle ainaki peli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :)

   1. Indeed.
   2. Indeed vol 2.
   3. Indeed vol 3. Paitsi että itellä on kyl kolmosessa ladattuja koska erilaisilla hiuksilla simistä saa vieläkii persoonallisemman. Oon huomannu et jos kahella simillä on samanlaiset hiukset, ne alkaa muistuttamaan toisiaan vaikkein muuten mitään yhdennäkösyyttä olis tai ainakaan huomais :D Toisaalta miettii kans sitä et ku noi muovitukat "sopii" ympäristön blurrausmaiseen ulkonäköön, riiteliskö ladatut sit kauheesti sen maailman kanssa... Kolmoseenhan ne sopii ku ne näyttää vielä peliltä (enkä tykkää super realistisista hiuksista). Pitäs melkeen koko simien ulkomuoto ladata uusiks et ne näyttäs ees vähän kivoilta... Kolmosessahan miulla on korvaavina vaan iho, mut tekis kyl mieli ladata myös silmät joskus.
   4. Ite en näihin oo niin paljoo keskittyny. Jotenkii grafiikka on vaan niin pirun tärkee osa peliä koska onhan se osa sitä ELÄMYSTÄ ja jos näyttää tyhmältä ni jotain puuttuu! Mut toi pelaamispuoli kiinnostaa kyl tolta kantilta ja just siks ajattelin itelleni tän hommata, pääsee vähän testaamaan onks ne kivempia vai typerämpiä ku kolmosen ja jos kivempia ni rutisemaan siitä kuin haluis sitä sun tätä kolmoseen :DDD
   Ja toi vapaan kaupungin puuttuminen tai "pilkkominen osiin" on kyl kans jotain niin raivostuttavaa.

   Poista
 5. NO TODDLERS?! o_o Nooo!

  Joo, aion silti nelosen hankkia tän vuoden puolella. Jos se ilmestyy sinä aikana 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitäähän se ite testata! Sims on vähän sellanen peli ettei hyvää kuvaa saa ennen ku ite istuu puikkoihin :D (Sanotaanko sitä ees noin? Siis puikkoja. Blackout iski XD)

   Poista
 6. Mistä ihmeestä oot kuullu että taaperoita ei muka tulis? Kyllä ne siihen tulee, ja kun vähän googlettelin niin en löytänyt kyllä mistään sellasta tietoa ettei tulis. o.o Mutta noissa muissa jutuissa oon kyllä samaa mieltä. Vaikka ootankin innolla nelosta, niin esim. CASin puuttuminen harmittaa tooosi paljon. :(

  Mutta huom eikös simssin pitäny jo ilmestyä joskus keväällä ja se on jo siirretty kerran myöhemmäks, eli siis syksylle? Tyhmää jos ne ei nyt saa pidettyy tostakaan ilmestymispäivästä kiinni. Ja toi muovisuus ei mua ite haittaa oikeestaan mutta ymmärrän et se haittaa useita. Mut se on kuitenkin vaan peli ja oon erittäin tyytyväinen et ne ei oo yrittäny saada siitä vielä realistisempaa. :D Kuvittele mitä siitä ois voinu tulla.. :'D Olis ne kyllä noi kolmosen grafiikat voinu säilyttää. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No esim. tässä http://ts4news.com/post/90939514547/honeywellsims4news-the-sims-4-pools-toddlers aika kattavasti tietoa aiheesta... Eli kyllä se totta on! En tiedä miten googlasit, mut monella virallisella taholla on asiasta puhuttu.

   Poista
  2. Oho sori... :D Nytpä hävettää, ku olin nii varma. Eikä kauheeta, ei siis oikeesti taaperoita?! No ainaki se tarkottaa sitä et ne vauvat on taaperomaisempia, ko ei kai ne ny voi olla niitä kauheita sims 3 kapalovauvoja kouluikäseks asti :'D

   Poista
  3. Jaa-a, jossain tahoilla on lupailtu, et taaperot tulis päivityksen mukana myöhemmin. Saa nähdä...

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)