sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Pölinöitä toukokuun alkuun

Hellou!

Pitää taas infota vähän missä mennään. Mitään suurta ei simsrintamalla ole, kylläkään. Sen verran et projektista on nyt valmiina ehkä n. 70%, tai siis kuvista. Tekstiähän ei ole vielä yhtään mut se on helpoHKO homma kunhan kuvat saa tehtyä.

Miun omassa elämässä taas on tapahtunu suuriakii asioita: hain ja sain ekan vuokra-asuntoni! Viikon loppu ja tää viikon_loppu on menny pakatessa ja tänään roudattii sinne kaikki noi isot tavarat niinku hyllyt, sohva, sänky ja muuta kivaa + muutamat tavaralaatikot. Majailen vielä porukoilla ainakii tän viikkoo ja viikon aikana viiään sinne lisää tavaroita ja saa nähä missä vaiheessa pääsen asettumaan sinne.
On vähän sekalaiset tunteet, yhtäaikaa YAY ASUNTO!!! ja EIIII ASUNTO!!! Aivot♥ -.-"

Ja sit hain myös kouluun, tosin aikuisopiskelijaks eli vähän eri homma vielä. Hevostenhoitaja on unelma-ammattini jos en sitä oo täällä koskaan sanonu ääneen. Miulla kun ei oo vieläkään mitään tutkintoa vaikka täytän kesällä "jo" 23. Tälläkii hetkellä työt on työkokeilu ravitallilla (jossa oon jo kolmatta kertaa heh). Ja toi samainen paikka olis sit myös miun työssäoppimispaikka, jos kouluun pääsen. Koulusta puheen ollen, pitää vielä kirjotella jonkinlainen vapaamuotonen hakemus sinne (ku sellasta pyydettiin) ja skannailla todistuksia sun muita siihen liitteeks.

Pelaillu oon vähäsen, lähinnä projektijuttuja (ja jos joku kysyy niin projekti on Operaatio Salainen Projekti eli en kerro MITÄÄN muuta ku et se on ____projekti!), viime viikonloppuna jouduin kyl puljaamaan softwarejuttujen kanssa ku koneelta ei sitten löytynykään asioita mitä Projektiin tartteen. Mut nyt ne on kunnossa ja eilen pakkaamisen ohessa säädin asioita pelissä.
Jouduin väsäämään tähän huoneeseen tälläsen väliaikasen kotitoimiston ku piti varsinainen tietokonepöytä roudata kämpälle, tai siis miun uuteen, OMAAN kotiin (omg en osaa sanoo noin vielä XD) ni käytän mummin vanhaa meikkipöytää nyt tietokonepöytänä :::DDD Kyl tähän mahtuu just tekee juttuja silleen et jaksaa muutaman päivän tätä. Eli pelaaminenkii onnistuu, mikäli töiltä jaksan. Ja kouluhakemusjutuilta kerkeen.

Mut nyt pitää lopetella, kohta suihkuun ja nukkumaan et jaksaa aamulla töihin! :)

15 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! :) Ja kouluun hakemisesta x) Toivotaan et pääset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän x) Ja toivotaan joo! Just sain työtodistukset skannattua, vielä pitäs se viesti muotoilla :D

   Poista
 2. Paljon onnee hei uudesta kodista! 8')
  Peukut pystyssä, toivottavasti pääset sinne kouluun minne hait! Olis ihanaa työskennellä just jossain tollasessa ammatissa vaikka heposten parissa mut mulla ei varmaan riittäis hermot x(
  "YAY ASUNTO!!! ja EIIII ASUNTO!!! Aivot♥ -.-"" Aws, kuulostaa söpöltä mut liiankin hyvin tiedän tunteen (aivot osaa olla eri mieltä mun itteni kanssa -.- XD) :x

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke :D

   Mikä niissä hermoissa? :DDD Palkkahan on joku huonoin ikinä mut ku kerran hevosten pariin halajaa ni ei voi mitään XD Montaa muutakii mietin mut aina palasin takas hevosiin, mitkään muut ei sit toimi edes ammattina -.-

   Ja kyllä, aivot on... syvältä. PÄÄSTÄ. ...niin.

   Poista
 3. Onnee uudesta asunnosta 8)
  Hmm... mikäköhän se projekti on? :D
  Yritän arvailla tääl jotai mut... ei kyl tuu mieleen mitää kunnollista ::D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos 8D
   Ja ette kyllä ikinä arvaa et mikä tai ees et MILLANEN se mahtaa olla! XD Nojoo, kattoo nyt et millon helpottaa kiireet silleen et pääsis jatkamaan kunnolla :D

   Poista
 4. Osaatko auttaa?
  Yritän ladata pose playeria sieltä Mod the sims paikasta niin oon siis kirjautuneena. sitten painan siitä pose player kuvasta niin oon kirjautunu ulos enkä voi ladata sitä. niin osaistiko auttaa siinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis mitä pose player -kuvaa klikkaat ja mistä? Modista ladataan niin, et ku meet sen ladatun sivulle, valihet niistä välilehistä kohdan "Files", josta löytyy sit tarvittava/t tiedosto/t. Ja täältä lataat siis ton cmomoney_PosePlayer.rar. Selventikö yhtään? :)

   Poista
 5. Meneekös vielä kauan että se projekti tulee tänne? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siihen asti et saan projektin valmiiks :D En oo edistyny yhtään. Arkisin ei töitten jälkeen oo jaksanu ja viikonloput on menny muuttohommissa. Tai lauantait rentoutuessa ja palautuessa töistä. Onneks ei enää oo paljoa roudattavaa - vielä en oo siis ees itteäni siirtäny kämppään! :D:D:D:D Eilenkii sain sinne vasta netin joten nyt se alkas olla asumisvalmis >:D

   Poista
 6. Hei Aada!
  Tarvitsen kipeästi apuasi. Sims 3 & Iltahuvit ovat tilauksessa, puuttuu enää sopiva kone (selvisi, ettei tää koneen köpperö pyöritä Simssii :c)
  Millainen kone sulla on?
  Mikä näytönohjain?
  Kuinka paljon koneesi maksoi ja toimiiko se hyvin?
  Tiedätkö mitään paikkaa, josta saisin halvan, pelaamiseen tarkoitetun tietokoneen (aivan sama, onko se pöytä- vai kannettava tietokone)?

  Kysyn muiltakin Simssailijoilta.
  Odotan kattavaa vastaustasi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve!

   Ihan ekana: itellä on koottu kone eli siis pöytäkone, jonka oon tilannu koottuna (kierrätyskeskuksesta) ja johon oon ostellu/iskä on ostellu sit osia jos vanha osa on alkanu olemaan jo _vanha tai rikkinäinen. Koottuna koneita saa ostettua myös tietokoneliikkeistä, mut kierrätyskeskuksetkii on hyviä ja luulisin et kaikkialla siihen kuuluu se et jos käytetty osa hajoaa, saa tilalle uuden eli ns. "takuu" koska käytetyistähän ei voi koskaan tietää.
   Toinen vaihtoehto on ostaa ite kaikki, mut sit pitää tietää vähän osista ja mikä sopii minkäkii kaa yhteen tai vähintäänkii omistaa kaveri tai tuttu, joka niistä tietää :D Ja koottunahan saa tietysti vaan(?) pöytäkoneita, jotka nyt yleensäkii on parempia pelikoneita ku kannettavat. Koottu tulee myös halvemmaks ku pakettikone ja voit saaha just sellasen ku haluat ilman et menee välistä rahaa niin et näyttis onkii huono vaikka muuten kone ois just täydellinen.

   Aion itekii hommata uuden kootun koneen, tällä hetkellä vaan rahatilanne on sellanen ettei tuu onnistumaan ihan heti.

   Pelien kanssa prossalla ei oo niin paljon merkitystä ku näytönohjaimella ja muistilla. Näytönohjain on oikeestaan se tärkein. Itellä on AMD HD 5770, joka on toiminu erittäin hyvin. Miullahan on kaikki lisäosat ja kamasetit ja pyörittää todella hyvin. Nykyään jäätää aina välillä, mut ei todellakaan niin pahasti etteikö pelaaminen ois edelleen miellyttävää.

   Muistia 32-bittiseen käyttöjärjestelmään saa korkeintaan 4Gt, minkä verran iteltäkii tuota muistia löytyy. Simssin kanssa kyllä pärjää tolla, MUTTA jos tosiaan aikoo hankkia kaikki lisärit ja kamasetit ni siinä asiassa suosittelen 64-bittistä, jotta saa vaikka sen 8Gt muistia joka on ihan tarpeeks tälle pelille. Pelin toimintaan muisti vaikuttaa lähinnä tallentamisen suhteen ja epäilen et itellä se vaikuttaa myös CASissa esim. niin, et jos hätiköin liikaa ja teen liian nopeita toimia, peli ei jaksa pyöriä ja kaatuu/sammuu.
   Nykyään melkein kaikki emolevyt on oletuksena 64-bittistä tukevia, mut siihen tarvitaan sit 64-bittinen käyttöjärjestelmä jotta kone ymmärtää enemmän ku 4Gt muistia. Ja muistit ostetaan muistikampoina, mielellään kittinä.

   En osaa sanoa tarkasti, kuin paljon tähän koneeseen on menny rahaa. Tää ostettiin niin et vanhasta koneesta otettiin tähän kovalevyt joten hintaa tuli rungolle, emolle ja prossalle (ja virtalähteelle). Jotka nykyään on jo suht vanhoja, mut edelleen toimii hyvin. Hintaa oli varmaan väliltä 100-180€.
   Näytönohjain ostettiin ite, se oli sillon kai uudempia malleja joten hinta on varmaan ollu about 100€ paikkeilla. Myöhemmin (1-2vuotta sitten) ostin tähän uuen 2T kovalevyn, hinta varmaan taas keikku 100:ssa. Ja nyt syksyllä ostin uuden virtalähteen hajonneen paikalle, se tais maksaa jotain reilu 70€.
   Eli oiskohan tässä n. 5 vuoden aikana tähän menny rahaa n. 500€ edestä.

   Uutta konetta ku oon kaavaillu ni siihen menis kaikki osat yhteen laskettuna ehkä... myös 500-600€ joka on VÄHÄN verrattuna yhtä tehokkaisiin pakettikoneisiin jotka maksaa maltaita.

   Mut se riippuu ihan siitä mitä haluat. Suosittelen koottua konetta mut jos se ei ole mahollista ja/tai haluut mieluummin läppärin, sit pitää vaan kääntyä tietokone- tai kodinkoneliikkeitten puoleen. Joissain on myös tarjouksia sillon tällön, niitä kannattaa pitää silmällä. Kaupassa voi myös kertoa Simssin minimivaatimukset ja korostaa, et mielellään enemmänkii koska peruspelin vaatimukset ei enää kata koko pelisarjan vaatimuksia. Hinta sit taas on mitä on verrattuna siihen, jos ite ostas osa kerrallaan ja kasais koneen.

   Toivottavasti oli nyt tarpeeks (tai jopa liian? :D) kattava vastaus! Ja toivottavasti ymmärsit edes jotain tästä "tietokonekielestä", en tiedä kuin hyvin ymmärrät sitä joten yritin pitää tarpeeks selvänä termit :D Kysy ihmeessä lisää jos vielä jotain tulee mieleen/meni ohi :D

   Poista
 7. Onnea omasta kodista, hieno juttu! :D Itellä oli aikanaan niin kova kiire itsenäistyä pieneltä paikkakunnalta pois, et lähdin heti peruskoulun jälkeen eli 16-vuotiaana. Myöhemmän kokemuksen perusteella suosittasin, et kannattaa täysi-ikäseks asti olla kotona, varsinkin jos aikoo bilettää tms. ;) Muutenkin raha-asioiden ja tukien yms. suhteen oli hankalaa ne pari vuotta ennen täysi-ikäsyyttä. Onko sun oma asunto samalla paikkakunnalla ja lähellä porukoita?

  Me muutettiin kans just, vieläkin on tavarat laatikoissa osittain ja vanhassa talossa vielä rojua. Oli pidempi tauko myös Simsin peluussa muuton takia, en itse asiassa käyny ollenkaan koneellakaan moneen päivään. Muuton yhteydessä mies "varasti" multa ison näytön ja mulla on nyt pieni vaan... :( Ei tunnu pelaaminen yhtä hienolta. Mies kyllä lupas ostaa uuden ison näytön mullekin, mut eipä oo viä näkyny. :( No kyllähän tälläkin pelaa, mut toki on outoa kun tottu parempaan.

  Vai joku hieno projekti, ootan kans innolla! :D Tykkäsin pintaremontista, mut en nyt jaksa kommata molempiin postauksiin erikseen... :D

  Niin ja nää vastaukset kommentteihin oli menny roskapostikansioon, joten en ollu huomannu niitä aikoihin. Siellä kansiossa tulee käytyä aika harvoin kumminkin, vaikka näköjään pitäs kun voi mennä tärkeetäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sama paikkakunta edelleen kyseessä ja porukat asuu about 2km päässä :D VieläKIN toistaseks oleilen porukoilla kyl, ei oikein töitten takia jaksa ajatella mitään muuta.
   Iän puoleen taas ei sit oo mitään ihmeempiä, täytän kuitenkii jo(?) 23 reilun kuukauden päästä ;)

   Mie oon niin riippuvainen tietokoneesta et jätin koneen vielä tänne ja kämpillä on tarvittaessa läppäri :D Mut ehkä ens viikolla sais muutettua ittensäkii sinne :D

   Ja roskapostikansio on kyl aika katala kapistus. Ite käyn sen aina automaattisesti tarkastamassa ku joskus käyn sivuilla jotka ei oo ees roskaa mut se olettaa niitten olevan. Varmaan toi "anothersims" häirittee sitä :D

   Poista
  2. Säähän olitki nopee! :D

   Kyllä mäkin oon netistä riippuvainen, mut käytän tota tablettia jos en pöytäkoneelle "jaksa" tulla. Sillä on niin kätevä katella YouTube-videoita esim. ennen ku rupee nukkuun. Yleensä parit LP:t tulee aina katottua joka ilta. :) Ja aamupalaa syödessä jajaja... :D Simsiä sillä ei tietty voi pelata, mut sitä ei vaan oo jaksanu kun on purkanu ja roudannu kamoja. Ja kuumakin on. Enkä useinkaan viitti avata Simsiä, jos en saa pelata tuntitolkulla putkeen. :D

   En oo nyt montaakaan blogia kommannu kirjautuneena, niin en muista onko muut menny roskaposteihin... Tarvii seurata nyt paremmin tilannetta, kun tietää sen. Nyt ainakin tuli tää kommentti ihan normaalisti, ku klikkasin ettei oo roskapostia. Oppi jopa heti. :D

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)