torstai 20. lokakuuta 2011

The Sims 3 Lemmikit: Create-A-Pet demo + arvostelua

Suurena eläinystävänä latasin itekkii tuon demon heti ku pystyin. Toimimaan saamisen kanssa oli muutamia ongelmia alkuun, mut siihen ne ongelmat onneks jäikii. Paitsi et se aina poisti sims3packien asennukset, joten ne piti aina asentaa uudestaan.

Sims2:ssa Lemmikkielämää oli myös oma suosikkilisäosa, koska tykkään kasvattaa sukuja ja nii myös eläinsukuja. En tosin päässy koskaan suvuissa toista polvee pitemmälle, simeissäkii pisin oli kolmannessa vaan. Ja sit ku tähän kolmoseen tuli vahingossa se Petsin traileri ku joku ihminen oli vahingossa väärän tiedoston ladannu YouTubeen, ni alko vimmattu odottaminen! Tilasin Lemmikit cdon.comista Limited Editionina, lähti maanantaina matkaan mut ei oo ihan vielä tullu ku ilmeisesti posti hitailee. Toivottavasti huomenna. Myös eka kerta ku tilaan minkään simsin lisäosan netistä, koska halusin ehottomasti saada just tuon Limited Editionin.

Tässä CAPin tuotoksia :)

Ensin meijän oikeet kissat ja koira. Kissojen tassut on aika valtavat, ainakii demossa.


Rommi, valokuva.


Figaro, valokuva.


Amigo, valokuva.


Musca, valokuva.


---
Sit oon tehny vanhan Sims2-kissan pohjalta tiikerikissan, yllättäen nimeltään Tiger.

Tällänen se oli Sims2 versiona. En kyllä kai pelannu sillä koskaan pahemmin, mie ku harrastin just tuota uusien perheitten luomista about joka pelikerta :D Ja kuva ei oo mikään maailman edustavin, muttaa... se olikii se vuosi 2009 tai jotain ;)Tein myös Tigerille puolison, haluun nimittäin nähä millasia pentuja näille lie tulee!  
Tigress:Tiger ja Tigress menee Rogetin Bealle, koska siinä suvussa ei kuitenkaa saa olla ku yks simi per sukupolvi, joten Bealla on kyllä aikaa kissojen kasvatukselle ja talossakaa ainakaa tila ei lopu kesken ku koskaan ei voi olla ku 3-5 simiä (ja jos nyt lasketaan ni eli perijä, perijän mahollinen puoliso, lapsi, ja perijän vanhempi tai vanhemmat) samanaikasesti samassa taloudessa :D Joten jää sit 5-7 hengen tila kissoille. Ja ennen ku joku tulee pohtimaan: Lemmikit lisää perheenjäsenkapasiteettia 8:sta 10:neen.
Joten näitä kissoja tullaan näkemään vastakii, kuhan vaan pelin saan kätösiini!


---


Sit hevosihmisenä oon tehny myös pari hevosta. Mie ku luon parhaillaan Create-A-World -työkalulla sellasta pientä maatilakylää, Horsevillage, johon idea tuli joskus about kesällä ku sain jonku major inspiksen Lemmikeistä ja tuli sellanen et hitto haluun vihdoinkii kokeilla josko osaisin käyttää tuota CAWia. Se alkaa olla kivan näkönen jo, postaan siitä joskus tänne jotain, ainoostaan vaan tontteja, tai tonttien sisältöjä, vailla. Se vaan herjaa aina tallennuksen kanssa ettei kykene tallentaa niitä tontteja, joten en oo saanu oikein tontteja rakenneltua. Ja ku se In Game -tila ois niin kätevä tässä ku kuitenkii pitää tehä erinäisiä pikkumuutoksia tontteihin ja muihin, mikä taas ei ihan noin vaan onnistu jos ihan pelissä lähtis kaupunkia rakentelee. Mut tosiaan, teen joku kerta erillisen postauksen Horsevillageen liittyen. Nyt hevosiin. 

Ajattelin siis, et Horsevillagessa on niiku iso hevostila, jonkin näkönen ratsastuskoulu tai vastaava, ja et siellä kasvatettas suomenhevosia. Tein tätä ideaa silmälläpitäen siis suomenhevosorin. Yritin saaha sen muistuttamaan mahollisimman paljon suomenhevosta, mut jalat on vähän liian hontelot edelleen, ja vähän pitkät runkoon nähen. Myös noilla kaikilla hevosilla selkälinja on kauheen pitkä. 

Ori oli ensin nimeltään Loimu, mut halusin siitä vähän "vanhanaikasemman" ja "suomalaisemman", joten siitä tuli sitten Loimuri.

Itseasiassa tätä samasta Loimuria ei enää ole, ku luulin tallettaneeni sen mut en sit ollu ilmeisesti... Olin kuitenkii sen värin tallentanu, joten muokkasin seuraavasta tammasta uuen Loimurin. Ja sen ei pitäs erota tästä versiosta paljoo ollenkaan.

Tein siis myös Loimurille tamman. Tällä hetkellä tamma on edelleen nimetön, mut näyttää tältä:

Sitä en kyl tiiä mitä tuo silmä vammaa... Mut kokeilin sillä luo jälkeläinen -ominaisuudella et millasia varsoja mahtas tulla, ja vähän jäi hämäämään ku mikäli joku ihmettelee et miten tuo tamman naamakuvio on vähän epäsäännöllinen, se johtuu siitä et laitoin siihen naamaan pohjavärin värisen läikän. Toiselle varsalle samanen emän läikkä tuli naamaan ja toinen(????) kaulaan. Ja muuten se oli isäsä värinen. Mietin kyllä vähän et mitähän, mut... Sama ku ite oon lukenu paljon hevosten väreistä, ja sit toiselle varsalle tuli tietty osa jaloista mustiks ja osa ei, ja hevosten genetiikassa ruunikolla on aina mustat jalat ja mustat jouhet, mikä taas ei tietenkää simssissä voi mennä ihan yks yhteen ku ne kaikki mustat jalat ja muut valitaan erikseen. Ehkä sitä sit pitää vaan "huijata" sen verran et jos varsalla on mustat jalat ja näyttää muuten ruunikolta, muuttas sen täysin ruunikoks, jos taas enemmän rautiaalta, tekis siitä rautiaan. Mut eipä se oo oikein mahollistakaan tässä pelissä et menis aivan nii ku oikeessa elämässä, simssihän tää on ja tuskin siellä kukaan alkaa mitään hevosen genetiikkaa opiskelee :D Ja ku elukoista voi tehä vaikka kirkkaanpunasen, joten... :D Mutta, kattellaan millasia varsoja näistä tulee sit joskus hamassa tulevaisuudessa.
Ja yhestä Loimurin varsasta, mikäli ori tulee, on pakko tulla nimeltään Luomuori!


---


Yleisesti vähän arvostelua demon CAP:ista:

Tuossa on miun mielestä vähän liian vähän noita liukusäätimiä. Mm. tassuja ei saa muokattua keltään, ja jalkoja erikseen ei saa ollenkaan kissoilta. Koirilla on jalkojen kanssa enemmän, mut ei tarpeeks. Värejä saa mukavasti muokattua kyllä, mut tuntuu et tässä on keskitytty lähinnä just turkkiin ja sen kerroksiin, eikä siihen millanen ulkomuoto eläimellä on. Väreissäkii silti niitä laikkuja saa ite sijoteltua vaan eläimen selkäpuolelle.
Eniten muotoa saa muokattua hevoselta, seuraavaks koiralta ja sit kissalta. Kakkosessa oli aika laajat ne muokkaukset, tässä on vähän vähemmän. Kasvoja saa kuitenkii kaikilta muokattua aika mukavasti. Ja kolmosessa hyvä puoli jo simeissä on se ettei tuu sellasia epämääräsiä ruttuja ja kulmia enää.
Ja turkki on kyllä aivan ihanan näkönen! Just sellanen... pehmeen ja karvasen näkönen! ♥

Muuten kyllä tosi mukava editori, ja koirille ja kissoille menee ne pannat nii paljo fiksummin sinne karvojen alle, eikä jää päälle aivan pimeesti, mitä taas kakkosessa tapahtu (ja minkätakia harvoin pein kakkosessa elukoilla edes pantoja).

Kokonaista peliä odotellessa siis! Jos se vaikka huomenna jo tulis postissa :P Postailen siitä sit varmaan enempi taas.


JA:  Ja nuo harjakset ja muut ei oo oikeesti tuollaset pikselöityneet. Se on miun näytönohjain joka tätä tekee, enkä oikein tiiä mikä sen asetus se on, ku jos saan sen pois ni sit joku taas ei näytä hyvältä.

5 kommenttia:

 1. Jäin vähän kattoon tota Rommin kuvaa, että oisitkohan tehnyt pienen suunnitteluvirheen? Katoin että kisulla on tekemässäsi kissassa vasemmassa jalassa korkeampi sukka (vai miksi niitä kissoilla kutsutaan), kun taas valokuvassa "sukka" olisi oikeassa tassussa...?
  Tai ehkä vain minulla on hahmottamisvaikeuksia ;) Mutta kivan näköisiä elukoita! Muutenkin tykkään sivuistas.

  VastaaPoista
 2. Furney, huomasit aivan oikein ;) Huomasin ite ihan saman jossain välissä et hitto, sukat menee väärin päin! En vaan koskaan muista kummin päin, on kyllä hassu homma ku Rommi on kuitenkii jo 12 vuotias ja ollu meillä pennusta lähtien :D
  Ja kiitos paljon kommentistas :)

  VastaaPoista
 3. Tosi hienoja eläimiä oot saanu aikaan, on sitten jännä nähä tosiaan millasia pentuja Tigerille ja Tigressille tulee. :) Ja kissat on esikuviensa näkösiä, simssillä tuskin saa tuota parempaa tai aidompaa jälkeä aikaseksi. :) Meinaatko sitten tehä postauksen ihan kokonaisestakin pelistä? :)
  Tää sun blogis on muuten tosi kiva, liityin lukijaksi. :)

  VastaaPoista
 4. Miten sait sen demon toimimaan?

  VastaaPoista
 5. Evening, vähän myöhässä olen mut kiitoksia kommentista silti, kuten myös lukijaks liittymisestä :) Tiger ja Tigress ei toistaseks oo vielä päässy CAPia pidemmälle, mut kuhan taas jaksan pelata Rogeteilla ni varmaan kisut jossain välissä Bealle heitän.
  Peliä oon yllättävän vähän pelannu, yleensäkkii kyllä pelaan suht harvoin etenkii ku oon heinäkuusta asti ollu töissä, mut on Lemmikkejä varten Appaloosa Plainsiin tehty ns. testiperhe, Liz Mayer, jolla on parhaillaan hevonen ja kissa. Tai oikeestaan viis kissaa, koska se otti toisen Helmille kaveriks ja ne väänti kolme pentua :D Mut niistäkii varmaan jossain välissä kirjottelen tänne jotain, ja tiiä vaikka samalla ite peliä selittelis, vaikka se varmaan aika monilla halukkailla jo onkii :)

  Minä vaan..., toivottavasti ei tuu nyt liian myöhään tää, mut hmmm mitähän mie teinkään... Nii, se ei se Origin jostain syystä aina suostunu käynnistämään sitä. Itellä on XP, ja ku olin ns. "asentanu" sen, siirsin sen asennuskansion muistaakseni C:/Program Files/Electronic Arts, ja sit poistin sen kai uudelleen ja asensin sieltä manuaalisesti. En muista enää kunnolla, mut jotenkii näin, manuaalisen asennuksen jälkeen, sen sai toimimaan.
  Mut demon kanssa kannattaa olla todella varovainen, joillain se sekotti peliä koska se sörkki tiedostoja (itellä pelin asennuskansiot on muualla), ja pahimmassa tapauksessa se saatto kaataa koko pelin kokonaan nii et ei auttanu ku asentaa uusiks. Mut kyl se peli on hyvä, et jos yhtään himottaa ni kyl se kannattaa ostaa :)

  VastaaPoista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)