maanantai 19. marraskuuta 2018

PÖLINÄÄ: Kuulumisia (ja hyviä uutisia!!1!) + NIKSINURKKA?

Terve taas ei ihan NIIIIN pitkästä aikaa :D

Tämä postaus nyt on vielä pölinä, mut halusin nyt pölistä vähän kuulumisia ennen ku teen mitään radikaalia (lue: ei oikeesti mitään radikaalia oo ees tulossa, se sana vaan tuli ekana päähän) ja tässä tapauksessa tarkotan uutta normaalia Roget-pelipostausta! Ja koska nää pari ekaa kuvaa ei oikein sovi pelipostaukseen ja tähän tulee enemmän kuitenkii pölinää ja löpinää ja vaan pari täytekuvaa, siksi näin :p

Eli tätä blogia aktiivisesti seuraavat ja erityisesti viimesimpiä Roget-postauksia lukeneet varmaan saattaa tietää ja muistaa, et meillä on viime ajat ollu LIEVÄSTI SANOTTUNA ongelmia matkailun kanssa? Kiinaan pääsy oli vaan täysin mahotonta ku peli aina kippas siinä Kiinan latausruudussa ja CLA väittää kyseessä olevan muistiongelmat. Tän ratkomiseen sain vinkkejä ainankii muilta simsbloggaajilta (tai vähintäänkin yheltä, en nyt muista sanoko muutkii jotain) ja ahkerasti googlettelin asiaa ja keksin aina kokeilla uusia juttuja vuosien varrella kertyneen simstietouden pohjalta. Varmaan valehtelematta toistakymmentä kertaa tänä aikana oon avannu pelin, yrittäny päästä Kiinaan, peli on kaatunu ja oon säätäny jotain ja taas uus yritys. Ja sama alusta, kunnes ei enää jaksanu ja kokeili toisena päivänä uudestaan. Kerran pääsin Kiinaan mut peli kaatu melkein samantien sinne Kiinaan päästyään, jonka jälkeen ei onnistunu taaskaan.

Tässä nyt vähän listaa järjestyksessä siitä, mitä tein ja mitä tapahtu, jos tapahtu:
1. Ihan ensimmäinen vinkki tais olla simin saamien LAHJOJEN siirtäminen pois/poistaminen perheen tavaraluettelosta. Tämän vinkin löysin googlen kautta mut myös samaan aikaan joku kommentoi miulle samaa. Tää muistaakseni toimi tasan kerran ja myöhemmin siitä ei ollu enää apua. 
Check? /???/X...


2. Pelin muistikapasiteetin kasvattaminen. Koska sims on sims, se ei tietenkään pysty ymmärtämään enempää ku 4Gb muistia vaikka käytännössä tartteis varmaan 67826720Gb muistia. Tämä vinkki tais tulla Simstasta ja yhtä tiedostoa muokkaamalla simssin sais käyttämään enemmän muistia. Suositus tais olla puolet siitä mitä koneessa on ja itellä on 8Gt eli laitoin et se saa käyttää 4Gt. Tästä ei ainakaan ollu mitään hyötyä ja nostin sitä tässä viime päivinä vielä kerran, 6Gt:n asti. Enkä huomannu kyllä tältä kantilta mitään eroa. Eli meikäläisen tapauksessa, X.

3. Tässä välissä taisin käydä sit läpi ladattuja Delphy's Dashboardilla ja siivoilin ladattuja CC Magic'ssa. Peli oli vastikään pari kertaa kaatunu jo ihan Twinbrookissa ja tällä kertaa CLA sano et kyseessä olis bad CC. Jotain sieltä tais Mods-kansion syövereistä löytykin, muu peli kyllä toimi ehkä himpun verran paremmin, mut tätä matkustusongelmaa se ei korjannu. Siispä X, jälleen.

4. Olin jo ajat sitten laittanu interaktiiviset latausruudut pois päältä enkä latausruudun aikana edes koskenu hiireen tai koko koneseen ja annoin sen ladata rauhassa. Ei muutosta, X.

5. Tässähän olin kerenny jo jonkun aikaa miettimään, onko kyseessä sittenkii korruptoitunu Kiinan world-tiedosto. Mut miulla ei ollu mitään pääsyä Twinbrookin kautta resetoimaan Kiinaa, vaikka simejä pystyykii käymään läpi myös kotimaan kautta. Oon googletellu ja vaikka mitä mut en oo löytäny mitään, eli jos joku tietää, saako matkakohteita "resetoitua" tai muuten käpälöityä kotimaan kautta jollain nraasin modeista, kertokaa toki!

Tästä sain kuitenkii idean ku tajusin, et kaupunginmuokkauksen kautta pääsee myös muokkaamaan matkakohteita! Tosin en oo ihan varma, onko tää normaalia vai tuleeko se Traveler-modin mukana vai mistä... Kokeilin silti koska jos en pääsis edes sitä kautta Kiinaan, kyseessä vois olla korruptoitunu maailmatiedosto. Peli meni kyllä latausruutuun ja latas itseasiassa loppuun asti, mut ei päästykään Kiinaan vaan TYHJILLÄÄN OLEVAAN TWINBROOKIIN, wut??? Ylhäällä oli edelleen ne lomakohteet valittavissa, joten klikkasin uudestaan Kiinaan. Arvatkaa mitä? TÄLLÄ KERTAA PÄÄSTIIN KIINAAN ASTI :D
MUTTA, jotta elämä ei olis liian helppoa, kusin kaiken XD Menin nimittäin kaupunginmuokkaustilaan ja ja sain valita aktiivisen talouden...


...HURRAAAA, oltiin Kiinassa jonkun randomin (sen nimi oli Zhi :D) kiinalaisen kodissa!


Proof that it all happened. Resetoin kaupungin Masterilla ja säätelin muitakii juttuja sillä sekä Overwatchilla, mut eihän sims voi koskaan olla liian yksiselitteinen ja meijän kokeilu kaatu sitten tähän. Ei, peli ei kaatunu, mut en päässy enää pois sieltä. En päässy vaihtamaan aktiivista taloutta, en voinu tallentaa (enkä ois tallentanukaan ku en ois päässy Twinbrookiin takas), en voinu siirtyä kaupunginmuokkaukseen enkä matkustaa tällä simillä Twinbrookiin. Koska "Kaupunginmuokkaus on käynnissä toisessa maailmassa, palaa aloitusmaailmaan." tai jotain sen suuntasta enkä siis päässy sieltä Kiinasta enää mihinkään. Ja jouduin poistumaan päävalikkoon as if nothing ever happened...
Tästä lähtien jätin myös Frapsin avaamatta, jotta koneella ois mahollisimman vähän resursseja auki latauksen aikana. Siitäkään ei ollu apua, eli tähänkin tulee leimaa peräti kaksin kappalein: X&X.

6. No, mitäs sitten?


Ajattelin et enhän mie mitään menetä jos kokeilen matkustaa Egyptiin. Sinne oli kuitenkii jo tehtävä olemassa ja saisinpahan tietää, onko ongelmana Kiina vai joku ihan yleisluontosempi juttu jossain simssin syövereissä. Niin kävi, et peli kaatui, jälleen kerran "Insufficient Memory. Try reducing settings." Eli murheenkryynimme ei ollukaan koskaan Kiina!  
Tähän laitan ???, koska tää vaihtoehtosesti joko supisti tai laajenti meijän ongelmanaiheuttajien listaa, mut ei varsinaisesti vielä ratkassu matkustusongelmaa :DD

7. Jossain välissä poistin tietty myös cachet, ja taisin heivata myös ErrorTrapin ainankii jokski aikaa hittoon tuolta. Se tuntuu joskus vaikeuttavan peliä ja sit on helpompi olla heti ilman sitä ja jossain vaiheessa sen lisääminen peliin taas auttaa peliä toimimaan paremmin. ???.

8. No, mitäs sitten? PART 2. Alko taas armoton googletus ja pään raapiminen. Mietin myös sitä et jos ei toimi, kokeilen oikeesti pienentää grafiikka-asetuksia, matkustaa ja jos se toimii, nostaa graffat takasin kohteessa. Mut ensin tutkiskelin tätä ohjetta, jonka löysin sattumalta EA:n help-sivun kautta linkkinä.

Olin jo aiemmin tehny tuon ekan jutun eli listannu oman näytönohjaimeni TS3:n tukemiin ohjaimiin, se ku ei tue uusimpia ohjaimia enää, mut ne saa helposti pelin ymmärtämään yhtä tiedostoa vähän muokkaamalla. Ja sit rupesin tutkimaan tuota 32Mb texture OVERRIDE -juttua, ja huomasin, et miulla luki muuten samalla tavalla toisessa tiedostossa! Niimpä tein tän ohjeen mukaan ja vaihoin 32 tilalle 1024 ja lisäsin # tuon seuraavan rivin alkuun. Tää siis vaikuttaa näytönohjaimeen tavalla tai toisella.

Menin peliin ja tarkistin samalla ja nyt oli tuo ensimmäinen tiedosto muuttunu niin et siellä luki 1024 eikä enää "32Mb override". Resetoin myös koko kaupungin, tallensin ja lähetin Emilyn kohti Egyptiä. Arvatkaapa mitä?


GUESS WHO MADE IT TO THE EGYPT, FINALLY :D Ilman kaatumista!!! Eikä peli flipannu Egyptin päässäkään! Ja tallentaminenkin toimi! Tosin yhen kerran tuli Virhekoodi 12 mut olin liian hypeissäni harmistuakseni, joten poistuin sit pelistä ja avasin samantien uudestaan XD Tän jälkeen tallentaminen toimi joka kerta. Oltiin Egyptissä 6 päivää ja jännitin kovasti kotimatkan latausruutua, koska se on tähän mennessä kaatunu ihan joka kerta siihen. Ja olin aivan äimän käkenä ku tajusin et peli siirty oikeesti Twinbrookiin latausruudusta KAATUMATTA. Ja pystyin vielä pelaamaan Twinbrookissa, peli tallenti ihan normaalisti, ei virhekoodeja tai mitään. Kunnes sitten yhen tallennuskerran jälkeen tuli jälleen "Sims3 lakkasi toimimasta", mut ei harmittanu kyllä siltikään yhtään, koska olin kerenny pelata jonkun 5h putkeen jo, pääsin Egyptiin ja takasin SAMALLA ISTUNNOLLA ja en menettäny juurikaan mitään. Olin saman päivän aamuna tallentanu ja Emily kerkes lähinnä kesäriehaan ja sieltä kattomaan Simfestiä, ja peli kaatu siihen kohtaan, jossa sen ois pitäny ladata se simfest-tontti. Insufficient Memory, jälleen. Luulen, et seuraavana on hankintalistalla joko lisää muistia TAI sitten parempi näytönohjain, jossa on enemmän ku 1Gb muistia, vaikka toi kyllä on riittäny aivan mainiosti kaikille muille peleille (paitsi Mafia III tökkii välillä, ja Batman: Arkham Knight tappaa koneen jos pelaa täysillä grafiikoilla, mut näillä molemmilla nyt onkii erinäisiä suorituskykyongelmia ollu koko ajan jo muutenkii ihan yleisesti, eivät taho toimia kunnolla edes supertietokoneilla). Mut luulen, et uudestä näyttiksestä vois kuitenkii hyötyä tää kone.

Kaikesta huolimatta tähän täytyy laittaa täpät SEKÄ ???, koska tästä pelistä ei vaan koskaan tiedä. Voi olla, et hypetän täällä ihan turhaan, voi olla et ens kerralla on ihan yhtä haastavaa päästä mihinkään matkalle. Voi olla, et TB:n resetointi oli ratkasu ja se vaan sattu ton näyttis-override jutun kanssa samaan syssyyn. Tai voi olla, et se override oli nimenomaan se piikki lihassa.

Oon innoissani tästä pelistä taas täällä enkä malta oottaa et pääsen pelaamaan ENKÄ sitä et pääsen pienentää nuo kuvat ja kirjottaa postausta pitkästä aikaa!!! Miulla on kahen postauksen verran kuvia atm :D Eka tulee ulos asap, mut en osaa luvata, onko se tänä iltana vai vasta huomisaamuna vai kenties huomisiltana :D


Jos pelaaminen alkaa taas kusta samalla lailla ku ennen tätä ja jos toi vaan oli ilonen sattuma ja oikku simssin mystisessä mielessä, on miulla vielä muutama juttu, mitä voin kokeilla:

A) Tämä video, jonka mukaan pitäs auttaa, jos jokaisen lisärin (ja kai peruspelin myös?) laittaa ominaisuuksista niin, et ne käynnistyy aina yhteensopivuustilassa Windows 95, ja et jokainen käynnistyy järjestelmänvalvojan oikeuksilla. Jälkimmäinen miulla kyllä on päällä ja ainakaan sellasenaan se ei auta, mut täytyy tota yhteensopivustilaa kokeilla jos vielä on ongelmia.
B) KOKO The Sims 3 -kansion siirto/poisto Tiedostojen alta ja pelin käynnistäminen kerran ilman niitä. Tää aiheuttaa "puhtaan käynnistyksen" ja sen jälkeen sinne voi puottaa takasin kaikki tarvittavat omat tiedostot, jotta voi jatkaa siitä mihin edellisellä kerralla jäi.
C) Edelleen toi em. eli voin kokeilla heittää asetukset minimiin ja matkustaa sen jälkeen, ja sit kohteessa laittaa taas graffat täysille :D
(D) Lisämuistin tai uuden näyttiksen hommaaminen, mut tää on niin kiinni rahasta, että ei oo ihan ekana toteuttamiskelponen.)

Joten ei tässä nyt keinot niin helposti lopu, vaikka sims kyllä osaa aina keksiä kaikkee muuta jännää kiusaa... Mut ehkä tää tästä :D Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, mut ei kuitenkaan luovuta toivosta, eiks je? ::D


***

Mikäli jotakuta kiinnostaa, mitä kettua oon tehny tässä hiljaiseloni aikana, ni sanottakoon et se johtui pääasiassa siitä, et ei kiinnostanu toi peli pätkääkään ku se ei päästä(ny) sinne Kiinaan :D Satunnaisesti vähän pelailin mut ärsytti vaan aina ku halusin KIIIINAAAAAAN. Tai edes johonkii. Mut pääsinpähän Egyptiin ♥ Joka on muuten oma lempparini noista matkakohteista koska rakastan niitten pyramidien ja muitten hautojen raidaamista! :DDDD Niissä on jotenkii enemmän tunnelmaa ku Ranskassa tai Kiinassa, ja oon oottanu niiiiiiin kauan et pääsen taas sinne jonkun tehtävän kautta!

Mutta niin, mitäs muuta? No kesällä tietysti oli tossa kiireitä ku yritin edelleen saada tota koulua pakettiin. Ja syksyllä sen sitten sain tavallaan pakettiin, ku otin sieltä osatutkintotodistuksen ja jätin loput tekemättä eli "jätin kesken" mut en kuitenkaan varsinaisesti, koska ainankii työkkäri sen näkee niin, et oon valmistunu. Which is nice :D Ja sit tossa kuun vaihteessa myö tyhjennettiin toi talli kokonaan, ku saivat sen myytyä, ja nyt oon tässä vaan lomaillu ♥ Ja sotkenu unirytmin ♥ Alotin pelaamaan simssiä kello 1-2 yöllä ja lopetin 6:n jälkeen vaan koska se kaatu :DD Mut aivan mahtavaa vaan olla ja hengittää vailla huolta mistään! Tätä nyt jonkun aikaa ja luultavasti myös simssiä, nyt ku on aikaa ja JOS se vaan suvaitsee toimia jatkossakin :D

Et sellasta. Mitäs teille kuuluu?

Ja tosiaan, uutta postinkia siis tulossa ihan lähiaikoina! Stay tuned! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)