tiistai 12. joulukuuta 2017

JOULUKALENTERI - LUUKKU 5

Tämä luukku saattaa olla tekstiltää vähän lyhyempi. Ehkä.

Pahottelut muuten siitä, et kesti ja kestää taas näin kauan. Viikonloppu ollu taas juoksemista ja työpäivän jälkeen ei vaan aivot toimi niin et sais mitään ulos asti. Tän tekstin taisin kirjotella jo torstaina tai perjantaina valmiiks mut en jaksanu alkaa ajattelemaan ja ettimään kuvia, joten se sitten jäi, eikä tähän teemaan oikein voi keksiäkään mitään jänniä kuvia (tuntuu et viime luukun kuvat ois sopinu paremmin tähän :DDD), joten mennään tällä kertaa pelkällä tekstillä. Saapi ees joskus tänkii uunista ulos... katellaan jaksanko huomenna vai vasta keskiviikkona miettiä noita muita luukkuja, kovasti ois kyl kirimistä nyt 😅

SIMIEN NIMET

Rakkaalla lapsella on monta nimeä, vai mitä? Paitsi että ei miun simeillä vaan. Ellei sitten puhuta Rogeteista ja niitten nimilyhennyksistä koska laiskuus (Beatrice = Bea, Corbin = Korppu, Damien = Damppu, Emily = Ems), mut ne nyt onkii sellanen spesiaaliperhe :D

Miten sitten nimeen simini ja minkälaisia nimiä tykkään käyttää, ja mistä saan inspiraation niihin? Oon oikeestaan ihan helkkarin huono keksimään nimiä ja se on siminluonnissa (ja eläinten luonnissa) se vaihe, jota vihaan ehkä eniten. Etunimet vielä on suht helppoja mut sukunimet on jotain hirveetä :D Ykkösessä käytin hirveesti "tavallisia" suomalaisia nimiä, kolmosessa tykkään vähän erikoisemmista mut kuitenkii ehkä englantiin taittuvista nimistä ja kakkosen nimivalinnat tais olla vähän jotain siltä väliltä.

Sukunimien kanssa oon melkein aina tehny niin, et oon ottanu nimeen inspiraatiota _jostain. Erityisesti kakkosen kanssa tykkäsin katella huoneessa ympärilleni ja poimia nimen jostain sieltä. Kolmosen kanssa oon sit useemmin käyttäny Behind the Name -sivustoa (tai sit jotain nimipäiväkalentereita ja nimilistoja), jota käytin myös sillon ku tarttesin nimiä miun fanficceihin yms. Joillekii hahmoille, joskus myös simeille, saattaa löytyä ns. easter egg nimestä, jos sitä käy ettimästä tuolta. Joskus saatan siis oikeesti ettiä nimeä, joka tarkottaa jotain tiettyä asiaa ja sen pohjalta sitten nimetä simin. Ja nyt sit innostuin tutkimaan, mitä miun tän hetkisten simien (ja sukujen simien) nimet oikein tarkottaa, koska osa on nimetty vaan sillä kaavalla et hei, tää kuulostaa tarpeeks kivalta :D

Seuraavaks vähän listaa erilaisista nimistä. Vanhasta vihkosta löytyy kakkosen simejä, kirjotin ylös, mitä löytyy mistäkii kaupungista, et ei aina tarvii turhaan aukailla kaikkia ku aina se haluamani ois kuitenkii siinä viimesessä :D Ykkösen nimistä ei nyt mitään sen ihmeellistä sanottavaa, vähän omituisia suomalaisia sanoja ne XD Tai siis sukunimet. Etunimet oli sit jotain tavallisia suomalaisia nimiä.

Leutolaaksossa asu(u) tälläset: Bilbola ja Certified, jälkimmäistä näkykii edellisessä luukussa. Bilbolan innottaja on obviously ollu Taru Sormusten Herrasta ja/tai Hobitti :D Jostain syystä tää kuulostaa kauheen tutulta, vaikken muista ollenkaan, minkälaisista simeistä on kyse. Pakko varmaan jossain vaiheessa kaivaa esille ne vanhat tallennukset ja käydä vähän tutkimassa, mitä kaikkee sieltä löytyykään :D Anyway, täällä lukee et kyseisessä tallennuksessaasu "Alice + Terhi & lapset & elukat", en oo ihan varma, keistä tässä on nyt kyse. Oliko miulla muitakii lesbopariskuntia ku se eka, vai onko nää ne? Miulla vaan on se mielikuva, et eka ois ollu Sari Siemens... no, ihan sama, pakko varmaan joskus tutkia asia :D ///HETKINEN, kävin muuten tutkimassa noita naapuruston kuvia ja nyt taijan muuten muistaa, mistä tässä oli kyse :D Alright!

Certified oli sitten sen viime luukussa esiintyneen punapään sukunimi. Ja tän muistan poimineeni vanhasta näppäimistöstä :DDDD Ja nimi ei ollukaan Marie/Maria, vaan Mariah! Ja sen laamamaskottipoikkis oli Saul ja ne sai pojan nimeltä Marcus. Ja niiltä löyty se kissa nimeltä Peanut.

Kaunialasta löyty sitten tälläset nimet: Táplikà, Haahu, Siemens.
Muistatteko sen edellisessä luukussa olleen dalmatialaistädin? No se on tuo Táplikà. Oli ihan kauheen nero väännös sanasta "täplikäs" XD Haahu sitten ei soita ollenkaan kelloja :DDD Ja Siemens on se (viime luukusta) kuuluisa Sari Siemens, joka oli miun eka simi ja joka sai nimensä miun Siemensin puhelimesta.

Outolaaksoon näköjään tein eniten perheitä. Ja oon muistanu väärin. Sen pisimmän suvun sukunimi oli Taffel, eikä sen yhessä hiton korkeessa talossa asuneen perheen! Oiskohan se sitten ollu se Haahu? Eli Taffel-talouksia oli kaks, joten tän on oltava se. En muista, millä nimellä toinen näistä oli ensin, mut kaikille tuli Taffel sukunimeks, ku vanhimmat meni naimisiin keskenään. Ensin asu siis yhessä talossa äiti ja poika: Anita ja Sami, ja noissa kuvissa näkyy olevan myös vanhussim, eli ilmeisesti alussa siellä asu myös Anitan äiti. Ja toiseen taloon muutti isä ja tytär: Jari ja Jenny. Jennyn ja Samin aikuistuttua, ne muutti muualle ja Jenny löyti miehen nimeltä Karri, ja niille synty tytär Annica. Anitalle ja Jarille synty kans poika, mut en muista sen nimee eikä tässä lue.
Muita tuolla olevia on Saparo, Naikkola ja Ablo. Saparo oli muistaakseni se, jossa oli sisko ja sen veli ja veljen tyttöystävä, jotain draamaahan taisin niille suunnitella mut en oo varma siitä. Saatto olla eka Outolaakson perhe. Naikkola oli se mies naiseksi -sim aka Louise Naikkola, joka nai vampyyri Kreivittären ja niille synty lapsi. Ettei vaan ois ollu tyttö nimeltä Kreivitytär? XDDDDd Luovaaaaa. Ja sitten tuo Ablo oli Stadissa asuva perhe, näky viime luukussa myös, niillä oli se rotikka ja bordercollie ja niitten pentu. Näitten nimet oli Samantha (äiti) ja Melinda. Alkaa nimet muotouta englantiin :D

Veronalasta löytyy myös aika monta nimeä.
Kilpi, joka oli eka oikee LC. Ja hyvin oon tänne vihkoon kirjottanu "(Eka (ja vika) "LC"?)" :DDD
Grandi, nimi tuli siitä ku miulla oli pöydällä Grandi-mehupurkki :DDD Näitten talon oon esitelly täällä myös.
Anttola, ei mitään käryä mikä tämä on. (Tiger ja sen omistaja?)
Portaankorva, jotenkii sellanen olo et tää ois miun sisaruksen tallennus :DDDDDDDDDDD Onkohan tää se mistä se kysy yks päivä, et vieläkö miulla on jossain se sen peli jossa se tunki etupihan täyteen bambua ku se leikki, et se tyyppi kasvattaa bambua... 🤔 (Sen kyl muistan et tää nimi oli joskus telkkarissa ja sisarus keräs ylös näitä ja repeili niille. Joskus uutisissa tuntu et oli hitosti saman lähetyksen aikana tälläsiä random nimiä, joissa yks sana oli joku ruumiinosa :DD)
Digestive, teinityttö Madison täällä. Digestive-keksien mukaan :DDD
+ Yks paritus jolla pelasin innoissani.

Similä kuulostaa taas yheltä miun nimeemältä kaupungilta... No täältä löytyy vaan pari nimeä:
Mayer, Lizie ja sillä oli kolme kissaa, jotka oli tehty siis meijän kissojen mukaan. Tän nimen muuten käytin uuestaan kolmosessa ja annoin sen miun Lemmikit-testisimille: Liz Mayer.
Röyhelö, Lihapulla ja Pinokkio. Tässä oli kaks simiä jotka oli niin monstereita ku vaan olla ja voi ja oli tarkotus nähä, millasia lapsia niille tulee. Vähän ehkä villiinnyin ku keksin nimiä ja meinasin kuolla nauruun liian monta kertaa. Oli tarkotus saada AINANKII kaks lasta: Lihokkio ja Pinopulla :D Mut sit aloin vaan kirjottamaan ylös kaikkia sanoja mitä tuli mieleen, ja sain tälläsen listan: Pasi-Anssi, Sirpa-Leena, Masaliisa, Samppa-Anja, Lihatiski, Lihas, Munkki, Kurpitsa, Lakko, Kitarisa, Nielu, Nenä ja Kukko. Eikä siinä vielä kaikki: Tilli, Vanukas, Samurai, Ruis, Kasvi, Lehti, Talo, Seinä, Viemäri, Kynä, Mummo, Sika, Tohveli, Saapas, Kiikku, Sänki ja Juusto. (Jotenkii huvittaa nyt, koska nää kuulostaa muuten todella paljon siltä, miten TS3 nimee _lemmikkejä :DDDDDDDDDD)

Sitten oli se Titityylä, joka oli se projekti missä piti kansottaa koko kylä kahella kantaperheellä. Ne kaks kantaperhettä kanto nimiä Saastamoinen ja Ärmätti. Kolmas "perhe" siellä oli se, jolla oli ne kaks täysin päinvastasta koiraa värien riemuvoitoin ja sen sukunimi oli Karva, niitten talon nimi oli varmasti se Harakanvarvas :D En taas jaksanu ottaa tosissaan XD


TS3:SEN nimistä olikii jo tuolla puhe ja niitä nyt ei paljon tarvii listata ku näkyy tyyliin kaikki täällä. Kolmoseen en oo tainnu koskaan nimetä suomalaisilla nimillä ketään, paitsi Radolan LC-projektin simejä, koska siinä oli monta pelaajaa. Vähän kuitenkii joistain lyhyesti:

FIRQ oli eka tallennus koskaan ja sen alottajan nimi oli Annyka. Ei mitään käryä, mistä tää nimi alunperin ees tuli, ei se ees tarkota mitään. 

ROGET oli seuraava tallennus ja Unelmaduunin testi, jolla innostuin pelaamaan enemmänkii (kuten näkyy). Tää nimi tulee Edgar Allan Poen tarinasta The Mystery of Marie Rogêt, joka löytyy novellikokoelmasta, jota luin parhaillaan samalla ku koitin keksiä nimiä simille. Samaan aikaan myös pelasin Firquilla ja myös siihen neljännen polven lasten nimet tuli Poen tarinoista. Kolmannen polven edustaja Sandra nimittäin nai miehen Ranskasta ja niille piti tulla ensin kaksostytöt ja sitten yks poika, ja nää ois ollu nimiltään Arabella, Miranda (tarinasta The Man That was Used Up) ja Edgar. Mut niille tuli kolmostytöt (Arabella, Miranda ja Gertrude) ja sen jälkeen kaksostytöt (Violet ja Lilah), mut viimestä ei kerenneet koskaan laittamaan alulle, ku siirryin muihin tallennuksiin jäätävän bugituksen takia. Jostain syystä kuitenkii alottajasimin nimi oli Alice eikä Marie, mut voitte olla varmoja, et jos sukuun syntyy M-polveen tyttö, siitä tulee Marie! En myöskään valinnu Alicelle tarkotuksella a:lla alkavaa nimeä. Vasta myöhemmin tajusin et sehän sopikii oikein hyvin sen "aakkoshaasteen" kanssa, varsinaisesti se nimeämishomma lähti vasta Beasta, vaikka saatoin jo Alicea luodessa tietää, mitä teen. Koska yleensä teen/tein simejä vaan sillon ku tiiän/tiesin, mitä haluan.

TONY CHARMER sai nimensä oikeestaan brittiläisen Skins-sarjan mukaan, jossa Tony Stonem -niminen jätkä oli kunnon naistenkaataja. Charmer kuvaa tän Tony-simin uraa naistenkaatajana :D

Lopuilla ei varmaan sit ookaan mitään sen suurempaa merkitystä, tai ei ainakaan niin isoa, et tulis erikseen mieleen. Osalla sen voi myös päätellä ite, esim. Lilian ja Lola Pixie, koska pixie = tietyn tyyppinen keijumainen taruolento englanniksi, suora käänös vois olla esim. "ilkiö" (Harry Potter much? :DD); mut perimmäinen ajatus itellä oli kuitenkii se, et ne on keijuja ja mielsin siinä vaiheessa et pixie ja fairy tarkottaa samaa. No, Wikipedia sanoo et modernissa käytössä niillä usein tarkotetaankin samaa.

Nykyään kolmosessa (ja muissakii peleissä) melkein kaikki nimet on lähinnä hatusta heitettyjä. Joskus saatan listata ylös nimiä, mitä voisin käyttää, erityisesti Rogeteilla ku nimet menee aakkosten mukaan; ja sit vaan valkkaan sieltä sen kivoimman ku on aika. Ja toki teen myös sitä et telkkarissa/netissä/kirjassa/jossain tulee vastaan joku nimi, joka sointuu kivalta korvaan ja sitä haluaa käyttää ehottomasti itekin pelissä. Muutamia ajatuksia on jo Rogetien simi- että kissasukuihin :)


Onko teillä jotain tiettyä tyyliä nimetä simejä? Tuleeko ne nimet vaan out of blue random inspiraationa päähän vai onko nimien keksiminen pitempikin prosessi? Käytätkö mitään apuvälineitä nimien löytämiselle, esim. nimipäiväkalenterit tai nimilistat?            

5 kommenttia:

 1. Mulla on itelläni koneella nimilista johon lisäilen aina kivoja ja mielenkiintosia nimiä ku semmosia löydän. Hetkeen en oo sitä kyllä päivitelly. Mulla on muutama semmonen ihan lempparinimi joita kierrätän perheestä toiseen: Felix, Poppy, Piper ja Alexander. Yleensä en jaksa koskaan pelata sit kuitenkaan sillä perheellä jonka lapsia noiksi nimeän XD Mutta sittenhän sama toistuu vain sen uuden perheen kanssa jne :DD

  Sit erikseen on nää rainbowcy-perheet jotka on värikkäitä ja ns "berry sim" nimetään yleensä aina jonku tietyn teeman mukaan mikä kuvaa sen väriteemaa. Tässä on hauskaa keksiä kaikkia ällösöpöjä ja sokerisia nimiä lapsille. :DD

  Joskus myös ku vauva syntyy niin oon sillee NO MUTTA EN MINÄ OLE MITÄÄN NIMEÄ MIETTINYT!!!11 ja ryntään googlettelemaan nimiä :DD Yleensä mulla on joku teema nimissä ja yhessä lapset nimesin avaruusteemasiks ♥ Se oli kivaa.

  Sit on näitä vaiheita ku mun simit on nimetty nimillä jotka ei tarkota oikeesti mitään. Mulla oli mielessä yks esimerkki mut unohdin sen tietty XD

  En oo varmaan koskaan nimenny simiäni suomalaisittain. Enkä varmaan koskaan nimeäkkään :DD Aaaa kuinkahan pitkä kommentti tääkin on help XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla on kans tuolla jossain noista simsvihoista kerättynä nimiä :D Tai se on aika vanha lista ja pelkästään Rogeteja ajatellen tehty :DDD Joskus noitten alkuaikoina listasin aakkosia ja niihin joko keksin tai etin erilaisia nimiä, mitä vois missäkii sukupolvessa käyttää. Etin just sen listan ja näköjään tää alkaa D:stä ja onhan tuolla ollu näköjään myös Damien jo :D Oon suunnitellu nimet jo vähintään F:ään asti mut tässä ei ole Emilyä eikä sitä F-nimeäkään. Taisin myös jotain muita kirjaimia ihan vasta pohtia mut en muista kyllä mitään niistä enää XD
   Muutoin en listaile mitään, simejä syntyy melko vähän, varsinkii Rogetien sukuun ja muissakaan tallennuksissa ei oo tainnu ihan äsken olla mitään ite nimettyjä lapsia. Paitsi Pixiet joille tuli kaks kasvisimvauvaa, Planto ja Timotei :D:D:D:D:D:D:D:D kaverille kiitos jälkimmäisen nimestä XD Pitäs pelata niillä taas, ne on vieläkii vissiin vauvoja ja syntyvät joskus toissa kesänä :D:D:D:D

   Mie en muuten käytä koskaan samoja nimiä uudestaan! :D Jotenkii ne henkilöityy niihin simeihin niin vahvasti XD Tai ainakaan samassa pelissä en käytä, aiemmista versioista saatan kyllä soveltaa kolmoseen jonkun nimen joko sellasenaan tai vähän muokattuna. Esim. Lemmikkien testisim Liz Mayer on saanu nimensä melkein saman nimiseltä similtä kakkosesta. En muista kunnolla sen nimee mut saatto olla tyyliin Liza Mayer. Löysinpäs muuten senkii! Ei ollukaan Liza vaan Lizie Mayer :D Tää oli sellanen jolla en ees pelannu, tein vaan jonkun simin jolle tein meijän sen hetkiset kolme kissaa. (Pitäs muuten tehä meijän tän hetkiset kissat peliin joskus! Yhen niistä oon tehny jo tohon kakkoseen aikoinaan, kyseessä on tänä vuonna 14 täyttävä papparainen :D Loput onkii sit nuorempia, kaks täyttää tänä vuonna 3 ja nuorin on vasta 9kk ikänen riiviö.)
   Loput kaimat tulee sitten vahingossa ku en vaan muista enää et oon jotain nimee jo käyttäny :D

   Miulle käy oikeestaan aina tuo et ku lapsi syntyy ni sitten googleen :D Ellei oo jo joku joka on mietitty sata vuotta sitten valmiiks, kuten Emily. Ja onko muuten kolmosessa siinä nimilaatikossa ollenkaan tekstiä ku lapsi syntyy? Kakkosessa nimittäin siinä luki aina joko "Tyttölapsi" tai "Poikalapsi" ja jos mietit liian kauan ni peli ite heitti entteriä ja sitten oli pelissä simi nimeltä Tyttölapsi tai Poikalapsi. Jos oli kaksoset ni Tyttölapsi 1 ja Tyttölapsi 2 XDDDD Tää kämmi kävi tosi monelle! :D Jos kentän tyhjenti ni ei voinu painaa enteriä eli sai miettimisaikaa vaikka hamaan loppuun asti :D Ja kakkosessahan ei oo mitään kaupungintaloa tai MasterControlleria eli jos kävi tää virhe ni eiku vaan poistumaan tallentamatta, ellet sitten osannu käyttää jotain SimPE:ä ja sitä kautta muuttamaan simin tietoja :DDD

   Poista
 2. Jos simperheeseen syntyy lapsi eikä mulla oo itellä mitään erikoista nimeä mielessä, kysyn joko veljeltä tai joltakin kaverilta. Tällä tavalla ovat saaneet nimensä esimerkiksi taannoisen Dean-tallennuksen Seppo sekä Rachelin mielikuvitusystävä Aava. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD Aava on kyl söpö nimi!

   Poista
  2. Kavereilta nimiä kysymällä tosin voi tulla myös jotain aivan randomia vastaan :D:D:D Mm. Jebsin kommenttiin tossa jo vastasin et miun keiju kasvatti kaks kasvisimvauvaa. Piti tulla vaan yks ja se saikin nimekseen Planto, mut kaverin kanssa oli liian hauskaa ja oli pakko sitten kasvattaa toinenkii, jotta sille sai annettua nimeks Timotei :DDD

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)