perjantai 8. joulukuuta 2017

JOULUKALENTERI - LUUKKU 4
PELITYYLI KAUTTA AIKAIN


Pelityylejä on yhtä monta ku on pelaajiakin. Miun pelityyli taas... no, on se ollu melko samanlainen aina, mut mukautunu ehkä enemmän aina pelin mukaan ja eri pelissä on aina vaalinu vähän eri asioita.


THE SIMS 1

Tässä ei nyt oikein voinu muuta tehäkään ku vaan _pelata. Tai siis, se oli elämäsimulaatioks tehty ja sitähän se nimenomaan oli. Loit simin ja rakensit sille talon ja ne eli sitten silleen ikuisesti - ellei sattunu kuolemaan ennen sitä, joko vahingossa tai sitten "vahingossa".

Mika Laulavainen nr. 1 menetti henkensä, vahingossa, melko pian pelaamisen alottamisen jälkeen. Onneks TS1 oli helppo tehä toinen samanlainen sim, joten Mika Laulavainen "synty uudestaan" siminluonnissa ja jatko siitä mihin edellinen jäi :D Kuvassa myös Viikatemies, joka ilmesty peliin Livin' Large/Livin' It Up -lisärin myötä.


Vähän tuntuu siltä et oma tyyli sillon alussa ennen rahakoodeja oli pitkälti jotain "survival"-peliä :D You know, nää pelit missä hahmo herää tyyliin autiolta saarelta ja pitää alkaa rakentamaan juttuja ja koittaa kestää hengissä (joita en ite kylläkään pysty pelaamaan koska jump scaret). Paitsi et simssissä ei kyllä annettu yhtään mitään samanlaisia puitteita. Kasa rahaa vaan ja koita sillä sitten selvitä. Ei selvitty.

En muista juurikaan siitä ajasta ilman Keräilykokoelmaa, kai sitä vaan aina himoitsi sitä jättimäistä taloa. Alussahan simit ei voinu ees poistuu omalta kotitontilta eli kaikki aika vietetiin sit joko neljän seinän sisällä tai satunnaisesti pihamaalla :D Kai se oli vaan just sellasta et yritä selviytyä nyt sitten ja keksi itelles jotain tekemistä. Pakko kyl myöntää et jos nyt joutus pelaamaan samalla kokoonpanolla ku sillon, ni en kyllä varmasti jaksais pelata tätäkään vähää ku nyt :D Mut sillon ilmeisesti mielikuvitus riitti ja jakso pelata samalla simillä/simeillä samalla tontilla, kunnes kyllästy ja teki uuden. Yhteisötontit tuli siis vasta Hot Date -lisärissä (kolmas lisäri) ja naapuruston laajennus Lemmikkilisärissä, itehän pelasin vuosia pelkällä TS + House Party -paketilla, jossa ei voinu oikein keksiä muuta viihykettä ku juhlien yms. järjestämisen :D
Kaikenlisäks tää koko roska oli englanniks eli hyvä jos ymmärsin ees mitään, mut ilmeisesti kuitenkii pääasiallinen pelaaminen onnistu, ja ilmeisen hyvä peli oli jo sillon ku oikeesti viihyin "vierasta kieltä puhuvan" pelin ääressä vuodesta toiseen kyllästymättä XD

Rakensin kyllä myös, mut melkein aina ne oli jotain random hahmotelmia jostain aivan hämärästä :D Esimerkiks MOI-talo. Siis vedin seinät niin et se muodosti sanan MOI ja siellä sitten asuvat. Oli vähän tönkköö vaan ku ykkösessä sai seinät vissiin vinoon mut ei tavaroita eikä mitään ikkunoita tai ovia vinoille seinille (muistaakseni?) eli oli aika paljon turhaa tilaa mut talo silti vähän ahas, koska sitä vinoa tilaa ei voinu hyödyntää mitenkään :D Ja kerran kai yritin tehä kirjotuspöytätaloa eli sellanen, jossa on eka kerros vaan reunoilla ja kakkoskerros yhistää ne toisiinsa. (Vähän muuten samanlainen idea ku Rogetien nykysessä talossa, et on se "autokaista" siinä alla, mut tässä sen piti olla vaan laajempi :D) En muista onnistuko tää vai ei, mut on sellanen fiilis et kakkoseen oisin tän joskus toteuttanu.

Sit tein todella paljon sitä et loin miun tuttuja ihmisiä ja yritin rakentaa niitten asuntoja sinne. Muistaakseni loin miun serkut ja tädin ja tein niitten sillosen kämpän :D Varmaan koitin meijänkii taloa vääntää joskus. JA AINIIN, muistin just et tein joskus miun toisen tädin ja sen asunnon ja muistan et pelasin sillä taloudella ihan helkkaristi :D Ilmeisesti tässä vaiheessa olin jo löytäny koodit, koska en ois muuten pystyny pelaamaan näin kauan. En ees tajua miks tein miun tädin mut ilmeisesti sillä pelaaminen oli kovin viihyttävää XD Vitsi ku häiritsee ku näitä tallennuksia ei oo enää missään :D En muista sitäkään, et missä oon tätä pelannu! Varmaan iskän koneella mut en vaan muista itteeni sen huoneeseen pelaamaan, vaikka montaa muuta peliä muistan pelanneeni. Ja kuitenkii tuntuu et pelasin ja paljon. Pitää kysyä siltä et onko sillä mahollisesti jossain poltettuna vanhoja tiedostoja, jos vaikka käviskii niin et näitä löytys vielä jostain :D

Mutta joo, ykkösessä sitä osas pelata just sitä mitä varten se peli oli luotukin, eli elämäsimulaatiota.


THE SIMS 2

Tässä tulee vanhoja kuvia - vain ja ainoastaan! Ja kuin söpöö tää ku kakkosessa taaperot pysty halimaan koiria! ;__;♥

TS2:ssa syventy sit tuo elämäsimulaatio vielä entisestään, ku nyt ikävaiheita oli monta ja simit lisäänty OIKEESTI eli oli genetiikka ja sukupuut ja kaikki, eikä perheeseen vaan generoitu vauvaobjektia, jolle lapseks kasvettuaan arpoutu random pää ja vartalo. Ja se kolmiulotteisuus! Ens alkuun oli jotenkii todella vaikee oppia käyttämään hiirtä ja kuvakulmia ku oli tottunu ykkösen neljään kulmaan ja kahteen/kolmeen (riippuen resoluutiosta) etäisyyteen :D Nyt on sitten vaikee oppia takasin siihen ykkösen systeemiin ;) (Enkä osaa käyttää koskaan mitään muuta ohjelmaa, jos siinä ohjataan hiirellä ja näppäimistöllä, koko ajan tunkee se simssin ohjaustyyli lihasmuistista ja kuin ärsyttävää :DDDD)

Pelin kameralla kuvattuja kuvia meikäläisen ekasta simistä, joka kanto nimeä Sari Siemens. Kyllä, omistin Siemensin puhelimen.

Kakkosessa taisin ihan ekana innostua nimenomaan pelaamisesta ja siitä simien kasvattamisesta. Oikeestaan halusin pelata LC:tä mut en tajunnu mikä se edes on, olin lukenu LC-tarinoita TS2 virallisilta sivuilta (siellä oli sellanen systeemi et latas kuvat sinne ja kirjotti tekstiä) ja luulin OIKEESTI et se on vaan et otat yhen simin ja alat kasvattaa sillä sukua. Miehän tein yhen simin (nainen), muutatin sen johonkii taloon ja käytin pari kertaa motherlodea ja ostin talon täyteen tavaraa ja kuvasin sitä "LC:nä" TS2.comiin, jossa miulle tultiin tietty aukomaan päätä, et ei tää oo mikään LC. Joku ystävällinen yksilö kyllä linkkas miulle säännöt ja sit vasta tajusin, mistä LC ylipäänsä oli lyhenne :D Muistakaa siis et ostin tän joulukuussa 2006, jollon se oli ollu jo markkinoilla pari vuotta.

Kyseinen Sari Siemen oli myös tän em. "LC:n" pää ja tässä sen talo. Muistaakseni se oli valmistalo josta sit rakensin isomman ja täytin tontin kaikella, mm. uima-allas on miun tekemä. Ku sain kuulla et tää ei oo LC, ni luovuin ajatuksesta ja se menikii naimisiin sisäkkö-likkansa kanssa :DDDD No, se olikii vähän sellanen... TS2-testisimi!


Tykkäsin myös rakentaa kakkosessa, mut jossain vaiheessa myös periaatteessa pakon eessä, koska Lemmikkielämää-lisäri ei toiminu koneessa kunnolla ja pelaaminen oli mahotonta, mut rakentaminen kuitenkii toimi ihan normaalisti. Kone ei siis jaksanu pyörittää pelitilaa. Joten tein todella paljon ja usein uusia simejä ja niille taloja, joskus tein taloja ilman simejä. Kattelin paljon oikeita taloja aina ku kuljin bussilla yms. ja saatoin niistä inspiroitua ja rakennella kaikenlaista. Näitä taloja oon täällä blogissakii esitelly useemman.

Tälle muistan antaneeni nimeks "Kuningatarkartano". En muista sisustinko sitä edes sisältä. Ja tykkäsin btw tollasista omituisista kulmikkaista aitausjutuista, niinku tossa kuistin edustalla on :DDD

 Perinteisen suomalaisen rintamamiestalon innottama Marjatalo, löytyy blogista.

Tää on rakennettu yhestä miun kotikaupungissa olevasta talosta inspiroituneena. Näin sen joka aamu ja ilta bussimatkalla, ku menin tai tulin työharjottelusta, ja sitten rakensin tämän. Taitaa olla ainut jota en oo ikinä postannu tänne, vaikka se löytyykii luonnoksista edelleen.

Tää oli sitten eka talo, jonka kanssa harjottelin tekemään pieniä taloja. Tähän asti kaikki oli ollu ihan liian isoa ja valtavaa ja sit kaikki huoneet oikein huuti tyhjyyttään ku keskellä oli autiota ja reunoilla kaikki tavarat. Tästä tuli kyllä oikeesti tosi kiva ja joskus tekis miel kokeilla tehä tää uusiks kolmoseenkii. Tää kaupunki oli myös miun ite tekemä - kuten tyhjyydestä näkee :D Tästä piti tulla sellanen Yöelämää-lisärin "downtown"-tyyppinen lähiö, mut nää miun hankkeet oli aina paljon suurempia ku miun keskittymiskyky ja into ja mielikuvitus XD Tästäkin mökistä löytyy kuvia blogista.

Tein, tai ainankii yritin, myös kerran tehä meijän taloa kakkoseen. Siitä tuli itseasiassa yllättävän näkönen, vaikka miulla ei näköjään ollukaan ladattavia :D Also, todella tyhjältä näyttää ku ei oo mattoja + noitten käytävien pitäs oikeesti olla tavallaan puoltoista ruutua leveitä, et se ois oikein, mut ei oo koska sims :D

Jostain syystä kakkonen oli itelle sellanen... ideoita tunki päähän ihan jatkuvalla syötöllä enkä jaksanu keskittyä pelaamaan millään perheellä kovinkaan pitkiä aikoja. Pisin suku oli kolmannessa polvessa ja sillonkii olin luonu ekan ja tokan polven CASissa valmiiks.

Tässä LUULTAVASTI em. suvun toisen polven edustaja ja sen kolmatta polvea edustava tytär. Tytär kerkes jossain vaiheessa lapsi-ikään ja sen pitemmälle en koskaan kakkosen suvuissa päässykkään. (Paitsi sitten myöhemmin ku asensin ne uudestaan aka Plöö, josta löytyy muutama postaus täältäkin :D)

En jaksanu pelata sukuja luultavasti senkään takia, et kukaan ei samassa naapurustossa ikääntyny vaan pitkää/isoa sukua ois pitäny pelata kaikilla suvun jäsenillä erikseen eikä niitä ois vaan voinu jättää oman onnensa nojaan (kirjotin eka ojaan :DDD), koska ois vaan ärsyttäny liikaa jos simin tädin serkun kaiman isä ois ollu lapsi ku oma simi oli jo aikuinen.

Tiedostoja selatessa huomaan, et oon jo harrastanu kuvaamista, vaikkakii pelin kameralla. Tässä on vasta murto-osa niistä kuvista mitä oon napsinu ja tässä postauksessa on kuitenkii noin 50 kuvaa.

Tän kuvan oon ottanu luultavasti sen takia, että a) ihmettelin noita hileitä tossa ruoan päällä, mut ilmeisesti ne johtu siitä et se oli ite onkinu sen kalan (aka tässä on käytössä jo Vuodenajat-lisäri!) TAI b) toi ruoka oli niin hyvännäköstä et kuvasin sen. Btw, miun suuri heikkous kakkosessa on kalkkuna-ateria ja porsaanfilee. Näyttää NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN hyvältä. Aivan varmasti meen muuten joku kerta ja laitan jonkun miun simin kokkaamaan näitä ja otan kuvat ja näytän teille koska OIKEESTI, kuola valuu ku sitä kalkkunaa tuijottaa :DDDDDDDD (Vaikka irl en syö kalkkunaa, se on hyvää mut poor turkeys :( Joten ei kiitos.)

Näitä kuvia kans ku selaa ni tulee vastaan ihan hitonmoiset määrät näitä perheitä - miehän sanoin et tein koko ajan uusia! :D Niin paljon et en ees muista(nu) kaikkia, mut luultavasti oon kaikista kirjotellu tietoja, vähintäänkin (suku)nimet vihkoon joskus. Vois tarkistaa jos jaksais :D Osan muistan edelleen.

Vasemmalla perhe, jonka teinipoikaan "ihastuin" :DDD Näitten sukunimi tais olla Taffel. Oikeella sitten joku muu perhe, muistaakseni tää yksinäinen nainen oli tän jätkän sisko, ja tää toinen likka sitten kyseisen jätkän puoliso.

Tässä oli sitten TAAS yks naapurustoprojekti. Alotin taas tyhjän kaupungin ja loin sinne kaks pariskuntaa (+ yhen naisen koirineen, siitä lisää myöhemmin) ja oli tarkotus kansottaa koko kylä näitte jälkeläisillä niin, et ei käytettäs juurikaan ketään muita suvussa ku näitten jälkeläisiä :D Tosin simssissä, kakkosessakaan, ei tainnu olla serkkujen mahollista lisääntyä, mut sellasissa tilanteissa ehkä ois voinu lainata vähän jotain NPC-verta sukuun. Ainiin, tää kaupunki oli lintuteemanen joten sen nimi tais olla Titityylä :::DDDDDDDDDDDDd Luovuus 10+ Oikeesti kyl nimesin näitä useinkii ihan vaan puolivitsillä ku en jaksanu keksii mitään järkevää, ni sit ne oli just jotain Titityyliä tai Harakanvarpaita.


Tein myös ihan helkkaristi eläinteemasia perheitä. Taisin mainitakin viimeks et aikanaan tykästyin ykköseen vaan koska kuulin et siihen on Lemmikit, ja ostin kakkosen vasta ku siihenkii tuli lemmikit. Ja, noh, se näky. Tein varmaan yli puolet näistä perheistä pelkkien lemmikkien takia ja ku halusin kasvattaa ja risteyttää niitä, mut sit aina kyllästyin ku oli niin tympeetä ku kakkosessa tää eläinten ohjaus oli huomattavasti vaikeempaa ku, no, niitä ei voinu ohjata. Ja se osu ihan randomilla, et tykkäskö ne eläimet toisistaan vai ei eikä niitä saanu tykkäämään toisistaan jos ne oli arpoutunu niin et ne ei tullu toimeen. Ja hanki siinä sitten pentuja ku koirat vetää negatiivisille heti ku vaan näkevät toisensa...

Koska 101 Dalmatialaista, piti sitten luoda joku jolla on Bongo ja Perdita ::D En kyl muista oliko ne sillä nimellä tässä tallennuksessa.

Todiste siitä, et kakkonenkii bugaa joskus. Huom: JOSKUS.

Tässä vaiheessa olin ilmeisesti löytäny vapaan kameran tilan! Ja nyt ku katon näitä kuvia ni tuntuu muuten siltä et tiedän, ketä tässä on! Tai siis tuo nainen on todennäkösesti ton aiemmin mainitun "kolmen polven suvun" toinen alottaja. Se oli nimittäin sellanen idea, et tein isän ja tyttären ja muutin niitten naapuriin randomin äidin ja pojan. Lapset kaverustu ja myöhemmi ihastu ja teininä seurusteli. Mut myös nää vanhemmat sitten rakastu ja meni naimisiin, mut ku nuo nuoret kasvo aikuisiks, ne ei voinukaan enää olla yhessä ku pelin mielestä ne oli nyt sisarpuolia. Joten tää tyttö etti itelleen uuden miehen ja sen "velipuoli" jäi asumaan niitten ja näitten tyttären kanssa. Noille edellisen polven tyypeille synty myös poika ja ne asu kolmestaan ison eläinlauman kanssa ihan helkkarinmoisessa talossa, jonka rakensin ite - jälleen :DDDDDDD Ne yritti kasvattaa jotain isoja colliemaisia koiria mut tais loppuu tila (simipaneelista...mikä sen nimi on? XD) kesken...


Ja siis vaikka sain joskus LE:n jälkeen uuen koneen ja innostuin taas pelaamisesta enemmän ku rakentamisesta, en silti jaksanu pelata simeillä kovinkaan kauaa ennen ku tein taas jonkun uuden perheen tai simin vaan siks et sain jonkun hirveen siistin idean. Näissä pelasin siis tavallaan "tarinaa" päässäni mut kaikki ne "tarinat" jäi aina kesken :D Itseasiassa tää saattaa selittää myös nuo valtavat eläinlaumaperheet - loin tietysti koko ajan niitä eläimiä simeineen (ja joskus ilman), ku halusin niin kauheesti pelaamaan eläimillä ja kone ei jaksanu pyörittää muuta ku CASia ja buybuild-tilaa :D

Tässä jälleen yks. Näillä jopa jaksoin pelata aika kauan! Tytär lähti Yliopistolisäriä testaamaan ja muutti vielä takasinkii ja pelasin sillä jonkun aikaa. Muistaakseni sen nimi oli Melinda. Koirat oli rotikka ja vissiin bordercollie tms.

Ne sai peräti pennun, aika hauska :D

Tässä saattaa olla jopa ihan tutun näkönen kissa joillekii! Hän on Tigerin esikuva! Tai itseasiassa saattaa olla itekin nimeltään Tiikeri tai Tiger. Tätä mietin sillon ku ostin TS3 Lemmikit ja tein ekan kissani siihen - eli Tigerin, sekä Tigressin, jotka on siis Rogetien kissasuvun esivanhemmat :)

Se on hassua selata näitä kuvia ku muistan kyllä nää simit ku nään ne, mut en muista yhtään, mitä varten oon ne luonu ja mitä oon niillä tehny :D

Sen kuitenkii muistan, et tässä on Marie Certified. Sukunimen poimin näppäimistöstä.............. Ja naamasta ja sormista löytyy melkein kaikki maholliset korut, mitä Matkoilla-lisäri toi mukanaan. Ja tässä vaiheessa alko löytyy pelistä myös ladattuja (silmät)!

 Mariella oli kissa, Peanut.

Tää oli yhtä aikaa niin koomista että raivostuttavaa! :D Noi siis pysty nukahtamaan ruokaan jos ne oli liian väsyneitä, ja oli kyl yhtä tuskaa koittaa saada ne väsyneenä syömään niin et ne sais ees jotain syötyä kuolematta nälkään, et ne vois mennä hetkeks nukkumaan et vois jatkaa taas syömistä. Muistan kyl ku ekan kerran tän näin ni meinasin puota penkiltä ku repesin niin pahasti.

 Se nai laamamaskotin ja synnytti sille lapsen. En muista ollenkaan, oliko tää sitten taas joku testisimi? Vai teinkö vaan muuten vaan uuen simin... hiukset saattaa muuten olla omaa käsialaa! Opin jossain välissä, miten hiusten värejä yms. voi muuttaa (tarvittiin vaan Paint tai vastaava kuvanmuokkausohjelma :DDD) ja säädin jonkun verran näitä + saatoin tehä myös paitoihin yms. tekstejä jne.


Tein tuonne Titityylään Harakanvarvas-nimisen... no en kyl muista oliko se sukunimi vai tontin nimi. Jompikumpi tai joku muu siellä oli Varisvuori. Tässä kuitenkii taas kaks erikoista värijalostusta edustavaa koiraa, Creme Starye ja... Mr. Blue? En kyllä muista enää :D

Ja niitten omistaja.

Ne sai kaks pentua. Aivan hervottoman kokonen pää tolla ekalla XDDDDDDDD Ne oli muuten samanlaisia paitsi et toinen oli sileekarvanen :D

Kokeilin tehä miehestä naisen. Latasin mekon (jossa tuli näköjään tissit) ja yhet pelin naisten hiuksista miehille.

Se nai kreivittären.

 Ja siitä tuli itestäänkin vampyyri.

Pieni ero, ku aloin kerätä oikeesti ladattuja peliin. Siitä tuli oikeesti nätti! Hassua vaan, et tiesin kyl ladattujen olemassaolosta koska latasin jo ykköseen (muistaakseni vielä ennen Keräilykokoelmaa), mut en tiiä miks kakkosta pelasin niin kauan ilman :D Kai se oli niin hienon näkönen ykkösen jälkeen. Ne oli ne näköissimit, minkä takia aloin latailemaan.

Ja ei siitä sitten tullu loppua :D Tässä taas yks, itseasiassa sen rotikan ja bordercollien omistaja ja sen tytön äiti, tykkäsin tän ulkonäöstä hirveesti.

Ja tää oli taas yks miun simi-ihastuksista, tykästyin jostain syystä ihan kauheesti tähän tytsyyn :D Madison Digestive nimeltään. Juu, söin varmaan Digestivejä samalla ku tätä nimesin.


Kakkosesta löytyy siis vielä paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaljon vanhoja kuvia, mut ehkä niitä voi käsitellä tarkemmin sit jossain toisessa luukussa. Tähänkii tuli jo vähän liian paljon kuvia, en suunnitellu näin paljoo ees :DDD


THE SIMS 3


En tiiä mitä sitten tapahtu ja miksi, mut kolmosen kanssa asiat käänty oikeestaan päinvastoin. Varmaan vapaa naapurusto on yks iso syyllinen tähän, koska nyt ne perheen muut simit voi laskee maailmalle ja ne oikeesti elää ja ikääntyy siellä!

Nykyään ei vaan oo enää samalla lailla mitään ideaa siitä, mitä haluais pelata :D Nykyään on kivempaa pelata vanhalla tallennuksella, jolla on jo pitkä suku takana (vertaa Roget). Uudet tallennukset on ihan helkkarin tympiviä. Ja nykyään melkein vihaan siminluontia :D Se on niin tylsää! Enkä jaksas kuitenkaan pelata niillä. Miulla on muutama sellanen "alotettu" tallennus, jota en oo kuitenkaan päässy alkua pidemmälle ku on vaan iskeny niin jäätävä tylsyys ku on jotenkii niin ärsyttävää aina joutua alottamaan kaikki puhtaalta pöydältä. Vaikka ideoina noi on tosi kivoja, toinen on oikeestaan jonkin sortin LC... Dominant/Recessive Genes -tvistillä. Eli alottaja on tumma nainen ja tarkotus olis saada täysin vaalee lapsi sukuun ennemmin tai myöhemmin. Mut en oo jaksanu ees ekaa päivää pitemmälle :D Toinen, mille kävi samalla tavalla, on Erot sukupuussa -haaste, jossa siinäkii on simi ja talo mut en jaksanu varsinaisesti alkaa pelaamaan.

Puolukka Puuro, Erot sukupuussa -haasteen alottaja...

...ja sen koira, karjalankarhukoira Minja.

Puolukan talo. Ite tehty ja täälläkin joskus esitelty.

Simejä teen todella harvoin. En vaan jaksa keksiä mitään! Rakentelen kyllä sillon tällön, mut en enää samalla tavalla saa jätti-inspiksiä ja ala vääntämään jotain. Rakennan lähinnä tarpeeseen, jollon saatan saada jopa idean jostain ja lähtee toteuttamaan sitä.

Kolmosessa pisin suku atm on blogissakin tutut Rogetit eli jotka on tällä hetkellä menossa 5:ssä polvessa. En pelaa varsinaisesti mitään haastetta siinä, asetan vaan itelleni tavotteita eli et haluun tutkii pelin läpikotasin ja tällä simillä keskityn nyt asiaan X. Sen verran oon asettanu itelleni et yksi lapsi per polvi ja nimeen simit aakkosjärjestyksessä.
MUUTA?

Pelityylistä näin yleisesti sitten, oon siis ehottomasti enemmän pelaaja ja simien kasvattaja, ku rakentaja. Rakentaminen on kivaa vaihtelua kyllä, mut aina vaikeinta on alotus ja seuraavana lopetus, ku ensin ei malttas lopettaa millään ja sit sen kaiken innon käyttää siinä alussa niin et loppuukii keskittymiskyky ennen aikojaan ja sit tahtoo kaikki jäähä vähän kesken.

Muutoin miun pelaamisessa näkyy miun luonne vahvasti. Oon oikeestikin liian kiltti, joten harvoin tapan simejäni huvikseen. Tykkään mieluummin elättää ja kasvattaa niitä ja oottelen sit kiltisti et millon vanhukset kupsahtaa :D En muista montaakaan kertaa, et oisin tappanu simejä vaan tappamisen ilosta. En oikeestaan saa päähän muuta ku yhen projektin kakkosesta, mut siitä kerron joskus toiste.

Tykkään myös pelata ns. säntillisesti? Siis ilman koodeja. Tai ainankii ilman rahakoodia. Käytän sitä vaan jos tarviin esim. oikeesti hyvän talon, mut muuten tykkään pelata niin et simien on ansaittava rahansa mut ei kuitenkaan niin, et tartteis elää kädestä suuhun. Vaikka oikeestaan suvuissa kiehtovin vaihe onkin se, ku aletaan pikku hiljaa päästä omilleen ja voidaan ostellakii jo jotain kivaa, ku tuleekin se ylennyspalkka. Yleensä tähän menee joku 2-4 polvee, et saavutetaan se elintaso, jossa raha ei ole enää ns. huoli. Rogetit on jo päässy sen vaiheen yli, vaikka ei niillä edelleenkään rahaa ole niinku roskaa. Mut yritän olla huijaamatta liikaa, koska ihan kaikissa peleissä oon huomannu et se vaan tekee pelistä ihan hiton tylsän ja nopeesti laskee mielenkiinto nolliin ja miinukselle, jos kaikki tulee ku manulle illallinen. Jos poiketaan tästä vähän edellisen luukun aiheeseen (pelin kiehtovuus), niin tää miun pelityylille ominainen itsekuri on yks iso tekijä siinä, et jaksan tätä peliä hakata vielä vuosienkii jälkeen.
Asetan itelleni tavotteita tai "sääntöjä". Hassua kyllä, niitä on huomattavasti helpompi noudattaa ku esim. sellasta tavotetta, et teen koulujuttuja huomenna :D En varmasti tee, mut kyl simssiä voin pelata ilman rahakoodia. Piste.

2 kommenttia:

 1. Pelasin ekaa kertaa omaa simssiä joskus muutama vuosi pleikalla :DD Se oli joku the sims 2-tyylinen hommeli ja voi sitä pettymyksen määrää ku siinä ei voinu edes lapsia tehdä XDDD Lemmikkejä siinä oli kyllä. Sit ostin TS3 ja eka asia mitä tein ku pelitilaan pääsin..pistin simini tekemään hemmetisti kakaroita :DD::D:D Voisi siis ehkä sanoa että oon perhepelaaja henkeen ja vereen XD Nykyään myös tykkään rakennella jonkun verran.

  TS3 on varmaan mun lemppari mitä simien kasvatukseen tulee jos vertaa nelosta ja kolmosta. Kolmosessa genetiikka sentään toimii niinku pitää ":D" Tai en tiedä miten toimii ilman sitä modia et lapselle ei tule niitä oksennusvihreitä hiuksia jostain kumman syystä :DD Rakastan myös sitä et voin tehdä minkä värisiä hiuksia vaan ja ne periytyy jälkikasvulle toisinku nelosessa jossa on lapsille vaan muutama luonnollinen hiusväri.Taitaa sama olla kakkosessa mut en sitä oo antautunu vieläkään pelaamaan :DD

  En oo myöskään semmonen et tappaisin simejä huvikseni :DDD En vaan saa mitään hupia irti siitä. Kiinnyn helposti simiin enkä halua että se kärsii turhaan XDD Tyhmiä simejä on kyllä ihan kiva päästää päiviltä...

  Rahakoodejakaan en pahemmin enää käytä koska niinku sanoit niin se kyllä vetää mielenkiinnon täysin alas :DD Ennen kyllä kilauttelin motherlode-sedälle paljonkin.

  Tää joulukalenteri tai no sen teema on kyllä kiva idea. Mielenkiintosta kuulla tai noh lukea susta faktoja pelaajana!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite oon joskus pelannu ekaa simssiä konsolilla. Ite ku en oo ikinä omistanu konsoleita mut kavereilla sit oli niitä. Pakko muuten sanoa et eka sims konsolilla oli aivan eri maata ku pc:llä! Vitsi se oli oikeesti hieno sillon, se oli jo kolmiulotteinen niin et pääs liukuvasti zoomaamaan ja pyörittämään kuvakulmaa, muistutti jollain tavalla kakkosta. TS2 konsoliversioista en tiiä sit just mitään, mut ihanku ois sellanen mielikuva et perupeli ja Lemmikit oli omia pelejänsä. TS3:sta konsolille oon nähny ja vissiin vähän pelannu myös CASissa ku kaverilla oli se - kunnes sekii sit hankki pc:lle ku tajus miten rajottunu toi konsoliversio onkaan.

   Kyl se toimii, itellä ei oo tota modia enkä oo saanu simeille oksennuksenvihreitä hiuksia :DDD Tosin taitaa nuo nraasin modit myös vaikuttaa jonkun verran, ei oo nimittäin tullu enää niitäkään peruspelin aikasia "geenivirheitä" eli mustat hiukset lapselle out of blue (siis niinku, mustahiuksinen lapsi perheeseen jossa se ei voi tulla edes isovanhemmilta :D) eikä niitä ärsyttäviä violetteja silmiäkään oo ollu pitkään aikaan. Niissäkii oli sama tekniikka ku tossa mustassa tukassa.

   Kakkonenhan esitteli ton genetiikan ja se oli yks sen isoimmista jutuista ku nyt simit pysty saamaan lapsia, jotka ei ollu enää vaan randomilla arvottuja päitä ja kroppia niinku ykkösessä, vaan ne oikeesti näytti vanhemmiltaan. Kakkosessa tosin kaikki tuntu aina näyttävän samalta mut ladatuilla saa kyl ihan huimasti aikaan. Tekis melkein miel ottaa ne kaikki miun vanhat TS2-ladatut takas peliin ku ois kiva katella noita simejä kivemmilla "tekstuureilla" :D Niitä vaan on niin paljon et siellä on myös paljon kaikkee turhaa - toisaalta, kakkosessa oli jopa se ominaisuus et ladattuja pysty poistamaan SUORAAN PELISTÄ. Eikä ne jääny sinne jonnekii nurkan taakse koodiin leijumaan väkisin tiedostojen poiston jälkeenkään enää :DDD Riittäis korvaava iho ja silmät, vähän meikkejä (koska pelin omat.............. o_o) ja hiuksia, ehkä vaatteitakii, mut en jaksa tosiaankaan alkaa imuttamaan mitään mistään ku ois valmiit kirjastot jo jossain levyllä :DDD Ja alapa niitä sitten seulomaan ku varmaan satoja siellä etkä muista enää mistään mitään...
   MUTTA se genetiikka, se tosiaan oli yks kakkosen valttikortteja ja siinä se kyllä toimi myös. Hiusten värejähän siinä oli nelosen tapaan vaan muutama tietty joita sai sit kaikkiin hiustyyppeihin ja sit vielä erillinen ryhmä muunlaisia hiuksia, missä oli muutama erikoinen hiustyyli ja just erilaisia värejä ja värikkäitä hiuksia. Tätä viimestä kategoriaa tuskin perittiin mut ne normivärit oli musta, ruskee, punanen ja blondi. Vanhukset tais olla ikuisesti harmaahapsia, en muista saiko niille myös niitä erikoishiuksia. Ladatutkii tuli sit niin et yhtä hiustyyliä löyty jokaisen värin alta yks tai useempi erilainen sävy.

   Ite en varmaan oo ees tyhmiä simejä tappanu koskaan :D Potkin vaan ulos talosta XD

   Joo kieltämättä, harmi vaan et joulukuu ei ollukaan ihan niin intoa täynnä enkä kerenny tekemään tätä loppuun mitenkään XDDD Ehkä ens jouluna jatkuu? :D:D:D:D:D

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)