lauantai 24. elokuuta 2013

The Sims Medieval, osa 2

Ah ihanaa! Koska FPS Limiter ei toiminu Pirates&Noblesin (siis tän lisäosa) kanssa, eikä ATIlla ole omia fps-asetuksia, googlettelin vähän ja löysin ohjelman RadeonPro, jolla saa sit määritettyä eri peleille oman "profiilin" ja sinne suurimman fps-määrän mitä se saa käyttää. JA SE TOIMII JOPA MEDIEVALIN KANSSA. Siispä nyt ei fps nouse yli 30 eikä näytönohjain huuda tuskaansa ja minun ei tarvii ahistua siitä et näyttis hajoo kohta koska EA ei osaa mitään. Siispä pelailin eilen hyvin tovin, joskin loppua kohen taisin olla liian innokas kameran kanssa ku koko roska jumitti ja tilttas, mut sitä nyt tapahtuu paremmissakii piireissä simssien kanssa aina, TS3:senkii kanssa oon oppinu et mitä kameraan tulee, maltti on valttia. Postaan joskus lisää FPS:stä ja limitereistä.

Kuvia ei tosiaankaan ole niin paljoa ku TS3 koska tossa kameran kääntely on niin pirun vaikeeta + siinä ei tunneta ollenkaan asiaa "vapaan kameran tila". Ja sit kuvasin tolla RadeonPro'lla screenshotteja mut niistä tulee yhtä tummia ku normi PrintScreenillä joten pitää ens kerralla käyttää Frapsia siihen. Joudun nyt vaalentamaan noi kaikki screenshotit (paitsi pelikuvat, jos et ymmärtänyt vielä) ja se on ärsyttävää puuhaa koska niitä kuvia on melkein enemmän ku pelikuvia :D Mut toi huumori on niin hauskaa.

Ainiin, pelihän toki on englanniks ja koska noita screenshotteja on _paljon, on kuvissa paljon englantia. Jos et ymmärrä niin...sorry, en maha mitään, en todellakaan jaksa alkaa suomentamaan vaikka osaisinkii suomentaa, mut se on maailman ärsyttävin homma ku tietää mitä se on mut ei vaan löydä suomalaisia sanoja :D Mut jotain yksittäistä/yksittäisiä saa toki kysyä kommenteissa jos niikseen tulee, mut postaukseen ei siis suomennoksia tule.
Pahottelen myös paikottaista Finglishiä: koska peli on englanniks, tuppaan unohtamaan suomen.

Ja menkäähän lukemaan nyt siitä!

***

Piti teilata toinen noita joka teki pahoja juttuja kuningaskunnassa.

Öööööö. Se on kiva ku on tollaset kaulukset, voit käyttää niitä näkösuojana JA kilpenä.

No tässäpä tämä. Ekassa postauksessa puhuin jatkuvasti Mereditihistä, mut tää on eri noita vaikka on melko samannäkönen. Ja miulla on vissiin joku noihin -ith-loppuihin ja tämän nimi on Magus Lilith, vaikkei toi nimi edes sovi sille pätkääkään :D Toisaalta, tarujen Lilithiä on kutsuttu usein noidaks. Eilen tästä muuten tuli tason 10 noita eli Socresess Lilith (suom. velhotar).

Se loukkas ittensä mut en muista miten. Ahistelikohan joku voro ku niitä oli tossa vaiheessa vielä kuningaskunta pullollaan?

Melko itsetietonen ilme. No se keksi mitä tehä tolle.......A:lla alkavalle noidalle ja taian kehiteltyään lähti tositoimiin.

Shit happens.

TOI ILME :DDDDDDDDDDDDD Rakastan muuten näitä välikuvia, ne on jotenkii tosi siististi piirretty. Tollasia vähän sarjakuvamaisia mut silti sims näkyy niissä. Ja vaikkei liity mihinkään mut ku taiteesta tuli puhe ni rakastan tän pelin musiikkeja, tossa Collector's Editionissa tuli myös soundtrack mukana ja vaikken sitä nyt hirveemmin kuuntele (koska pelimusiikit ei miulle toimi ku pelissä ellei oo supernostalgista niinku TS1:n musiikit, sama ku leffamusiikit harvoin toimii ilman leffaa) ni se on ihan kiva silti. Tykkään etenkii päävalikon musiikista mut sit myös velhotornissa soiva musiikki on ihana ♥
Tässä pelissä on varmaan (TS1 jälkeen) parhaat simsmusiikit (mut ottakaa huomioon et simssarjaa oon pelannu tän lisäks vaan TS1, 2 ja 3).

Yay, quest completed. To be honest, en aina jaksa ees lukee noita tekstejä, varsinkaan questia edeltäviä ja joskus en edes tehtävien tekstejä. Mut tän luin ja halusin nyt sisällyttää sen tähän koska joskus noi questit etenee tolleen tarinamaisesti.

Seuraava quest:
Jaahas, oli tollanen vanhempi leidi joka levitteli huhuja maailmanlopusta. Ratkesin ku kuvaan astu zombit. Koska sims, mitä vaan voi odottaa :D Tosin zombeja ei näkyny ("avaruusolioita" kerran kyllä!) ja kaikki oli huuhaata.

Pelasin Emeldalla eli vakoojalla (Under-Spy). Piti "eavesdropata" eli siis niinku salakuunnella keskusteluja ja ihan hirveesti mitään tärkeetä ei sieltä selvinny, kuten yllä voi nähä :DDD

Koska low well being ni roistot hyökki simien kimppuun kaikkialla valtakunnan reunoilla. Jopa vakoojien ja millon kenenkii. Tosin Emelda on kovis ja...

...haasto sen kaksintaisteluun ja voitti. Emelda on se vähän haltian tai menninkäisen näkönen edellisestä postauksesta.

Ja kaks melkein samannäköstä naista käveli vastaan.

Vakoojan daily responsibility -tehtävät on usein tyyliin "pickpocket *somebody*" tai "threaten for money", joskus sen pitää pickpockettaa--- siis niinku näpistää taskuista rahaa tai joskus joku tavara, näkyvänä mut toisinaan tulee näitä tehtäviä et se saa näkymättömyysjuomaa. En silti tajua mikä idea siinä on koska viimeks se jäi silti kiinni ja tuntuu et tällönkii kaikki näki sen silti koska ne samat toiminnot on näkymättömänä, eli se osottaa johonkii "kato lintu!!!1" ja näpistää rahaa.

Noi kuvat ♥

No siinä se pahanilmanlintu on!

Pelasin Emeldan lisäks trubaduurilla ja tää ilmotus hämmentää aina vaan. Tienaa vähemmän rahaa kuin vois, koska on VIIME AIKOINA ESIINTYNYT. Wut? :D Onks se niin huono? :DDD

So you aren't any suspicious, are you? En ainakaan tarjoo sulle viiniä, johon sekotettu Truth Tonicia, en tietenkään, ystävällinen ele vaan :DDDDD Ei mut se joi sen kyl hyvillä mielin. Ja sai totuuden ulos.

Rotting grapefruit :D Seems legit :D Mutta koska keskiaika niin kaikki kannattaa ottaa tosissaan.

Emeldalla on kans välistä näitä kuulustelutehtäviä. Toi kuulustelutuoli tulee Pirates&Noblesin mukana. Se on kiva ku noi guildsmen tulee samoilee tonne Emeldan huusholliin ja oottelevat rauhassa et se lukittee ne tohon tuoliin :D

Tossa on kaks vaihtoehtoa: alareunassa interrogate eli kuulustele ja yläreunassa persuade eli...en ees tiedä mitä hittoa se on suomeks :D Anyway, tavottelin yläreunaa eli persuade (katoin sanakirjasta: suostuttele) ja sit tajusin et oliskii ollu tarkotus kuulustella.

Now we're talking! Ja sain sotasuunnitelmat ja ukkeli pääs jatkamaan matkaa.

Ja sinäkö tiiät miltä grillattu koirankarva haisee? (Tää liittyy edelleen tohon apocalypse-questiin. Joka muuten saatiin päätökseen ja Sadie häädettiin valtakunnasta.)

Niin, tässä näkyy millanen kingdom toi on :D Uusia rakennuksia ostamalla saa noi läpinäkyvät koloset ja questeja suorittamalla ne täyttyy tai joskus vähenee.

Yritän tähdätä nyt siihen et voisin jopa saada platinalla ne 16 questia (tähän mennessä 3), ku vihdoin tajusin et se suorituspalkki kasvaa mitä parempi focus simillä on (focus on siis sama ku TS3:ssa mieliala, eli se moodlet-lootan viereinen palkki. Moodletit tässä pelissä tunnetaan nimellä buff.) ja laskee jos focus menee punaselle. Eli periaatteessa ei pidä pelata "liian nopeesti" vaan yrittää pitää focus mahollisimman hyvänä = mahollisimman monta vihreetä buffia, koska jos keskittyy vaan questiin ni suoritus saattaa laskea. Toisaalta taas jos keskittyy liikaa kaikkeen muuhun, sim saa neutraalin buffin "Falling behind the quest" ja muistaakseni se suoritus saattaa laskea jo sen takia jos tarpeeks kauan on huomioimatta questia.

Tavoitehan on saada noi kaikki valtakunnan palkit täyteen - minkä valitettavasti huomasin ennen ku viimeks kerkesinvarsinaisesti suorittamaan kyseisen valtakunnan pääidean. Se ku vaihtelee ja tässä taitaa olla nyt toi vähintään 16 questia platinalla tai jotain sinnepäin, en oo ihan satavarma.
Sinänsä hyvä et ku siinä on bronze (pronssi), silver (hopea), gold (kulta) ja platinum (platina), ja siinä questien etenemisessä on sit just noi et saa 16 pronssia, 16 hopeaa jne. ni jos saat yhen platinan ni samalla pronssiin, hopeaan ja kultaan tulee yks lisää eli ei tarttee yrittää olla mahollisimman huono saadakses pronssin, vaan jos saat platinan ni siinä menee samalla kolme muuta kärpästä yhellä iskulla :D Nyt taitaa olla pronssia ja hopeaa 14, kultaa vissiin 8 tai jotain siinepäin ja platinaa 3-4. Kovasti tähtään siihen se sais sen 16 platinaa, mut nyt alan ressaamaan et onko tarpeeks questeja noihin palkkeihin nähden, ettei ne palkit täyttys ennen aikojaan :D

HAA! Lilith taitaa olla kolmas sim ylipäätään joka saa valita legendary Traitin! Sen saa valkata siis...emt millä perustein, vissiin quest liittyy asiaan. Ja Lilith kyllä saavutti noita aikoja ton noidan 10-levelin et se saattaa liittyä asiaan. Ja legendary trait tosiaan korvaa fatal flaw'n, joka Lilithillä on toi aasi eli "Fool". Nuo sen kaks muuta on "Solitary" eli vastaa periaatteessa TS3:sen yksinäistä sutta (pelistä kyllä löytyy vielä fatal flaw "Misanthrope" joka on siis suoraan ihmisvihaaja) ja Creative Cook eli vähän niinku TS3:ssa on "ruokavirtuoosi".

Noi ei tosiaankaan oo ne ainoot Legendary Traitit ja en silleen ymmärrä et miten se arpoo noi vaihtoehdot. Oon ennen nähny jonkun kirjaviisaan tms. Valkkasin Lilithille ton Strong Constitution koska se oli ainoo joka sille sopii, eli se on jotain et se ei oo koskaan enää huonovointinen eikä sille tuu enää koskaan (huonoja) buffeja ruoasta tai juomasta. Seductive ois ollu sellanen et se vetää kaikkia simejä puoleensa "romanttisesti" ja toi toinen. En muista edes, tais liittyä jotenkii toisiin valtakuntiin jos muistan oikein, mut Lilith ei oikein matkustele. Se vaan häärää kotonaan.

Noniin, jatketaan:

Jälleen kerran Emeldalla pelailin, questina oli joku "Disappearing Monarchy" ja sen piti siis selvitellä minne Lady Xana katoaa toisinaan. Selvis et sillä on joku salarakas, tämä heppuli tässä, Simon nimeltään. Mut Simon oli tajuttomana ku Emelda pääs paikalle, joten ku se heräs ni Emelda suuntas kotiinsa, jossa Xana jo odottelikii (tajuttomana lattialla).
Kaikki todisteet viittas siihen et Emelda ois ollu se joka kolkkas Lady Xanan, mut Xana ite ei uskonu siihen joten Emeldan piti vielä todistaa asia. Se "pickpocketti" Simonin ja löyti lehden, joka oli ainesosa unijuomaan, niimpä se syypää oli Simon joka koitti lavastaa Emeldan syylliseks, vaikken edes tiedä mikä itu siinä oli :D:D:D:D

Joten Xana pestas (meinasin kirjottaa "mestas") Emeldan töihin - tappamaan Simon.

"OMG I'M DYING!!! D:::::::::::::::::"

Yes you di(e)d.

Seuraava quest. Trubaduuri Joann ei enää kestäny ku peasantit (siis mikä kyläläinen tms. suomeks) ei osaa käyttäytyä. Tällästä tuli ku Joann meni takas Taverniin :D

Toi ei sen kummempi ollu ku Joannin piti kirjottaa näytelmä, jossa oli joku opetus lopussa joten noi tajus kuin idioottimaista niitten touhu on :DDD

...Sir Melvyn, really. Sie ite tapoit ne.

Bopaskopop :DDD Se oli vaan villisika :<

Voi luoja Merlyn :D Jotta voi threaten (uhkailla tms.) ni pitää olla huonompi suhde, eiku vaan pari argumenttia ilmaan ja sit :'DDDD

Kuolin XD
Kerrankii jopa hyvä kuva Xanasta. Tässä se jopa näyttää vähän aasialaiselta. Nimi vaan kusee, mut no can do :D Mitä oon ees ajatellu ku oon sen nimenny??? Mutta, tästä eteenpäin en osaa sanoa et onko vielä tallessa ku se peli tosiaan kaatu. Katoin vähän ni olin kerinny jotain tunnin säätämään enne ku se kaatu, mut ei hajuakaan kuin paljon asiaa tuntiin mahtu.

Tää quest oli nimeltään...no, en nyt muista mut kuitenkii tarkotuksena oli löytää Xanalle ukko jonka kanssa se voi hankkia lapsen aka perijän suvulle ja kuningaskunnalle mikäli Xanalle itelleen käviskii köpelösti. Joten it was time to look for suitors...

Voi hyvä luoja - eikun Watcher - siis MINÄ!!! niin siis ku noita palluroita muuten pomppikii ruudulla 24/7 et tuntu et kohta iskee migreeni jos ei lopu :D Sehän tietty paikanti koko kuingaskunnan sulhasehokkaat ja niistä piti valkata kolme sopivinta. Ja en toki käyny tsekkaa kaikkia miehiä ja napannu sieltä parhaimman näkösiä. Tässä vaiheessa yritin myös ettiä Simonia, koska se oli vähän aasialaisen näkönen, mut muistin et Emelda tappo sen pari questia sitten.

Kattokaa taisin löytää Asterixin!

Anteeks mut..............................

Jööööö---

No siinä oli yks aika hyvännäkönen uroo, ja pisti muuten sellasen filirtin käyntiin et huhhuh. Mut toi oli aika aaawww silti, vaikka viimenen kysymys olikii jo vähän sellanen et tää ukkeli ei tosiaan ollu ku yhen asian perässä :DDD
Lopulta sain päätettyä kuka niistä kolmesta olis paras ja piti alkaa järjestelemään "Fertility Ritualia" aka hedelmällisyys rituaalia näin suoraan suomennettuna.

Voi tätä simssin huumoria :DDD Oon ihan varma et toi sperm whale on laitettu tähän ihan tarkotuksella, nimittäin Xana lähti ettimään jostain jotain Fertility Wine'ia aka "hedelmällisyysviiniä". Ja suomekshan sperm whale on kaskelotti, joten vitsi ei edes toimis suomeks.

Siinäpä se osa questia, se löyti virtuet (hyveet?) lapselleen ja nyt on aika...hedelmällisyysrituaalille!

Nauran. Ja koska sims, luetaan alhaalta ylöspäin :D "look at the size of those..." niin minkä koko? Ja mikä ei satu? :DDDDDDD

Tykkään ku toi äijä juoksee ilkosillaan tonne jonnekii pusikkoon.

Luetaan taas alhaalta ylöspäin ja ei, en kyllä valitettavasti nähny mitään. Ja dance into a tree, mit..? :D

Hieno homma. Päätin sit naittaa ne. Siis niinku, laittaa menemään naimisiin :D

No mitä hittoa nyt taas XD Laitoin ne flirttailee ni totta, ei ne oo enää ystäviä, mut niistä tuli toisilleen ihastukset tai jotain :D

No siinä se miekkonen nyt on! En muista nimee :D

Aaaaww :> Lapsen saaminen onkii sit tylsä osuus tässä pelissä :D

Se kirjotteli kokemuksistaan "päiväkirjaa" ja asd näitä viittauksia. "jos tuppi ei jaksa kantaa miekkaa?" Öööö mie en ees tiedä nyt et onko tässä kyse Fertility Ritualista vai pelkästään raskaudesta, ei tällä päällä enää pysty tietämään on vertauskuva pervo vai ei :D

Ukkeli oli Jacoban ja halusin kokeilla häitä kirkossa, niimpä tyypit meni pitämään häät kirkossa.

Ja tässä kohassa se näytönohjain tiletti :D Joten jäi häät näkemättä! Mut availen pelin varmaan vielä kohta ja katon vähän et kuin kaukaa joudun taas pelailee, joudunko taas ettii noi suitorit ja kaikki. Mut ei se haittaa, ton ukon jos löydän vielä ni hyvä juttu. Toi ei kolmikosta varmaan komein ollu mut parhain isäehdokas luonteen puolesta, joten siks päädyin siihen.


4 kommenttia:

 1. Oi että mä haluisin Medievalin! Mut ei voi mtn ku ei oo rahaa ja kone ei kestäis! :D Mut sä kirjotat nii hyvii kommenttei näihi ja repesin tol Asterixil... Toi mikä Xana o nätti, jotenki persoonallinen!

  Kirjottelen ite Legacyä (((http://kiiynceullegacy.blogspot.fi/))) Linkitän tän sinne ja toivon et kät kurkkaamas jos luet legacyjä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista!
   Medieval ei itseasiassa taida olla niin raskas pyörittää ku mitä TS3 on. Tossa ku ei oo ku yks lisäosa, joka ei edes ole mikään välttämättömyys, toisin ku TS3 jossa on noita lisäreitä jo vaikka muille jakaa. Itellä ainakii toimii tosi hyvin, ja jos TS3 toimii, toimii kyl varmasti tääkii. Nykyään tota saa varmaan myös halvemmalla ku mitä ennen, omastanikii taisin maksaa korkeintaan parikymppiä ja se on kaikenlisäks collector's edition :)

   LC:eitä luen sillon tällön, pistän ton muistiin ja käyn jonain kauniina päivänä tarkistamassa sen. Voin kaikesta huolimatta vastalinkittää, mut siihenkii menee aikaa :) (Ja aikaa menee koska laiskuus ;D)

   Poista
 2. SPERM WHALE XDDDD omg :DDDD

  Tuosta FPS-jutusta mäki kyl haluaisin lisätietoa, kuulostaa aika tarpeelliselta jutulta. Meinaan mulla nyt heittelee peli kaatumisia ja näytönohjainta huutaa :( prkl ku ei halua toimia :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää yrittää säätää toi FPS-teksti joskus valmiiks. Nykynen raakaversio tuntuu niin samperin vaikeeselkoselta et pitää ehkä jakaa sitä vähän useempaan osaan.

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)