keskiviikko 7. elokuuta 2013

Osallistuin joskus Erilaiset pariskunnat -kisaan Radolassa

Niimpä tein (ai mitä? No lue otsikko :D), mut kisan aikanahan kuvia ei saanu laittaa muualle eikä kisasta hirveemmin puhua kisatopan ulkopuolella. Ja kisastahan nyt on jo aikaa (ja voitto meni jollein muulle :)), mut en oo toistaseks jaksanu tai muistanu niitä tänne laittaa.

Kisassa oli kolme kierrosta, ja jossa kuhunkii tuli kaks kuvaa + noin 200 sanaa tekstiä. Meikäläisen osuutta voi siis ajatella kolmiosasena lyhyenä tarinana. Laitan nyt siis sen kokonaisuudessaan tähän ja sen lisäks laitan mukaan kuvat, joita alunperin suunnittelin ja vertailin ennen lopullista päätöstä kuvista, jotka postaukseen otin mukaan. Mikäli kisaa Radolassa seuraili, tarina on varmaankiin tuttu, mut oon tarinaa vähän hionu lisää et se sopii ekstrakuvien kanssa paremmin yhteen.

Toisinsanoen jos sitä et vielä sitä ymmärtäny, tää ei oo tällä blogityylillä kirjotettu, vaan ihan kirjakielellä ja tarinamuotoon. Ensimmäinen lavastettu tarina simssillä tehtynä btw, lukuunottamatta Firq Lifen muutamia kohtauksia.
Muutoin miulla on kyllä jotain kirjotustaustaa, mm. rakastin jo ala-asteella ainekirjotuksia ja tykkäsin niistä myös yläasteella. Yläasteen jälkeen oli pientä taukoo, ja siirryin lopulta fanfiction maailmaan. Kirjotin muutaman vuoden ajan suomeks yhestä lempibändeistäni itseasiassa useemman ficin, kaikki multichaptereita, sivumäärä vaihelleen muistaakseni 40-90 välillä. Bändin hiljentymistä seuras itelläkii tauko, jonka jälkeen tartuin näppäimistöön (joskus jopa kynään) jälleen 18-vuotiaana, tällä kertaa danomina tän hetkinen suosikkibändini. Tästä fandomista kaikki tekstit on englanniks. Jos kiinnostaa, heittäkää ihmeessä kommenttia.

Mutta, päästän teijät nyt lukemaan mitä mahoinkaan keksiä aiheesta "erilaiset parikunnat", olkaapa hyvä! :)

********************************************Vuoren kupeessa, kaukana kaikesta sivistyksestä, kohosi suuri linna. Ulospäin linna näytti hyvinkin autiolta, mutta kaikesta huolimatta sitä oli asuttanu jo vuosisatojen ajan vanhan, venäläisen vampyyrisuvun viimeinen jäsen, Vladimir III. Vladimir oli erakko ja vetäytynyt täysin linnansa uumeniin. Hän ei ollut nähnyt ulkoilmaa eikä ulkoilma häntä satoihin vuosiin. Linnan muurien sisällä viettämänsä ajan Vladimir käytti mieluiten ainoan ystävänsä, kirjoituskoneen ääressä, kirjoitellen tarinoita kaiken näkemänsä ja kokemansa pohjalta. Jälleen eräänä päivänä Vladimir oli istahtanut kirjoituskoneen ääreen ja pohdiskeli, mitä seuraavaan lukuun kirjoittaisi. Mutta eipä hän voinut arvata, että par'aikaa häntä tarkkailtaisiin. Kauan sitten oli paha noita kironnut Angelikan viettämään kuolematonta elämää maailmassa peilien takana. Peilimaailmassa aika ei ollut oleellinen käsite. Angelika oli lopettanut laskemisen jo kauan aikaa sitten. Vähitellen oli tytön muistotkin alkaneet sotkeutua peilimaailman pimeyteen, eikä hän enää muistanut entisestä elämästään lähestulkoon mitään. Noin 50 vuotta sitten Angelika oli vihdoin löytänyt ensimmäisen ikkunan kotimaailmaansa, ikkunan Vladimirin linnaan. Siitä lähtien hän oli viettänyt aikansa ikkunansa edessä, toivoen, että jonain päivänä myös Vladimir voisi nähdä hänet.


***Vladimirin päivät olivat pitkälti kopioita toisistaan. Suurin osa päivästä kului aina kirjoituskoneen ääressä. Eräänä päivänä ilmassa oli kuitenkin jotain erilaista. Vladimir tunsi sen heti herättyään, hänellä vain ei ollut hajuakaan, mitä se voisi olla. Noustessaan ylös tuolilta mennäkseen kirjahyllylle, hän äkisti pysähtyi. Hänen niskakarvansa nousivat pystyyn. Hänelle tuli omituinen tunne. Tunne, kuin joku katselisi häntä. Eikä hänen epäilyksensä ollut täysin perätön. Jälleen Angelika katseli Vladimiria ikkunansa takaa surullisena. 

Vladimir kääntyi kohti peiliä ja oli kaatua säikähdyksestä. Peilissä ei näkynytkään vain hän itse, vaan myös kuvaamattoman kaunis olento. Nainen, jota kauniimpaa hän ei ollut koskaan eläissään nähnyt. Hänen oli hieraistava silmiään ja katsottava taakseen. Ei, hän kyllä oli huoneessa aivan yksin. Myöskään Angelika ei ollut uskoa silmiään. Huomasiko tuo hänen tarkkailemansa mies vihdoin ja viimein hänet? Voisiko se olla mahdollista? Olisiko hänen toiveensa voinut toteutua? Angelikan hengitys salpautui, kun Vladimir otti askeleen lähemmäs peiliä, lähemmäs Angelikaa, ja katsoi tätä suoraan silmiin.

 
Tuijoteltuaan Angelikan kanssa toisiaan pitkän tovin, Angelika oli nostanut kätensä lasia vasten. Vaistomaisesti Vladimir oli nostanut omansakin peililasia vasten. Lasi oli tuntunut väreilevän käden alla, ja yllätyksekseen Vladimir oli pian huomannut kätensä menneen peilin läpi toiseen ulottuvuuteen, peilimaailmaan, ja tyttö oli saattanut tarttua hänen käteensä ja Vladimir vetää tuon maailman kauneimman olennon luokseen oikeaan maailmaan.Angelika sai vihdoin suudella unelmiensa miehen huulia. Kylmiä, elottomia huulia.
Vladimir oli elänyt erakkona jo monta sataa vuotta, mutta ei hän voinut heittää tyttöraukkaa ulos kylmään maailmaan, josta hän hädin tuskin itsekään tiesi enää mitään. Angelika oli tullut linnaan jäädäkseen.


***

Elo linnassa oli rauhallista ja eristäytynyttä, kirjojen sivujen kääntymisen ja kirjoituskoneen äänien täyttämää. Tähän maailmaan ei kuulunut kuin he kaksi. Mutta tuossa maailmassa oli yksi asia, joka sai Angelikan surulliseksi. Asia, joka oli kuin kuiluna heidän välillään. Asia, jonka vuoksi he olivat silti kuin yö ja päivä. Se oli Vladimirin vampyyrius. Angelikaa usein puistatti kuinka kylmältä ja elottomalta Vladimirin iho tuntui hänen ihoaan vasten. Kuinka täynnä tunnetta tämän silmät olivatkaan, mutta huulet olivat kuin jäätä.  Pitkään harkittuaan Angelika oli tehnyt päätöksensä: hän halusi antautua täysin miehelleen, mutta se ei olisi mahdollista ihmisenä. Hän halusi tulla vampyyriksi. Varmistettuaan kymmeniä kertoja Angelikalta olisiko tämä tosissaan, Vladimir vihdoin upotti terävät hampaansa Angelikan kaulaan.


THE END

********************************************


En tiedä oliko tuo loppu nyt yhtään ihmeellisempi saatika erilainen. En tykkää rakkaustarinoista mut noi oli silti saatava yhteen koska kisa :D Mutta, heittäkää ihmeessä kommentilla, ihan mitä mieleen vaan tuleekaan! Mielellään kuulisin mitä piditte vai pidittekö ollenkaan. Ja et kannattaako miun joskus yrittää tehä jotain muutakii minitarinaa, jos joskus vaikka innostusin, ja lukisko sellasia kukaan :D Tai siis kiinnostasko ylipäätään tän blogin "sivubisneksenä" sellanen vakavamielisempi tarinabloggaus (joskus kerran elämässä), vähän niinku Depistakolla :D

Jees, teen joskus (voi olla et jos jaksan ni vaikka kohta) myös tästä Behind the scenes -postauksen. Vielä ku tälle nimen keksis.

10 kommenttia:

 1. Hui, sä oot ihan järkyttävän hyvä! :o
  Aivan ihana! Teksti soljui sujuvasti eteenpäin ja olit löytäny just täydellisesti tilanteeseen sopivat adjektiivit joka kohtaan. Ja kuvat oli mahtavia! D: Oot liian hyvä, jos se on mahdollista! :D
  Mitkä kuvat muuten kuului alkuperäiseen versioon?
  Tarina oli yhdellä sanalla kuvaten FANTASTINEN!

  -banssu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitos kehuista! :o

   Tässä näköjään ekstraa oli pelkästään toi kuva jossa Angelika istuu lattialla. En ollu muokannu tota käsi-menee-peilin-läpi kuvaa, eikä ne kuvat muutenkaa ollu kauheen ammattimaisia. Kovasti yritin ennen tätä postausta sitä muokavta mut niin pieni muokattava alue ettei siitä tullu mitään, enkä oikein keksiny miten saisin sen näyttämään hyvältä. Niimpä tuli mukaan vaan yks ekstrakuva :D

   Poista
 2. Että mä rakastan tätä! Tää on vaan ideana aivan ihana ja mä liikutuin tästä niin hemmetisti ♥ Vampyyrit on intohimoni ja tää tarina vaan oli ihana ♥

  Kattelin tätä siellä kisaosastollaki ja mä tykkäsin tästä ideana eniten. Mutta koska olen dramaattinen ja vähän melankolinen niin jotenki surullisempaa loppua olisin odottanu. Vaikka et The Torahammas imee liikaa verta ja sitten The Neito vuotaa kuiviin ja torahammas tekee itsarin ottamalla liikaa aurinkoa (sounds like a plan?) :DDDD

  Vielä voisin sen verran sanoo, et tuo viimeinen kuva on tosi hienosti ajoitettu kun tuo kuu näkyy ikkunasta. Ja minä haluan ehdottomasti lukea lisää tarinoita sulta, vaikka vain oneshotteja. Oot hyvä kirjottaja ja selvästi sulla on luovuutta keksiä vähän erilaista ku perussontaa.

  Ai joo ja kiitos näkyvästä piilomainonnasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myöhäinen vastaus nr. 589385018380 enkä tiedä miks koen tarpeelliseks ilmottaa siitä ku kerran jo tein sille oman postinkii :D

   Mutta, kiitokset kehuista :o

   Ja joo, jos tää ei ois ollu kisa ni dramaattisempi loppu ois voinukii sopia. Tai jotenkii sitä ajatteli, et ku kyse in _pariskunnista ni ne ois sit pariskunta myös, ja halusin jotain satumaisuutta siihen ja alunperinhän meinasin tän lopettaa sanomalla "Ja niin he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti." niin ku saduissa yleensä.
   Ja tolleen ainakii se loppu jää sit lukijan mielikuvituksen varaan, siun versiossa voikii käydä niin :D Oon ite enempi onnellisten loppujen ystävä, mut sit en kuitenkaan tykkää kliseistä ja tykkään jopa yrittää rikkoa perinteitä jos niikseen tulee. Jossain toisessa tarinassa sattaakii olla sit twisted end, en tosin tiedä millon sellanen tarina tulis olemaan, koska miulta ei niin paljon irtoo tekstiä tarinoihin, lähinnä fanfictioniin, joissa onnellinen loppu on ihan ehoton :D

   Viimisen kuvan kaa sai kyl tapella mukavasti. Tein jumalattoman tornin ja sit piti miettiä et mistä suunnasta kuu näkyy keskiyöllä ja koittaa tähdätä ikkuna niin ettei näy mitään liikaa ja näyttää et ne ois korkeella. Mut se oli ihan hauskaa :D Kuhan jaksan eksyä niitten tallennukseen ni napsin sieltä jotain behind the scenes -kuvia ja esittelen ne joskus :)

   Ja ole hyvä vaan, pitäähän "kolleegoita" (wtf?) tukea :DDD

   Poista
 3. Olen yrittänyt ladata sensuurin poiston monta kertaa,mutta aina menee pieleen.Voisitko kertoa mistä olet sen ladannut ja miten olet sen ladannut olisi kiva tietää :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokohan oot mahtanu saada tähän vastauksen? Anyway, käytän ite twallanin Decensor-nimistä modia (http://nraas.wikispaces.com/Decensor), alhaalta katot siis mikä verio vastaa siun pelin päivitystä.
   Lataamisohje löytyy täältä: http://radola.createforumhosting.com/ohje-nain-lataat-paivitetty-7-3-2012-t15381.html

   Poista
 4. Romanttisen kaunis tarina.Voisit tehdä näitä enemmän:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Teen kyllä mielelläni lisää tarinoita, inspiraatiot onkii sit ihan toinen juttu, niitä ei ihan liian usein tulekaan :D

   Poista
 5. Sain nyt jo luettua tänkin, luulin pidemmäks kun en yhtään kattonut pituutta etukäteen. Nyt kun pizzan ja limun kera istahdin oikein lukemaan, niin se loppuikin kesken. :D Oikein hieno tarina, tykkäsin. Kirjoitat hauskasti ja nasevasti noita blogi-postauksia, mutta sovellut myös tämmöiseen tarinamaiseen kerrontaan hyvin. Mahtavaa työtä, lukisin mieluusti lisääkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih, toi ku oli jotain about 200 sanaa per kierros, ni yhteensä sanoja oli siis noin 600, joka ei loppujen lopuks hirveen paljoa ole :D Mut kiitokset kommentista :) On itseasiassa hinkua tarinaan mut inspistä joutuu aina odottelemaan, se tulee jos on tullakseen :D

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)