lauantai 26. tammikuuta 2019

ROGET EXTRA (Osa 87,5): Teknisiä ongelmia

Lyhyt ongelmaekstra tähän väliin.Eli päätin kokeilla, toimiko edelliset Egyptin matkan kanssa toimineet keinot Kiinan kanssa ja tulos oli: Ei :DDD Aloin olla entistä enemmän varma siitä, et ongelmana ei nyt kyllä ollu enää miun sims tai kone vaan Kiinan tiedostoissa ja maailmassa oli joku glitchi. Ei auttanu sekään et ikääntyminen on pois päältä ja CLA huutaa ongelmaa muistin kanssa. Päätin sitten kokeilla vähän erilaisia keinoja eli tehä niinku CLA käski ja alentaa kaikkia mahollisia asetuksia.

Ja täällä oli joku salaseuran kokoontuminen menossa?

Anyway, eiks oo kaunista? :DDD Laitoin pois päältä kaikki ne asetukset, joista peli sano et ei tarvii käynnistää uudestaan.

Ihmeen hyviltä simit kyllä näyttää silti.

Mut ei niin hyvältä kaukaa :DD

Kissatkii laihtuu ku välimatkaa on enemmän. Ehkä pitäs itekii ruveta ottamaan itestä kuvia kilometrin päästä ni vois näyttää siedettävältä? XD

...jaa. KOLME on Emilyn ja yks Damienin :)))

Damienin nukke ei aiheuta ongelmia, joten annoin sen sille takasin (ihan vaan siltä varalta mikäli poistaminen sais senkii kloonautumaan...) ja päätin leikkiä nraasin Debug-ominaisuuksilla (en nyt muista yhtään mikä modi se olikaan mikä tätä tekee!) ja muuttaa nää Emilyn nuket saveks, kiveks ja jääks. Ja sit poistin vielä nekii mut testingcheatsilla oli pakko poistaa.

Anyway, seuraavana kokeilin sitten taas matkustaa ja turha varmaan edes sanoa tässä vaiheessa et eipä ollu mitään eroa edelliseen. Joten ku peli oli taas sammuttanu ittensä (muistiongelmat edelleen hmm), heitin kaikki loputkii asetukset ihan pohjiin ja käynnistin pelin uudestaan niillä ja sen lisäks myös laitoin pelin ikkunaan ja pienensin resoluutiota.

Kaunista. Tästäkään tosin ei ollu yhtään mitään apua, edelleen muistiongelmat vaivana.

Tässä vaiheessa aloin jo sit pohtia kaikenlaista. Jo sillon edellisen kerran ku kävin läpi CC:tä, alko tuntuu siltä et tekis mieli heivata koko Mods-kansio hittoon ja lisätä kaikki ladatut sinne takasin järjestelmällisesti ja tehä niistä järkevämmät paketit CC Magicin kautta. Samalla sais kaiken turhan roskan pois ja ois helpompi jatkossa kaivella niitä. Mut päätin sit kuitenkii et en tee näin, koska miulla on ladattuja kuitenkii yli 9 vuoden ajalta ja oon niitä levitelly joka puolella tätä tietokonetta ja pitäs ensin saaha noi kansiot yhen kansion alle ja alkaa käymään niitä läpi ennen ku kannattaa mitään alkaa järjestelemään tuonne... joten päätin sitten kokeilla toista keinoa ja mikäli se ei auttais, sit voisin alkaa seulomaan ladattuja.

Siispä päätin testata sitä mitä en oo ikinä muuten pelin kanssa testannu vielä eli siirtää Tiedostoista koko The Sims 3 -kansion muualle ja käynnistää pelin ilman niitä. Tän pitäis käytännössä tehä pelille puhas käynnistys ja joskus se saattaa ratkoo ongelmia. Riittää siis et pelin vaan käynnistää ja käy siinä päävalikossa, koska se luo The Sims 3 -kansion uudestaan. Ja emppä paljon ois vonu tehäkään ku peli vaati heti viimesen lisärin levyä ku samalla lähti nraasin NoCD pois :D Joten sammutin pelin samantien ja sit ladoin kaiken tarvittavan takasin tuonne Tiedostoihin. Hetken mietin Mods-kansiota ja ajattelin et laitan pelkät modit sinne, mut sit päätin kuitenkii heittää kaiken koska mikäli ongelmia edelleen on, sit voisin alkaa käymään ladattuja läpi, mut jos se toimiskii ni ei tarvii turhaan menettää ladattuja tallennuksesta jne.

En koskaan muista tarkasti, mitkä kaikki tiedostot on ton pelin kannalta kauheen tärkeitä ja mitkä vähemmän tärkeitä, joten napsin sinne joka kansioon jotain missä oli selkeesti enemmän tai erilaisia tiedostoja tai joitten nimi kuulosti siltä et ne on hyvä löytyä pelistä ja sit tietysti ne kansiot mitkä tiesin jo olevan tärkeitä. Ja lopulta tietysti cachejen poisto.

Tän jälkeen käynnistin pelin ja päätin olla koskematta grafiikka-asetuksiin yhtään, sen verran vaan et laitoin pelin aukeemaan ikkunassa. Eli annoin pelin oitää ittensä asetuksilla, mitkä sen mielestä oli hyvät.

Tältä siis Emily ja Twinbook näytti :D Ja lisäks toi tontti tossa katoili jotenkii randomisti ku käänsin kuvakulmaa ja näin kartan läpi jne. Mut kuten huomaatte, kaikki ladatut on paikallaan jne.

Päätin kokeilla tällä kertaa niin et avasin tohon rinnalle koneen tehtävienhallinnan ja resurssienvalvonnan koska kiinnosti, mitä siinä oikein tapahtuu, vetääkö se oikeesti muistin tappiinsa tossa latausruudussa ja mitä muita ohjelmia on oikein auki ja paljonko ne käyttää muistia.


Tällä tavalla siis :D Annoin ton rauhassa tossa ladata ja sit jossain vaiheessa katoin et alkaa uhkaavasti noi muistimäärät nousta, klikkasin tonne tehtävienhallintaan ja yritin asettaa prioriteettia korkeemmalle mut sitä ei voinu säätää. Mut sit ihanku ihmeen kaupalla, se heittikii ne muistimäärät alemmas ja kappas...


...SAAVUTTIIN KIINAAN!!! Tallensin heti, heitin grafiikat tappiinsa ja käynnistin pelin uudestaan ja pelasin aamuun asti :DD


Samalla huomasin tossa myös sellasen jännän jutun, et miun näytönohjaimen asetusohjelma kuluttaa ihan saamaristi muistia latausruudun aikana ja tuntuu syövän suurimman osan siitä muistista mitä sims yrittää käyttää. Ja erikoistahan tässä on se, et tää näytönohjain toimii ihan yhtä hyvin vaikka ton koko ohjelman sammuttais. Ja sitähän ei voi sammuttaa mistään normaalia kautta vaan ainoostaan tehtävienhallinnasta prosesseista, eikä sillä tosiaan oo yhtään mitään vaikutusta mihinkään. Toi ohjelma muutenkii joskus tilttailee ihan ittekseen kesken pelien eikä pelit oo siitä moksiskaan.

Joten nyt sit tässä oon pohtinu sitä, et onko se sittenkii tuo näytönohjain/sen ohjelma, joka tän pelin aina kaataa erityisesti latausruudussa. Voihan se olla et toi pelin puhas käynnistys autto myös, ihan oikeesti siitä voi olla apua ja ainankii peli tuntu heti smoothimmalta vaikka laitoin ihan kaikki samat tallennukset ja ladatut yms. takasin sinne. Mut täytyy ens kerralla sammuttaa toi näyttiksen ohjelma jo ennen pelaamista ja on mielenkiintosta nähä, syökö se simssiltä kaiken muistin. Kaikenlisäks tossa näytönohjaimessa itessään on 2Gb muistia joten luulis sen voivan käyttää OMAA muistiaan eikä tietokoneen keskusmuistia... Melkein pitäs varmaan joskus kaivella BIOSia, mut en oo koskaan tietokonenörttiydessäni päätyny vielä sinne asti ja siellä pitäs tietää mitä tekee :D Mut sieltä vois kyllä löytyä joku ratkasu, koska tän koneen emolevy on rakennettu niin et sen BIOS on oikeesti jopa suht käytännöllinen eikä tarvii mitään koodia yrittää ratkoa.
Pitää myös joskus lähiaikoina vähän imuroida tota koneen sisustaa, alkaa olla taas kertyny pölyä tuulettimiin yms...

Mutta siis, suosittelen muillekii kokeilemaan tuota puhasta käynnistystä. Ehkä siitä oli jotain apua? Ja ite jatkan tätä näytönohjaimen tutkimista, se nimittäin on se mikä aina sammuu ekana ku peli crashaa enkä vieläkään tietä sammuttaako peli sen vai se pelin. Muutenkii kyllä melkein pitäs päivittää piakoin uuteen näyttikseen ku alkaa tää olla jo vähän liian tehoton jopa uudemmille peleille, vaikka prossassa riittääkii ytyä. Se vois kanssa olla yks apu tän simssin kanssa, vaikka TEORIASSA sen pitäis olla ihan riittävän tehokas vaikka kolmelle simssille yhtä aikaa.

No mut eipä tässä sen kummempaa, tällänen lyhyt teknisiin juttuihin keskittyvä ongelmaekstra :D Mut voin siis kertoa sen verran et Kiinassa kaikki toimi ainankii tähän asti hyvin ja Emily on edelleen siellä, ja seuraava osa onkii sitten pelkkää Kiinaa eli koittakaa kestää XD Ette pääse näistä matkapostauksista eroon ennenku Emily on kaivellu seikkailut ja haudat läpi :D Joten siis, ensi kertaan!!!

2 kommenttia:

 1. Ai että noi puut on kyl niin hienoja :D

  Tuossa kaukaa katsottuna -kuvassa yks kissa näyttää ihan joltain riivatulta kääpiöltä joka suunnittelee maailmankaappausta :'D

  Taas nuo puut :DD En tiiä miksi tuo kökköpuut on niin hauskoja. Minulla on hyvin outo huumorintaju ilmeisesti.

  Aih, jos mulla olis sielu niin siihen sattuis ajatus ladattujen uudelleenlatauksesta ja järjestelystä ja asentamisesta *dead* Tehny sen muutamia kertoja ja hyi mikä homma. Niinku pelien poistaminen ja uudelleen asentaminen, aaargh

  Nörttialert!!! Nörttialert!!! Monta ruutua :D Hirveä kyttäys et mitä tuolla taustalla on :DDD TAHTOO TIETÄÄ

  Montako vuotta tuo Emily-parka on yrittäny matkustaa ku aina lentokone crashaa, höhöhöhöhööh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyl, eikä tällä kertaa kyse ollu ees näytönohjaimesta vaan pelin graffoista, jotka oli ihan minimissään kaikki :DD

   Ahahaha tarkotat varmaan tota sivussa istuvaa kissaa aka Lulua? XD

   Kökköpuut :D Yhtä hienoja ku simssin hammastahna XD

   Ikinä en kyllä lähtis enää uudelleenlataamaan mitään, mut sen voisin joskus (jos on tarpeeks hullu olo) tehäkii et kävisin koneella olevat ladatut läpi koska oon säilyttäny ihan kaikki ladatut jopa .rar:eineen mut ku niitä on niin hiton monessa kansiossa ympäri konetta, ni jo se itessään ois ihan äärimmäisen rasittava tehtävä saaha ne ensin kaikki järjestykseen saman paikan alle :D Ja pelin uudelleenasennus on ehkä jotain maailman ärsyttävintä! Sehän varmaan ois tän pelin kanssa nytkii ihan kohillaan ja vois auttaa ja ratkoo ongelmia taas jokski aikaa eteenpäin, mut on se sen verta raivostuttavaa touhua et mieluummin sitä repii hiukset päästään ja koittaa löytää ongelmaan ratkasua jostain muualta pelin tiedostoista :D

   No kyllä nyt täytyy olla monta ruutua! Helpottaa huomattavasti videoitten teossa ja myös tälläsessä, nimimerkillä pelasin edellisen pelikerran kokonaan niin et oli tossa tehtävienhallinta auki ja seurasin miten simssin käyttämä muisti kasvo vähän kerrassaan jokaisen pelitunnin jälkeen, jonka jälkeen jälleen joskus taas kaatu "muistivirheeseen" vaikka peli ei ollu ees käyttäny vielä 3Gb muistiakaan :D Mut ehkä sitä muistia käytti sit sen puolesta muut ohjelmat... mut siis TUNTEJA pelasin silti ja meni niin hyvin muutenkii koko pelikerta et ei se haitannu yhtään!
   Ja en tiiä tarkotitko taustalla taustakuvaa vai seiniä, mut seiniltä löytyy Deadpool sekä Deadpool 2 -elokuvien julisteet! :D (Taustakuvassa on vaan yks kuva meikäläisen lempibändistä ja se kuva on tossa ollu nyt vissiin yli 6 vuotta hups mitä ajalle tapahtuu???)

   Ja maagisesti spawnaa aina takasin kotiin :DD Ehkä se näkee unta matkustamisesta ja kone putoo ja aina se herää kotoo silleen "enkö VIELÄKÄÄN päässy matkalle???" XD

   Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)