keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Pölinää: Tilannepäivitystä (=bugipesäke back at it again -.-")

Heipä hei, yritin tässä pelata simssiä PIIIIIIITKÄSTÄ aikaa mut arvatkaa suostuuko se taas yhteistyöhön? No eipä tietenkään :) Tai siis, pelasin kyllä, Rogeteilla tuolla Twinbrookissa MUTTA en pääse Kiinaan!!! Kolmesti kaatu siihen saamarin latausruutuun ja käynnistin pelin uuestaan, säädin asioita, googletin ohjeita, resetoin kaupungin... jatkuvasti vinkuu vaan siitä, ettei oo tarpeeks muistia joten pienennä asetuksia :))) YOU WISH. Ja neljännellä kerralla pääsin jopa Kiinaan asti mut en kerenny siellä olemaan just yhtään, yhen tehtävän tein - siis sellasen, missä vaan piti jututtaa jotain ja that's it. Ja sitten etin uuen tehtävän ja lähettii torille... Sims3 lakkasi toimimasta. I'm having a blast </3

Ja sitten säädin kaikenlaista vähän lisää, otin backupit, poistin FeaturedItems-kansion sisällön ja kielsin sitä kirjottamasta sinne mitään lisää, tyhjensin kuvat pois, siirsin Saves-kansiosta pois kaiken muun paitsi Rogetit ja käynnistin pelin uudestaan ikkunassa ja avasin samalla tohon rinnalle TaskManagerin et yritin ymmärtää jotain sen solkkauksesta. Mut ei sillä kyllä huutanu punasella missään vaiheessa mitkään muistit tai mitkään, vaikka toki kyllä Sims käyttää just niin paljon muistia ku mihin kykenee. Ketuttaa ihan sikana et tätä peliä ei voi edes manipuloida mitenkään ymmärtämään suurempaa muistimäärää ku sen mitä se 32-bittisenä ohjelmana ymmärtää eli 4Gb. Eli ei mitään merkitystä onks koneessa 8Gb vai 745820682Gb muistia koska sims on uuno ja käyttää siitä vaan sen 4Gb ja jos on kaikki lisärit ja muuta sälää + iso, vanha tallennus ni se on sitten voi voi ku ei minua peliraukkaa ole tehty pyörittämään niin raskaita prosesseja :) Kukapa ois uskonu et pelaajat vois haluat jopa pelata pitemmälle ku toiseen sukupolveen?

Kuvia tuli joku ~50 + Frapsin sisältöä eli enköhän ne tänne postaa jossain välissä, mut just nyt ketutuskäyrä on niin suuri en pysty todellakaan koskemaan niihin kuviin. Alkaa taas tuntuu siltä et kohta ois aika asentaa tää peli uudestaan koneelle ja vihaan sitä vielä enemmän ku sitä, et peli kettuaa. Onhan tällä kokoonpanolla nyt pelattu 2,5 vuotta putkeen asentamatta uudestaan ja tallennus itessään on vähintäänkin 8 vuotta vanha...

On tietysti vielä yksi oljenkorsi: Kiinassa itessään on joku buginen simi tai muu häikkä. Ku vaan pääsis sinne silleen et vois resetoida kaupungin tai tutkia sitä. Ainut vaan, en oo yhtään varma, miten se resetointi vaikuttais sitten niihin hautoihin.

Siis nää ongelmat johtuu ihan varmasti vaan siitä, et pelille on ihan liian raskasta ymmärtää isossa ja vanhassa tallennuksessa, isolla tontilla ja noin isolla simimäärällä (simit + botit + eäimet = 12kpl atm hups) siinä sivussa vielä niin montaa matkakohdetta (2 + Yliopistokaupunki lasketaan mukaan). Eikä vielä olla ees käyty Egyptissä asti, joten pelottaa vähän, onnistuuko tää Emilyn tomb raider -touhu koskaan täydellisesti...
Erohan Tonyn ja Rogetien tallennustenkii välillä oli jo huomattava, ku Tony on ekassa polvessa menossa ja Rogetit 5:nnessä, ja vaikka ikäeroa näillä on vaan sen verran ku kuin paljon aikaa oli Unelmaduunin ja Iltahuvien ilmestymisen välissä. Mut Tonyn tallennus lataa ja tallentaa paljon nopeemmin ku näitten, koska sitä on pelattu vähemmän eikä oo matkusteltu mihinkään toiseen kaupunkiin koskaan.

Melkeen tekis miel ostella nyt neloseen lisäreitä ja pelata sitä kiukkupäissäni, vaikka luultavasti saisin siitäkii vaan itkupotkuraivarit koska se ei edelleenkään vastaa sitä mitä simssiltä haluan </3

Taidan mennä tästä rageemaan ja tekemään tonnikalasalaattiani. (Tai sit voisin pelata jotain sellasta tallennusta mitä en koskaan saanu kunnolla edes alkuun, mut ku en halua koska Rogetit yhyy. Enkä varmasti muuta niitä toiseen kaupunkiin!!! The struggle is real.)


(Aion siis jatkaa ongelman selvittelyä, on vaikka mitä muitakii syitä mielessä mut en jaksa ainakaan nyt enää vaivata päätäni ku päänsärkyä pukkaa ku joutuu hakkaamaan joka välissä päätä seinään.)

11 kommenttia:

  1. No voi pahus, kyllä tuo sun peli osaa sit olla haastava :o Tosin jos tallennus on noin vanha niin toisaalta en ihmettele. Mietin et periaatteessa voisit kokeilla sitä et muuttaisit Rogetit uudestaan Twinbrookiin, uuteen kaupunkiin, nraasin Porterilla voit ottaa mukaan myös jo menehtyneitä simejä ja sellaisia simejä jotka haluat ottaa mukaan. Ja silloin niiden suhteet säilyy.

    Ja I feel you, lagiva peli on melkee helpompi sietää ku tieto siitä et joutuu asentaa pelit uudestaa. Ja poistaan ne ensin. Tosin ei se välttämättä oo huono idea jos et oo pitkään aikaan sitä tehny. Mut iso homma se on, mä sain sen viimeksi tehtyä kahdessa päivässä ison karkkipussin kans :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se aikakii olla haastava ku on kaks vuota pyöriny niin smoothisti vaan satunnaisesti kaatuillen (tai okei, se nyt on enemmän sääntö ku poikkeus, et sims jossain välissä aina kaatuu), matkustellessa latausruudut on olluu suurin ongelma mut toi oli ihan uutta et joka kerta kaatuu samassa kohtaa latauspalkkia, mut kotona toimii moitteetta. Sen takia aloin jo epäilee et vika oiskin siellä Kiinassa... vanha tallennus sekin ja vissiin elää Twinbrookin ohessa noi muut kaupungit ja haastavaa, ku ei niitä pääse peukaloimaan mitenkään taas kotikaupungista käsin kai.

      Muuten toi Twinbrookiin uudelleen muutto ois ihan jees, mut kun kiinnyn aina asioihin niin vahvasti ja se ei tuntuis samalta jos siellä ois ne samat alotussimit ku Alicen aikaan, varsinkii ku myös suvun "kantaisä" on Twinbrookin alkuperäissimejä :D Ja oon jotenkii jo kiintyny niihin kaiken maailman Nuuskamuikkusiin ja muihin hörhöihin, mitä tuolla vaeltaa XD♥ Joten luultavasti yritän kärvistellä tällä.

      Just tossa mietiskelly et pitää varmaan ens kerralla taas tutkia vähän Twinbrookia, siellä nimittäin oli taas noi ikääntymisjutut ihan päin hittoja. Sinne muuttanu taas kaupungin täydeltä random sinkkuja, mitkä aina poistan ja aina sinne tulee lisää vaikka mitä asetuksia muuttasin SP:stä... ja sit noi iät oli tosiaan ihan miten sattuu, ne nollautuu aina ku päivittää näytönohjaimen ja se nollaa myös simssistä näyttiksen asetukset (nyt ei toivottavasti enää, ku säädin simssin tunnistamaan sen näyttiksen) ja samalla kaikki muutkii asetukset, joten ikäkii pitää aina säätää ite. Ja se ei sitten viittiny säätää niitä ikiä enää takasin eli kaikkien palkit oli täynnä ja Masterilla ne sitten säädin ni tyyliin jos oli et säädä ikä välillä 1-50 ni kaikilla oli tyyliin 56 tai vastaavaa se ikä. Ja tämä vissiin sitten sotki myös koko kylää ku sit tuli parikymmentä ilmotusta ikääntymisen jumittumisista. Eli täytyy vissiin joku kerta keskittyä ihan vaan siihen, et käyn läpi TB:tä. Ja viime pelissä kävi vielä sekii et ku resetoin tontin, ni kolmelta tontilta LAMPUT sano script erroria ja kaikilla tonteilla oli parhaillaan menossa haamunmetsäsätäjän hommat. Eli siis valot ja musiikit mut ei mitään muuta missään :DD Yritin ettiä kyllä et saisko sen uran jostain pois päältä "npc:iltä" mut en löytäny mitään... mutta, näistä lisää sitten sillä kertaa, ku jaksan postatakii jotain :D Nyt alan jo olla päässy yli siitä ketutuksesta ja oon tän iltaa vaan ettiny et löytyskö jotain ratkasua näihin ja voisko vika olla sittenkii koneen päässä, koska myös tuo toinen peli crashaa koko ajan, mut sen kanssa oletin et se vaan kuuluu asiaan ku se tekee muutenkii niin aika usein ja siitä oli jopa Steamin kautta artikkeli siitä, kuin se on "utterly broken", mut itellä ei oo ollu muuta ongelmaa ku tuo ajottainen kaatuminen ilman syytä.

      Mutta, ehkä se tästä, vielä ei kuitenkaan oo tullu vastaan sellasta ongelmaa, etteikö ois simsiä voinu pelata ees jotenkii :D Nyt tosin on koputettava puuta niin et rystysiin sattuu, koska tälläsiä lauseita ei vaan päästetä ilmoille sillon ku kyse on pelistä, joka keksii aina jotain uutta teknistä ongelmaa ku sitä vähiten odottaa ::D

      Poista
    2. Hei mulla oli tuo sama lamppuongelma + haamujenmetsästäjä musat soi ja siinä meni ikä ja terveys et sain sen pois. Muistaakseni löysin semmosen kohdan mistä sai sen haamujenmetsästysuran pois käytöstä, mäpä yritän kattoa löydänkö sen vielä seuraavan kerran ku aukasen pelin :D

      Poista
    3. Mie löysin vaan jonkun jossa saa säätää, saako aktiivisella tontilla olla haamujenmetsästäjän töitä. Mut en löytäny ainakaan äkkiseltään muuta ja siis sellasta nimenomaan, et onko haamujenmetsästäjä NPC:lle hyväksyttävä työ. Ku eihän niissä koskaan edes NÄY ketään haamujenmetsästäjää! On vaan ne musiikit ja valot ja satunnaisesti joku henki jossain pyörähtelee. Mut yhtäkään ammattilaista en oo nähny tuolla vielä. Pitää perehtyä lisää asiaan ens kerralla :D
      Koko uraa en mielelläni kuitenkaan kieltäs, mikäli se kieltää sen myös omilta simeiltä. Mut voishan sen tietysti tehä niinkii, et kieltää sen siihen asti, et jonain päivänä tekee itelleen haamujenmetsästäjän. Mitäpä sillä uralla tekee ennen sitä :D Jos ei muu auta ni sitten näin! Kuitenkii urana sellanen, joka kiinnostaa ja lemppari noista Unelmaduunin urista/keikkatöistä!

      Poista
  2. Tiiän aika tarkasti, miltä susta tuntuu. Tai ainaki vanhan koneeni aikana saatoin ladata pelin uusiks kerran kuukaudessa ja se ärsytti. Mut ainaki neloseen on tulossa vuodenajat ja lemmikkijuttu tuli jo, joten ehkä se on jo mahdollisuus? Tai jos muuttasit ne uuteen kaupunkiin kun käsittääkseni se resetoi ainakin vähän?

    VastaaPoista
  3. Tiiän aika tarkasti, miltä susta tuntuu. Tai ainaki vanhan koneeni aikana saatoin ladata pelin uusiks kerran kuukaudessa ja se ärsytti. Mut ainaki neloseen on tulossa vuodenajat ja lemmikkijuttu tuli jo, joten ehkä se on jo mahdollisuus? Tai jos muuttasit ne uuteen kaupunkiin kun käsittääkseni se resetoi ainakin vähän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähetit näköjään saman kommentin vahingossa kahteen kertaan, mut eipä tuo mitään :p
      Itellä kyllä kone on riittävän hyvä pelille, paitsi muistin osalta, mut se ongelma ei välttämättä oo ees korjattavissa ku on kuitenkii kyse simssistä... mut pakko varmaan jossain vaiheessa silti ostaa pari muistikampaa lisää ja kokeilla silti, oisko siitä apua. Ei siinä mitään menetäkään, koska kyllä muut pelit ainankii on oikein otettuja jos saavat lisää muistia käyttöönsä :D
      Uuteen kaupunkiin muutto ois muuten ihan ok, ellen kiintyis niin paljon siihen alkuperäseen ja niihin simeihin ja kaikkeen muuhunkii, mitä siellä on. Sehän se suurin ongelma on ku en malttas luopuu mistään eikä voi mitenkään taata, että peli jaksaa pyörittää itteään niin kauheen vanhalla ja laajalla tallennuksella :D

      Nelosessa kyllä kieltämättä kiinnostais kokeilla lisäreitä ja erityisesti noita elukoita, vuodenaikoja ja sitä missä tulee tornitaloja, mut raha ei kasva puussa ja TS4 on niin siinä ja siinä et haluunko käyttää rahaa siihen jos en oo varma, onko se sama ku heittäsin rahaa vaan roskiin jos en tykkääkään siitä, mitä saan :/ Ku en kuitenkaan aio luopua kolmosesta kirveelläkään ja on hirveen vaikee jakaa simsaikaa kahen (tai oikeestaan VIIDEN, jos mukaan lasketaan koko simsrepertuaari + Medieval) pelin kesken, ku sit välistä tekee mieli pelata myös muitakii pelejä :D Ja aina ku simssittää ni avaan kolmosen, ellei erityisesti oo sellanen olo et nyt haluan pelata tyyliin kakkosta. Ne pelikerrat jäis kuitenkii huomattavasti vähemmälle ku kolmosen kanssa vaikka oppisin jostain jopa tykkäämään, mut kun kolmonen on itelle aina se Ainoa Oikea Sims (paitsi että ykkönen ikuisesti, mut jos ei lasketa sitä nyt tähän ku se on ainut jossa ei voi ikääntyä eikä kasvattaa sukua jäkevästi :D) ja sitä tuun pelaamaan ja ainankii yritän pelata eniten näistä kaikista. Tuntuu et nelosen kanssa se olis vaan sitä et ostasin lisärin ja EI VITSI UUS LISÄRI ja sit ku oisin kolunnu sen läpi parissa päivässä ja sit avaisin kolmosen.

      Poista
  4. Morjesta. Oon uus lukija ja rohkaistuin nyt ekaa kertaa kommentoimaan. Löysin blogis vähän aikaa sitte ja ihan vedet silmissä oon nauranu joillekkin jutuilles :D Kiitos siitä! (Omaa sims blogia oon alotellu jo jonkun aikaa mut sen avaaminen on vielä työn alla)

    Aattelin mainita että mulla oli samantyylistä ongelmaa tonne Kiinaan matkustamisen kanssa noin kuukaus sitten (peli kaatu uudestaan ja uudestaan Kiinan latausikkunaan enkä koskaan päässy perille asti). Meinasin sillon ruveta asentamaan peliä ja lisäreitä kokonaan uusiks, mut pelkkä ajatuskin puistatti liikaa. Sit löysin apua täältä:
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-3/WA-BUG-Sims-not-arriving-at-Travel-Destination/m-p/145250#U145250

    Kokeilin tota kolmatta vinkkiä eli kaikkien random postissa tulleiden lahjojen ym. kamojen poistamista rakennustilan tavaravarastosta. Taisin ottaa myös simeiltä repusta kaikki pois ennen matkustamista. Vaik se olikin melkeen liian yksinkertasta ollakseen totta, mun ongelma ratkes sillä!

    Toivottavasti tästä olis apua sullekin niin päästäis seuraamaan Rogetien touhuja Kiinassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva ku rohkastuit, en pure! :D Höpötän kyllä pyörryksiin ehkä mut don't mind me XD Tervetuloa mukaan siis ja laitapa linkkiä sitten jos ja kun jonain päivänä saat oman blogin käyntiin, luen enemmän ku mielelläni! :)

      Tutkailin muuten tota aivan samaa sivua itekin tossa ongelmaa pohtiessani! Ja satinpa kokeilemaan tuota samaa vinkkiä, eli tavaraa pois perheen tavaraluettelosta. Taisin itseasiassa tyhjentää sieltä kaiken, paitsi jotain taapero- ja lastenjuttuja ku en ikinä raaski poistaa niitä vaikka tuskin niitä käytän ees jatkossa ku on liian nostalgiset ja väärät värit uudelle polvelle :D Mut siirsin kyllä ison satsin kaikkee muuta sieltä pois. Reput koitan kans aina kattoo et on suht siistit eli siis mukana vaan matkoilla tarpeelliset tavarat. Ja tää muuten toimi itelläkii siinä ku pääsin sillä NELJÄNNELLÄ kerralla vihdoin latausikkunan loppuun ja Kiinaan asti. Ja sitten kaatu melko pian Kiinassa ollessa, great :D Vikalla kerralla sama toistu taas latausruudussa, vaikka edellinen tallennus tapahtu sen tavaraluettelon siistimisen jälkeen. Pitänee poistaa sieltä muutkii sitten ens kertaa varten...

      Ja jossain ku googlettelin, oli et peilien kanssa olis kans joku ongelma et heijastukset tekis jonkun muistisyöpön ja niitten sammuttaminen tai huonontaminen vois auttaa, mut sekii tais olla sen verran vanha topa et en enää tiiä, kuin ajankohtanen se ongelma on vai joko on korjattu päivityksissä. Mut voishan sitäkii testata ainankii lataamisen ajaks jos ei muutakaan keksi.

      Säädin kyllä vähän koneen näennäismuistia äsken ja ihan mielenkiinnolla ootan, et onko siitä apua tän kanssa. Ainankii aikoinaan se autto kyllä, en vaan muista yhtään et missä yhteydessä eli käytinkö sitä kakkosen vai jo kolmosen kanssa, mut sitä muistan joskus säätäneeni ja säädinpä nytkii kokeeks :D

      Onneks oon niin sinnikäs et en saa tätä ongelmaa päästäni ennen ku saan sen ratkottua :D Sims kyl tuppaa myös olemaan sellanen et se ongelma saattaa kadota myös ihan ittekseen yks kaks, sit sitä joko elää siinä luulossa, et nyt korjasin kaiken, vaikka todellisuudessa ei oo mitään takuita siitä, onko ite sen korjannu vai päättikö sims vaan alistua pelaajan tahtoon :D (Mut täytyy tuotakii listaa vielä käydä läpi ja testata muitakii juttuja, jos ei vieläkään onnistu.)

      Poista
  5. Moikkati! Mulla meni sillon aikanaan Knorringien savessa hermo 'samantyyppisen' ongelman kanssa - peli kaatu AINA aikavälillä 11:50-12:10, mikä ilmeisesti sit viittasi siihen että joku kaupungin sim kuoli ja bugitti, kun selvisi että se oli jotenkin sidonnainen tuohon n.klo. 12 aikaikkunaan. Tuommoisesta aikahommastahan voi olla sullakin kyse, jos se latausruutu ehtii ns pyöräyttää pelin käyntiin ja siellä joku sim yrittää vaikka travellerin kautta mennä johki lisävaiheeseen? Entä jos kokeilet kerran matkustaa niin että ennen matkaa laitat ikääntymisen _täysin_ pois käytöstä? Se olisi nimittäin ollu se mun viimeinen oljenkorsi, mut tajusin tuon vasta kun olin jo päättänyt "antaa olla". Mut sillä ainakin saisi selville suuntaa siitä ongelmasta ehkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitoksia tästä vinkistä! Luin kai tän viestin kerran mut unohin ihan tyystin sen jälkeen, joten täytyy kokeilla seuraavan kerran tätä! :D Täytyy kanssa tutkia, saisko niihin Kiinan simeihin jollain lailla kontaktia nraasin modien kautta, tai sit pitää kokeilla Ranskaa tai Egyptiä. Jos ne toimii ni sit ongelma on Kiinassa eikä koneessa.

      Poista

Comments plz! No ei vaiskaan, kommentoi jos siltä tuntuu, me likes! ♥ (Vastaan aina kaikkiin kommentteihin, en välttämättä heti samana päivänä enkä ehkä huomennakaan, joskus saattaa mennä montakin viikkoa hiljaiseloa, mutta vastaan silti aina ennemmin tai myöhemmin! Joten, kiitos kärsivällisyydestä!)